Nie będę zaskoczony jak po sezonie Orzełek zarzuci sieci na Werę - zresztą ktoś już wcześniej ,, bąknął '' o tym...
Gajda będzie już rok starsza - a w pewnością Polkowice myśląc o dobrych rezultatach - będą chciały mieć na rozegraniu dobre zawodniczki - nie każda zawodniczka godzi się być zmienniczką - natomiast WERA - WYDAJĘ mi się , że z rolą zmienniczki w klubie Euroligowym bądź co bądź - zaakceptowałaby.
Nie ma co jednak wybiegać za szybko. Cieszy fakt , że młode Polki grają coraz lepiej : Idczak , Ziętara , młodziutka Owczarzak - fajnie - bo niskich POLEK mamy mało .
23 kolejka FGE- temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: 23 kolejka FGE- temat zbiorczy
Najciekawsze staty w środowej kolejce niewątpliwie zanotowała Pani J. Daniel. Eval -11, z czego 0/14 z gry.
Masakra jakaś...
Tak w sumie to Rusin zaszalał, wstawiając do S5 Bibę i Lavender. Ta pierwsza zagrała świetnie. Ciekawe czy w play off coach będzie mieć odwagę i zostawi na ławce Musinę, dając jej pograć tylko 10-15 minut. No ale to zmartwienia teamu z Polkowic.
Cieszyć musi pewna wygrana wiślaczek i fakt, że dużo pograły rezerwowe.
Tak w sumie to Rusin zaszalał, wstawiając do S5 Bibę i Lavender. Ta pierwsza zagrała świetnie. Ciekawe czy w play off coach będzie mieć odwagę i zostawi na ławce Musinę, dając jej pograć tylko 10-15 minut. No ale to zmartwienia teamu z Polkowic.
Cieszyć musi pewna wygrana wiślaczek i fakt, że dużo pograły rezerwowe.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Co tak (niemal) wszyscy wymieniaja Musine na Bibe. jest jeszcze Maltsi i ja sie przychylam do tego co pisal winnym temacie bodajze Reaktywacja ze to ona moze wyleciec z S5. A inna kwestia jest to, ze tak naprawde to niewielkie znacznenie ma kto wyjdzie w S5. Mecze w PO sa rozgrywane w takim tempie ze kazda z tych 3 pan sie dosc nagra (btw.. Gajda jako zmienniczka Zolle na te 10-15 min - ok, ale na 2-ce juz wolałbym Musine)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Biba z marszu stała się liderką CCC - no i w dodatku jako POLKA - ułatwie Rusinowi zestawienie S5 : Zoll , Maltsi , Biba , Iva i Lavender...
Choć wydaje mi się , że w S5 może być Musina kosztem Maltsi - bo przecież Musina ,, może więcej ''.
Tak czy siak uważam , że Biba będzie w wyjściowym zestawieniu - bo Gajda , Walich , Majewska w wyjściowej piątce - jakoś ich nie widzę ..
Podoba mi się Lavender - ma fajny ułożony rzut z 5,6 metra - i gdy tylko ma miejsce - nie zastanawia się tylko rzuca..i trafia. Zresztą w WNBA było podobnie w minionym sezonie - fajny gracz - ale czy ona do spółki z Ivą Perovanović - wystarczą na Wisełkę - która pod koszem ma miazgę. Choć trzeba przyznać że trener Wisły ograniczył rotację do trzech wysokich : Milki , Ewki i babci TAJ - a Lecia , Czarna , Ujhelyi - grają albo wcale albo ogony. Więc poniekąd to się wyrównało.
PS . No właśnie post wyżej Greebo mnie wyprzedził...To Maltsi wyleci a nie Musina....
Choć wydaje mi się , że w S5 może być Musina kosztem Maltsi - bo przecież Musina ,, może więcej ''.
Tak czy siak uważam , że Biba będzie w wyjściowym zestawieniu - bo Gajda , Walich , Majewska w wyjściowej piątce - jakoś ich nie widzę ..
Podoba mi się Lavender - ma fajny ułożony rzut z 5,6 metra - i gdy tylko ma miejsce - nie zastanawia się tylko rzuca..i trafia. Zresztą w WNBA było podobnie w minionym sezonie - fajny gracz - ale czy ona do spółki z Ivą Perovanović - wystarczą na Wisełkę - która pod koszem ma miazgę. Choć trzeba przyznać że trener Wisły ograniczył rotację do trzech wysokich : Milki , Ewki i babci TAJ - a Lecia , Czarna , Ujhelyi - grają albo wcale albo ogony. Więc poniekąd to się wyrównało.
PS . No właśnie post wyżej Greebo mnie wyprzedził...To Maltsi wyleci a nie Musina....
-
reaktywacja
- Junior
O meczu Lotos - Widzew właściwie nie ma co pisać, ale co tam, i tak napiszę. Współczuję Eli Trześniewskiej takiego teamu. Co jedna to bardziej wymalowana, odstawiona jak na dyskotekę, nie na mecz. Stanowczo w Widzewie powinni zmienić te sukienki na spodenki, bo dziewczynom najwyraźniej się myli.
A poza tym te minki, grymasy, przewracanie oczami (szczególnie irytująca Magda Rzeźnik)... Z dobrych koszykarek została Leona... potem długo, długo nic. Myślę, że w tej ekipie Ela przebierając się w strój momentalnie byłaby liderką. Sportowo coś potrafią jeszcze Paulina Misiek i Ola Pawlak, ale w zespole składającym się z grzecznych, strojących minki dziewczynek wątpię czy się rozwiną.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Greebo pisze:(btw.. Gajda jako zmienniczka Zolle na te 10-15 min - ok, ale na 2-ce juz wolałbym Musine)
Musina może i dobrze trzyma piłke w rękach, ale ona nie widzi nic, a szkoda bo robiąc wjazd pod kosz(z czego słynie) wycofać można na obwód, co w przypadku Lery wydaje się nie możliwe. Teraz mecz z AZS'em, może Ola w końcu zagra troszkę więcej minut.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”