Postautor: paulo2907 » 17 stycznia 2009, 23:05
No to bardzo nieciekawie dzieje się w Jeleniej Górze... Mówiło się też o odejściu Skorek i Merideth, więc to już byłoby pięć zawodniczek. Zaangażowanie dwóch z zagranicy nie rozwiąże wówczas problemu z brakiem dobrych Polek. Myślę, że mimo wszystko AZS nie spadnie (ma za dużą przewagę nad ŁKS i Pabianicami), lecz szanse na play off znacznie maleją, zwłaszcza że w Lesznie ustabilizował się skład i dziewczyny zaczęły lepiej grać. W takim układzie wygrana AZS-u w środę na własnym parkiecie z Dudą byłaby niespodzianką. Niestety, pan Czarnecki dał pokaz swojej niekompetencji, by nie powiedzieć głupoty... Wydaje mu się, że skoro daje pieniądze na zespół, może o wszystkim decydować, a gdy reszta ma inne zdanie, to musi odejść. Jeśli prawdą jest to, że spór między nim a trenerem Szewczykiem dotyczył braku odpowiedniego zaplecza dla koszykarek (tzn skąpił na to funduszy), to widać jak na dłoni ewidentny brak wiedzy na temat podstawowych potrzeb drużyny. Zszokowała mnie wypowiedź sponsora, że trzeba zacząć budowę zespołu od doświadczonego trenera, a takim wydaje mu się Gajić. Cóż, może i jest doświadczony, ale kluby ligi męskiej, które go zatrudniały, mają chyba nieco inne zdanie na temat jego osoby... Pomijając już tą kwestię, ciekawy jestem czy teraz pan Czarnecki zrozumie, że kwestia zaplecza itp jest równie ważna co trener. Jeśli nie, Gajić chyba szybko mu to uświadomi...