AZS PWSZ Sowood - AZS KK J.Góra 78:44

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 12 listopada 2005, 17:59

AZS PWSZ Sowood - AZS KK J.Góra 44 - 23 8 minut do końca III kw

info:Radio Zachód

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 12 listopada 2005, 18:15

AZS PWSZ Sowood - AZS KK J.Góra 63 - 29 po III kw

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 12 listopada 2005, 18:26

AZS PWSZ Sowood - AZS KK J.Góra 72 - 34

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 12 listopada 2005, 18:37

AZS PWSZ Sowood - AZS KK J.Góra 78 - 44 koniec

misiek_pabianice
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: misiek_pabianice » 12 listopada 2005, 20:43

www.managerzone.com

MRKS WLOKNIARZ PABIANICE - div5.???

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 12 listopada 2005, 21:09

gratki dla Gorzowa:)
szkoda mi Natalki i spolki, ale niestety bez znaczacych wzmocnien nic nie ugraja w tej lidze... :roll:

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 12 listopada 2005, 23:44

Bez wielkich emocji pare ładnych nawet bardzo ładnych zagrań, z zalesiak moze cos wyrasnac fajnego 8)
Wygramy z Wami !!Obrazek

andrew
Nowy na forum

Postautor: andrew » 13 listopada 2005, 00:01

Gratulacje, spokojny meczyk, zgodnie z przewidywaniami wysokie zwycięstwo i oby tak dalej. Mecz bez wielkiej historii.

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 13 listopada 2005, 09:05

równiez sie zgadzam, ze stwierdzeniem ze z aśki cos wyrośnie, oby tak dalej. kilka razy zrobiła kroki, ale to dla tego ze ona jest za szybka a piłka za wolna :wink: lata jak struś pędziwiatr. bardzo lubie patrzec na jej grę.asiu gratulacje i tak trzymaj.
Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 14 listopada 2005, 18:20

Thomas tak tu o Asce sciemnia, skromnego udaje, ale jego corka tez pojawila sie na parkiecie 8)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 listopada 2005, 22:21

czy mi się wydaje, czy rzeczywiście nie mamu tu żadnych fanów z Jeleniej?

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 14 listopada 2005, 22:23

AZS PWSZ Sowood Gorzów - AZS KK Jelenia Góra 78:44

Gorzowianki, mimo braków kadrowych, pewnie pokonały ostatni zespół ekstraklasy. Gdy mecz ogląda jednak premier RP Kazimierz Marcinkiewicz to grać słabiej po prostu nie wypada.

Kiedyś pojedynki zespołów akademickich z Gorzowa i Jeleniej Góry były bardzo emocjonujące. Teraz jest inaczej. Gorzowianki mocno dobijają się do pierwszej czwórki tegorocznych rozgrywek, a Kolegium Karkonowskie po cichu marzy tylko i wyłącznie o utrzymaniu. - Mimo wszystko to nie był łatwy mecz - mówiła po spotkaniu kapitan AZS PWSZ Sowood Barbara Kaszewska. - Jestem trochę rozczarowana, bo spodziewałam się, że nasza gra będzie wyglądała lepiej. Z zespołem z Jeleniej Góry zawsze bardzo ciężko nam się grało. Gdyby dziś im "siedziało" to mogło być różnie.

Obok rewelacyjnej Agnieszki Szott - 28 pkt - bardzo dobrze zagrały także Aleksandra Karpińska (19 pkt) i Justyna Żurowska (14 pkt i 11 zbiórek). - W meczach ze słabszymi zespołami bardzo trudno o koncentrację - powiedziała Szott. - Wykorzystałyśmy jednak przewagę wzrostu, a w trzeciej kwarcie w ogóle nie dałyśmy rywalkom pograć.

Trener gorzowskiego zespołu Dariusz Maciejewski, który tym razem nie mógł skorzystać z kontuzjowanych Magdaleny Kozdroń i Marty Żyłczyńskiej, założył, że właśnie w trzeciej części sobotniego pojedynku wszystko się rozstrzygnie. - To była jedyna kwarta, z której mogę być zadowolony - mówił. - Zagraliśmy bardzo dobrze zarówno w obronie, jak i w ataku. W pozostałych było dość przeciętnie, a w czwartej pozwoliłem sobie na wystawienie eksperymentalnego składu.

Na parkiecie pojawiła się m.in., powracająca do składu po kontuzji kolana, środkowa Dagmara Mroczek. - Z utęsknieniem czekam na powrót kontuzjowanych zawodniczek - powiedział gorzowski szkoleniowiec. - Dagmara nie jest jeszcze w dyspozycji pozwalającej na grę w ekstraklasie. Do pełni formy będzie dochodzić w zespole I-ligowym. Podobnie jak Asia Semerda. Nie spodziewałem się w tym meczu wielkich fajerwerków, bo w dwutygodniowej przerwie ostro potrenowaliśmy. Parę razy gubiliśmy piłkę. Widać było zmęczenie. Mam jednak nadzieję, że mocny trening przyniesie spodziewany efekt w następnych meczach z trudniejszymi przeciwnikami.

Gorzowscy kibice mieli okazję zobaczyć na parkiecie Martynę Torchałę, która w poprzednim sezonie reprezentowała barwy gorzowskiego klubu. Obecnie występuje w barwach Kolegium. Nie łapała się do ekstraklasowego składu i wybrała Jelenią Górę. Na boisku pojawiła się jednak dopiero w 25. min meczu.

Trener zespołu z Jeleniej Góry Rafał Sroka, jak nigdy wcześniej, komplementował nasz zespół: - Gorzów wciąż się rozwija i ma obecnie jedną z najmocniejszych ekip w lidze. Wielokrotnie mieliśmy okazję rywalizować z gorzowiankami, ale nigdy nie były tak daleko od nas. W trzech kwartach gospodynie mocno nas gnębiły, a powalczyć mogliśmy dopiero wtedy, gdy na boisku pojawiły się zawodniczki rezerwowe.

AZS PWSZ SOWOOD GORZÓW - AZS KOLEGIUM KARKONOSKIE JELENIA GÓRA 78:44 (20:11, 18:10, 25:8, 15:15)

AZS PWSZ: Szott 28 (1), Karpińska 19 (2), Żurowska 14, Kaszewska 6 (2), Czubak 2 oraz Czarnecka 5, Zalesiak 3, Toporowska 1, Banaszkiewicz, Mroczek.

AZS KK: Bogdan 14 (1), Kaszuwara 7 (1), Małaszewska 5 (1), Wójcik, Gawrońska oraz Myćka 6, Arodź 6, Krawczyszyn-Samiec 4, Torchała 2, Smajda, Szczuraszek.

Kamil Siałkowski (Gazeta Wyborcza)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”