Małgorzata Dydek nie dla Polfy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Małgorzata Dydek nie dla Polfy

Postautor: Hersi » 19 października 2005, 07:25

Koszykarki PZU Polfy Pabianice spisują się bardzo dobrze w ligowych zmaganiach. Ostatnio pokonały w Brzegu Cukierki Odrę 69:40.

Było to pewne zwycięstwo Polfy, zwłaszcza że rozegrała ona czwarty mecz w ciągu tygodnia (walczyła w turnieju w Moskwie).

Chyba jest pan zadowolony z dotychczasowgo przebiegu rywalizacji...

Tomasz Herkt (trener Polfy): – Wszystko idzie dobrze, trudno więc, bym miał powody do narzekania. Przez pierwsze dwie kwarty meczu w Brzegu mieliśmy nieco problemów, ale później nasza dominacja była już zdecydowana. Coraz lepiej bronimy, to jest nasz podstawowy atut, nad którym zamierzamy nadal cieżko pracować.

Może warto postarać się o pozyskanie Małgorzaty Dydek, która zrobiła sobie krótką przerwę w karierze...

– Chętnie widziałbym Gosię w naszym zespole, znamy się przecież znakomicie. To jednak nie nasza półka. Mam tu na myśli kwestie finansowe. Chyba że zadecydują względy sentymentalne, Dydek jest przecież matką chrzestną córki grającej u nas Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz. Mówiąc poważnie, podejrzewam, że Gosia wyląduje w którymś z klubów europejskich. Słyszałem, że miała propozycję z Wisły Kraków, ale nawet nie podjęła rozmów.

Jak na razie środkowe w Polfie spisują bez zarzutu...

– To mnie chyba cieszy najbardziej. Przed rozpoczęciem sezonu miałem sporo obaw, zwiazanych z tą newralgiczną pozycją w zespole. Leo Krystofova i Gabriela Toma wzajemnie się uzupełniają i dorobek punktowy rozkłada się dość równomiernie. Obydwie są szczególnie przydatne w grze defensywnej, co rywalki już odczuwają. A nie należy przecież zapominać o Agnieszce Pałce, która w Brzegu grała tylko przez kwadrans. Nie eksploatowałem jej, ponieważ miała dość wysoką gorączkę. Ale bardzo na nią liczę w kolejnych spotkaniach. Nasza siła ognia jest spora.

(bart) - Express Ilustrowany

Obrazek

W Brzegu nieźle wypadła skrzydłowa PZU Polfy Pabianice Emilia Lamparska (z prawej). Jej możliwości są jednak znacznie większe. fot. Michał Tuliński

Obrazek

Małgorzaty Dydek nie zobaczymy w Polfie.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 października 2005, 08:45

Boże uchowaj :!: :!: :!: Jak tutaj pojawi sie Dydek to ja się wyprowadzam :!: :lol: :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 października 2005, 11:17

Ja też :!: :!: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Maciej
Nowy na forum

Postautor: Maciej » 19 października 2005, 13:49

Ona tutaj nie pasuje!!!!!!! Nie bierzcie ją!!!!!!!! Nawet o tym nie myslcie :evil:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 19 października 2005, 13:50

no to niech tu zagra :twisted:

:wink:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 19 października 2005, 20:00

Dobrze, że ja się już wyprowadziłem i zostałem kibicem LUKS Dobroń :lol:
Ten kto wpadł na pomysł aby ściągnąć dydek do Pabianic powinien sobie mocniej ściągnąć sznur i się powiesić. :lol:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 20 października 2005, 09:46

:lol: :lol: :lol:

Jakby co to załatwiaj nam jakiś kącik w Dobroniu :lol: :lol: :lol: .

