III kolejka FGE: Energa Toruń - Wisła Kraków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
friel pisze:33pkt jednej zawodniczki Fatalna postawa krycie 1 na 1 bez podwojenia nie trzeba oglądać by wyciągnąć wnioski choć mogę się mylić
Chyba nigdy nie widziałeś jak gra Ch. Holdsclaw.
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili
Win is win jak już pisali dlatego trzeba się cieszyć z wygranej
. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz.Mianowicie czy te wygrane kilku punktowe bądź przegrane Wisły i Lotosu ukazują słabość , brak zgrania tych drużyn czy może liga się wyrównała i teraz o każdą wygraną trzeba będzie ciężko zapracować ?? Czy może wszystkiego po trochu...? Osobiście marzyłbym żeby był to ten 3 wariant ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Patrząc na statystyki gołym okiem widać, że gdyby nie Chamique, to wygrałaby Energa... Niezła skuteczność, tylko pytanie, czy tyle będzie rzucać (w sensie oddanych rzutów) w każdym meczu. Marta, Dominique i Skera łącznie miały z gry 4/16 - bez komentarza. Całkiem dobrze Wielebna i tak nielubiana przez niektórych Boba. Zobaczymy co będzie dalej. Osobiście uważam, że liga się wyrównała, czemu sprzyja przepis o dwóch Polkach na parkiecie. Tylko nawet gdyby go nie było, czy Wisła wygrałaby dzisiaj dużo pewniej, mając tak dysponowane trzy zagraniczne zawodniczki, wybitne jak na polską ligę??...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
-
koszykarz
desix pisze:friel pisze:33pkt jednej zawodniczki Fatalna postawa krycie 1 na 1 bez podwojenia nie trzeba oglądać by wyciągnąć wnioski choć mogę się mylić
Chyba nigdy nie widziałeś jak gra Ch. Holdsclaw.Nie jeden mecz wygrała niemal w pojedynkę i pewnie nie jeden jeszcze wygra
Widziałem nic imponującego ogrom,na skoczność szybkość pewna ręka
Ale przeciwko AZS-owi i 203cm pewnej pani mogla niewiele dobre pokrycie i nie ma zawodniczki koniec i kropa w dzisiejszym meczu nikt poza nią w Białej Gwieździe nie grał więc brak pokrycia bez komentarza
Toruń sam przegrał ten mecz obrona ale i tak gratulacje za walkę trzymałem kciuki do ostatnich sekund
Ja tam nie widziałem bu Holdsclaw robiła sobie cokolwiek z krycia (strefy..) Gorzowa. Rzucała jak chciała i kiedy chciała, jak zawsze. A że nie wchodziło jej tak jak wczoraj to już inna sprawa. Ogólnie na ten moment nie widzę możliwości by ktoś w naszej lidze mógł ją wyłączyć z gry. To czy zdobędzie 30pkt czy 20 zależy tylko od tego czy jej będzie w dany dzień siedziało i czy wytrzyma mecz fizycznie (to akurat mogło mieć znaczenie w środowym mecz). W meczach finałowych nawet Dupree była w stanie jedynie nieco ograniczyć jej poczynania. A że te zawodniczka potrafi bronić gdy jest w formie to widać było na przykładach Jarkowskiej i Zurowskiej we wcześniejszych rundach PO.
A Taylor to wyłączyła co najwyżej Kobryn.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
po wekendzie w Toruniu i obejrzeniu obu meczy nasunęło mi się kilka pytań:
1. czy oprócz zgrywki "na Holdsclaw" mamy w swoim repertuarze jeszcze jakieś(bo nie zauważyłam) i kiedy ewentualnie można liczyć na nowe? chyba że specjalne na Euroligę?
2. czy w naszej druzynie zafunkcjonuje w tym sezonie atak pozycyjny?
3. czy granie na 4 małe nie jest jednak lekką przesadą?
4. czy myślenie boli?
1. czy oprócz zgrywki "na Holdsclaw" mamy w swoim repertuarze jeszcze jakieś(bo nie zauważyłam) i kiedy ewentualnie można liczyć na nowe? chyba że specjalne na Euroligę?
