Play-out

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto opuści Ford Germaz Ekstraklasę?

Czas głosowania minął 05 kwietnia 2009, 20:52

MUKS Poznań
5
9%
Cukierki Odra Brzeg
0
Brak głosów
Finepharm AZS KK Jelenia Góra
13
23%
ŁKS Siemens AGD Łódź
4
7%
PTK Aflofarm Vicard Pabianice
35
61%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 marca 2009, 20:18

Endrju pisze:
hermes46 pisze:miesiac czyli na upartego 4 kolejki!
Jezeli zaczniesz sezon we wrszesniu pierwsza runde bedziesz kończył w połowie stycznia lub na poczatku lutego! (liczac 16 zespołow).play off rozgrywaja 4 najlepsze zespoły a o utrzymanie walcza tez 4 zespoły! Obstawiam ze połowie czerwca poznalibysmy MP i spadkowiczów!

A finał MP odbywałby sie w Polskim skladzie :lol: :lol: :lol:

Nie w Polskim, bo Polki 7 czerwca! grają swój pierwszy mecz w Mistrzostwach Europy. Do tej pory myślałem ze w PZKoszu wymyślają debilne pomysły. Przy tym co zaproponował hermes można o nich mówić tylko w samych superlatywach.

taka ciekawostka: w roku 1999, czyli w tym w którym zdobyliśmy ME ostatni mecz finału ligi odbył sie .. 14 marca :D (finał był wtedy - patrząc z dzisiejszej perspektywy - mało orginalny: Wisła-Lotos)

W tym roku terminarz jest fatalny w głównej mierze właśnie przez ME. 13 września graliśmy ostatni mecz w elimnacjach ME. Juz tydzień później ruszyły rozgrywki ligowe - w strasznym tempie. W styczniu był miesiąc (a nie dwa..) przerwy, bo wtedy były baraże o ostatnie miejsca w ME. We wcześniejszych latach w tych barażach graliśmy, nie można było zakładać że teraz awansujemy bez problemu, można było co najwyżej już po fakcie z zmodyfikować kalendarz. Ale pewnie nie spodobałoby sie to np w Gorzowie (Breitreiner grała w barażach) Liga kończy sie wcześniej tez ze względu na ME które jak już wspomniałem zaczynają się na początku czerwca,a trudno wyobrazić sobie byśmy przystąpili do nich z marszu, tydzień po zakończeniu ligi..

Na + włodarzom ligi można zaliczyć to że odwołali w tym roku mecz gwiazd, i że superpuchar polski zrobili tak by nie tracić kolejek ligowych. Jak dla mnie mogli natomiast trochę lepiej ustawić PO - zamiast zaliczania wyników z sezonu zasadniczego rozegrać 1 rundę PO systemem best-of-three, a finał ligi rozegra tak jak półfinały i mecz o 3 miejsce - do 3 wygranych, a nie do 4-ech.

simon: zgadzam się ze zespoły grające w pucharach powinny sobie zdawać z tego sprawe i zbudować odpowiednio szerokie składy, ale chyba nie sugerujesz by powinny mieć po 20 zawodniczek tak by w ten sam dzien grac równocześnie np w Stambule w euroldize i w Lesznie w lidze? System Weekend - liga, środa, czwartek - puchary (i te europejskie i te krajowe) jest standardem, i nie widzę w nim nic złego :roll:

Jesli chodzi o ilość zespołów w lidze to niech liga liczy i 16 zespołów, albo i 20, ale pod warunkiem że ans na to stać. Poki co drugi z sezon z rzędu mamy zespół wycofany z rozgrywek z powodu finansowych, 2 zespoły które sie rozpadły w trakcie rozgrywek, kilka innych kombinujących jak związać koniec z końcem. (tu tez luźna uwaga, kiedyś już było 16 zespołów podzielonych na 2 grupy, tak jak ktos wczesniej zasugerował. Pomysł okazał sie niewypałem, a rozgrywki rozpoczęły sie od tego ze doszło do fuzji 2 poznańskich drużyn..)
Ostatnio zmieniony 18 marca 2009, 17:00 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 marca 2009, 20:22

koszykarz pisze:zgadzam się z Simonem. To żaden argument że terminarz robiono pod kątem ,,niemęczenia'' się drużyn Pucharowych..

Mozesz mi napsiac co bylo ustalone pod drużyny pucharowe? Przerwa w styczniu?? Brak okresu przygotowawczego? Rozpoczęcie sezonu gdy zawodniczki z WNBA kończyły sezon? To wszystko działało na niekorzyść drużyn pucharowych a nie odwrotnie!

