Koszykarki Lotosu Gdynia czekają na rozgrywającą z USA

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Koszykarki Lotosu Gdynia czekają na rozgrywającą z USA

Postautor: Hersi » 29 lipca 2005, 20:38

Lotos nie podpisał jeszcze umowy z amerykańską rozgrywającą, która ma wzmocnić zespół przed zbliżającym się sezonem. Największy rywal gdynianek - Wisła Kraków - już teraz ma dużo mocniejszy skład niż w ubiegłym roku.

Wisła, która w tym roku będzie miała najprawdopodobniej wyższy budżet niż Lotos, zamierza przerwać hegemonię gdynianek i zdobyć mistrzostwo Polski. W tym celu trenera Wojciecha Downara-Zapolskiego zastąpił Elmedin Omanić z Bośni i Hercegowiny. Zespół został wzmocniony. Odeszły wprawdzie trzy Amerykanki, ale drużyna powinna na tym zyskać. Dobrze, ale często zbyt egoistycznie grającą Shannon Johnson oraz przeciętne Tangelę Smith i Iciss Tillis zastąpią świetnie spisujące się w WNBA Kara Braxton i Anna DeForge.

- My też mamy dobry zespół, a poza tym piękny i młody - komentuje zmiany u rywali prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk. Na razie widać jednak wyraźnie, że w gdyńskim klubie liczą dokładnie każdą złotówkę i do zespołu doszły tylko młode, choć utalentowane koszykarki. Barbora Gatialova, Marta Urbaniak, Magdalena Leciejewska, Daniela Cikosova i Katarina Krizova nie mogą jednak równać się z koszykarkami, które będą występować w drużynie wicemistrza Polski z Krakowa. Tym bardziej, że Lotos stracił Amerykankę Deannę Nolan, Ukrainkę Tatianę Troinę i raczej nie będzie chciał podpisać nowej umowy z rozgrywającą Elaine Powell.

Dlatego rosną szanse na to, że grę Lotosu będzie w najbliższym sezonie prowadzić Paulina Pawlak. - Zrobiła ostatnio wielkie postępy. Ma charakter do pracy i cechuje ją duży upór - komplementuje zawodniczkę trener reprezentacji Polski Arkadiusz Koniecki. Oprócz Pawlak z kadrą trenują też Agnieszka Bibrzycka i Ewelina Kobryn, a na część meczów ma przyjechać Małgorzata Dydek, grająca obecnie w WNBA. - Nie można wykluczyć, że w pierwszej piątce reprezentacji będą grały cztery gdynianki - zdradza Koniecki. Mimo to w przyszłym tygodniu Lotos ma podpisać umowę z rozgrywającą z USA. - Ustaliliśmy już szczegóły kontraktu. Na razie mogę jedynie zdradzić, że nie będzie to Ticha Penicheiro, Lindsay Whalen ani Coco Miller, o których dużo się pisało - mówi prezes Krawczyk.

Michał Sielski Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Koszykarki Lotosu Gdynia czekają na rozgrywającą z USA

Postautor: Szymon » 29 lipca 2005, 21:31

Hersi pisze:.... Na razie widać jednak wyraźnie, że w gdyńskim klubie liczą dokładnie każdą złotówkę i do zespołu doszły tylko młode, choć utalentowane koszykarki. ...Marta Urbaniak, Magdalena Leciejewska,

Michał Sielski Gazeta Wyborcza

Taaaa..... tak liczą że jeszcze nie raczyli Olimpii Poznań zapłacić za wychowanie dwóch zawodniczek :twisted: :!: Hmmm.... może księgowego powinni zmienić???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Shrek nlz

Postautor: Shrek nlz » 29 lipca 2005, 22:47

A ty co księgowym Olimpii jesteś. Wierzmi że zapłacą a jak narazie to pilnujcie swoich spraw finansowych z tego co wiem to wy też komuś coś zalegacie nie dużo ale troche. Masz zagadke pomyśl komu??

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 30 lipca 2005, 01:24

Tak, jestem księgowym Olimpii i dokładnie liczę każdą złotówkę :!: I póki co brakuje mi sporo złotówek za Urbaniak i Leciejewską :!:

I gdzieś mam twoje zagadki :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Drax
Żak

Postautor: Drax » 30 lipca 2005, 07:15

Shrek nlz pisze:A ty co księgowym Olimpii jesteś. Wierzmi że zapłacą a jak narazie to pilnujcie swoich spraw finansowych z tego co wiem to wy też komuś coś zalegacie nie dużo ale troche. Masz zagadke pomyśl komu??

A ty to może jesteś adwokatem Lotosu?? :x Dlaczego mamy wierzyć że zapłacą skoro do tej pory (już koło miesiąca) migają się jak tylko mogą :?: :twisted: :twisted: Bardzo łatwo "wzmacniać się" czyimś kosztem.

Shrek nlz

Postautor: Shrek nlz » 30 lipca 2005, 21:41

Bo do tej pory za każdą zawodniczkę która przyszła do nich zapłacili (Bibrzycka, Pawlak, Chomać) tylko jak zwykle krzykacze muszą sobie pokrzyczeć i nie patrzycie na to że te dziewczyny mogą to przeżywać ale Wy to macie daleko tam gdzie słońce nie dochodzi i to mnie boli.Pozdrowienia dla Seby, który w miare to rozumi.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 30 lipca 2005, 23:55

Hmmm... no nie wiem, czy rozumiem... na pewno nie rozumiem tego, że wiele osób ma daleko tam gdzie napisałeś to, że w największej ogólnopolskiej gazecie sportowej nasze zawodniczki to "wychowanki SMSu"... widać współpraca lotosowo-smsowa musi być ważniejsza niż podkreślenie tego skąd, kto... Nie rozumiem też kilku innych spraw związanych z Lotosem... tzn rozumiem ale jakoś mi się nie podobają.

Co do płacenia - zapłacą to dobrze... wtedy mogą sobie robić reklamę... i loooz:) Póki co warto krzyczeć, żeby przypadkiem gdzieś się coś nie "zapomniało" :)

Pozdrawiam również!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 31 lipca 2005, 09:04

Szymon pisze:Tak, jestem księgowym Olimpii i dokładnie liczę każdą złotówkę :!: I póki co brakuje mi sporo złotówek za Urbaniak i Leciejewską :!:

I gdzieś mam twoje zagadki :!:

Mam pytanie gdzie była Olimpia podczas kontuzji LECI.Ile dołożyła do
operacji i rehabilitacji swej zawodniczki.Prawda jest taka,że klub ten
nie dołożył ani złotówki .Dzisiaj natomiast jako pierwszy upomina się
o pieniądze za zawodniczke o której gdyby nie pomoc PZKosz,SMS i
innych życzliwych ludzi niewielu by pamiętało.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”