Wisła Can-Pack Kraków zakasowała wszystkich na rynku transferowym, teraz zamierza narobić zamieszania w lidze! Firma Can-Pack, sponsor drużyny, zapewniła koszykarkom najwyższy budżet w lidze, przekraczający i to znacznie kwotę 2 mln zł. Działania na rynku transferowym były na miarę tych pieniędzy, do Wisły trafi aż 7 zawodniczek z USA, Białorusi, Serbii i Czarnogóry oraz Hiszpanii. Do tego doszły jeszcze dwie reprezentantki Polski. Jakie są oczekiwania po tych inwestycjach? Wisła ma walczyć z Lotosem o mistrzostwo Polski. I ma wygrać...
Przed tygodniem pisaliśmy, że po podpisaniu kontraktów z sześcioma zawodniczkami zagranicznymi zamknięta została kadra zespołu. To była informacja przedwczesna, do Krakowa trafiła właśnie reprezentantka Hiszpanii, skrzydłowa Alicia Lopez. 28-letnia koszykarka grała m.in. w Salamance, a ostatnio w Dynamo Moskwa. W swojej kolekcji ma brązowy medal z ME, grała dwukrotnie w finałach Euroligi. Lopez ma 181 cm, ma na swoim koncie także 4 tytuły mistrzyni swojego kraju.
Wczoraj sfinalizowany został kontrakt z Amerykaną Tangelą Smith z Sacramento Monarchs, drużyny występującej w WNBA. Smith jest środkową i ma 193 cm wzrostu. Będzie to druga Amerykanka w Wiśle obok reprezentantki tego kraju, rozgrywającej Shannon Johnson z SilverStars.
Poza Amerykankami Johnson i Smith w Wiśle grać będą także dwie repreztentantki Serbii i Czarnogóry,Jelena Skerović i Iva Peroranović, oraz dwie reprezentantki Białorusi, Marina Kress i Natalia Trafimova. Te dwie ostatnie przyjechały już do Krakowa i wczoraj rozpoczęły wraz z zespołem przygotowania do sezonu. Przypomnijmy, że Wisłę wzmocniły także dwie zawodniczki ŁKS, Katarzyna Kenig i Beata Skorek. A nowym trenerem zespołu jest Arkadiusz Koniecki.
Wisła zagra w tym sezonie w Eurolidze, w polskiej ekstraklasie za cel stawia sobie zdetronizowanie Lotosu. Wszystko wskazuje na to, że przed nami jesienią znów wielkie emocje koszykarskie. Euroligę wiślaczki rozpoczną 3 listopada we własnej hali od meczu z Kozaczką Zaporoże.
Janusz KOZIOŁ - Gazeta Krakowska
Jeszcze Hiszpanka!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Jeszcze Hiszpanka!
Viallos pisze:
Beata Skorek
Janusz KOZIOŁ - Gazeta Krakowska
Kozioł?? Raczej BARAN i to na dodatek ignorant. Zabiera sie taki kretyn za pisanie o sporcie a brakuje mu podstawowych wiadomosci od zawodniczkach własnej drużyny

To jest zawsze bardzo fajne - człowiek zabiera się za czytanie artykułu - wiadomo, kkkobiet to moje hobby, ciekawi mnie wszystko (większość) co z nią związane. Myślę sobie - co to się dzieje w tej Wiśle - ech, przeczytam sobie materialik. Ktoś (autor) pisze o tym i owym, o wzmocnieniach, szansach, planach, możliwościach i nagle... BUM - znaczy on wogóle nie interesuje się kk a przecież... (fachowiec, zawodowiec) pisze o własnej drużynie w dodatku o reprezentantce Polski o której (w dodatku) było bardzo głośno w poprzednim sezonie i nie kumać jej imienia może tylko ktoś, kto zupełnie "zlewa" kosza.
Do dupy... to po co ja to czytam... znaczy miał "zamówienie" od gazety na materiał o Wiśle i odwalił pańszczyznę po prostu, nie zadając sobie nawet minimum trudu żeby sprawdzić cośtam...
Jaka jest wiarygodność pozostałej części artykułu???
Do dupy... to po co ja to czytam... znaczy miał "zamówienie" od gazety na materiał o Wiśle i odwalił pańszczyznę po prostu, nie zadając sobie nawet minimum trudu żeby sprawdzić cośtam...
Jaka jest wiarygodność pozostałej części artykułu???
Re: Dąbas
ekstra... - widzisz Viallos??? na co Ci przyszło???Dąbas pisze:Viallos!!!:)Beata Skorek?...a nie Madzia przypadkiem?:)...Pozdrowienia!:)
Dąbas... przeczytaj sobie całość na spokojnie i nie gorączkuj się tak - gwarantuje Ci, że tu na kk znamy zawodniczki...
-
gostekk
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”