TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 17 stycznia 2009, 23:02

sienot pisze:MUKS, Włókniarz lub ŁKS czeka spadek reszta nie bedzie miała problemu a w Jeleniej to sama Coleman będzie wygrywać mecze ;p

miałem to samo napisac odnośnie Ryan...

Niby MUKS ma tylko 3 wygrane ale tam też Sissoko powinna ich utrzymac - teraz doszła jej koleżanka z Mali no i Zalesiak - więc powinni się utrzymac...

Wychodzi na to że ktos z 2 : ŁKS - Włókniarz...

a jeszcze pare dobrych lat temu oba kluby rządziły i dzieliły w lidze...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 17 stycznia 2009, 23:05

No to bardzo nieciekawie dzieje się w Jeleniej Górze... Mówiło się też o odejściu Skorek i Merideth, więc to już byłoby pięć zawodniczek. Zaangażowanie dwóch z zagranicy nie rozwiąże wówczas problemu z brakiem dobrych Polek. Myślę, że mimo wszystko AZS nie spadnie (ma za dużą przewagę nad ŁKS i Pabianicami), lecz szanse na play off znacznie maleją, zwłaszcza że w Lesznie ustabilizował się skład i dziewczyny zaczęły lepiej grać. W takim układzie wygrana AZS-u w środę na własnym parkiecie z Dudą byłaby niespodzianką. Niestety, pan Czarnecki dał pokaz swojej niekompetencji, by nie powiedzieć głupoty... Wydaje mu się, że skoro daje pieniądze na zespół, może o wszystkim decydować, a gdy reszta ma inne zdanie, to musi odejść. Jeśli prawdą jest to, że spór między nim a trenerem Szewczykiem dotyczył braku odpowiedniego zaplecza dla koszykarek (tzn skąpił na to funduszy), to widać jak na dłoni ewidentny brak wiedzy na temat podstawowych potrzeb drużyny. Zszokowała mnie wypowiedź sponsora, że trzeba zacząć budowę zespołu od doświadczonego trenera, a takim wydaje mu się Gajić. Cóż, może i jest doświadczony, ale kluby ligi męskiej, które go zatrudniały, mają chyba nieco inne zdanie na temat jego osoby... Pomijając już tą kwestię, ciekawy jestem czy teraz pan Czarnecki zrozumie, że kwestia zaplecza itp jest równie ważna co trener. Jeśli nie, Gajić chyba szybko mu to uświadomi...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 17 stycznia 2009, 23:08

A co do walki o utrzymanie, to na pewno będzie bardzo zacięta i na dzisiaj nie widać drużyny, która jest pewniakiem do spadku. Wszystkie zespoły z dołu tabeli wzmocniły się (ŁKS co prawda stracił Koryznę, ale ma dojść środkowa oraz być może Skorek i ta młoda Czeszka) i to wróży ciekawą walkę.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 17 stycznia 2009, 23:37

Michu23 pisze:
sienot pisze:MUKS, Włókniarz lub ŁKS czeka spadek reszta nie bedzie miała problemu a w Jeleniej to sama Coleman będzie wygrywać mecze ;p

Niby MUKS ma tylko 3 wygrane ale tam też Sissoko powinna ich utrzymac - teraz doszła jej koleżanka z Mali no i Zalesiak - więc powinni się utrzymac...

nie ma kasy nie ma gry :evil:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 17 stycznia 2009, 23:42

sienot pisze:
Michu23 pisze:

nie ma kasy nie ma gry :evil:

okrotna prawda o wspolczesnym sporcie...

tez tak sadze ze spadek rozstrzygnie sie miedzy lks i wlokniarzem, i o ile z brakiem tej pierwszej pogodzic sie moge o tyle pabianic by mi brakowalo ;p mam jakis sentyment ale to chyba jeszcze nie czas na rozmowe o spadku :)
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 17 stycznia 2009, 23:42

A mnie zastanawia tylko jedna sprawa...dlaczego dziewczyny z Jeleniej odchodza wlasnie teraz? wlasnie na 3-4 dni przed waznym meczem z Teczą zwlaszcza ze do niedawna wydawalo sie ze sytuacja jakos bedzie opanowana. Nie chce zbytnio dywagowac ale odeszly juz oficjalnie 3 zawodniczki i 2 sa nie pewne mowa tu o Skorek ktora rozwaza wzmocnienie ŁKS-u i Merideth - jak wyczytalem gdzies, ponoc tylko czeka az jej agent zalatwi jej jakas fuche i sie zmywa...
W miejsce tych 3 zawodniczek zapowiedziano 2 z zagranicy ktore lada moment maja przylecieć jesli klub je zaangazuje...pomine tylko fakt ze praktycznie juz mamy niedziele mecz w srode a jest jeszcze sprawa taka ze do meczu jesli chca zglosic jakas zawodniczke to jakies tam formalnosci typu list czystosci itp musza dostarczyc...a to tez trwa. Wiec kiedy beda te wzmocnienia ?

