My nie potrafimy wykorzystać potencjału który posiada ta drużyna!!Wszystkie zawodniczki grają poniżej oczekiwań (oprócz Matovic ) Od początku byłem za zagranicznym trenerem no ale oczywiście Krawiec woli Polskie wynalazki pokroju Skrzecz ,czy Winnicki...hellraiser pisze:tankista pisze:No ale jak ma się w składzie ledwo 10 zawodniczek i z czego może z 3-4 prezentują jakiś poziom to nie ma się co dziwić ze wyniki są takie a nie inne . Dobrze chociaż ,że Wisła coś w euro ugrała ...
Wow teraz okazuje się ze mamy słaby skład.
Euroliga-1 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- tankista
- Żak
- Kontaktowanie:
Re: Euroliga-1 kolejka
Heheh...Slimaka czeka ostra i tym razem juz konkretna, rozmowa z prezesem.
Zle zaczelismy Eurolige i dziewczynom bedzie sie gralo bardzo trudno w nastepnym meczu, jednak pelna hala na pewno zapewni odpowiedni doping, ktory moze pomoc w walce z zespolem Biby.
A co do nazwisk itp. , to statystyki obrazuja wszystko dokladnie...
Zle zaczelismy Eurolige i dziewczynom bedzie sie gralo bardzo trudno w nastepnym meczu, jednak pelna hala na pewno zapewni odpowiedni doping, ktory moze pomoc w walce z zespolem Biby.
A co do nazwisk itp. , to statystyki obrazuja wszystko dokladnie...
^^
Masakra... Oglądałem trzecią kwartę i fragmenty czwartej. Strasznie to wyglądało. Prosty przykład - Fleisher gubi piłkę przy ataku pozycyjnym na obwodzie, idzie kontra - 2 pkt, Tomiałowicz wyprowadza piłkę spod kosza - strata i kolejne 2 pkt... Mnóstwo strat, Valencia nawet przy dużej przewadze broniła na całym boisku. Poza tym rzuty z nieprzygotowanych pozycji, słaba obrona, pozwalanie na łatwe na zbiórki pod własnym koszem. Tak ma wyglądać zespół na Final Four?!
To jakieś żarty!! A jeśli chodzi o Valencię, to widać, że mają bardzo mocną ekipę, 12 zawodniczek na wysokim poziomie. Mogą bardzo poważnie liczyć się w walce o mistrozstwo Euroligi, chociaż to jeszcze trochę przedwczesne prognozy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
veritas pisze:Moze i Lotos zagrał nie najlepiej, ale wezmy pod uwage ze dziewczyna tak naprawde nie trenuja z soba za dlugo pewnie i rowniez maja ciezkie treningi a poza tym to grały z napradwe bardzo dobra druzyna podejrzewam ze bedze ona w final four jak nie wygra.
Troche wyrozumiałości
ale to można powiedzieć o większości drużyn euroligowych
No i back to reality..
A myślałem, że wynik 31 strat jest nie do pobicia, widać jak się chce to można..
Wstyd na całą Europę i tyle. Pytanie czy teraz będziemy mieć miękkie nogi z Jekami czy zepniemy się i powalczymy. I co się stanie ze Ślimakiem, jeśli znowu dostaniemy trzydziestakiem. Krawiec wtedy może nie zdzierżyć i wcale mu się nie zdziwię...
Gratki dla Wisły, chociaż po męczarniach ale kogo to teraz obchodzi, są 2pkt..
A myślałem, że wynik 31 strat jest nie do pobicia, widać jak się chce to można..
Wstyd na całą Europę i tyle. Pytanie czy teraz będziemy mieć miękkie nogi z Jekami czy zepniemy się i powalczymy. I co się stanie ze Ślimakiem, jeśli znowu dostaniemy trzydziestakiem. Krawiec wtedy może nie zdzierżyć i wcale mu się nie zdziwię...
Gratki dla Wisły, chociaż po męczarniach ale kogo to teraz obchodzi, są 2pkt..
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hellraiser pisze:Leszno gra chyba komedie roku.
Albo my jesteśmy tacy dobrzy.
Pytanie: Czy Lotos wczoraj zagrał komedie roku ?? Bo nie dane mi było tego oglądać
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
tomaszek pisze:Ja też mam pytanieNa ile procent zagrał Lotos?!
