Lotos nie podpisał jeszcze umowy z amerykańską rozgrywającą, która ma wzmocnić zespół przed zbliżającym się sezonem. Największy rywal gdynianek - Wisła Kraków - już teraz ma dużo mocniejszy skład niż w ubiegłym roku.
Wisła, która w tym roku będzie miała najprawdopodobniej wyższy budżet niż Lotos, zamierza przerwać hegemonię gdynianek i zdobyć mistrzostwo Polski. W tym celu trenera Wojciecha Downara-Zapolskiego zastąpił Elmedin Omanić z Bośni i Hercegowiny. Zespół został wzmocniony. Odeszły wprawdzie trzy Amerykanki, ale drużyna powinna na tym zyskać. Dobrze, ale często zbyt egoistycznie grającą Shannon Johnson oraz przeciętne Tangelę Smith i Iciss Tillis zastąpią świetnie spisujące się w WNBA Kara Braxton i Anna DeForge.
- My też mamy dobry zespół, a poza tym piękny i młody - komentuje zmiany u rywali prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk. Na razie widać jednak wyraźnie, że w gdyńskim klubie liczą dokładnie każdą złotówkę i do zespołu doszły tylko młode, choć utalentowane koszykarki. Barbora Gatialova, Marta Urbaniak, Magdalena Leciejewska, Daniela Cikosova i Katarina Krizova nie mogą jednak równać się z koszykarkami, które będą występować w drużynie wicemistrza Polski z Krakowa. Tym bardziej, że Lotos stracił Amerykankę Deannę Nolan, Ukrainkę Tatianę Troinę i raczej nie będzie chciał podpisać nowej umowy z rozgrywającą Elaine Powell.
Dlatego rosną szanse na to, że grę Lotosu będzie w najbliższym sezonie prowadzić Paulina Pawlak. - Zrobiła ostatnio wielkie postępy. Ma charakter do pracy i cechuje ją duży upór - komplementuje zawodniczkę trener reprezentacji Polski Arkadiusz Koniecki. Oprócz Pawlak z kadrą trenują też Agnieszka Bibrzycka i Ewelina Kobryn, a na część meczów ma przyjechać Małgorzata Dydek, grająca obecnie w WNBA. - Nie można wykluczyć, że w pierwszej piątce reprezentacji będą grały cztery gdynianki - zdradza Koniecki. Mimo to w przyszłym tygodniu Lotos ma podpisać umowę z rozgrywającą z USA. - Ustaliliśmy już szczegóły kontraktu. Na razie mogę jedynie zdradzić, że nie będzie to Ticha Penicheiro, Lindsay Whalen ani Coco Miller, o których dużo się pisało - mówi prezes Krawczyk.
Michał Sielski Gazeta Wyborcza
Koszykarki Lotosu Gdynia czekają na rozgrywającą z USA
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Re: Koszykarki Lotosu Gdynia czekają na rozgrywającą z USA
Hersi pisze:.... Na razie widać jednak wyraźnie, że w gdyńskim klubie liczą dokładnie każdą złotówkę i do zespołu doszły tylko młode, choć utalentowane koszykarki. ...Marta Urbaniak, Magdalena Leciejewska,
Michał Sielski Gazeta Wyborcza
Taaaa..... tak liczą że jeszcze nie raczyli Olimpii Poznań zapłacić za wychowanie dwóch zawodniczek
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

-
Shrek nlz
Shrek nlz pisze:A ty co księgowym Olimpii jesteś. Wierzmi że zapłacą a jak narazie to pilnujcie swoich spraw finansowych z tego co wiem to wy też komuś coś zalegacie nie dużo ale troche. Masz zagadke pomyśl komu??
A ty to może jesteś adwokatem Lotosu??
-
Shrek nlz
Bo do tej pory za każdą zawodniczkę która przyszła do nich zapłacili (Bibrzycka, Pawlak, Chomać) tylko jak zwykle krzykacze muszą sobie pokrzyczeć i nie patrzycie na to że te dziewczyny mogą to przeżywać ale Wy to macie daleko tam gdzie słońce nie dochodzi i to mnie boli.Pozdrowienia dla Seby, który w miare to rozumi.
Hmmm... no nie wiem, czy rozumiem... na pewno nie rozumiem tego, że wiele osób ma daleko tam gdzie napisałeś to, że w największej ogólnopolskiej gazecie sportowej nasze zawodniczki to "wychowanki SMSu"... widać współpraca lotosowo-smsowa musi być ważniejsza niż podkreślenie tego skąd, kto... Nie rozumiem też kilku innych spraw związanych z Lotosem... tzn rozumiem ale jakoś mi się nie podobają.
Co do płacenia - zapłacą to dobrze... wtedy mogą sobie robić reklamę... i loooz:) Póki co warto krzyczeć, żeby przypadkiem gdzieś się coś nie "zapomniało"
Pozdrawiam również!
Co do płacenia - zapłacą to dobrze... wtedy mogą sobie robić reklamę... i loooz:) Póki co warto krzyczeć, żeby przypadkiem gdzieś się coś nie "zapomniało"
Pozdrawiam również!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
Gość
Szymon pisze:Tak, jestem księgowym Olimpii i dokładnie liczę każdą złotówkęI póki co brakuje mi sporo złotówek za Urbaniak i Leciejewską
![]()
I gdzieś mam twoje zagadki
Mam pytanie gdzie była Olimpia podczas kontuzji LECI.Ile dołożyła do
operacji i rehabilitacji swej zawodniczki.Prawda jest taka,że klub ten
nie dołożył ani złotówki .Dzisiaj natomiast jako pierwszy upomina się
o pieniądze za zawodniczke o której gdyby nie pomoc PZKosz,SMS i
innych życzliwych ludzi niewielu by pamiętało.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”