Euroliga-1 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Re: Euroliga-1 kolejka

Postautor: tankista » 15 października 2008, 21:30

hellraiser pisze:
tankista pisze:No ale jak ma się w składzie ledwo 10 zawodniczek i z czego może z 3-4 prezentują jakiś poziom to nie ma się co dziwić ze wyniki są takie a nie inne . Dobrze chociaż ,że Wisła coś w euro ugrała ...

Wow teraz okazuje się ze mamy słaby skład.

My nie potrafimy wykorzystać potencjału który posiada ta drużyna!!Wszystkie zawodniczki grają poniżej oczekiwań (oprócz Matovic ) Od początku byłem za zagranicznym trenerem no ale oczywiście Krawiec woli Polskie wynalazki pokroju Skrzecz ,czy Winnicki...

swatch
Amator

Postautor: swatch » 15 października 2008, 21:39

Heheh...Slimaka czeka ostra i tym razem juz konkretna, rozmowa z prezesem.
Zle zaczelismy Eurolige i dziewczynom bedzie sie gralo bardzo trudno w nastepnym meczu, jednak pelna hala na pewno zapewni odpowiedni doping, ktory moze pomoc w walce z zespolem Biby.

A co do nazwisk itp. , to statystyki obrazuja wszystko dokladnie...
^^

veritas
Nowy na forum

Postautor: veritas » 15 października 2008, 21:42

Moze i Lotos zagrał nie najlepiej, ale wezmy pod uwage ze dziewczyna tak naprawde nie trenuja z soba za dlugo pewnie i rowniez maja ciezkie treningi a poza tym to grały z napradwe bardzo dobra druzyna podejrzewam ze bedze ona w final four jak nie wygra.
Troche wyrozumiałości

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 października 2008, 21:47

Masakra... Oglądałem trzecią kwartę i fragmenty czwartej. Strasznie to wyglądało. Prosty przykład - Fleisher gubi piłkę przy ataku pozycyjnym na obwodzie, idzie kontra - 2 pkt, Tomiałowicz wyprowadza piłkę spod kosza - strata i kolejne 2 pkt... Mnóstwo strat, Valencia nawet przy dużej przewadze broniła na całym boisku. Poza tym rzuty z nieprzygotowanych pozycji, słaba obrona, pozwalanie na łatwe na zbiórki pod własnym koszem. Tak ma wyglądać zespół na Final Four?! :lol: To jakieś żarty!! A jeśli chodzi o Valencię, to widać, że mają bardzo mocną ekipę, 12 zawodniczek na wysokim poziomie. Mogą bardzo poważnie liczyć się w walce o mistrozstwo Euroligi, chociaż to jeszcze trochę przedwczesne prognozy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

veritas
Nowy na forum

Postautor: veritas » 15 października 2008, 22:00

No własnie o tym mowie ze to jest bardzo dobry zespół

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 października 2008, 22:01

veritas pisze:Moze i Lotos zagrał nie najlepiej, ale wezmy pod uwage ze dziewczyna tak naprawde nie trenuja z soba za dlugo pewnie i rowniez maja ciezkie treningi a poza tym to grały z napradwe bardzo dobra druzyna podejrzewam ze bedze ona w final four jak nie wygra.
Troche wyrozumiałości

ale to można powiedzieć o większości drużyn euroligowych :roll:

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 16 października 2008, 09:50

No i back to reality..

A myślałem, że wynik 31 strat jest nie do pobicia, widać jak się chce to można..

Wstyd na całą Europę i tyle. Pytanie czy teraz będziemy mieć miękkie nogi z Jekami czy zepniemy się i powalczymy. I co się stanie ze Ślimakiem, jeśli znowu dostaniemy trzydziestakiem. Krawiec wtedy może nie zdzierżyć i wcale mu się nie zdziwię...

Gratki dla Wisły, chociaż po męczarniach ale kogo to teraz obchodzi, są 2pkt..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 października 2008, 09:52

hellraiser pisze:Leszno gra chyba komedie roku.

Albo my jesteśmy tacy dobrzy :wink: .

Pytanie: Czy Lotos wczoraj zagrał komedie roku ?? Bo nie dane mi było tego oglądać :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 16 października 2008, 10:11

Ja też mam pytanie :lol: Na ile procent zagrał Lotos?! :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 16 października 2008, 11:24

tomaszek pisze:Ja też mam pytanie :lol: Na ile procent zagrał Lotos?! :lol: :lol: :lol:

Ech nie prowokuj, bo prawda jest taka, ze z lotosem w optymalnej formie dostaniecie 20 pkt po du...pie i będzie spokoj.