![]()
![]()
Ech nie prowokuj, bo prawda jest taka, ze z lotosem w optymalnej formie dostaniecie 20 pkt po du...pie i będzie spokoj.
Na Twoim miejscu skupilbym się na wystepach wlasnego zespolu w FIBIe, ktora sie zacznie lada moment, bo wygrywać w naszje lidze to nie sztuka, a nie na kpieniu z zespołu eksportowego, ktory od lat reprezentuje Polskę w pucharach.
Skład personalny na papierze, nie rokuje takich batów - trener nie umie wykorzystać potencjału zespołu i poukładać klocków, trzeba by go zmienic, ale na zagranicznego!
Dalej - w tym przypadku przyjazd DeForgii byłby zbawienny. Miast Maslovski chociazby.
A tak w ogole to Beard w zeszlym sezonie siew ogole nie spisała, nie wiem po co Krawiec ją ponownie sprowadzał - moze warto było miast niej zakontraktować wspomnianą Augustus?
No tak z tymze wyobraz sobie wymianę np Maslovski na DeForgię - z całym szacunkiem dla Maslovski, ale nawet Deforgia w kiepskiej formie, jest od niej dwa razy lepsza.
A Beard miłoby było gdyby dobrze sie zaprezentowała w Eurolidze - ma na to okazje w meczu z Jeka.
Ja chyba jednak wolalbym Augustus miast niej - z tymze do Augustus taki trener jak Winnicki nie sadze,zeby umial trafić odpowiednio.
Zatrudnijcie jakiegos Francuza kosztem jednej zagranicznej zawodniczki, a od razu zespol zacznie prezentować wyższą jakośc gry,
A Beard miłoby było gdyby dobrze sie zaprezentowała w Eurolidze - ma na to okazje w meczu z Jeka.
Ja chyba jednak wolalbym Augustus miast niej - z tymze do Augustus taki trener jak Winnicki nie sadze,zeby umial trafić odpowiednio.
Zatrudnijcie jakiegos Francuza kosztem jednej zagranicznej zawodniczki, a od razu zespol zacznie prezentować wyższą jakośc gry,
-
koszykarz
ja bym zrezygnował zarówno z Fleisher oraz Maslovski a w ich miejscce ściagnąl jakaś klasową zawodniczkę z Wnba - może jeszcze jakaś Europejka by się znalazła...
wynik mówi sam za siebie - ale jak się popatrzy na Ros Casares - kurczę : oni maja 12 klasowych koszykarek !!! w w Gdyni praktycznie wszystkie zawiodły...
wynik mówi sam za siebie - ale jak się popatrzy na Ros Casares - kurczę : oni maja 12 klasowych koszykarek !!! w w Gdyni praktycznie wszystkie zawiodły...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Saletra pisze:tomaszek pisze:Ja też mam pytanieNa ile procent zagrał Lotos?!
![]()
![]()
Ech nie prowokuj, bo prawda jest taka, ze z lotosem w optymalnej formie dostaniecie 20 pkt po du...pie i będzie spokoj.
Na Twoim miejscu skupilbym się na wystepach wlasnego zespolu w FIBIe, ktora sie zacznie lada moment, bo wygrywać w naszje lidze to nie sztuka, a nie na kpieniu z zespołu eksportowego, ktory od lat reprezentuje Polskę w pucharach.
Mówisz ze wygrać w naszej lidze to nie sztuka ??
Powiedz kiedy ostatni raz zespół z Poznania wygrał z Wisła czy Lotosem ??
W tamtym sezonie na bodaj 60 spotkan tych 2 zespołów (Wisly i Lotosu 24 *2 w lidze +6*2 w play-off)udało sie wygrać az 1 raz zespołowi z Torunia
W tym sezonie 2 razy Gorzowowi
Rzeczywiście nie sztuka z nimi wygrac
Co do Pucharu Fiba o który sie w Gorzowie tak bardzo martwisz...
Przypomnie ci bilans z tamtego sezonu.
10 rozegranych spotkan
7 zwyciestw
1 remis
2 porazki
Fakt mamy jedna z najsilniejszych grup...
A nawiazujac do tematu to ja sie nie smieje z Lotosu ze przegrał. Bo zyczyłem im wygranej z serca... tylko chciałem pokazać jak niemile slowa powiedziane innym szybko sie obróciły przeciw nim.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
moze mi ktoś przypomnic na którym miejscu był AZS ?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”