Finał PP Wisła : Lotos 42:50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 06 marca 2005, 21:17

ja jak zawsze wylicze ;)

1. Wyzywanie Powell do niczego nie prowadzi
2. Nie pochwalam , zachowania Powell i moim zdaniem powinna zostać surowo ukarana ale plkk nie ma nic do euroligi więc w meczach euroligi moim zdaniem napewno będzie grała
3. Zachowanie zawodniczki wisły też było nie na miejscu ale i tak nie ma co porównywać tych dwóch zachowań
4. Większość z Was z resztą ja też gra w koszykówke i napewno w takiej sytuacji {tzn wtedy gdy jest taka nerwowa atmosfera na boisku ;)}
nie przeszeła by koło takiego zachowania przeciwnika obojętnie {chodzi mi o to kopnięcie} oczywiście nie chodzi mi o to żeby rzucić sie z pięściami ale większość i tak kopniaka by oddała 8) ALE I TAK TEGO NIE POCHWALAM
Ostatnio zmieniony 06 marca 2005, 21:19 przez KIBIC, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2005, 21:17

Marco TS pisze:Przestancie rozmywac temat. Zwlaszcza ze mecz finałowy zakonczyl sie skandalem. a to co bylo w TV to malo, mogli pokazac jak wyglada parkiet . :evil:

a moze posiadasz jakies fotki dokumentujące wygląd parkietu, czy Skerovic?

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 marca 2005, 21:21

Kuba pisze:
Don Igłata pisze:
majoneez pisze:
Don Igłata pisze:Co to kurde Majezon - przyblokowałeś mi temat - a tu mało o sędziach, a o Wacku nic. :shock:

Skopiuj swój post tutaj i już.

A co Ty Majezon myślisz? Że to każdy po informatyce jest? Pół roku mnie małolaty uczyły żebym mógł się na forum zaprezentować - a Ty każesz mi jakąś ekwilibrystykę umysłową uprawiać. :cry:

i po sprawie ;-)

Dziękuję Kubusiu! :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2005, 21:31

Don Igłata pisze:Dziękuję Kubusiu! :D

Co ty masz za dziwną manię przekręcania czyiś nicków? Majoneeza na Majezona, a Kube na Kubusia. Igielny Donie - nie odbiegaj od oryginału ;-)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 06 marca 2005, 21:34

Z tego co wiem to Skerović ma pękniętą szczękę i we wtorek czeka ją operacja...
..you got to lose, to know how to win..

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 marca 2005, 21:34

Kibic - masz rację... nic nie da obrzucanie tu błotem zawodniczki. Wszyscy mam nadzieję zgadzają się, że jej zachowanie było skandaliczne i jeśli ujdzie jej to płazem, będziemy świadkami jeszcze większego skandalu. Ale nie wiele zmieni każdy kolejny tu wpis wyzywający ją od ... wiadomo.

Najważniejsze teraz, żeby nasi lekko marionetkowi działacze z centrali posłuchali własnych sumieni, a nie zdania kogoś, z którego opinią na wszystkie tematy liczyli się dotąd często jak z wyrocznią. Będziemy mieli okazję zobaczyć, czy liga jest sprawiedliwa.

Co do gry w kosza zaś - mój kolega z zespołu, po uderzeniu w twarz sędziego, został zawieszony do końca sezonu. Myślę, że każda inna kara dla zawodniczki w tej sytuacji będzie dziwną decyzją. Ważne też, jak w całej sprawie zachowa się Lotos. Próby załagodzenia skandalu i wybronienia koszykarki moga spowodować przekonanie o sporej bezkarności w naszej lidze gwiazd z USA. Nie wyszłoby ty chyba naszym drużynom na dobre. Oczywiście Lotos i Euroliga to inna sprawa.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 marca 2005, 21:36

Kuba pisze:

Co ty masz za dziwną manię przekręcania czyiś nicków? Majoneeza na Majezona, a Kube na Kubusia. Igielny Donie - nie odbiegaj od oryginału ;-)

Prezentowałeś swoje zdjęcia kiedyś , gdzieś (nie pamiętam) i wiem, że jesteś drobnym młodzieńcem. Chciałem Ci dokuczyć za ten nokaut - zresztą wolałeś się do odpowiedzi nie ustosunkować. :wink: :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2005, 21:38

Don Igłata pisze:
Kuba pisze:

Prezentowałeś swoje zdjęcia kiedyś , gdzieś (nie pamiętam) i wiem, że jesteś drobnym młodzieńcem. Chciałem Ci dokuczyć za ten nokaut - zresztą wolałeś się do odpowiedzi nie ustosunkować. :wink: :lol:

jakbym chciał byc nazywany Kubusiem, to nie uzywałbym "Kuby".
co do młodzieńca, cóz aż tak młodo wyglądam :roll: ? :? :wink:

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 06 marca 2005, 21:41

No wiec tak: nie wiem czy ta informacja dojdzie jakims sposobem do bambusa ale jesli tak to gwarantuje jej ze jesli bedzie mi dane ogladac ja jeszcze kiedys na zywo to obiecuje ze najglosniej bede gwizdal i moze wzorem pseudokibicow Ostrowa zamiast jajek wezme banany. Tyle.

Gość

Re: Skerovic i sędziowie

Postautor: Gość » 06 marca 2005, 21:52

Alexx pisze:W telewizji wyraźnie było widać jak Skerovic kopnęła zawodniczkę z Lotosu. Sędziowie dopuścili wcześniej do brutalnej gry a prym w tym wiodła właśnie Skerovic. Ona nie powinna przetrwać dwóch kwart. A w trzeciej kwarcie ja sam naliczyłem co najmniej 6 jej fauli.
I bardzo dobrze że wreszcie ktoś ją utemperował.
Może następnym razem jak będzie chciała faulować to się zastanowi.