Na Twoim miejscu skupilbym się na wystepach wlasnego zespolu w FIBIe, ktora sie zacznie lada moment, bo wygrywać w naszje lidze to nie sztuka, a nie na kpieniu z zespołu eksportowego, ktory od lat reprezentuje Polskę w pucharach.

Skład personalny na papierze, nie rokuje takich batów - trener nie umie wykorzystać potencjału zespołu i poukładać klocków, trzeba by go zmienic, ale na zagranicznego!

Dalej - w tym przypadku przyjazd DeForgii byłby zbawienny. Miast Maslovski chociazby.

A tak w ogole to Beard w zeszlym sezonie siew ogole nie spisała, nie wiem po co Krawiec ją ponownie sprowadzał - moze warto było miast niej zakontraktować wspomnianą Augustus?

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 16 października 2008, 11:50

Co Wy z DeForge? No bez jaj ludzie.

Alana jest jaka jest, ale ona czasem potrafi coś dać zespołowi. Augustus poza 40% z gry przy 20 rzutach nie daje nic. Z ich dwóch zdecydowanie wolę Alanę.

PS. Zbawienna byłaby możliwość ignorowania niektórych użytkowników. Nie ma takiej nakładki na phpBB?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 16 października 2008, 12:21

No tak z tymze wyobraz sobie wymianę np Maslovski na DeForgię - z całym szacunkiem dla Maslovski, ale nawet Deforgia w kiepskiej formie, jest od niej dwa razy lepsza.

A Beard miłoby było gdyby dobrze sie zaprezentowała w Eurolidze - ma na to okazje w meczu z Jeka.
Ja chyba jednak wolalbym Augustus miast niej - z tymze do Augustus taki trener jak Winnicki nie sadze,zeby umial trafić odpowiednio.

Zatrudnijcie jakiegos Francuza kosztem jednej zagranicznej zawodniczki, a od razu zespol zacznie prezentować wyższą jakośc gry,

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 października 2008, 13:18

ja bym zrezygnował zarówno z Fleisher oraz Maslovski a w ich miejscce ściagnąl jakaś klasową zawodniczkę z Wnba - może jeszcze jakaś Europejka by się znalazła...

wynik mówi sam za siebie - ale jak się popatrzy na Ros Casares - kurczę : oni maja 12 klasowych koszykarek !!! w w Gdyni praktycznie wszystkie zawiodły...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 października 2008, 14:30

Saletra pisze:
tomaszek pisze:Ja też mam pytanie :lol: Na ile procent zagrał Lotos?! :lol: :lol: :lol:

Ech nie prowokuj, bo prawda jest taka, ze z lotosem w optymalnej formie dostaniecie 20 pkt po du...pie i będzie spokoj.

Na Twoim miejscu skupilbym się na wystepach wlasnego zespolu w FIBIe, ktora sie zacznie lada moment, bo wygrywać w naszje lidze to nie sztuka, a nie na kpieniu z zespołu eksportowego, ktory od lat reprezentuje Polskę w pucharach.

Mówisz ze wygrać w naszej lidze to nie sztuka ?? :lol: :lol: :lol:
Powiedz kiedy ostatni raz zespół z Poznania wygrał z Wisła czy Lotosem ??
W tamtym sezonie na bodaj 60 spotkan tych 2 zespołów (Wisly i Lotosu 24 *2 w lidze +6*2 w play-off)udało sie wygrać az 1 raz zespołowi z Torunia :lol: :lol: :lol:
W tym sezonie 2 razy Gorzowowi :D .
Rzeczywiście nie sztuka z nimi wygrac :lol: :lol: :lol:

Co do Pucharu Fiba o który sie w Gorzowie tak bardzo martwisz...
Przypomnie ci bilans z tamtego sezonu.
10 rozegranych spotkan
7 zwyciestw
1 remis
2 porazki

Fakt mamy jedna z najsilniejszych grup... ;) Ale napewno przez to mecze beda jeszcze bardziej atrakcyjne ;) Jednak napewno Puchar Fiba nie jest dla nas priorytetem na ten sezon. Jest po to zeby dziewczyny sie ogrywały w Europie, nikt im nie kaze dojsc do finalu.

A nawiazujac do tematu to ja sie nie smieje z Lotosu ze przegrał. Bo zyczyłem im wygranej z serca... tylko chciałem pokazać jak niemile slowa powiedziane innym szybko sie obróciły przeciw nim.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 16 października 2008, 15:11

moze mi ktoś przypomnic na którym miejscu był AZS ?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”