TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 czerwca 2008, 14:51

Ałgaja pisze:Greebo- zapomniałeś wymienić pani Palau :( zwanej dalej ulubienicą Edo.

Rozgrywających w Europie wielu fajnych nie ma, zresztą to samo dotyczy innych pozycji.
Jak dla mnie europejki Lotosu to (przynajmniej) dobre i solidne zawodniczki. Nie z półki Skery czy (tak muszę to napisać :wink:) Fernandez, ale też pewnie lepsze od Boby.

spóźniłem się minutę!! :lol:

PS. do tego grona mozna juz chyba tez dodać rosjankę Khammon
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 18 czerwca 2008, 14:54

Właśnie - prawie wszystkie są "kilka lat temu"
Z młodych zdolnych to jest chyba tylko Aubert. Z tych co się jeszcze trzymają Dalma i.. i sam nie wiem kto.
Machova już nie, Ticha już nie.

Nie ma.
Szukając po eurolidze na fibie nie znalazłem. W Eurolidze i EuroCup jest może z 7 eurorozgrywajek, które kojarzę z nazwiska. A my narzekamy, że u nas w Polsce nędza..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

pepe1

Postautor: pepe1 » 18 czerwca 2008, 15:38

Ałgaja pisze:Greebo- zapomniałeś wymienić pani Palau :( zwanej dalej ulubienicą Edo.

Rozgrywających w Europie wielu fajnych nie ma, zresztą to samo dotyczy innych pozycji.
Jak dla mnie europejki Lotosu to (przynajmniej) dobre i solidne zawodniczki. Nie z półki Skery czy (tak muszę to napisać :wink:) Fernandez, ale też pewnie lepsze od Boby.

Boba Maksimovic to juz niestety drewno. W Wiśle za duzo nie pogra gdyż tam na pozycji 4,5 będą musiały grac POLKI - wedle przepisu ...

BOBA będzie grzać ławe - i jescze.... zatęskni za Lotosem...

PS. w Lotosie nie ma za dużo POLEK - prezes MIECIO mając wtyki w PZKOSZ - pewnie szybko załatwi ,,papierek '' Maslovski - i pewnie będzie Polką - ale potem są tylko Pawlak i Leciewjewska - w przypadku kontuzji moga byc kłopoty z obsadzaniem 2 Polek...

pepe1

Postautor: pepe1 » 18 czerwca 2008, 15:40

przemoe pisze:Właśnie - prawie wszystkie są "kilka lat temu"
Z młodych zdolnych to jest chyba tylko Aubert. Z tych co się jeszcze trzymają Dalma i.. i sam nie wiem kto.
Machova już nie, Ticha już nie.

Nie ma.
Szukając po eurolidze na fibie nie znalazłem. W Eurolidze i EuroCup jest może z 7 eurorozgrywajek, które kojarzę z nazwiska. A my narzekamy, że u nas w Polsce nędza..

SHENNA MOORE 8) 8) 8) - amerykanka z rumuńskim maszportem - to może byc objawienie ligi - a przynajmniej mam nadzieje - tak po prostu - lokalny patriotyzm

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 czerwca 2008, 15:40

no i własnie to LOKALNE spojrzenia sie kłaniają....

ja jestem z Torunia i widze w kardze szanse dla Malaszewskiej.

dlaczego Małaszewska ??? w takim razie dlaczego KOC ???

Małaszewska 2 ostatnie sezony miała dobre - a Koc tylko ten rok ma w miare dobry.

co do Krysiewicz - to był tylko ,,chwilowy '' gest za udany sezon w lidze .
bo wiadomo że na kolejne eliminacje - czy to ME lub MŚ - Krysiewicz po prostu nie bedzie brana pod uwage...[/quote]

pepe1 coty za glupoty gadasz jakie 2 udane sezony Malaszewskiej ? W sezonie 2006/2007 Nati grala przecietna koszykowke ... a dlaczego Koc a moze dlatego ze bardzo dobrze broni pod koszem a dodatkowo dorzucila swoje pod koszem przeciwnika i nie jeden mecz pomogla Teczy wygrac i nei jest to dziewczyna jednego sezonu ...a to ze w poprzednim klubie Martyna nie miala zbyt duzo szans grac na parkiecie wzieles pod uwage? W lesznie trener postawil na nią od poczatku i zaufanie splacila z nawiazka powolanie do kadry rowniez dostala i nie za kilka udanych wystepow tylko za rowną i solidna forme w ciagu sezonu :) i prosze cie nie mow ze fundament 4 druzyny zeszlego sezonu miala w "miare udany sezon" znam realia Teczy i moge cie zapewnic ze wiele klubow naszej ligi chetnie by widzialo te zawodncizke w swoich szeregach ... nawet twoj klub ;) bo dobrych obroncow w poolskiej lidze jak na lekarstwo
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 18 czerwca 2008, 15:52

pepe1 pisze:

