5kolejka play out:Duda Tęcza Leszno-Cukierki Odra Brzeg92:64

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 12 kwietnia 2007, 08:20

MARAS pisze:Gratulacje dla Leszna! Myśle że już wam nic nie zabierze ekstraklasy!
WLKP górą 8)

hehe, za rok znów DERBY WLKP :wink: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 12 kwietnia 2007, 09:19

nie zdziwiłem sie jak zobaczyłem taki wynik, 9 miejsce pewne wiec nie spodziewałem sie jakies wielkiej motywacji do gry w naszym zespole...
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
tytuSS
Nowy na forum

Postautor: tytuSS » 12 kwietnia 2007, 12:00

Mozarthio pisze: w 4 kwarcie popis swojej nieprofesjonalnosic dala Williams ,przez caly mecz wymuszala faule sama faulujac przy okazji a pozniej nie zgadzala sie z decyzjami sedziow i wdawala sie w dyskusje

p.s. do niedawna mielismy afere z Nikita teraz macie [kolejna chamskie zachowanie Williams w stosunku do sedziow ...ciekawe czy jej to ujdzie plazem tak samo jak trenerowi ktory tez sobie niezle poczynial w tej aferze

ty czlowieczku :!: :!:
gdzie ty jeszcze kiedykolwiek widzialeś jak to okresliles chmaskie zachowanie Kim albo naszego trenera :?: :?: kiedy mialo miejsce takie zdarzenie :?: :?: :!: :!: jak dobrze wiem to jest to 1 dach Kim w naszej lidze od kiedy w niej gra wiec prosze cie nie rob scen :!: :!: :evil:od kiedy to nie mozna porozmawiac z sedzia :?: moze pytala go jak bigos ugotowac 8)
Nasza przyjaźń zawsze jest!!!!
ODRA,WŁÓKNIARZ MRKS!!!
śmierc wrogom!!!nas nie rozłączy nic!!!

j... policję,tylko Bóg może nas sądzić!!!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 kwietnia 2007, 13:06

haha nie rozsmieszaj mnie .... czlowieczku ? ile ty masz latek? co z tego ze pierwszy dach byles na meczu widziales? bo ja widzialem jaka scene zrobila na hali niechcac opuscic jej ale nie robie z tego zadnej sceny chociaz powinna posluchac pania sekretarz zawodow i opuscic hale a nie utrudniac .. a ty skad sie wyrwales ?

dla mnie sytuacja byla neiwazna a podalem to jako przyklad dla niektorych osob ze nieprofesjonalne zachowania zdarzaja sie w naszej lidze a pietnujemy tylko to co jest podawane do publicznej wiadomosci ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 12 kwietnia 2007, 13:46

A ja dorzucę jeszcze artykuł z Nowej Trybuny Opolskiej... "cause information wants to be free" :)

Cukierki nie mogły wygrać w Lesznie
Koszykówka. Walczącej o utrzymanie Dudzie wygrać pomogli sędziowie.

Po meczu w Lesznie, który dla Cukierków nie miał już żadnego znaczenia, a dla gospodyń ogromne, członkowie brzeskiej ekipy mówili, że mają dość sportu.

Brzeżanki chciały się zrewanżować rywalkom za jednopunktową porażkę u siebie. Okazało się to jednak zadaniem niewykonalnym, bo na parkiecie miały o kilku rywali więcej. Wynik świadczy o ogromnej przewadze miejscowych, wśród których na wyróżnienie zasługuje gra byłej zawodniczki Cukierków Edyty Krysiewicz i Moniki Siwczak, które wespół zdobyły 41 pkt. Gospodynie od początku meczu natarły na Cukierki, prowadząc po 3 min już 10 pkt. Do końca I kwarty powiększyły tę przewagę do 15 pkt. Grały jednak bardzo ostro, na co pozwolili sędziowie.

- Nie chcę nawet nazwać tego meczem - mówił Krzysztof Kubiak, trener Cukierków. - To była parodia koszykówki, a po tym, co zobaczyłem w Lesznie, nabrałem wstrętu do sportu. Takie rzeczy, podobnie jak w piłce nożnej, powinni ścigać prokuratorzy. Sędziowie skrupulatnie odgwizdywali przewinienia zawodniczkom przyjezdnym, a nie widzieli tego, co na parkiecie wyczyniały miejscowe.

