MTK wycofało się z rozgrywek!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 października 2007, 18:46

Anonymous pisze:Dziś popołudniu Rada Nadzorcza Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet zgodziła się dać pabianickiej drużynie koszykówki szansę zagrania w ekstraklasie. Pabianickie Towarzystwo Koszykówki dostało dziką karę, choć PLKK był temu przeciwny.

PLKK przeciwne ale Rada Nadzorcza PLKK już nie - hehehe, widać że nic się nie zmieniło. Mam pytanie? Czy pieniądze z dzikiej karty pójdą na spłatę zadłużenia MTK. Ja innej opcji w takim wypadku nie widzę. Chociaż 50000 w porównaniu z długami MTK to tylko kropla w morzu potrzeb. Jak zwykle koszykarki w większości wyrolowane - nic innego jak Quay2 - wstyd mi że tak postępują ludzie z Pabianic. :oops:

TM

Postautor: TM » 13 października 2007, 19:19

Popieram Viallos dlugi Quaya dlugo jeszcze beda pamietac niektore zawodniczki.Zachowanie PLKK to juz wieloletnia tradycja szkoda tylko ze cierpia zawodniczki w przypadku Pabianic bedzie tak samo ale kogo to obchodzi

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 października 2007, 20:36

czy wiec MTK przestaje istnieć?? a PTK to nowy podmiot?

czy jakis klub walczył w tym roku o dziką kartę? jesli tak to czemu nie dane im bylo ponownie sie ubiegac skoro sie miejsce zwolniło?

jak to prawnie wygląda? i co na to kibice z Pabianic, (goście nie pisać) chodzi mi tutaj o opinie znanych kibiców jak Szymon i np CI co byli keidys w KrK :))
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 października 2007, 20:55

Hmm rozumiem niezadowolenie z postepowania dzialaczy, tym niemniej ja się cieszę, że Paby zostają w E-klasie. Trudno byłoby sobie wyobrazic lige bez tego zespołu.

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 13 października 2007, 21:30

Nadal nie wiadomo, czy w ekstraklasie koszykarek inaugurującej rozgrywki 16 października wystąpi 13 czy 14 zespołów. Obradująca w sobotę rada nadzorcza Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet postanowiła nie przekreślać szans klubu z Pabianic.

Przed tygodniem klub MTK Pabianice poinformował PLKK o wycofaniu się z rozgrywek z powodu kłopotów finansowych.

Rada nadzorcza dała jednak tydzień czasu nowemu podmiotowi - Pabianickiemu Stowarzyszeniu Koszykówki na zgromadzenie dokumentacji i przedstawienie gwarancji finansowych.

Pewne jest, że w pierwszej kolejce Ford Germaz Ekstraklasy pauzować będzie zespół AZS PWSZ Gorzów Wlkp, który miał się zmierzyć się zawodniczki z Pabianic.

- Rada nadzorcza, biorąc pod uwagę tradycje koszykówki w Pabianicach, zasługi tego klubu i zaangażowanie władz miasta postanowiła dać nowemu stowarzyszeniu tydzień na zgromadzenie potrzebnej dokumentacji. Warunki są następujące: pełna dokumentacja, budżet minimum 500 tysięcy oraz wykupienie dzikiej karty za 50 tysięcy złotych. Jednocześnie stary klub - MTK Pabianice musi zgłosić upadłość do sądu gospodarczego - poinformował PAP wiceprezes zarządu PLKK Grzegorz Ziemblicki.

Zespół z Pabianic, najpierw pod szyldem Włókniarza, a potem Polfy należał do czołówki ekstraklasy lat osiemdziesiątych i ziewięćdziesiątych. Pabianiczanki były między innymi cztery razy z rzędu (w latach 1989-1992) mistrzyniami Polski.

sportowefakty / pap

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 października 2007, 21:35

Z szacunku dla Włókniarze RN PLKK, działacze z Pabianic darowali by sobie poniżanie Włókniarza uciekając się do takich praktyk.

Niestety nieraz trzeba dotknąć dna by się od niego odbić.

Pieniądze w Pabach są a drużynę się wycofuje z rozgrywek to mi dopiero cudna polityka. I pewnie wszyscy maja jeszcze dziekować tym sponsorom?!