To finał ligi proponuję za rok - by wliczyć wyniki rundy zasadniczej oraz dodatkowo PP. To Wisła rozpoczynała by od 3-1. :lol: :lol: :lol:

Miało to byc śmieszne? Bo nie wyszło specjalnie, zważywszy ze już w tym roku nie ma finału Wisła-Lotos..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 marca 2009, 23:41

koszykarz pisze:zgadzam się z Simonem. To żaden argument że terminarz robiono pod kątem ,,niemęczenia'' się drużyn Pucharowych..

a przepis play off o zaliczeniu meczy z rundy zasadniczej to GŁUPOTA !!

a tak to drużyny słabsze - Poznań , Toruń , Leszno - dodatkowo będą musiały grać z nożem na gardle bo od 0-2...

Ktoś im zabronił wygrać odpowiednio z Gorzowem, Wisłą, Polkowicami w sezonie zasadniczym?
Z jakim nożem na gardle, chłopie? Myślisz że w AZS Poznań ktoś ma nóż na gardle, bo AZS przegrywa z Gorzowem 0:2? Jest słabszy, znacznie słabszy, ma niższy budżet, znacznie niższy, no to przegrywa 0:2. I to jest różnica poziomów między tymi zespołami. Podobnie jak między Lesznem a Polkowicami czy Toruniem a Krakowem.
Przynajmniej taki dajmy na to AZS Gorzów nie mógł odpuścić 3 kolejki przed końcem meczu AZS Poznań, nie mógł zagrać "słabiej" jak to zrobił z Polkowicami, bo ten wynik mógł się liczyć w dalszym etapie. I niech tak zostanie.

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 18 marca 2009, 00:12

To po jaki wal w ogole grac ta faze play czegos :?: :!: :!: nie ma takiej mozliwosci zeby ktos wygral 3 mecze z rzedu :twisted:
Szkoda czasu i pieniedzy tak dla tych "lepszych" i bogatszych jak i dla pozostalych. Pierwsza czworka bedzie grala czy tez pozaliczaja mecze z zasadniczego sezonu :?: Moze medale sa juz rozdane a to tylko farsa :?: To ma byc sport czy szopka jakas , no Swieta ida ale chyba nie te.
spoko, loko, luz i spontan... :-)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 marca 2009, 12:52

Tylko jedno mnie dziwi... czemu az takiego zametu duzego nie bylo przed sezonem ;) A w tej chwili najwieksze pretencsje maja przedstawiciele 3-ch klubów.
Owszem dla mnie osobiscie ten przepis to ostatnia durnota !! bo na faze play-off sie czeka cały sezon i jest to najciekawszy etap rozgrywek... a został skrócony...

Jednak ma tez 1 plus... w kazdym meczu trzeba było grac o zwyciestwo... a nie teraz pluc sobie w brode po co ten przepis...

a nawet jakby nie było tego przepisu w tym roku to moge zaryzykować twierdzenie ze w 3 przypadkach Wisły Lotosu i AZS-u moglbo by sie skonczyc w 3 meczach... (Bo pierwsze 2 spotkania odbyly by sie na ich parkietach... i tez 2:0 moglobybyc...).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 marca 2009, 13:20

Piewrszy mecz play off odbywa sie u tego co jest nizej w tabeli! Później dwa mecze u tego co wyzej. Tak ze decydujacy mecz odbywa sie u tego co wyzej!!!!
Mam wrazenie ze gdyby przez dziwny przypadek taka sytuacja dotyczyła Gorzowa kibice tej druzyny podnosili by taki larum protestowali by!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 marca 2009, 13:54

hermes46 pisze:Piewrszy mecz play off odbywa sie u tego co jest nizej w tabeli! Później dwa mecze u tego co wyzej. Tak ze decydujacy mecz odbywa sie u tego co wyzej!!!!
Mam wrazenie ze gdyby przez dziwny przypadek taka sytuacja dotyczyła Gorzowa kibice tej druzyny podnosili by taki larum protestowali by!!!

Rozumiem ze dopiero teraz dowiedziałes sie o zaistniałej sytuacji ?? Poł roku miałes klapki na oczach i nagle lament "O Boże ze to na mnie trafilo"... wiem ze duzego psikusa sprawiła liga zespołowi z Torunia bo na 90% był pewny ze od stanu 1:1 zacznie rywalizacje z CCC...