- Koszykarki Dudy przewracały moje zawodniczki, trzymały je, a sędziowie nie reagowali na te sytuacje - kontynuuje Kubiak. - Widać było, że przed meczem ustalono, kto ma wygrać.

Na początku IV kwarty nie wytrzymała brzeska rozgrywająca Kim Williams.
- Zapytała po prostu sędziów, co się dzieje na parkiecie - kończy trener. - Otrzymała za to przewinienie techniczne. Kiedy nie mogła się z nim pogodzić, otrzymała drugie, równoznaczne z dyskwalifikacją. Moim zawodniczkom po prostu odechciało się grać, straciły wiarę w sens występu w tym meczu.

W drugim wczorajszym spotkaniu Nova Toruń pokonała 82:59 SMS. O tym, która z drużyn opuści ekstraklasę zadecyduje sobotni dwumecz Cukierków z Novą (godz. 18.00) i SMS-u z Dudą.

Duda Leszno - Cukierki Odra Brzeg 92:64 (30:15, 19:18, 16:16, 27:15)

Duda: Rivers 1, Krzywicka 0, Talarczyk 10 (2x3), Król, Grześczyk, Żyłczyńska 5 (1x3), Kern 2, Budnik 15, Rezler 2, Bell 16, Krysiewicz 21 (4x3), Siwczak 20 (3x3). Trener Krzysztof Zajc.
Cukierki: Williams 14, Proszczenko 6 (2x3), Koc 12, Rzeźnik, Daniel 2, Babicka 9 (1x3), Marczewska 2, Watts 7, Makowska, Chełczyńska 12 (2x3). Trener Krzysztof Kubiak.

Sędziowali: Tomasz Kudlicki (Warszawa) i Marek Januszonek (Gorzów). Widzów 800.

Tadeusz Wyspiański
www.nto.pl

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 12 kwietnia 2007, 15:12

Szkoda komentowac takie wypowiedzi trenerów!!!
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 12 kwietnia 2007, 15:24

No to może ja, który byłem na meczu (zaznaczam trzeźwy!).
1. Prawdą jest , że brzeski zespół, któremu mocno nie wyszedł sezon i do tego miejsce ma ustalone jest na tyle psychicznie rozbity, że może zagrać krańcowo różne mecze zagrał fatalny początek - potem już konsekwencje.
2. Prawdą jest, że zepół z Leszna zagrał mecz (pewnie) sezonu na super skuteczności - szczególnie za 3 - pod koniec parę trójek nie weszło.
3. Bardzo dobrze grająca Kim Williams była powstrzymywana przez leszczynianki w każdy sposób. Jakoś nikt z Leszna nie wspomina kiedy to Edyta Krysiewicz mało nie ściągnęła Jej koszulki powstrzymując solową kontrę (niesportowe zachowanie).
Kim Williams koszykarka grająca pewnie mecze, których ilość należy mierzyć w tysiącach, w wielu krajach świata, na kilku kontynentach nie mogła zrozumieć dlaczego gdy Ona ciągnie obejmującą Ją w pasie przeciwniczkę to jest Jej faul. Zadawała tylko pytanie - dlaczego???? O jakim chamskim zachowaniu ktoś tu p...? To jak nazwać uderzenie Bell w Grabowską w Toruniu? Nastąpiły dachy, Kim siadła na ławkę - ale Ona do cholery nie zna polskiego i musiał upłynąć czas by ktoś kumaty wytłumaczył Jej po angielsku, że ma opuścić halę!!! Tak to za zadawanie pytań Kim została wyrzucona z meczu - pewnie konsekwencje będą dalsze, że nie zagra w następnym, a za przywalenie pięścią w brzuch Bell została ukarana technicznym!!!! Oto jest poziom sędziowania na PLKK.
Momentów takich było więcej!!!
Oto Bell przechwytuje piłkę - sama na oczach rozanielonej publiczności (no i sędziów oczywiście) powoli biegnie do kosza (inne graczki daleko) pod koszem zgrabnie wykonuje TRZY kroki ... i trafia-ja czekam!! A tu nic - kosz uznany!!! Obśmiałem się na cały sektor!
Amber Watts siedzi na krześle i czeka na zmianę. Przerwa... sędzia wyraźnie pokazuje wejść, Ona wchodzi - sędzia wznawia grę - gra nie rusza - zawodniczki stoją , publika słusznie protestuje - bo na parkiecie jest 6 brzeżanek! Amber dostaje dacha! (Zaznaczam, że nie widziałem protokołu -opisuję sytuację) - po meczu znajomek z Leszna z bliska stolików opowiadał (ja nie slyszałem - nie gwarantuję za prawdziwość) , że między sędziami wywiązał się taki dialog: - ... Tyyyyy - nie dawaj Jej dacha! Cooo?? Już dałeś ? A no to niech...
Znam też niektóre dialogi sędziów z graczkami - wierzcie wyborne - ale nie mogę ze względu na możliwość identyfikacji niewątpliwie miłych pań z obu teamów.
Traktowałem mecz raczej obojętnie - ustalona brzeska pozycja , niewątpliwie moja sympatia do Leszna (rodzinka, rodzinka) i piszę i podsumowuję bez emocji.
Przy kwalifikowanym i sprawiedliwym sędziowaniu mecz byłby otwarty. Niewątpliwie trudno byłoby odrobić wspaniały początek Leszna, ale nie takie rzeczy widziałem. Rekordowa ilość "dachów" - bezładne i dziwne decyzje , pozwalanie graczkom z Leszna na zahaczanie rąk, obejmowanie w pasie pozwala drużynie, która czuje i wie, że sędziowie są za nimi na euforyczną grę - natomiast niszczy psychicznie przeciwniczki. Pewnie i Spartak Moskwa wyjechałby z Leszna pokonany.
Czas na plusy!
1 Cieszę się , że Leszno nadal się ekstraklasuje. :lol:
2. Niewątpliwą przyjemnością dla ucha (tym bardziej, że nie rozumiałem) było pomeczowe "bluzganie" Kim Williams , która swym ... i dźwięcznym i grubym głosem , slangiem z ulic Chicago omawiała poziom sędziowania w naszej lidze - ciągle się dziwiąc i nie mogąc się pogodzić ,że aż tak można "szyć mecz".
3. Niewątpliwie przyjemne dla mnie (po prostu lubię Kim za poziom i ambicję) super recenzje dla gry Kim, które gęsto padały w czasie meczu z ust kibiców Leszna, a które słyszałem siedząc bezczelnie wśród nich).
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 kwietnia 2007, 15:58