Gość

Postautor: Gość » 20 października 2005, 10:05

Maciej pisze:Nie bierzcie ją!!!!!!!!

proponuje udać się do szkoły analfabeto i nauczyć się deklinować zaimki osobowe (nie wiem czy zrozumiałeś, może za trudne słowa), poza tym jestescie chorzy, przecież gosia nigdy by w rtej dziurze nie zagrała, to jest zwykła kaczka dziennikarska, ona sie tylko zastanawia nad Lotosem i Petersburgiem względnie Moskwą

gosc

Postautor: gosc » 20 października 2005, 10:08

Anonymous pisze:

proponuje udać się do szkoły analfabeto i nauczyć się deklinować zaimki osobowe (nie wiem czy zrozumiałeś, może za trudne słowa), poza tym jestescie chorzy, przecież gosia nigdy by w rtej dziurze nie zagrała, to jest zwykła kaczka dziennikarska, ona sie tylko zastanawia nad Lotosem i Petersburgiem względnie Moskwą

Też tak uważam. Jakiś dziennikarzyna napisał sobie coś co mu akurat zaświtało w głowie a teraz niektórzy się grzeją :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2005, 10:59

Anonymous pisze:

Kolego(żanko) nauczycielu – zwracasz uwagę na deklinacje zapominając jednocześnie o rozpoczęciu zdania z wielkiej litery, poprawnej interpunkcji. Powody braku szacunku dla miejscowości Pabianice – „dziura”? Mniejsza o to, natomiast rozpoczynasz imię „gosia” także z małej litery, jedno Twoje zdanie ma kilka podmiotów (w tym domyślne) i jest nie spójne. Brakuje myślnika lub przecinka (względnie zła składnia) przed: „względnie Moskwą”… - To sporo, jak na tak dalece wyczulonego, na poprawne: "deklinowanie zaimków osobowych" :lol: :lol: :lol:

"proponuje udać się do szkoły analfabeto i nauczyć się" – pozostałych zagadnień z zakresu ojczystego języka… Ewentualnie możesz jeszcze odpuścić sobie pouczanie innych i pisać na temat, nie zwracając uwagi innym, bo to bardzo źle świadczy o poziomie Twojej kultury osobistej.
Zawsze możesz poza tym zmienić forum - nawet znam jedno takie o wysokim poziomie oratorskim...

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 20 października 2005, 15:50

:lol: :lol: :lol:

P.S. nie napisze wiecej, bo zaraz i u mnie cos znajdziecie :wink:

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 20 października 2005, 16:30

Przepraszam najmocniej, ale trochę się wkurwiłem po przeczytaniu tekstu jakiegoś burka, że Pabianice to dziura. Nie wiem skąd jesteś burku, ale domyślam się, że z "dużej metropoli", może z Gdyni? Przy całym szacunku dla tego miasta (za pamiętny rok 1970 i chłopców z Grabówka) to nawet nie powinniście zabierać głosu w sprawach miejskich. Jeszcze 85 lat temu byliście WSIĄ, liczącą kilka chałup (nie domów a chałup!) krytych słomą. O takim wynalazku jak ubikacja, mogliście tylko marzyć. Nie wspomnę już o czymś takim jak energia elektryczna. A co do MOJEJ "dziury", to jest to jedno z najstarszych miast w Polsce, które w naszej polskiej historii kilka razy zapisało się złotymi literkami. Pewnie i tak nie wiesz burku o czym piszę, ale kiedyś była sobie taka bitwa pod Grunwaldem, Pabianice były tam reprezentowane przez oddział artyleryjski (armata i kilku ludzi obsługi - a wtedy Polska miała tylko kilka armat w wojnie z Zakonem). Więc jak burku zaczniesz znów obrażać moje miasto (prawa miejskie 1297 rok, pierwsza wzmianka o Pabianicach początek XI w.), to zadaj sobie trochę trudu i poczytaj o historii tego miasta. A w sprawie twojej polszczyzny to zapamietaj sobie burku i może zapisz to sobie gdzieś, te słowa które napisał ci Simon.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 października 2005, 17:35

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piękny wykład :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 20 października 2005, 17:41

Buahahahaaha... Co polewam z BURKA :lol:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 20 października 2005, 17:49

Jestem pod wrażeniem.

Wykładzik pierwsza klasa :lol: .

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”