PO Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lutego 2009, 20:58

Mozarthio pisze:hehe szalu z tą twoja Dupree to jakso nei widac ....

A co ma to do stwierdzenia ze to gwiazda "DAWNYCH sezonow' jak jest powszechnie uważana za gwiazdę ale wschodząca?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 20:58

a Fenerbahce zagra najprawdopodobniej z Pecsem o Final Four i chyba po wielu latach prób uda im się ponownie być w gronie czterech najlepszych drużyn Europy.

CSKA wygrywa z Salamanką 29:24 (więc byłaby zamiana par ćwierćfinałowych)

a Brno też wygrywa póki co z Bourges 48:45, więc Wisła też ma czego żałować.

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 04 lutego 2009, 21:08

Greebo pisze:35 minut. 2pkt. 1/3 za 2, 0/2 za 3, 2 zbiorki, 2 straty, 1 przechwyt 3 faule. Sumaryczny eval -1.

To dorobek naszej pani kapitan w meczach z Sopronem. Co ona robi w klubie z ambicjami gry w 8-ce euroligi?

No co obrała strategie - jak mało rzuce to się mniej skompromituje :lol:
Od 4 sezonów zajmuje miejsce na Wiślackiej ławce, pogratulować można jej lobby które ją tu trzyma

Po tamdemie Pee-Wee & Verdu też nikt niczego się nie nauczył, tak więc mamy w zespole beznadziejną amerykanke której nie da się zwolnić, bo zostalibyśmy tylko z Candice. No chyba że nastąpiło by to w grudniu, to pewnie zatrudnili by ... Braxton i AdF, bo więcej zawodniczek za wielkiej wody pan Suligowski nie zna, bo nie opłacił w lecie Canal +. Oczymś zapomniałem ?? 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 04 lutego 2009, 21:17

chodzilo mi o reszte a ty jak zwykle musisz znalezc ten jezyczek uwagi ktory tobie pasuje ok nastepnym razem bede wymienial z imiona i nazwiska zeby nie bylo odpowiedzialnosci zbiorowej ...przerpaszam ze smialem wyrazic swe zdanie o niektorych STARYCH gwiazdach z WNBA chwilowo pracujacych w Wisle
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 04 lutego 2009, 21:27

KBB < wiedziałem , że pozbycie się jej będzie błędem . Nie myślałem jednak , że aż TAKIM ... :(
Z perspektywy czasu , utwierdzam się tylko w przekonaniu , że to od niej powinniśmy zaczynać skład... W Eurolidze nie ma cenniejszego gracza dla drużyny niż wysokiej klasy center, niestety...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lutego 2009, 21:32

Wiślak PB pisze:KBB < wiedziałem , że pozbycie się jej będzie błędem . Nie myślałem jednak , że aż TAKIM ... :(
..

Familia Schio z nią podpsiała kontrakt. Teraz plują sobie w brodę bardziej niż my.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 21:35

Gambrinus też przegrał frajersko z CJM Bourges. Na niecałe 6 minut przed końcem meczu prowadził 61:53, i w ciągu następnych 5 minut nie zdobył żadnego punktu, a stracił 13. I w konsekwencji na nieco ponad pół minuty przed końcem Francuzki prowadziły 66:61 a cały mecz wygrały 67:62. W ten sposób CJM Bourges po raz kolejny awansowało do ćwierćfinału Euroligi, gdzie zmierzy się z pogromcą Wisły Can-Pack, Euroleasing Sopron.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 04 lutego 2009, 21:38

Greebo pisze:
Wiślak PB pisze:KBB < wiedziałem , że pozbycie się jej będzie błędem . Nie myślałem jednak , że aż TAKIM ... :(
..

Familia Schio z nią podpsiała kontrakt. Teraz plują sobie w brodę bardziej niż my.