sluchaj Igala ty byles w gronie 3 moze 4 kolegow i z 2 laski ? bo cos mi sie tak wydaje .. bluzganie kibicow na temat tej kim zaraz wyjedziesz ze teksty rasistowkie byly hmm skoro twierdzisz albo insynujesz ze Kim byla bardzo niesprawiedliwie traktowana a leszno nie to hmm trzeba bylo spojrzec ile ania Talarczyk zlapala na niej fauli chyba 3 albo 4 rowniez inne zawodniczki i denerwuj sie ale zagraliscie bez zaangazowania tak zeby nic wam sie nei stalo po 2 kwartach Brzeg mial okolo 3 przewinienia ... nie zebym twierdzil ze to wykladnik waszej walki ale no daje do myslenia ,

A teraz troche tego co powiedziales :

"Kim Williams koszykarka grająca pewnie mecze, których ilość należy mierzyć w tysiącach, w wielu krajach świata, na kilku kontynentach nie mogła zrozumieć dlaczego gdy Ona ciągnie obejmującą Ją w pasie przeciwniczkę to jest Jej faul."

"Ona do cholery nie zna polskiego i musiał upłynąć czas by ktoś kumaty wytłumaczył Jej po angielsku"

hmm juz takie tlumaczenie jest smieszne , ok nie zna polskiego ale dostala jasne sygnaly ze ma opuscic boisko ..tylko stwierdzila jak to robia niektore osoby ze nie i koniec nie wyjdzie...

A nie mow ze obesmiales sie na caly sektor po 3 krokach niby Bell bo slyszalem tylko jak powiedziales : kroki ... hahaha wielki kibicu nieubarwiaj bo bylem obok ;)

Czlwoieku przegraliscie nie potrafisz sie z tym pogodzic wasza druzyna poprostu nie walczyla sedziowienie sprzyjali nam lepiej sprawdz na dwie pierwsze kwarty skoro nam tak sedziowie pomagali kto mial ile przewinien ... boze badz chociaz obiektywny bo nie scierpie takich glupot
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 12 kwietnia 2007, 16:18

Jakoś nikt z Leszna nie wspomina kiedy to Edyta Krysiewicz mało nie ściągnęła Jej koszulki powstrzymując solową kontrę (niesportowe zachowanie).

