Marzena Głaszcz: Będzie dobrze

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Tutejszy

Postautor: Tutejszy » 20 sierpnia 2005, 08:07

- Po prostu będziemy walczyć o jak najwyższe miejsce w tabeli - mówi koszykarka ŁKSu Łódź, Marzena Głaszcz.

Jak zaaklimatyzowała się Pani w nowym zespole?

Marzena Głaszcz: Jestem bardzo zadowolona, że tutaj przeszłam. Panuje bardzo dobra atmosfera, trenerzy i dziewczyny są OK.

Przez wiele lat była Pani kojarzona z pabianickim Włókniarzem. Co skłoniło Panią do zmiany barw klubowych?

MG: Przede wszystkim namowa trenera Trześniewskiego. Miałam już kończyć karierę ale w sumie zaczynałam w Łodzi to i mogę skończyć w Łodzi.

Drużyna ŁKS-u jest bardzo młoda, praktycznie połowę obecnej kadry stanowią juniorki. Będzie Pani najbardziej doświadczoną zawodniczką i spadnie na Panią rola niejako lidera zespołu. W Pabianicach takich koszykarek było znacznie więcej, jak choćby Trześniewska, Wlaźlak czy Jaroszewicz.

MG: No tak, ale drużyna jest naprawdę fajna i damy radę walczyć ze wszystkimi właśnie jako zespół, a mieszanka rutyny z młodością jedynie może w tym pomóc.

Jak Pani oceni ŁKS pod względem sportowym?

MG: Pracowałyśmy ciężko na obozie i mam nadzieję, że to zaprocentuje i "będzie dobrze". Brakuje jeszcze wysokich zawodniczek ale myślę, że działacze jeszcze sie o takie postarają.

Czy stawiacie sobie jako zespół już jakieś konkretne cele przed nadchodzącym sezonem?

MG: No nie powiem tu nic odkrywczego, po prostu będziemy walczyć o jak najwyższe miejsce w tabeli.

A według Pani, która lokata jest realna?

MG: No na pewno piąta, za Gdynią, Krakowem, Pabianicami i Polkowicami, a i o czwartą spróbujemy powalczyć, oczywiście pod warunkiem wzmocnienia zespołu wysoką koszykarką.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Re: Marzena Głaszcz: Będzie dobrze

Postautor: Kowalik » 23 sierpnia 2005, 15:30

Tutejszy pisze:Marzena Głaszcz: Jestem bardzo zadowolona, że tutaj przeszłam. Panuje bardzo dobra atmosfera, trenerzy i dziewczyny są OK.

Jakoś nie mogę w to uwierzyć :!: :!: :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”