Marco pisze:czy wiec MTK przestaje istnieć?? a PTK to nowy podmiot?
czy jakis klub walczył w tym roku o dziką kartę? jesli tak to czemu nie dane im bylo ponownie sie ubiegac skoro sie miejsce zwolniło?
jak to prawnie wygląda? i co na to kibice z Pabianic, (goście nie pisać) chodzi mi tutaj o opinie znanych kibiców jak Szymon i np CI co byli keidys w KrK

)
No cóz, zostałem wywołany do tablicy więc odpowiem.
Szczerze mówiąc, mam trochę mieszane odczucia..... z jednej strony wieloletnie tradycje, praca wielu MĄDRYCH I ODDANYCH ludzi (na czele z Panem Henrykiem Langierowiczem) na rzecz powstania i rozwoju koszykówki w Pabianicach i szkoda by była żeby to wszystko poszło się je*bać..... a z drugiej ..... no właśnie..... może (marzenia??) w wypadku rozsypania sie koszykowki w Pabianicach któś by w końcu poniósł odpowiedzialność za p...*lenie tego wszystkiego!!!??.....
Ale...... to już nie będzie mój klub, bo dla mnie KLUB to coś więcej niż klub!!!! Wstyd mi będzie, ze gdzieś, kiedyś w Polsce ktos może wypomnieć że gramy tylko dlatego iż "działacze" zagrali w ch*uja i przykombinowali, nie będę miał pewności, że za rok, za dwa czy za dziesięć (jak już pisałem wcześniej) to całe nowe PTK się nie zlikwiduje i nie powstanie jakiś PKS czy PSKŻ. Szczerze mówiąc, wolałbym po stokroć mieć sytuację Olimpii Poznań (Pozdro Przyjaciele!!!) Niby są na dnie ale dalej mają Swoją Olimpię!!! A ja niby co mam?? Klub z co rusz to z nową nazwą?? Klub bez tożsamości?? Klub bez historii ...etc,.etc,....??? Klub bazuący na osiągnięciach WŁÓKNIARZA a jednocześnie opluwający jego osiągnięcia (czyt. WŁÓKNIARZA już nie ma - jesteśmy 4 Mistrzem Polski

)
Nieeee..... to już nie dla mnie...... w tym roku mija 20 lecie mojej "kariery" na Włókniarzu i wobec zaistniałych faktów czas powiedzieć dość!!!! Zdaję sobie sprawę że powinienem to uczynić o wiele wcześniej ale, cóż...... stało się jak stało......
W tym miejscu pragnę uspokoić "brzydali" z Gdyni na czele z "pączusiem" - wiem że to czytacie

Na mecz z Gdynią w Pabianicach o ilę zostanę wpuszczony na halę przyjdę i będę dalej wam grał na nerwach
A na innych meczach??? Może będę, może nie..... zalezy od czasu..... ale napewno nie dam się "pociąć" za tego nowego "twora"
Za to całym sercem będę kibicował BasketFanowi i jego "ekipie" by udało się założyć UKS Włókniarz Pabianice i poniekąd zacząć wszystko od początku, iś droga którą ładnych parę lat temu wskazał Pan Langierowicz - czyli szkolić młodzież i czekać cierpliwie na efekty tej pracy!!! Bo to według mnie jedyna droga by koszykówka w Pabianicach powróciła w kanony normalności, to jest gwarancją by dzieki własnej UCZCIWEJ pracy za lat dziesieć a możei dłuzej (albo krócej) powrócić na slaony!!! Bo liczyć na PTK??? Never!!! Przeciez już ktos chyba pisał że ten nowy "twór" leje na drużyny młodzeizowe i nastawia się na tylko i wyłącnie na pierwszą drużyne a to według mnie nie ma szans powodzenia na dłuższą mete gdyż by mieć klub na konkretnym poziomie trzeba mieć podwaliny w popstaci drużyn młodziezowych!
Reasumujać trzeba zadać sobie pytanuie
1. Kto spłaci długi MTK??
2. Czy to iz dziś przy zielonym stoliku Pabianice otrzymały miejsce w ekstraklasie nie jest jedynie przedłuzeniem agoni koszykówki w Pabianicach??
3. Dlaczego tak wybitny w przeszłosći sędzia jakim był pan Zych kolejny raz jako działacz robi sobie z "mordy cholewę" i przyzwala na kombinatorstwo w biały dzień?? Czy na tym polega "profesjonalna" koszykówka - sport??
4. Jakie barwy wymyśli sobie to całe nowe PTK ??
5. Kim jest ten cały nowy prezes PTK?? Skąd on się wziął??
6. Co ja teraz zrobię ze zniczem który dziś kupiłem i miałem zapalić na okolicznoiść upadku kosza w Pabianicach???
7. Dlaczego nie pamiętam więcej pytań które mnie nurtują ??
P.S. Nie to bym był z tego dumny................ ale kolejny raz wychodzi na moje

Gdy 5-7 lat temu zwracałem uwgę że nie jest wcale tak dobrze, że nie ma szkolenia młodziezy itp. to całe stada "internetowych szpeców" chciały mnie ukamieniować..... twierdziły że się czepiam, że jest super, że mamy wicemistrzostwa, że jest wyśmienicie....... I co??? Polfa (pozdrowienia dla Pani Prezes Małgorzaty, która w końcu walnęła pięścią w stół i zakręciła kranik z pieniązkami!!!!) się wycofała i mamy problem
P.S.2. Sorryyyyyyy...... powyższy post może być bez składu i ładu (heh..... ja już teraz nawet nie pamiętam o czym pisałem

) ale to "wina"

Ebiego Smolarka i jego trzech kopnięc!!!!
POLSKA BIAŁO-CZERWONII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BYŁ, BĘDZIE JEST ZAWSZE I TYLKO WŁÓKNIARZ MRKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Niby mam