Boba Maksimovic to juz niestety drewno. W Wiśle za duzo nie pogra gdyż tam na pozycji 4,5 będą musiały grac POLKI - wedle przepisu ...

ahh nasz "znafca" pepe ;] Ciekawe co to za przepis ,że na pozycji 4,5 muszą grać Polki... :roll:

pepe1

Postautor: pepe1 » 18 czerwca 2008, 17:11

tankista pisze:
pepe1 pisze:

ahh nasz "znafca" pepe ;] Ciekawe co to za przepis ,że na pozycji 4,5 muszą grać Polki... :roll:

nie chodzi o to że na pozycjach 4,5 w wiśle muszą grac POLKI - ale na parkiecie muszą byc 2 POLKI - a W Wisle zdaje śie że maja tylko 3 wysokie POLKI -- przecież nie będą ryzykowac Błaszczakową......

znafca pepe ??? daje sie że chyba troche się znam......... w przeciwienstwie do niektórych - ktorzy są zapatrzeni tylko we wlasnych klubikach

pepe1

Postautor: pepe1 » 18 czerwca 2008, 17:18

Mozarthio pisze:no i własnie to LOKALNE spojrzenia sie kłaniają....

ja jestem z Torunia i widze w kardze szanse dla Malaszewskiej.

dlaczego Małaszewska ??? w takim razie dlaczego KOC ???

Małaszewska 2 ostatnie sezony miała dobre - a Koc tylko ten rok ma w miare dobry.

co do Krysiewicz - to był tylko ,,chwilowy '' gest za udany sezon w lidze .
bo wiadomo że na kolejne eliminacje - czy to ME lub MŚ - Krysiewicz po prostu nie bedzie brana pod uwage...

pepe1 coty za glupoty gadasz jakie 2 udane sezony Malaszewskiej ? W sezonie 2006/2007 Nati grala przecietna koszykowke ... a dlaczego Koc a moze dlatego ze bardzo dobrze broni pod koszem a dodatkowo dorzucila swoje pod koszem przeciwnika i nie jeden mecz pomogla Teczy wygrac i nei jest to dziewczyna jednego sezonu ...a to ze w poprzednim klubie Martyna nie miala zbyt duzo szans grac na parkiecie wzieles pod uwage? W lesznie trener postawil na nią od poczatku i zaufanie splacila z nawiazka powolanie do kadry rowniez dostala i nie za kilka udanych wystepow tylko za rowną i solidna forme w ciagu sezonu :) i prosze cie nie mow ze fundament 4 druzyny zeszlego sezonu miala w "miare udany sezon" znam realia Teczy i moge cie zapewnic ze wiele klubow naszej ligi chetnie by widzialo te zawodncizke w swoich szeregach ... nawet twoj klub ;) bo dobrych obroncow w poolskiej lidze jak na lekarstwo[/quote]

może przestaniesz i otrzeźwiejesz ???? Gdzie KOC do kadry sie pytam ??? moze jeszcze Makowska i Budnik co ???

Ja nie twierdze że Małaszewskiej należy sie miejsce w kadzre ; dobrze radziła sobie w słabym klubie - ale teraz będzie grała przede wszystkim z WIELOMA dobrymi koszykarkami. Jeśli się przebije - to wtedy będzie można mówic cos więcej .....

a co do KOC - to niby od kogo jest lepsza ??? : Jarkowskiej , Wielebnowskiej , Mieloszyńskiej , Żurowskiej ??? - NIE - od nich jest słabsza...

jesli po jednym udanym sezonie zawodniczka ma trafiac do kadry - to żart.

ANALOGIA do piłkarzy : czemu Beenhaker nie wzial Wichniarka , Brożka czy Zieńczuka mimo że mieli SEZON ŻYcia ???? Bo są słabi. - jak na kadre ...
i to samo z koszykarkami .... to że któs ma sezon życia - nic nie znaczy...