Panie i Panowie z RN PLKK i Pabianic uszanujcie tradycje Włókniarza!

Nie wiem jaka będzie postawa kibiców ale niech przykładem będzie piłka. Katowice, Gdańsk, Szczecin. Tam dzieki kibicom się odbudowywuje prawdziwe tradycje klubowe.

Musze powiedziec z pryzkrością ze dla mnie jest do kupczenie tym o czym ci państwo tak ładnie mówią.

Chciałbym się jescze dowiedziec czy MTK Pabianice przestaje istnieć i co z ich długami i zobowiązaniami?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 13 października 2007, 22:08

Mnie zastanawia tylko jedna sprawa czy dotychczasowi pseudodziałacze zostaną w "nowym" klubie i czy ktoś spróbuje ich rozliczyć.
Rozmawiałem niedawno z BasketFanem i nazwa Włókniarz ma powrócić w klubie młodzieżowym, który powstaje na zasadach Uczniowskich KS.
PS: Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, czy jakiś pismak nie napisze, tak jak to było do tej pory, że PTK zdobyło 4 Mistrzostwa - bo o polfie tak pisano
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 października 2007, 00:04

Marco pisze:czy wiec MTK przestaje istnieć?? a PTK to nowy podmiot?

czy jakis klub walczył w tym roku o dziką kartę? jesli tak to czemu nie dane im bylo ponownie sie ubiegac skoro sie miejsce zwolniło?

jak to prawnie wygląda? i co na to kibice z Pabianic, (goście nie pisać) chodzi mi tutaj o opinie znanych kibiców jak Szymon i np CI co byli keidys w KrK :))

No cóz, zostałem wywołany do tablicy więc odpowiem.

Szczerze mówiąc, mam trochę mieszane odczucia..... z jednej strony wieloletnie tradycje, praca wielu MĄDRYCH I ODDANYCH ludzi (na czele z Panem Henrykiem Langierowiczem) na rzecz powstania i rozwoju koszykówki w Pabianicach i szkoda by była żeby to wszystko poszło się je*bać..... a z drugiej ..... no właśnie..... może (marzenia??) w wypadku rozsypania sie koszykowki w Pabianicach któś by w końcu poniósł odpowiedzialność za p...*lenie tego wszystkiego!!!??.....

Ale...... to już nie będzie mój klub, bo dla mnie KLUB to coś więcej niż klub!!!! Wstyd mi będzie, ze gdzieś, kiedyś w Polsce ktos może wypomnieć że gramy tylko dlatego iż "działacze" zagrali w ch*uja i przykombinowali, nie będę miał pewności, że za rok, za dwa czy za dziesięć (jak już pisałem wcześniej) to całe nowe PTK się nie zlikwiduje i nie powstanie jakiś PKS czy PSKŻ. Szczerze mówiąc, wolałbym po stokroć mieć sytuację Olimpii Poznań (Pozdro Przyjaciele!!!) Niby są na dnie ale dalej mają Swoją Olimpię!!! A ja niby co mam?? Klub z co rusz to z nową nazwą?? Klub bez tożsamości?? Klub bez historii ...etc,.etc,....??? Klub bazuący na osiągnięciach WŁÓKNIARZA a jednocześnie opluwający jego osiągnięcia (czyt. WŁÓKNIARZA już nie ma - jesteśmy 4 Mistrzem Polski :twisted: :twisted: :twisted: )

Nieeee..... to już nie dla mnie...... w tym roku mija 20 lecie mojej "kariery" na Włókniarzu i wobec zaistniałych faktów czas powiedzieć dość!!!! Zdaję sobie sprawę że powinienem to uczynić o wiele wcześniej ale, cóż...... stało się jak stało......
W tym miejscu pragnę uspokoić "brzydali" z Gdyni na czele z "pączusiem" - wiem że to czytacie :lol: Na mecz z Gdynią w Pabianicach o ilę zostanę wpuszczony na halę przyjdę i będę dalej wam grał na nerwach :lol: :lol: :lol:

A na innych meczach??? Może będę, może nie..... zalezy od czasu..... ale napewno nie dam się "pociąć" za tego nowego "twora" :?

