Finał PP Wisła : Lotos 42:50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 marca 2005, 00:19

KIBIC pisze:1. po drugie chyba cos zle zrozumiałem ktoś chce pobić Powell :shock:
2. wygwizdać to rozumeim należy się jej

1. eeeeeee - nie zrozumiałeś...
2. no właśnie... otórz właśnie to jej się nie należy - to mają w swych prawach sportowcy (definicja?) a ona w moich oczach już nim nie jest...

Ps.A co do Nolan - to mimo słabej jakości to co trzeba widać aż nazbyt dobrze... :evil:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 marca 2005, 00:29

ok koniec znacie moje zdanie

i przy okazji moja proźba do moderatora żeby usunąłe te dwa posty z epitetami :) nie chodzi mi o to , że mi te wyrazy przeszkadzają ale
PROSZĘ O SZACUNEK DLA KOBIET Obojętne jakie by były i jak sie zachowywały
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 marca 2005, 00:38

KIBIC pisze:PROSZĘ O SZACUNEK DLA KOBIET Obojętne jakie by były i jak sie zachowywały

Mam nadzieje ze zartujesz.
Mamy miec szacunek dla Powell, mamy miec szacunek dla potencjalnego mordercy ktory po kielichu wsiada za kolko?? Wolne zarty "przyjacielu"!!!
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 07 marca 2005, 00:41

nasz szacunek wyrazimy w sobote :) i oby byla spokojna w stosunku do naszych dziewczyn, to taka rada dla niej :)

osesek

Postautor: osesek » 07 marca 2005, 00:46

niech się Szymon nie obrazi ale to My mamy grać z Gdynią w finale!!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 07 marca 2005, 00:56

KIBIC pisze:
i przy okazji moja proźba do moderatora żeby usunąłe te dwa posty z epitetami :) nie chodzi mi o to , że mi te wyrazy przeszkadzają ale
PROSZĘ O SZACUNEK DLA KOBIET Obojętne jakie by były i jak sie zachowywały

Po pierwsze: bede sypał epitetami ile mi sie tylko podoba (najwyzej zostaną usunięte)
Po drugie: jesli ci sie nie podoba to co pisze to nie czytaj tego
Po trzecie: nie rób sie już taki dżentelman i zajmij sie tymi cheerlederkami

osesek

Postautor: osesek » 07 marca 2005, 01:01

chyba ze Brzeg stuknie Gdyni wczesniej 8) od Wisełki

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 marca 2005, 01:06

GURU pisze:Po pierwsze: bede sypał epitetami ile mi sie tylko podoba (najwyzej zostaną usunięte)
Po drugie: jesli ci sie nie podoba to co pisze to nie czytaj tego.....

ale ty ograniczony jesteś :?

GURU pisze:Po trzecie: nie rób sie już taki dżentelman i zajmij sie tymi cheerlederkami

jedno nie wyklucza drugiego :lol:
a tak przy okazji do każdej kobiety , której zachowanie ci się nie podoba mówisz , że jest suką ??
Ostatnio zmieniony 07 marca 2005, 01:40 przez KIBIC, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 07 marca 2005, 01:12

Wszystko już zostało napisane (a chamstwa to ja nie znoszę) i powiem krótko "najlepsza akcja sezonu TBL" - nic tego nie pobije - ale jeżeli skończy się to inaczej niz dyskwalifikacją do końca sezonu - to będzie najwieksza komedia w PLKK.

osesek

Postautor: osesek » 07 marca 2005, 03:47

cholera nie daje mi ta sprawa spokoju ale odniose się do czegoś innego , mianowicie Johnson była nieporównywalnie bardziej dziś poniewierana ale jakoś nikomu po mordzie nie dała ,a gdy doszło do tego haniebnego czynu zachowała się najlepiej z wszystkich amerykanek( dla mnie Tillis tesz (mytek) ma wyżej dupe niż sra) i widać było jak na dłoni że ona się bała walczyć z resztą z Detriot(były takie 2 albo 3 syt w 2 kwarcie), ogolnie niech Tangela już wraca!! bo się nam drużyna zaczyna sypać!! pozdrawiam
no i nie wiem czemu ale ostatnimi dniami pełno kontuzji wszędzie Ala, Lena, Gośka rany kto jeszcze??

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 07 marca 2005, 07:11

KIBIC pisze:ale ty ograniczony jesteś :?

Moze jestem ograniczony, ale jak ja jestem ograniczony to ty jestes zajebistym tepakiem.

KIBIC pisze: a tak przy okazji do każdej kobiety , której zachowanie ci się nie podoba mówisz , że jest suką ??

Dla mnie ta czarna suka nie jest kobietą, bo kobieta nie napie...ala drugiej po buzi. Kobieta powinna sie zachowywać jak na kobiete przystało.

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 07 marca 2005, 08:03

Ciekawy jestem decyzji STBL. Nie wiecie kiedy maja sie zajac ta sprawa? Jeszcze jedna sprawa Powell pobila zawodniczke ale nie robmy z tego jakiejs miedzyrasowej sprawy. Czarna suka, czarnuch itp okreslenia mozna by sobie darowac. I jeszcze jedno kiedy ostatnio byla podobna sprawa i jak wtedy zachowaly sie wladze ligi ?

