Marzena Głaszcz: Będzie dobrze
- Po prostu będziemy walczyć o jak najwyższe miejsce w tabeli - mówi koszykarka ŁKSu Łódź, Marzena Głaszcz.
Jak zaaklimatyzowała się Pani w nowym zespole?
Marzena Głaszcz: Jestem bardzo zadowolona, że tutaj przeszłam. Panuje bardzo dobra atmosfera, trenerzy i dziewczyny są OK.
Przez wiele lat była Pani kojarzona z pabianickim Włókniarzem. Co skłoniło Panią do zmiany barw klubowych?
MG: Przede wszystkim namowa trenera Trześniewskiego. Miałam już kończyć karierę ale w sumie zaczynałam w Łodzi to i mogę skończyć w Łodzi.
Drużyna ŁKS-u jest bardzo młoda, praktycznie połowę obecnej kadry stanowią juniorki. Będzie Pani najbardziej doświadczoną zawodniczką i spadnie na Panią rola niejako lidera zespołu. W Pabianicach takich koszykarek było znacznie więcej, jak choćby Trześniewska, Wlaźlak czy Jaroszewicz.
MG: No tak, ale drużyna jest naprawdę fajna i damy radę walczyć ze wszystkimi właśnie jako zespół, a mieszanka rutyny z młodością jedynie może w tym pomóc.
Jak Pani oceni ŁKS pod względem sportowym?
MG: Pracowałyśmy ciężko na obozie i mam nadzieję, że to zaprocentuje i "będzie dobrze". Brakuje jeszcze wysokich zawodniczek ale myślę, że działacze jeszcze sie o takie postarają.
Czy stawiacie sobie jako zespół już jakieś konkretne cele przed nadchodzącym sezonem?
MG: No nie powiem tu nic odkrywczego, po prostu będziemy walczyć o jak najwyższe miejsce w tabeli.
A według Pani, która lokata jest realna?
MG: No na pewno piąta, za Gdynią, Krakowem, Pabianicami i Polkowicami, a i o czwartą spróbujemy powalczyć, oczywiście pod warunkiem wzmocnienia zespołu wysoką koszykarką.
Marzena Głaszcz: Będzie dobrze
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Marzena Głaszcz: Będzie dobrze
Tutejszy pisze:Marzena Głaszcz: Jestem bardzo zadowolona, że tutaj przeszłam. Panuje bardzo dobra atmosfera, trenerzy i dziewczyny są OK.
Jakoś nie mogę w to uwierzyć
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”