Za to całym sercem będę kibicował BasketFanowi i jego "ekipie" by udało się założyć UKS Włókniarz Pabianice i poniekąd zacząć wszystko od początku, iś droga którą ładnych parę lat temu wskazał Pan Langierowicz - czyli szkolić młodzież i czekać cierpliwie na efekty tej pracy!!! Bo to według mnie jedyna droga by koszykówka w Pabianicach powróciła w kanony normalności, to jest gwarancją by dzieki własnej UCZCIWEJ pracy za lat dziesieć a możei dłuzej (albo krócej) powrócić na slaony!!! Bo liczyć na PTK??? Never!!! Przeciez już ktos chyba pisał że ten nowy "twór" leje na drużyny młodzeizowe i nastawia się na tylko i wyłącnie na pierwszą drużyne a to według mnie nie ma szans powodzenia na dłuższą mete gdyż by mieć klub na konkretnym poziomie trzeba mieć podwaliny w popstaci drużyn młodziezowych!

Reasumujać trzeba zadać sobie pytanuie
1. Kto spłaci długi MTK??
2. Czy to iz dziś przy zielonym stoliku Pabianice otrzymały miejsce w ekstraklasie nie jest jedynie przedłuzeniem agoni koszykówki w Pabianicach??
3. Dlaczego tak wybitny w przeszłosći sędzia jakim był pan Zych kolejny raz jako działacz robi sobie z "mordy cholewę" i przyzwala na kombinatorstwo w biały dzień?? Czy na tym polega "profesjonalna" koszykówka - sport??
4. Jakie barwy wymyśli sobie to całe nowe PTK ??
5. Kim jest ten cały nowy prezes PTK?? Skąd on się wziął??
6. Co ja teraz zrobię ze zniczem który dziś kupiłem i miałem zapalić na okolicznoiść upadku kosza w Pabianicach???
7. Dlaczego nie pamiętam więcej pytań które mnie nurtują ??

P.S. Nie to bym był z tego dumny................ ale kolejny raz wychodzi na moje :lol: Gdy 5-7 lat temu zwracałem uwgę że nie jest wcale tak dobrze, że nie ma szkolenia młodziezy itp. to całe stada "internetowych szpeców" chciały mnie ukamieniować..... twierdziły że się czepiam, że jest super, że mamy wicemistrzostwa, że jest wyśmienicie....... I co??? Polfa (pozdrowienia dla Pani Prezes Małgorzaty, która w końcu walnęła pięścią w stół i zakręciła kranik z pieniązkami!!!!) się wycofała i mamy problem :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.2. Sorryyyyyyy...... powyższy post może być bez składu i ładu (heh..... ja już teraz nawet nie pamiętam o czym pisałem :lol: ) ale to "wina" :lol: Ebiego Smolarka i jego trzech kopnięc!!!!

POLSKA BIAŁO-CZERWONII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BYŁ, BĘDZIE JEST ZAWSZE I TYLKO WŁÓKNIARZ MRKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Niby mam
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 14 października 2007, 07:52

Hurra! Nasze koszykarki zagrają w ekstraklasie!
Pabianickie Towarzystwo Koszykówki dostało dziś dziką kartę i drużyna może zagrać w ekstraklasie. Ale musi zapłacić 50.000 zł

Dziś po południu Rada Nadzorcza Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet zgodziła się dać naszej drużynie koszykówki szansę grania w ekstraklasie. Pabianickie Towarzystwo Koszykówki dostało dziką karę, choć PLKK był temu przeciwny.
- Żeby zagrać, musimy w ciągu kilku dni spełnić kilka warunków, od których rada uzależniła wydanie decyzji pozytywnej dla nas - mówi Zbigniew Grzanka.
Razem z nim na spotkaniu w PLKK był nowy prezes PTK - Piotr Zawirski.
- Między innymi za dziką kartę musimy zapłacić 50.000 zł - dodaje Grzanka. - Ale wraz z prezesem Zawirskim jesteśmy dobrej myśli. Mamy kilka dni na spełnienie warunków rady.
Nowymi sponsorami pabianickiej drużyny są dwie firmy: Hartmann i Big Stone.
Ekstraklasa koszykarek rusza 17 października. W pierwszym meczu pabianiczanki powinny zmierzyć się w wyjazdowy mecz z AZS Gorzów.

