23 kolejka FGE- temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: 23 kolejka FGE- temat zbiorczy

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 marca 2012, 19:36

Nie będę zaskoczony jak po sezonie Orzełek zarzuci sieci na Werę - zresztą ktoś już wcześniej ,, bąknął '' o tym...
Gajda będzie już rok starsza - a w pewnością Polkowice myśląc o dobrych rezultatach - będą chciały mieć na rozegraniu dobre zawodniczki - nie każda zawodniczka godzi się być zmienniczką - natomiast WERA - WYDAJĘ mi się , że z rolą zmienniczki w klubie Euroligowym bądź co bądź - zaakceptowałaby.

Nie ma co jednak wybiegać za szybko. Cieszy fakt , że młode Polki grają coraz lepiej : Idczak , Ziętara , młodziutka Owczarzak - fajnie - bo niskich POLEK mamy mało .

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 marca 2012, 13:43

Najciekawsze staty w środowej kolejce niewątpliwie zanotowała Pani J. Daniel. Eval -11, z czego 0/14 z gry. :shock: :shock: Masakra jakaś...
Tak w sumie to Rusin zaszalał, wstawiając do S5 Bibę i Lavender. Ta pierwsza zagrała świetnie. Ciekawe czy w play off coach będzie mieć odwagę i zostawi na ławce Musinę, dając jej pograć tylko 10-15 minut. No ale to zmartwienia teamu z Polkowic.
Cieszyć musi pewna wygrana wiślaczek i fakt, że dużo pograły rezerwowe.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 marca 2012, 13:53

Co tak (niemal) wszyscy wymieniaja Musine na Bibe. jest jeszcze Maltsi i ja sie przychylam do tego co pisal winnym temacie bodajze Reaktywacja ze to ona moze wyleciec z S5. A inna kwestia jest to, ze tak naprawde to niewielkie znacznenie ma kto wyjdzie w S5. Mecze w PO sa rozgrywane w takim tempie ze kazda z tych 3 pan sie dosc nagra (btw.. Gajda jako zmienniczka Zolle na te 10-15 min - ok, ale na 2-ce juz wolałbym Musine)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 marca 2012, 13:53

Biba z marszu stała się liderką CCC - no i w dodatku jako POLKA - ułatwie Rusinowi zestawienie S5 : Zoll , Maltsi , Biba , Iva i Lavender...

Choć wydaje mi się , że w S5 może być Musina kosztem Maltsi - bo przecież Musina ,, może więcej ''.

Tak czy siak uważam , że Biba będzie w wyjściowym zestawieniu - bo Gajda , Walich , Majewska w wyjściowej piątce - jakoś ich nie widzę ..

Podoba mi się Lavender - ma fajny ułożony rzut z 5,6 metra - i gdy tylko ma miejsce - nie zastanawia się tylko rzuca..i trafia. Zresztą w WNBA było podobnie w minionym sezonie - fajny gracz - ale czy ona do spółki z Ivą Perovanović - wystarczą na Wisełkę - która pod koszem ma miazgę. Choć trzeba przyznać że trener Wisły ograniczył rotację do trzech wysokich : Milki , Ewki i babci TAJ - a Lecia , Czarna , Ujhelyi - grają albo wcale albo ogony. Więc poniekąd to się wyrównało.

PS . No właśnie post wyżej Greebo mnie wyprzedził...To Maltsi wyleci a nie Musina....

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 marca 2012, 21:58

O meczu Lotos - Widzew właściwie nie ma co pisać, ale co tam, i tak napiszę. Współczuję Eli Trześniewskiej takiego teamu. Co jedna to bardziej wymalowana, odstawiona jak na dyskotekę, nie na mecz. Stanowczo w Widzewie powinni zmienić te sukienki na spodenki, bo dziewczynom najwyraźniej się myli. 8) A poza tym te minki, grymasy, przewracanie oczami (szczególnie irytująca Magda Rzeźnik)... Z dobrych koszykarek została Leona... potem długo, długo nic. Myślę, że w tej ekipie Ela przebierając się w strój momentalnie byłaby liderką. Sportowo coś potrafią jeszcze Paulina Misiek i Ola Pawlak, ale w zespole składającym się z grzecznych, strojących minki dziewczynek wątpię czy się rozwiną.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 13 marca 2012, 12:33

Greebo pisze:(btw.. Gajda jako zmienniczka Zolle na te 10-15 min - ok, ale na 2-ce juz wolałbym Musine)

Musina może i dobrze trzyma piłke w rękach, ale ona nie widzi nic, a szkoda bo robiąc wjazd pod kosz(z czego słynie) wycofać można na obwód, co w przypadku Lery wydaje się nie możliwe. Teraz mecz z AZS'em, może Ola w końcu zagra troszkę więcej minut.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”