Druga sprawa ze jesli mówicie o meczu Teczy z Jelonką to u nas tez ostatnio nie robi sie zbyt fajnie i nie robilbym z nas takiego faworyta w tym przypadku...Budnik ma sezon z glowy , Drzewinska dzisiaj kontuzja skrecona kostka niewiadomo czy sie wyrobi na srode, White wstrzas mózgu od soboty... Krezel ma jakies problemy rodzinne i byc moze bedzie na tym meczu ale moze byc nie dokonca skupiona na tym na czym w tym dniu powinna. Jeszcze mloda Durak nam pojechala na polfinaly juniorek i oby sie jej tam za duzo nie stalo bo ostatnio gra zbyt ambicjonalnie co wg mnie sie zle skonczy. To nie jest taki prosty mecz dla wszystkich.

A co do strefy spadkowej Brzeg wyglada teraz mocno moze i najmocniej w swej klasie maja wartosciowe polki a zagranica calkiem calkiem, moim zdaniem Muks rowniez ...slabiej wyglada ŁKS ale jesli dojdzie Skorek nie bedzie tak zle ..najgorzej wyglada teraz Pabianicki klub.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 18 stycznia 2009, 09:23

Merideth - jak wyczytalem gdzies, ponoc tylko czeka az jej agent zalatwi jej jakas fuche i sie zmywa...

z tego co mi wiadomo to agentką Merideth jest Cupryś i już dawno ją opchnęła zagranicę.
W polsce nie ma już czego szukać z powodu dziwnego przepisu w PLKK. "zagraniczna zawodniczka nie może grać w sezonie więcej niż w dwóch klubach"

..najgorzej wyglada teraz Pabianicki klub.

spokojnie, spokojnie my jeszcze wyciągniemy Asa z rękawa 8)
okienko transferowe jeszcze nie zostało zamknięte :!: :!: :!: :wink:
Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 18 stycznia 2009, 11:15

Trener Krysiewicz chciał ściagnąć Babicką do Leszna, jednak sama zawodniczka powiedzmy, że nie była zainteresowana grą w Lesznie....

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 18 stycznia 2009, 11:38

Marek1990 pisze:Trener Krysiewicz chciał ściagnąć Babicką do Leszna, jednak sama zawodniczka powiedzmy, że nie była zainteresowana grą w Lesznie....

hmmm...ciekawe czemu nie była zainteresowana...? :wink:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 stycznia 2009, 12:06

Jak niewiadomo o co chodzi to pewnie o kasę...ale w przypadku Leszna to pewnie tez chodzilo o to ze Babicka by sobie tak duzo nie grała bo co jak co ale w Lesznie kilka dziewczyn wartosciowych jeszcze jest.

A wogole sytuacja poki co wyglada nie fajni takie rozkradanie na sępa calej Jeleniej ...ale z drugiej strony taka Skorek w Lesznei miala by dobrze ;) nie dosc ze zna wiekszosc zawodniczek i sie z nimi przyjazni to jeszcze fajna atmosfera :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 18 stycznia 2009, 12:26

Mozarthio pisze:Jak niewiadomo o co chodzi to pewnie o kasę...ale w przypadku Leszna to pewnie tez chodzilo o to ze Babicka by sobie tak duzo nie grała bo co jak co ale w Lesznie kilka dziewczyn wartosciowych jeszcze jest.

A wogole sytuacja poki co wyglada nie fajni takie rozkradanie na sępa calej Jeleniej ...ale z drugiej strony taka Skorek w Lesznei miala by dobrze ;) nie dosc ze zna wiekszosc zawodniczek i sie z nimi przyjazni to jeszcze fajna atmosfera :)

To nie jest rozkradanie Jeleniej przeciez te zwaodniczki swiadomie stamtad odchodza, a gdzies grac musza. A co do Babickiej to jesli faktycznie boi sie konkurencji to dziwne bardzo bo w ten sposob zawsze bedzie grala w slabszych zespolach.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2009, 13:24

Mozarthio pisze:Jak niewiadomo o co chodzi to pewnie o kasę...ale w przypadku Leszna to pewnie tez chodzilo o to ze Babicka by sobie tak duzo nie grała bo co jak co ale w Lesznie kilka dziewczyn wartosciowych jeszcze jest.

moim zdaniem Koc i Czarnecka są lepsze od Babickiej więc w sumie dobrze że do was nie trafiła...