Życie Pabianic
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Gość

Postautor: Gość » 14 października 2007, 09:43

Do Szymona!
Jesli nie orientujesz sie w pracy z mlodzieza to nie zabieraj glosu.Ta praca jest ustawiczna i na dobrym poziomie.To nie wina szkolenia,ze WIELCY TRENERZY ktorzy w ostatnich latach pracowali z pierwszym zespolem nie chcieli a smiem powiedziec nie potrafili rozwinac talentow tych uzdolnionych dziewczat.Nie zastanawia cie dlaczego tyle pabianiczanek gra w innych klubach i to na wysokim poziomie,nawet w reprezentacji Polski.Te twoje opinie sa bardzo krzywdzace dla przede wszystkim trenerow-trenerek mlodych dziewczat,ktorzy w dodatku pracowali za darmo.Taki WIELKI kibic jak TY powinien wiedziec ze od lat pabianicka mlodziez nalezy do czolowki w Polsce.

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 14 października 2007, 10:49

Smutne to wszystko, ale niestety prawdziwe, nowy klub - czy będzie miał kibiców?, ale dopóki będzie grała Renata Piestrzyńska to czy to będzie PTK, PKS, PSKŻ to dla tej zawodniczki warto przychodzić, za to wszystko co zrobiła przez te lata dla Włókniarza.

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 października 2007, 17:01

Anonymous pisze:Do Szymona!
Jesli nie orientujesz sie w pracy z mlodzieza to nie zabieraj glosu.Ta praca jest ustawiczna i na dobrym poziomie.To nie wina szkolenia,ze WIELCY TRENERZY ktorzy w ostatnich latach pracowali z pierwszym zespolem nie chcieli a smiem powiedziec nie potrafili rozwinac talentow tych uzdolnionych dziewczat.Nie zastanawia cie dlaczego tyle pabianiczanek gra w innych klubach i to na wysokim poziomie,nawet w reprezentacji Polski.Te twoje opinie sa bardzo krzywdzace dla przede wszystkim trenerow-trenerek mlodych dziewczat,ktorzy w dodatku pracowali za darmo.Taki WIELKI kibic jak TY powinien wiedziec ze od lat pabianicka mlodziez nalezy do czolowki w Polsce.

Po pierwsze.... zasadą dobrego wychowania jest podpisanie się pod swoją opinią a nie "kozaczenie" jako anonim.
Po drugie.... cały ten wpis odbieram tylko i wyłącznie jako chęć "dosrania mi" , ale do rzeczy....
NIGDY nie pisałem/ nie atakowałem osób zajmujących się szkoleniem młodzieży w klubie, ZAWSZE byłem za tym by stawiać i ogrywać nasze wychowanki w pierwszej drużynie, ale niestety..... sternicy klubu woleli ściagać zawodniczki pokroju choćby Korzeniowskiej.....
Ja zdaje sobie doskonale sprawę iż moje wpisy na tym Forum nie są doskonałe i być może nie każdy potrafi rozszyfrować o co mi chodzi, więc napiszę raz jeszcze....
Potępiałem, potepiam działaczy klubu że przez szereg lat (głównie za czasów istnienia MTK a ściślej za czasów sponsorowania przez PZF Polfa) olewali koszykówkę młodzieżową, że nie interesowali sie losem narybku, że woleli ściagać i przepłacać średniej klasy zawodniczki kosztem ogrywania dziwczyn z Pabianic. Uważam to za duży błąd i wilokrotnie o tym mówiłem głośno.
Jeśli opinie w tym stylu są krzywdzące według Ciebie również dla trenerów - pasjonatów poświęcających mimo to swój czas na szkolenie narybku to..... hmm..... mi się wydaje że nie są krzywdzące :?