Prawda jest taka ze to kopniecie bylo wynikiem brzydkiego faulu Powell,którego nie odgwizdali sedziowie.A faule Skerovic przy zachowaniu 'czarnej'to pryszcz.Wystarczy porozmawiac z rozgrywajacymi polskiej ligi zeby dowiedziec sie jak prowokujaco zachowuje sie Pawell -zawsze.A czytajac to co napisałeś to aż zrobilo mi sie Pawell żal.Biedactwo tak nia poniewierają w tej okropnej Polsce.Chyba sie obrazi i wyjedzie.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 marca 2005, 21:56

Kuba pisze:
Don Igłata pisze:
Kuba pisze:

jakbym chciał byc nazywany Kubusiem, to nie uzywałbym "Kuby".
co do młodzieńca, cóz aż tak młodo wyglądam :roll: ? :? :wink:

Kolego Kuba - do zobaczenia w sobotę - tylko nie próbuj mnie znokautować. :D :cry:

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 06 marca 2005, 21:57

Anonymous pisze:
Alexx pisze:Biedactwo tak nia poniewierają w tej okropnej Polsce.Chyba sie obrazi i wyjedzie.

to niech spi....la. nikt plakac nie bedzie.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 06 marca 2005, 22:01

Lotos pokazał, że wciąż jest najlepszym zespołem w kraju, niestety, także w walce na pięści, a sprawa prawdopodobnie skończy się w prokuraturze. Skandal nastąpił w czwartej kwarcie, kiedy to Elaine Powell bez powodu zaatakowała pięściami, a następnie skopała leżącą Jelenę Skerović. Serbka ciężko pobita opuściła parkiet.

Na dwie minuty przed końcem meczu Skerović zdobyła dwa punkty dla Wisły, zmniejszając przewagę Lotosu do sześciu (42:48). Gdy piłka znajdowała się jeszcze poza placem gry, blokująca wiślaczkę Powell, nie wiadomo dlaczego, zaatakowała pięściami Serbkę. Uderzenia były tak potężne, że nasza zawodniczka upadła na parkiet, wtedy Amerykanka kilka razy ją kopnęła. Zalana krwią Skerović, z podbitym okiem i podejrzeniem złamania nosa, zapłakana, usiadła w rogu hali i przy pomocy lekarza i koleżanek z zespołu próbowała się trochę pozbierać. Wyglądała fatalnie. Niewiele brakowało, by na parkiet wtargnęli krakowscy kibice i sami wymierzyli sprawiedliwość.

- Nigdy nie spotkaliśmy się z czymś takim podczas meczu koszykarek - jednym głosem mówią trenerzy, zawodniczki i wszyscy, którzy widzieli zdarzenie. - Nawet jeśli podczas meczu były jakieś prowokacje z obu stron, jak twierdzą gdynianki, to chyba nic nie usprawiedliwia takiego zachowania - skomentowała kapitan Wisły Patrycja Czepiec.

Z własnych informacji wiemy, że sprawa prawdopodobnie trafi nie tylko pod obrady zarządu PLKK, ale także do prokuratury.

Sytuacja z czwartej kwarty odsunęła w cień sportową rywalizację najlepszych zespołów w kraju. - Zagraliśmy dobrze w obronie, ale bardzo nieskutecznie w ataku i to nie pozwoliło nam wygrać - analizował trener Wisły Wojciech Downar-Zapolski.

Najlepszą zawodniczką krakowskiego turnieju Final Four została gdynianka Agnieszka Bibrzycka, kiedyś zawodniczka Wisły. - Lubię występować w tej hali. Często grałam tu w różnych turniejach i zawsze z dobrym skutkiem. Raz, podczas turnieju juniorek, także zdobyłam tytuł MVP. Szkoda tylko tej sytuacji z końcówki, ale sędziowie pozwalali na ostrą grę i coś wisiało w powietrzu - podsumowała popularna "Biba". Małe MVP dla najlepszej zawodniczki drużyny przegranej otrzymała wiślaczka Iva Perovanović.

LOTOS 50
WISŁA CAN PACK 42
Kwarty: 13:8, 18:10, 9:20, 10:4.

Lotos: Bibrzycka 14 (2x3), Nolan 14, Kobryń 10, Troina 7, Powell 3 oraz Chomać 2, Veselovsky 0, Stefanovskaia 0.

Wisła Can Pack: Johnson 12 (1), Tillis 4, Skerović 3, Kress 3, Czepiec 0 oraz Perovanović 11, Radwan 5 (1), Gburczyk 2, Trafimova 2, Czarnecka 0.

Sędziowali: Grzegorz Bachański i Dariusz Włodkowski. Widzów 700.

Waldemar Stelmach Gazeta Wyborcza

glangnzl

Postautor: glangnzl » 06 marca 2005, 22:01

oczywiście nie oglądałem tylko nie mówcie że nikt tego nie nagrał i nie będzie można ściągnąć i obejrzeć raz jeszcze!!
pzdr
Grzegorz L.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2005, 22:03

Don Igłata pisze:Kolego Kuba - do zobaczenia w sobotę - tylko nie próbuj mnie znokautować. :D :cry:

w sobote niestety nie będzie dane mi być na meczu :( :cry:
W niedzielę tez będziesz?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”