PS. z tą atmosferą to nie przeszadzaj bo jak Krysiewicz odsunął u was Siwczakową , Makowską w listopadzie - i jak przegrywaliście mecz za meczem - to wątpię że było miło :lol: :lol: :lol:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 stycznia 2009, 13:34

heh ja mowie o atmosferze miedzy dziewczynami i tu wiem jedno ze wszystkie dziewczyny dbają o te atmosfere organizuja sobie jakies domowe imprezy w swoim gronie, niektore ze soba sie bardzo zżyły i de facto drogi Koszykarzu atmosfera miedzy dziewczynami zawsze w Lesznie była najlepsza i powiem wiecej nie widze tego wsrod innych zespolow ligi wiem powiecie ze prowokuje ale no nasz klubik jest maly mozna powiedziec ze to taki rodzinny klub i wszystkie dziewczyny jakos sie przyjely w tej druzynie i to widac :) dlatego ja np bylem przeciwnikiem przed sezonem sprowadzenia Malaszewskiej do Teczy z jednego wzgledu bylo widac ze miedzy niektorymi dziewczynami leszna a Nati nie zatrybi... dlatego woel dzis mniej ograna Durak niz Nati.
A co do atmo miedzy niektorymi dziewczynami a trenerem to juz inna sprawa ale w zaufaniu moge ci powiedziec ze niektore dziewczyny nic nie robia sobie z Krysiewicza i jadą dalej są profesjonalistkami i pewne rzeczy zrozumialy a z resztą trener jest jeden i koniec sezonu moze byc jego koncem w Lesznie a kolektyw czyli zespol jako taki pozostanie.

Ale nie martw się u nas nie ma plotek typu ze trener uderzyl zawodniczke albo sie regularnie kłócą ...brzmi znajomo ?

ps. jeszcze takie cos odsunieta zostala Siwa oficjalnie za brak formy a nieoficjalnie wiadomo ze sie z trenerem pozarła ale trwalo to okolo 2 mecze ligowe jakby to przeliczyc a co do Szopena to tutaj jedyna prawda jest taka ze jak przyszedł zaciag ze stanow to mielismy 14 zawodniczek !!! i ktos musial usiasc i oprocz tgo usiadla jeszcze w meidzy czasie na dosc dlugo Nawrotek ale obydwie usiadly tylko za zle wyniki i brak formy.

mawi
Żak

Postautor: mawi » 18 stycznia 2009, 15:36

Za to są plotki że trener i ulubiona "lubią się inaczej" czego w innych klubach niet. Świętych nie ma, więc nie słodź.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2009, 15:46

Mozarthio pisze:heh ja mowie o atmosferze miedzy dziewczynami i tu wiem jedno ze wszystkie dziewczyny dbają o te atmosfere organizuja sobie jakies domowe imprezy w swoim gronie, niektore ze soba sie bardzo zżyły i de facto drogi Koszykarzu atmosfera miedzy dziewczynami zawsze w Lesznie była najlepsza i powiem wiecej nie widze tego wsrod innych zespolow ligi wiem powiecie ze prowokuje ale no nasz klubik jest maly mozna powiedziec ze to taki rodzinny klub i wszystkie dziewczyny jakos sie przyjely w tej druzynie i to widac :) dlatego ja np bylem przeciwnikiem przed sezonem sprowadzenia Malaszewskiej do Teczy z jednego wzgledu bylo widac ze miedzy niektorymi dziewczynami leszna a Nati nie zatrybi... dlatego woel dzis mniej ograna Durak niz Nati.
A co do atmo miedzy niektorymi dziewczynami a trenerem to juz inna sprawa ale w zaufaniu moge ci powiedziec ze niektore dziewczyny nic nie robia sobie z Krysiewicza i jadą dalej są profesjonalistkami i pewne rzeczy zrozumialy a z resztą trener jest jeden i koniec sezonu moze byc jego koncem w Lesznie a kolektyw czyli zespol jako taki pozostanie.

Ale nie martw się u nas nie ma plotek typu ze trener uderzyl zawodniczke albo sie regularnie kłócą ...brzmi znajomo ?

ps. jeszcze takie cos odsunieta zostala Siwa oficjalnie za brak formy a nieoficjalnie wiadomo ze sie z trenerem pozarła ale trwalo to okolo 2 mecze ligowe jakby to przeliczyc a co do Szopena to tutaj jedyna prawda jest taka ze jak przyszedł zaciag ze stanow to mielismy 14 zawodniczek !!! i ktos musial usiasc i oprocz tgo usiadla jeszcze w meidzy czasie na dosc dlugo Nawrotek ale obydwie usiadly tylko za zle wyniki i brak formy.

drogi Mozarthio - każdy dobrze wie że w listopadzie było głośno o ,,konflikcie obyczajowym '' w waszym teamie - i już nie trzeba do tego wracac. Bo ten temat gościł i tu - na pocieszenie powiem ci że to tk zawsze jest że jak nie ma wyników to szuka się na siłe ,,przyczepek''..
Tak było rok temu w Toruniu i tego nie kryję..

i proszę cie : nie tłumacz już się z tego że Siwczak , Makowska czy ktoś tam jeszcze były odsunięte od składu z powodu słabej formy - wiemy że chodziło o co innego....

PS. Zgadzam się z MAWI : ,,nie słodź'' - bo nie masz czego...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”