Może , ale jak sobie przypomnę jej mecze z Lotosem to mnie aż... A poza tym , chyba nie ma aktualnie drużyny w Europie , która pluje sobie w brodę bardziej niż my...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 04 lutego 2009, 21:39

działacze Wisły sa w pełni odpowiedzialni za tę porażkę.
Po 1 odgrzewane kotlety nie smakują.
Po 2 brakuje trenera, dobrego trenera.
Po 3 z całym szacunkiem dla Skery, wygląda jak cień samej siebie.
Po 4. Dorota G... 8) :roll:
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 21:40

CSKA prowadzi przed ostatnią kwartą z Salamanką 51:44. Hiszpanki złapały trochę wiatru w żagle i próbują odrobić stratę.
Pewnie za Hiszpanki trzymają kciuki w Jekaterynburgu, a w Stambule trzymają kciuki za Rosjanki, bo z Pecsem sobie poradzą bez większych problemów, a z UMMC już nie.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 04 lutego 2009, 21:41

Mozarthio pisze:
bigbird pisze::
Tak niewiele zabraklo, aby dwie polskie druzyny awansowaly dzis dalej, a tak to mamy dwie wielkie klapy...
.

otworz oczy .... jzu przed meczem bylo tu kilku optymistow ktorzy odrazu twierdzili ze Wisla ma wieksze szanse...jakei wieksze? Co w tym sezonie euroligowym Wisla ciekawego lub Lotos zrobil? pokonali jakies wielkie firmy ? To taki Sopron pokonal u siebie wielka firme... przykra sprawa ze 2 druzyny polskie odpadly... te Wislackie amerykanki to gwiazdy dawnych sezonow... heh a powiem jeszcze wiecej w nastepnych meczach Fenerbache i Sopron gladko odpadna...a tobedzie tylko gwozd do trumny ...i wszyscy bedziecie wiedziec gdzie stoi niestety "polski" kosz w europie...

Czas w lidze powalczyc pozdrawiam.

Oczywiscie to tylko sport i wszystko jest mozliwe ale Fenerbahce bedzie raczej faworytem w starciu z Pecsem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lutego 2009, 21:45

Wiślak PB pisze:
Greebo pisze:
..

Może , ale jak sobie przypomnę jej mecze z Lotosem to mnie aż... A poza tym , chyba nie ma aktualnie drużyny w Europie , która pluje sobie w brodę bardziej niż my...

eee tam, aż tak źle nie. jest. Postaw się w sytuacji kibica Lotosu, Venezii (wygrali grupę z Brnem i CSKA a odpadli z Pecsem..) czu wspomnianego juz Schio (bardzo mocny "na papierze" skład a nawet w 16-stce ich nie ma). Brno pewnie tez nie jest szczęśliwe :wink:

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 04 lutego 2009, 21:53

Salamanca walczy... 3:40 do konca, wynik 53:56... Mam nadzieje ze chociaz one wygraja na oslode :) (chociaz z oczywistych wzgledow gdyby to Lotos wygral to trzymalbym kciuki za CSKA).

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 lutego 2009, 21:56

Salamanka przegrywa już tylko 55:56, mimo że do przerwy miała 12 punktów w plecy.

I niech ktoś mi napisze, że nie ma znaczenia atut własnego parkietu. Jeśli wygra dziś także Salamanka, to wszyscy gospodarze dzisiejszych spotkań wyszli z niemałych opresji.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 04 lutego 2009, 21:58

Greebo pisze:
Wiślak PB pisze:
Greebo pisze:
..

eee tam, aż tak źle nie. jest. Postaw się w sytuacji kibica Lotosu, Venezii (wygrali grupę z Brnem i CSKA a odpadli z Pecsem..) czu wspomnianego juz Schio (bardzo mocny "na papierze" skład a nawet w 16-stce ich nie ma). Brno pewnie tez nie jest szczęśliwe :wink:

No może przesadzam. Ale mając przed oczami obraz tej drużyny , która przyjechała w Piątek do Krakowa... bez gwiazd , z trenerem "żel" Ken od Barbi " i po prostu słabą grą jaką zaprezentowały , czuje się jakby Wisła przegrała walkę o lige mistrzów z Valerengą Oslo ... szkoda

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”