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 07 marca 2005, 08:18

GŁupie czarnuchy i pusci Amerykanie (powell)

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 07 marca 2005, 09:07

Ludziska piszcie maile do prezesa PLKK o wywalenie czarnucha " Nie bedzie czarny pluc nam w twarz". Trzeba zrobic presje na gorze moze cos z tego wyjdzie. Ja juz Maila wyslalem z Brzegu tak wiec jesli ktos mnie popiera to piszcie do Prezesa:
Wiesław Zych (prezes@plkk.pl)

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 07 marca 2005, 09:10

Krwawy puchar dla Lotosu

Poniedziałek, 7 marca 2005r.

Pabianickie koszykarki nie zdołały awansować do finału Pucharu Polski w Krakowie. W półfinale uległy gładko Lotosowi. Gdynianki do ośmiu tytułów mistrza kraju (w tym siedmiu z rzędu) dorzuciły trofeum, którego jeszcze nie miały. Celują więc w potrójną koronę, bo chcą zdobyć jeszcze złoto w lidze i triumfować w Eurolidze.

Obrazek
Gdynianka Monika Veselovski (nr 4) była jedną z indywidualności półfinału, natomiast pabianiczanka Gabriela Toma znalazła się tylko w tle. Fot. Paweł Nowak

Finał Pucharu Polski rozegrany w Krakowie nie przyniósł niespodzianki, jaką niektórzy wietrzyli. Lotos wystąpił bowiem bez Małgorzaty Dydek, która kilka dni temu miała wypadek samochodowy i nosi gorset usztywniający kręgi szyjne. O zdobyciu trofeum rozstrzygnął mecz dwóch zespołów, które reprezentują Polskę w Eurolidze.

• Lotos Gdynia – Wisła Can Pack Kraków 50:42 (13:8, 18:10, 9:20, 10:4)

Lotos: Nolan i Bibrzycka po 14, Kobryn 10, Troina 7, Powell 3, Chomać 2, Veselovski i Stefanowska 0. Trener: Krzysztof Koziorowicz.

Wisła: Johnson 12, Perovanovic 11, Radwan 5, Tillis 4, Kress i Skerović po 3, Trafimawa i Gburczyk po 2, Czarnecka i Czepiec 0. Trener: Wojciech Downar Zapolski.

Mecz finałowy był zacięty, a w końcówce doszło nawet do bójki pomiędzy krakowianką Jeleną Skerović i gdynianką Elaine Powell. Serbka kopnęła Amerykankę, a ta odpowiedziała jej ciosem pięścią w twarz. Skerović, której sędziowie odgwizdali faul niesportowy, opuściła parkiet z zakrwawioną twarzą. Powell została zdyskwalifikowana. Musiała opuścić boisko i udać się do szatni. Prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz tak skomentował zdarzenie: – Zachowanie Powell to był szczyt chamstwa. Powinna za to zostać surowo ukarana.

W 15. minucie gdynianki prowadziły już 25:8, ale po trzeciej kwarcie było tylko 40:38. W ostatniej części Lotos znakomicie bronił. Wisła przez 7,5 minuty nie zdobyła punktów, a do końca rzuciła tylko 4.

Najlepszą koszykarką turnieju (MVP) była Agnieszka Bibrzycka (Lotos).

Nie było emocji w spotkaniach półfinałowych. Wisła łatwo wygrała z AZS Poznań 76:54 (14:19, 21:10, 20:10, 21:15). Najwięcej punktów zdobyły: Tillis 18, Kress 10, Gburczyk 9 – Ciecierska 17, Aleliunaite-Jankowska 12, Krupska-Tyszkiewicz 10.

Pabianiccy kibice liczyli po cichu na powtórkę niedawnego meczu ligowego, w którym PZU Polfa pokonała Lotos (86:84). Wprawdzie Lotos grał znów bez Dydek, ale tym razem w Polfie zabrakło Alicji Perlińskiej, która wówczas rozstrzygnęła mecz.

• Lotos Gdynia – PZU Polfa Pabianice 86:62 (29:11, 21:12, 19:16, 17:23)

Lotos: Bibrzycka 26, Veselovski 13, Nolan 13, Pawlak i Powell po 8, Chomać 6, Troina 5, Stefanowska 4, Motyl 2, Kobryn 1, Janyga 0. Trener: Krzysztof Koziorowicz.

PZU Polfa: Karla 19, Pantelejewa 11, Iwliewa i Głaszcz po 8, Krystofova i Trześniewska po 5, Lamparska 4, Korzeniewska 2, Toma i Jaroszewicz 0. Trener: Tadeusz Aleksandrowicz.

Tylko przez pięć minut mecz był wyrównany. Później inicjatywę przejął Lotos i już jej nie oddał. Gdynianki agresywnie broniły i już do przerwy zgasiły emocje, prowadząc różnicą aż 27 punktów. Druga połowa nie przyniosła zmiany oblicza gry. Pabianiczanki grały już bez wiary w sukces.

W pabianickiej drużynie indywidualnością była tylko Brazylijka Karla da Costa, ale koleżanki dały jej za słabe wsparcie, aby myśleć o równorzędnej grze.

(mk) - Dziennik Łódzki

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”