Gajda czy Waligórska mialy słaby sezon - mało też graly - ale mają umiejętności - wiec naturalne że w kadrze powinny być .

Gość

Postautor: Gość » 18 czerwca 2008, 17:58

Top european playmaker`s 2008:
1. Rebbeka Hammon (RUS)
2. Sue Bird (IZR)
3. Kelly Miller (RUS)
4. Caroline Aubert (FRA)
5. Celine Dumerc (FRA)
6. Dalma Ivanyi (HUN)
7. Marija Eric (SRB)
8. Natalia Marchanka (BLR)
8. Jelena Skerovic (MNE)
9. Ticha Penicheiro (POR)
10. Elisa Aguillar (ESP)

11. Francesca Zara (ITA)
12. Hana Machova (CZE)
13. Edwige Lawson-Wade (FRA)
14. Krystyna Szymańska-Lara (POL)
15. Liron Cohen (IZR)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 czerwca 2008, 18:02

trzy pierwsze miejsca takie europejskie :lol: 8)
a Kelly na pozycji 3 to jest wielkie LOL
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

pepe1

Postautor: pepe1 » 18 czerwca 2008, 19:02

Anonymous pisze:Top european playmaker`s 2008:
1. Rebbeka Hammon (RUS)
2. Sue Bird (IZR)
3. Kelly Miller (RUS)
4. Caroline Aubert (FRA)
5. Celine Dumerc (FRA)
6. Dalma Ivanyi (HUN)
7. Marija Eric (SRB)
8. Jelena Skerovic (MNE)
10. Elisa Aguillar (ESP)

11. Francesca Zara (ITA)
12. Hana Machova (CZE)
15. Liron Cohen (IZR)

a na których miejscach są polskie rozgrywajki ??? są chociaż w pierwszej ,,100'' .

PS . Hammon i BIRD - rzeczywiście - Eutopejki z krwi i kości :lol: :lol:

Gość

Postautor: Gość » 18 czerwca 2008, 19:04

pepe1 pisze:
Anonymous pisze:Top european playmaker`s 2008:
1. Rebbeka Hammon (RUS)
2. Sue Bird (IZR)
3. Kelly Miller (RUS)
4. Caroline Aubert (FRA)
5. Celine Dumerc (FRA)
6. Dalma Ivanyi (HUN)
7. Marija Eric (SRB)
8. Jelena Skerovic (MNE)
10. Elisa Aguillar (ESP)

11. Francesca Zara (ITA)
12. Hana Machova (CZE)
15. Liron Cohen (IZR)

a na których miejscach są polskie rozgrywajki ??? są chociaż w pierwszej ,,100'' .

PS . Hammon i BIRD - rzeczywiście - Eutopejki z krwi i kości :lol: :lol:
- chodzi mi o Pawlak , Waligórską czy Gajde.

Bo sympatyczna Krysia Lara - to juz od lat zagranicą...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 czerwca 2008, 08:46

pepe a moze ty otrzezwiejesz ... zasadniczo tak na marginesie Budnik przed sezonem gdzie zajelismy 4 miejsce zostal powolana do szerokiej kadry polski (w koncu nei pojechala bo miala kontuzje) to raz...
p.s. i nie rob ze mnie lokalnego zapatrzonego kibica ze chcialby cala Tecze widziec w kadrze bo nigdy tak nie bede uwazal tylko wiem ze na dzien dzisiejszy z leszna zasluguje Koc
druga rzecz slabsza od Mieloszynskiej powiadasz...to sobie mistrzu zobacz mecze play off z Gorzowem Polkowicami to pogadamy , |Daria jest naprawde dobra ale robienie z niej gwiazdy to tez lekka przesada poprostu solidna zawodniczka cos jakby Koc :)( a zadania na boisku mialy zupelnei odwrotne a jednak sa w statach blisko) zreszta porownywalne zdobcze srednie pkt Daria 12 per mecz a Martyna 9 uwazasz ze to duza roznica klas ? przy czym jako kibic leszna znakomicie widze obraz sytuacji ze Daria miala udany poczatek sezonu a nastepnie przyszla lekka dolina ...czyli nie bylo stabilizacji formy i potwierdzenia ze jest liderka leszna a Koc przez caly sezon rowno :) co do porownywania z innymi zawodniczkami nei wypowiem sie zbyt malo meczow z nimi widzialem , moze jedynie o Jarkowskiej wspomne ze jak dla mnie szalu nie robila w naszych pojedynkach ;) aczkolwiek ona zasluguje na powolanie do kadry