2. czy w naszej druzynie zafunkcjonuje w tym sezonie atak pozycyjny?
3. czy granie na 4 małe nie jest jednak lekką przesadą?
4. czy myślenie boli?
ann pisze:1. czy oprócz zgrywki "na Holdsclaw" mamy w swoim repertuarze jeszcze jakieś(bo nie zauważyłam) i kiedy ewentualnie można liczyć na nowe? chyba że specjalne na Euroligę?
i znów odzywa się tęsknota za panem Tomaszem i zagrywkami specjalnymi
A zagrywka na Holdsclaw do chyba jedyna możliwa zagrywka z Holdsclaw na parkiecie, i ew. Mique decyduje czy rzuca, czy jednak poda...do Canty
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:ann pisze:1. czy oprócz zgrywki "na Holdsclaw" mamy w swoim repertuarze jeszcze jakieś(bo nie zauważyłam) i kiedy ewentualnie można liczyć na nowe? chyba że specjalne na Euroligę?
i znów odzywa się tęsknota za panem Tomaszem i zagrywkami specjalnymi![]()
Zapolski ma taką"przewagę" że nic specjalnego nie obiecywał.
A zagrywka na Holdsclaw do chyba jedyna możliwa zagrywka z Holdsclaw na parkiecie, i ew. Mique decyduje czy rzuca, czy jednak poda...do Canty
nie oczekuje specjalnych, wystarczą mi jakiekolwiek :]
-
koszykarz
Greebo pisze:Ja tam nie widziałem bu Holdsclaw robiła sobie cokolwiek z krycia (strefy..) Gorzowa. Rzucała jak chciała i kiedy chciała, jak zawsze. A że nie wchodziło jej tak jak wczoraj to już inna sprawa. Ogólnie na ten moment nie widzę możliwości by ktoś w naszej lidze mógł ją wyłączyć z gry. To czy zdobędzie 30pkt czy 20 zależy tylko od tego czy jej będzie w dany dzień siedziało i czy wytrzyma mecz fizycznie (to akurat mogło mieć znaczenie w środowym mecz). W meczach finałowych nawet Dupree była w stanie jedynie nieco ograniczyć jej poczynania. A że te zawodniczka potrafi bronić gdy jest w formie to widać było na przykładach Jarkowskiej i Zurowskiej we wcześniejszych rundach PO.
Pech chciał że w Toruniu trafiała... . Zresztą trzeba sobie jasno powiedzieć że na jej pozycji to nie ma zawodniczki która by ją zatrzymała...
no i trzeba przyznać : Boba też dołożyła swoja cegiełke
Greebo pisze:ann pisze:3. czy granie na 4 małe nie jest jednak lekką przesadą?
Tzn w jakim składzie wtedy graliśmy? Z Edzią i Kobryn?
Graliśmy trzema małymi(Niki, Szkera i Marta) a do tego Edyta i Niunia na centrze
Było cokolwiek radośnie i naprawdę nie wiem co to miało poprawić w naszej grze. Ale generalnie to ja się chyba na koszu nie znam.
Te 2 mecze które rozegraliśmy w ten weekend niestety nie bardzo podniosły mnie na duchu. Bardzo to smutne, ale niestety Marta jest bez formy
Szkera i Niki niczym nie zachwyciły.
A co do Chamiq to robiła co chciała i nawet jakby postawić wczoraj przed Nią słup 2-metrowy to i tak by nic nie zmieniło. Wpadało prawie wszystko a jak nie wpadało to zbierała i dobijała. No i jak zawodniczka rzuca przez ręce to chyba nie jest efektem słabej obrony.
Monia bardzo ładnie
Podsumowując:
Nie gramy nic wielkiego. Ale mamy Chamique
W tym miejscu chciałam też pozdrowić Edo
No i oczywiście szacunek dla Edo za to że podszedł, przywitał się biorąc pod uwagę ze nie jeden raz był krytykowany przez nas.
Debiutantka Roku!!!
"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.
Ave Becky!!!
"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.
Ave Becky!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”