Zostala ukarana przewinieniem technicznym
Zadawała tylko pytanie - dlaczego???? O jakim chamskim zachowaniu ktoś tu p...?

hehe badz obiektywny :) ok 1000 osob widzialo to jej pytanie "dlaczego"
Nastąpiły dachy, Kim siadła na ławkę - ale Ona do cholery nie zna polskiego i musiał upłynąć czas by ktoś kumaty wytłumaczył Jej po angielsku, że ma opuścić halę!!!

hahahaha teraz to naprawde sie usmialem :P Nie zna polskiego :!::?: Przez ok 5min sedziowie, zawodniczki, trenerzy no i oczywiscie pani komisarz mowili jej ze ma opuscic sale ale ona i tak swoje :!:
P.S Nie rozpisuje sie o jej zachowaniu w stosunku do kibicow (po II przewinieniu technicznym)
Oto Bell przechwytuje piłkę - sama na oczach rozanielonej publiczności (no i sędziów oczywiście) powoli biegnie do kosza (inne graczki daleko) pod koszem zgrabnie wykonuje TRZY kroki ... i trafia-ja czekam!! A tu nic - kosz uznany!!! Obśmiałem się na cały sektor!

jezeli chodzi Ci o ostatnia akcje III kwarty to Nikita zrobila prawidolowy 2takt oczywiscie po pieknym przechwycie :)
Amber Watts siedzi na krześle i czeka na zmianę. Przerwa... sędzia wyraźnie pokazuje wejść, Ona wchodzi - sędzia wznawia grę - gra nie rusza - zawodniczki stoją , publika słusznie protestuje - bo na parkiecie jest 6 brzeżanek! Amber dostaje dacha! (Zaznaczam, że nie widziałem protokołu -opisuję sytuację) - po meczu znajomek z Leszna z bliska stolików opowiadał (ja nie slyszałem - nie gwarantuję za prawdziwość) , że między sędziami wywiązał się taki dialog: - ... Tyyyyy -nie dawaj Jej dacha! Cooo?? Już dałeś ? A no to niech...

Nie wiem co tam mowili sedziowie ale z tego co wiem to gdy na parkiecie jest 6 czy nawet wiecej zawodniczek :P z danego zespolu jest to karane przewinieniem technicznym
- 1 Cieszę się , że Leszno nadal się ekstraklasuje. :lol:

ja rowniez sie ciesze :) pozdro :)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 12 kwietnia 2007, 16:29

Mozarthio pisze:sluchaj Igala

Nie wiem do kogo zwracasz się i adresat pewnie też, możemy się tylko domyślać 8) Jeśli piszesz do kogoś to twoim obowiązkiem jest pisać poprawnie jego imię / ksywę itd. podobnie z nazwami klubów... w przeciwnym razie świadczy to o braku szacunku do danej osoby i pośrednio o Tobie (chyba nie zbawi Cię kilka sekund). Temat wałkowany wielokrotnie ale widać do niektórych nie dociera ehh...

Swoją drogą:
Mozarthio pisze:
osesek pisze:Nakia Bell

Osesek primo Nikita Bell ... secundo znacznie lepsza niz wasza Holdsclaw wiec odnos sie do niej z szacunkiem

------------------------

Don Igłata pisze:Traktowałem mecz raczej obojętnie - ustalona brzeska pozycja , niewątpliwie moja sympatia do Leszna (rodzinka, rodzinka) i piszę i podsumowuję bez emocji.

Mozarthio pisze:Czlwoieku przegraliscie nie potrafisz sie z tym pogodzic

:lol:

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 12 kwietnia 2007, 16:59

Poziom wypowiedzi "cfaniaków" :lol: :lol: :lol: z Leszna jest bardzo wysoki:) poprostu "Dzieci w sieci" - zwyzywać, poniżyć i skrytykować, bo przecież żyjemy w państwie, w którym dominuje "jedna słuszna ideologia" :lol: :lol: :lol: i na (uwaga trudne słowo :twisted: ) pluralizm nie ma miejsca:) Gratuluję zwycięstwa:)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 kwietnia 2007, 17:07