p.s. no i tak ogolnie to zacznij pisac logicznei skoro mowisz ze Koc miala tylko jeden udany sezon w miare to coz Daria gra 1 sezon w polsce czyli jej tez nie wolno powolywac !!! no co twoje slowa ...i dodajmy ze Malaszewskiej tez nie powolamy bo tez miala tylko jeden sezon wiec w tym momencie : Koc , Mieloszynska i Malaszewska w kadrze nie zagraja jak myslimy twoim tokiem myslenia a moge si zgodzic tylko co do jednej zawodniczki ktora w niej byc jeszcze nie powinna .... pozdraawiam Torun przygotuj sie do sezonu bo sredniaczki z leszna napewno w tym roku pokaza ze zeszly sezon to nie przyadek ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

pepe1

Postautor: pepe1 » 19 czerwca 2008, 09:53

Mozarthio pisze:pepe a moze ty otrzezwiejesz ... zasadniczo tak na marginesie Budnik przed sezonem gdzie zajelismy 4 miejsce zostal powolana do szerokiej kadry polski (w koncu nei pojechala bo miala kontuzje) to raz...
p.s. i nie rob ze mnie lokalnego zapatrzonego kibica ze chcialby cala Tecze widziec w kadrze bo nigdy tak nie bede uwazal tylko wiem ze na dzien dzisiejszy z leszna zasluguje Koc
druga rzecz slabsza od Mieloszynskiej powiadasz...to sobie mistrzu zobacz mecze play off z Gorzowem Polkowicami to pogadamy , |Daria jest naprawde dobra ale robienie z niej gwiazdy to tez lekka przesada poprostu solidna zawodniczka cos jakby Koc :)( a zadania na boisku mialy zupelnei odwrotne a jednak sa w statach blisko) zreszta porownywalne zdobcze srednie pkt Daria 12 per mecz a Martyna 9 uwazasz ze to duza roznica klas ? przy czym jako kibic leszna znakomicie widze obraz sytuacji ze Daria miala udany poczatek sezonu a nastepnie przyszla lekka dolina ...czyli nie bylo stabilizacji formy i potwierdzenia ze jest liderka leszna a Koc przez caly sezon rowno :) co do porownywania z innymi zawodniczkami nei wypowiem sie zbyt malo meczow z nimi widzialem , moze jedynie o Jarkowskiej wspomne ze jak dla mnie szalu nie robila w naszych pojedynkach ;) aczkolwiek ona zasluguje na powolanie do kadry

p.s. no i tak ogolnie to zacznij pisac logicznei skoro mowisz ze Koc miala tylko jeden udany sezon w miare to coz Daria gra 1 sezon w polsce czyli jej tez nie wolno powolywac !!! no co twoje slowa ...i dodajmy ze Malaszewskiej tez nie powolamy bo tez miala tylko jeden sezon wiec w tym momencie : Koc , Mieloszynska i Malaszewska w kadrze nie zagraja jak myslimy twoim tokiem myslenia a moge si zgodzic tylko co do jednej zawodniczki ktora w niej byc jeszcze nie powinna .... pozdraawiam Torun przygotuj sie do sezonu bo sredniaczki z leszna napewno w tym roku pokaza ze zeszly sezon to nie przyadek ;)

Hej - ja również życze Dudzie jak najlepiej - bo macie przede wszystkim dobrego trenera który potrafi zrobić cos z niczego...

Ale zauważ że obojętnie kto by nie zapytał na wskazanie która jest lepsza : Mieloszyńska - Koc - to 99 % kibicow wskazę DIDI a tylko 1% KOC ...

Nie oszukujmy sie ale na pozycji KOC - jest sporo lepszych zawodniczek , choćby Wielebna czy Żurowska , Jarkowska -

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 czerwca 2008, 10:41

hmm odpowiem ci tak ja i tak nei jestem trenerem kadry i nie mi bedzie decydowac kogo powolywac ...zobaczymy kto bedzie w kadrze meczowej mam swoje nadzieje

a co do Didi no miala dobre wejscie wrocila zza oceanu pokazala to i owo 2 sezon niby zawsze trudniejszy wiec czekam co pokaze w kadrze bo bardzo ją lubie :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”