... ale na co teraz te wszystkie zale wylewac ?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 marca 2009, 14:00

Jestes taki znawca ze nawet nie wiesz gdzie odbywa sie pierwszy mecz play off. O Za miesiac bedzie zuzel to co wpadniesz na forum zużlowe? Bo Wy Gorzowie to tacy sezonowi kibice!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 marca 2009, 14:09

hermes46 pisze:Jestes taki znawca ze nawet nie wiesz gdzie odbywa sie pierwszy mecz play off. O Za miesiac bedzie zuzel to co wpadniesz na forum zużlowe? Bo Wy Gorzowie to tacy sezonowi kibice!!!!

Naprawde brak słow jak te twoje wszystkie wypociny czytam. Różne asy były na forum :roll: ale ty juz wychodzisz pomału na prowadzenie :lol:

I niech dotrze do twojej pustej mózgownicy ze play off do 3 zwyciestw od stanu 0:0 zaczynaja sie 2 meczami na boisku wyzej notowanej druzyny... nastepnie jeden mecz na boisku nizej notowanego + ew. kolejny mecz na bosku nizej notowanego + ew. decydujacy mecz na boisku wyzej notowanej druzyny. !!

odnosnie mojej wypowiedzi:
a nawet jakby nie było tego przepisu w tym roku to moge zaryzykować twierdzenie ze w 3 przypadkach Wisły Lotosu i AZS-u moglbo by sie skonczyc w 3 meczach... (Bo pierwsze 2 spotkania odbyly by sie na ich parkietach... i tez 2:0 moglobybyc...).
Ostatnio zmieniony 18 marca 2009, 14:14 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 18 marca 2009, 14:13

hermes46 pisze:Jestes taki znawca ze nawet nie wiesz gdzie odbywa sie pierwszy mecz play off. O Za miesiac bedzie zuzel to co wpadniesz na forum zużlowe? Bo Wy Gorzowie to tacy sezonowi kibice!!!!

A Ty jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Nie wiem dlaczego, ale chyba naprawdę masz klapki na oczach i od razu zakładasz, że w Gorzowie to tylko koszykówka i żużel. A ty za to jesteś najwierniejszym fanem toruńskiej koszykówki od samego początku istnienia tamtejszej sekcji i na pewno nie zdarzyło Ci się wybrać na mecz Apatora lub Elany bądź też TKH (w przeciwieństwie do Ciebie od razu nie zakładam, że jest to Apator, Elana lub TKH). Pozdrawiam i uciekam na transport do Poznania. Do zobaczenia na nowiutki toruńskim obiekcie żużlowym. (Naprawdę ładnie się prezentuje).

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 19 marca 2009, 16:08

Ja nie mam pretensji i rzeczywiscie wczesniej nie wiedzialem o tym przepisie dotyczacym play off w tym sezonie. To niech zrobia jak w pilce noznej bez play off i bedzie wszystko jasne :lol:
Pozdrawiam
spoko, loko, luz i spontan... :-)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 marca 2009, 17:11

a wiec tak na:
-Apator nie chodze od 2003 lub 2004 rok
-Elana po spadku z II ligi nie byłem na zadnym meczu a był to rok 1998 lub wczesniej
-TKH nie byłem na meczu gdzies tez tak z 7-8 lat temu!
Poza koszem mnie obecnie w Toruniu ze sportu nic juz nie interesuje!!!
O Twoim poziomie inteligencji nie mam ochoty i zamiaru sie wypowiadac, szkoda na to czasu! Jak to jest ze wraz lepsza gra gorzowianek wasza próżnośc rosnie w siłe?

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 19 marca 2009, 18:23

hermes46 pisze:a wiec tak na:
-Apator nie chodze od 2003 lub 2004 rok
-Elana po spadku z II ligi nie byłem na zadnym meczu a był to rok 1998 lub wczesniej
-TKH nie byłem na meczu gdzies tez tak z 7-8 lat temu!
Poza koszem mnie obecnie w Toruniu ze sportu nic juz nie interesuje!!!
O Twoim poziomie inteligencji nie mam ochoty i zamiaru sie wypowiadac, szkoda na to czasu! Jak to jest ze wraz lepsza gra gorzowianek wasza próżnośc rosnie w siłe?

a kogo to interesuje na co chodzisz :)

jak dla mnie możesz chodzić o przepraszam wchodzić jedynie na redtube :]

nie nasza ani nikogo innego wina, że nie masz na co chodzić poza koszem :)

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 19 marca 2009, 18:42

Proszę moderatorów o usuwanie tych "dyskusji" nie związanych z tematem bo się chlew robi.

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 19 marca 2009, 19:29

tankista pisze:Proszę moderatorów o usuwanie tych "dyskusji" nie związanych z tematem bo się chlew robi.

chlew tu był, jest i będzie :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”