Don Igłata to bardzo sympatyczny gość, w dodatku sympatyzujący z Lesznem, więc nie wiem o co tu chodzi... Dajcie spokój.
Do Kim Williams nic nie mam. Jej zachowania nie komentuję. Nic strasznego się nie stało. Brzeg grał o nic, Leszno o wszystko, więc mecz ułożył się tak, a nie inaczej.
Artykułu z Nowej Trybuny Opolskiej właściwie nie powinienem komentować, bo nie ma co. Myślę, że qBK zaprezentował go jedynie w ramach ciekawostki "co w prasie piszczy"... Jedyne wnioski jakie nasuwają mi się po przeczytaniu tego artykułu są takie, że :
- albo trener Kubiak po nieudanym dla siebie sezonie zapomniał już jak wygląda ambicja, pełne zaangażowanie zespołu i wola walki o zwycięstwo,
- albo zarówno trener jak i dziennikarz są objawem kolejnego przypadku sepsy na Opolszczyźnie i niestety przeszkadza im to w pełnym odzwierciedleniu rzeczywistości,
- albo na koniec sezonu trener Kubiak zupełnie postradał zmysły mówiąc o wydrukowaniu meczu przegranego różnicą 28 punktów (byłoby to prawdziwe mistrzostwo świata!).
W każdym bądź razie pozdrawiam kibiców z Brzegu życząc im na przyszły sezon lepszego trenera niż ten obecny.
P.S. Proszę przestać się kłócić. :)
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 kwietnia 2007, 17:26

Ale czy ktos tu probuje rozpetac klotnie sorki nie chce tego bo juz na drugiej stronie pisze ze dla mnie ten wybryk nie ma znaczenia ale nie lubie jak ktos wprost potrafi ubarwic historie

p.s. przepraszam ze zle napisalem nickname Don Igłata

Wojtek dzieci w sieci hmm ... zdefiniuj czego dotyczy ten twoj pluralizm bo nie widze bezposredniego zwiazku z wypowiedziami przynajmniej moimi , mysl i mow co chcesz nikt ci tego nie zabrania jednak podkolorowywania niescierpie... zrestza byles wogole na tym meczu? obawiam sie ze nie. Nie zamierzam sie klocic z Brzegiem ale prosze was, z mojej strony i to jest moje obiektywne zdanie (kazdy moze miec inne, kto byl na meczu ) zawodniczką z Brzegu sie nie chcialo grac ...sorki taka prawda ale sie nie dziwie , zwlaszcza po tym co sie stalo z tą druzyna a mowiono tyle przed sezonem . Kwestia jest chyba taka ze macie wysmienite zawodniczki i Leszno byscie rozjechali a mimo tego cos szfankuje ale to nie moja rzecz nie koje zmartwienie .

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 12 kwietnia 2007, 17:32

Na studiach pewna pani doktor powiedziała "Drugim najbliższym przyjacielem człowieka oprócz psa jest słownik wyrazów obcych" :lol: :lol: :lol: Tobie też polecam tę książkę za lekturę:)

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 12 kwietnia 2007, 18:27

Mozarthio pisze:sluchaj Igala ty byles w gronie 3 moze 4 kolegow i z 2 laski ? bo cos mi sie tak wydaje .. bluzganie kibicow na temat tej kim

Nie; byłem sam - pudło. Na temat gry Kim kibice z Leszna (oczywiście słyszeć mogłem tych obok, lub wokół mnie) jak napisałem wypowiadali się z podziwem. Napisałem przecież, że Brzeg zagrał "fatalny początek" .
O co chodzi z "rasistowskimi tekstami" to w ogóle nie rozumiem. :? Oczywiście "śmiech na cały sektor" jest przenośnią - nic nie mówiłem - ale jestem Ci bardzo wdzięczny, że w ten sposób sam podałeś , iż nie tylko ja dostrzegłem w tej akcji kroki. :wink: Wiem, że na meczu był czynny koszykarz ( spoza Leszna) piszący na forum pod nickiem Mikro - może to On jako niewątpliwy fachman też tak dostrzegł? Piszesz, że Brzeg grał bez zaangażowania, że zawodniczkom nie chciało sie grać - wielkie dzięki - właśnie o takie opinie kibiców będących na meczu chodzi - Ty tak odebrałeś! Coś się znasz :wink: Inne sprawy są drobne i każdy może widzieć je inaczej.
Chciałbym , żeby ktoś mocno kumaty wytłumaczył jak się wgł. przepisów dokonuje zmian. Kto jest winny jak jest 6 graczek z jednej drużyny. Zawodniczka jest wołana - to wchodzi! Czy ona ma liczyć graczki?
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”