Jeszcze Hiszpanka!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Jeszcze Hiszpanka!

Postautor: Viallos » 03 sierpnia 2004, 08:25

Wisła Can-Pack Kraków zakasowała wszystkich na rynku transferowym, teraz zamierza narobić zamieszania w lidze! Firma Can-Pack, sponsor drużyny, zapewniła koszykarkom najwyższy budżet w lidze, przekraczający i to znacznie kwotę 2 mln zł. Działania na rynku transferowym były na miarę tych pieniędzy, do Wisły trafi aż 7 zawodniczek z USA, Białorusi, Serbii i Czarnogóry oraz Hiszpanii. Do tego doszły jeszcze dwie reprezentantki Polski. Jakie są oczekiwania po tych inwestycjach? Wisła ma walczyć z Lotosem o mistrzostwo Polski. I ma wygrać...

Przed tygodniem pisaliśmy, że po podpisaniu kontraktów z sześcioma zawodniczkami zagranicznymi zamknięta została kadra zespołu. To była informacja przedwczesna, do Krakowa trafiła właśnie reprezentantka Hiszpanii, skrzydłowa Alicia Lopez. 28-letnia koszykarka grała m.in. w Salamance, a ostatnio w Dynamo Moskwa. W swojej kolekcji ma brązowy medal z ME, grała dwukrotnie w finałach Euroligi. Lopez ma 181 cm, ma na swoim koncie także 4 tytuły mistrzyni swojego kraju.

Wczoraj sfinalizowany został kontrakt z Amerykaną Tangelą Smith z Sacramento Monarchs, drużyny występującej w WNBA. Smith jest środkową i ma 193 cm wzrostu. Będzie to druga Amerykanka w Wiśle obok reprezentantki tego kraju, rozgrywającej Shannon Johnson z SilverStars.

Poza Amerykankami Johnson i Smith w Wiśle grać będą także dwie repreztentantki Serbii i Czarnogóry,Jelena Skerović i Iva Peroranović, oraz dwie reprezentantki Białorusi, Marina Kress i Natalia Trafimova. Te dwie ostatnie przyjechały już do Krakowa i wczoraj rozpoczęły wraz z zespołem przygotowania do sezonu. Przypomnijmy, że Wisłę wzmocniły także dwie zawodniczki ŁKS, Katarzyna Kenig i Beata Skorek. A nowym trenerem zespołu jest Arkadiusz Koniecki.

Wisła zagra w tym sezonie w Eurolidze, w polskiej ekstraklasie za cel stawia sobie zdetronizowanie Lotosu. Wszystko wskazuje na to, że przed nami jesienią znów wielkie emocje koszykarskie. Euroligę wiślaczki rozpoczną 3 listopada we własnej hali od meczu z Kozaczką Zaporoże.

Janusz KOZIOŁ - Gazeta Krakowska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Re: Jeszcze Hiszpanka!

Postautor: Mikey » 03 sierpnia 2004, 09:02

Viallos pisze:

Beata Skorek

Janusz KOZIOŁ - Gazeta Krakowska

Kozioł?? Raczej BARAN i to na dodatek ignorant. Zabiera sie taki kretyn za pisanie o sporcie a brakuje mu podstawowych wiadomosci od zawodniczkach własnej drużyny :evil:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 sierpnia 2004, 09:10

To jest zawsze bardzo fajne - człowiek zabiera się za czytanie artykułu - wiadomo, kkkobiet to moje hobby, ciekawi mnie wszystko (większość) co z nią związane. Myślę sobie - co to się dzieje w tej Wiśle - ech, przeczytam sobie materialik. Ktoś (autor) pisze o tym i owym, o wzmocnieniach, szansach, planach, możliwościach i nagle... BUM - znaczy on wogóle nie interesuje się kk a przecież... (fachowiec, zawodowiec) pisze o własnej drużynie w dodatku o reprezentantce Polski o której (w dodatku) było bardzo głośno w poprzednim sezonie i nie kumać jej imienia może tylko ktoś, kto zupełnie "zlewa" kosza.
Do dupy... to po co ja to czytam... znaczy miał "zamówienie" od gazety na materiał o Wiśle i odwalił pańszczyznę po prostu, nie zadając sobie nawet minimum trudu żeby sprawdzić cośtam...
Jaka jest wiarygodność pozostałej części artykułu???

Dąbas
Nowy na forum

Dąbas

Postautor: Dąbas » 03 sierpnia 2004, 10:13

Viallos!!!:)Beata Skorek?...a nie Madzia przypadkiem?:)...Pozdrowienia!:)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Dąbas

Postautor: simon » 03 sierpnia 2004, 10:19

Dąbas pisze:Viallos!!!:)Beata Skorek?...a nie Madzia przypadkiem?:)...Pozdrowienia!:)
ekstra... - widzisz Viallos??? na co Ci przyszło??? :lol: :lol: :lol:
Dąbas... przeczytaj sobie całość na spokojnie i nie gorączkuj się tak - gwarantuje Ci, że tu na kk znamy zawodniczki...

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 03 sierpnia 2004, 10:33

Ale mi się dostało :lol: - Jak dodawałem artykuł do portalu miałem zmienić ale jeszcze bym został posądzony o plagiat więc postanowiłem zostawić w oryginale z podanie źródła.

gostekk

Postautor: gostekk » 03 sierpnia 2004, 10:57

No to Wisła może być naprawdę mocna. Mam nadzieję, że Pabianice też włączą się w tą rywalizację i postarają się pograć o to 2 miejsce a może i o 1.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”