Po trzecie... Pabianicka młodzież od lat należy do czołówki w Polsce?? Hmm.... pewnie tak, choć dodałbym - bardzo szerokiej czołówki.
No bo ile zdobyliśmy medali w kategoriach młodzieżowych od 1994 roku (powstanie MTK) :?: :?: :?: Na gorąco mogę powiedzieć że były napewno dwa medale, może i coś wiecej ale musiałbym to sprawdzić w zapiskach. W każdym razie, nie było tych medali dużo!

Po czwarte.... Napisałeś "gościu" tak: "Nie zastanawia cie dlaczego tyle pabianiczanek gra w innych klubach i to na wysokim poziomie,nawet w reprezentacji Polski".
Hmm..... proszę, wymień z łaski swojej te zawodniczki. Zobaczymy ile będzie tych koszykarek :?

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 14 października 2007, 17:19

SZYMONIE.
Ten wpis wlasnie swiadczy ze nie powinienes sie wypowiadac o pabianickiej mlodziezy BO NIC NIE WIESZ NA TEN TEMAT
1995 zloty madal juniorek
1996 srebrny medal juniorek i 6 miejsce kadetek
1997 zloty medal juniorek
1998 6 miejsce juniorek
2002 4 miejsce
W ostatnich latach rowniez juniorki i kadetki graly w finalach choc medali nie bylo za to w tym roku mlodziczki wywalczyly brazowy medal.
Mysle ze tylko kilka klubow w Polsce moze pochwalic sie takim szkoleniem.I nadal uwazasz ze szkoleniowcow tych dziewczat nie krzywdzisz?

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 14 października 2007, 17:25

Szymonie!
Dokładnie nic nie wiesz na temat pabianickiej młodzieży bo nie 2 a 3 medale, więc pomyliłeś się o całe 50 %, zwykle jeśli chodzi o procenty to się nie mylisz...

Gościu!
Co z tego że mamy dobre szkolenia, jak te zawodniczki nie mogły zagrać w Pabianicach, myślę że trzeba się ujawnić i odpowiedzieć na to pytanie.

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 października 2007, 19:58

Anonymous pisze:SZYMONIE.
Ten wpis wlasnie swiadczy ze nie powinienes sie wypowiadac o pabianickiej mlodziezy BO NIC NIE WIESZ NA TEN TEMAT
1995 zloty madal juniorek
1996 srebrny medal juniorek i 6 miejsce kadetek
1997 zloty medal juniorek
1998 6 miejsce juniorek
2002 4 miejsce
W ostatnich latach rowniez juniorki i kadetki graly w finalach choc medali nie bylo za to w tym roku mlodziczki wywalczyly brazowy medal.
Mysle ze tylko kilka klubow w Polsce moze pochwalic sie takim szkoleniem.I nadal uwazasz ze szkoleniowcow tych dziewczat nie krzywdzisz?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Taaa..... nic nie wiem, i gość bojący się podpisać będzie mi mówił że mam na ten temat się nie wypowiadać. Heh...........
Od 1994 roku raptem 4 medale w młodzieżowej koszykówce (pisałem że były napewno 2) w tym jeden - tegoroczny medal młodziczek - po 1998 roku, czyli przejęciu drużyny przez Polfę i rozpoczęciu się w Pabianicach ery przejadania "farmaceutycznych" pieniędzy i olewaniu przez "działaczy" drużyn młodzieżowych!!!
Ehhh....... a jakie były wyniki za czasów Włókniarza, kiedy Pabianice słynęły w Polsce ze szkolenia i stawiania na młodziez???
Na dobrą sprawę można powiedzieć że co roku był jakiś medal.

Piszesz że obecnie klika klubów może sie pochwalić takimi "wspaniałymi" wynikami..... taaaa..... jesteśmy na tym samym poziomie co choćby MUKS, Olimpia czy Gorzów. Mamy przecież "AŻ" 4 medale zdobyte w ciągu 13 lat!!!
BRAWO!!!!!
A ja dalej uważam, że gdyby działącze bardziej stawiali i interesowali się koszykówką młodzieżową to tych medali mogliśmy mieć więcej!!!!!

P.S. I co z tymi Pabianiczankiami grającymi w innych klubach (a nawet reprezentacji) na wysokim poziomie????
Doliczyć się nie możesz???

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”