AGNIESZKA SZOTT NIE ZAGRA DO KOŃCA 2006 ROKU....

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rumun
Nowy na forum

AGNIESZKA SZOTT NIE ZAGRA DO KOŃCA 2006 ROKU....

Postautor: rumun » 30 stycznia 2006, 10:39

CZOŁOWA ZAWODNICZKA LIGI NIE ZAGRA JUZ ANI W TYM SEZONIE ANI PRAWDOPODOBNIE W DO KONA TEGO ROKU. CZY JESZCZE KIEDYKOLWIEK UJRZYMY TE NEISAMOWITĄ DZIEWCZYNE NA PARKIETACH???
rumunia jest cool

Nie koniecznie z Gorzowa

Bez tematu

Postautor: Nie koniecznie z Gorzowa » 30 stycznia 2006, 12:52

Jeśli to pewna informacja to bardzo smutna wiadomość .
Mimo wszystko wierzę że będzie dobrze

Marcin1010
Amator

Postautor: Marcin1010 » 30 stycznia 2006, 13:57

Ja w nia wierze ze wroci i ze bedzie grala jak w tym sezonie i jeszcze lepiej...

pix
Żak

Postautor: pix » 30 stycznia 2006, 16:03

Agnieszkę Szott czeka roczna przerwa. W tym okresie czasu koszykarka z Gorzowa Wlkp. będzie leczyła kontuzję. Jeszcze w tym tygodniu czeka ją poważna operacja, która będzie przeprowadzona w Gorzowie.

- Jest to uraz mechaniczny. Niestety muszę poddać się temu zabiegowi. Jestem jednak w rękach dobrych lekarzy i po roku na pewno wrócę z jeszcze większym zapałem do gry! Mam nadzieję, że już wtedy na dwóch nogach (śmiech) - mówi Agnieszka Szott.

www.e-basket.pl

zuch dziewczyna :) szybkiego powrotu do zdrowia Agnieszko!!!

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 30 stycznia 2006, 16:12

:cry: "Szybkiego" powrotu do zdrowia i pogody ducha na ten trudny okres.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 30 stycznia 2006, 16:21

Okropna strata dla Gorzowa. Oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia życzę

gosc

Postautor: gosc » 30 stycznia 2006, 16:52

Agnieszka zostala poprostu zajechana , Kto to widzial aby po tak powaznym urazie kolana zawodniczke eskpluatowac. Grajac prawie cale 40 min. w kazdym meczu kolejki to zdrowa dziewczyna siadzie . Ale tak to jest dla trenerow liczy sie wynik i miejsce w tabeli. Jak nie uzyteczna to na jej miejsce bedzie inna . Jaka to tragedia dla tej dziewczyny , bedac na fali takie nieszczescie . POwodzenia Agnieszko

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 stycznia 2006, 18:01

Życze Agnieszce jak najszybszego powrotu na parkiet i gry przynajmniej tak dobrej jak do tej pory.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 30 stycznia 2006, 19:55

Też życzę Agnieszce szybkiego powrotu na parkiet, oczywiście gdy będzie całkowicie zdrowia :D Myślę, że po powrocie Zuza będzie jeszcze lepiej wymiatała niz do tej pory :D

Jeszcze raz dużo zdrówka :D

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 30 stycznia 2006, 20:11

No szkoda, że tej uroczej i utalentowanej zawodniczki nie zobaczymy
w dłuższym okresie czasu na parkietach :(
Ach te kontuzje.... :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 30 stycznia 2006, 23:39

Ulala wielka strata dla Gorzowskiego zespolu.
Życze szybkiego powrotu do zdrowia.
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

lukasz
Amator

Postautor: lukasz » 01 lutego 2006, 12:25

Manic pisze:Ulala wielka strata dla Gorzowskiego zespolu.
Życze szybkiego powrotu do zdrowia.

wg mnie to nie jest wielka strata dla tylko gorzowskiego zespołu tylko dla całej ligi a w szczególnosci dla reprezentacji, polska koszykówka przynajmniej na rok traci jedną ze swych największych gwiazd mam nadzieję że tylko na rok i że Agnieszka powróci w takiej formie w jakiej grała w tym sezonie a nawet lepszej

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 01 lutego 2006, 13:42

Agnieszki Szott nie zagra w koszykówkę przez rok

Liderka AZS PWSZ Sowood, jedna z najlepszych zawodniczek w Polsce, będzie operowana. Czeka ją długi rozbrat z koszykówką. - Mam nadzieję, że to już ostatnia przymusowa przerwa - powiedziała Szott. - A potem nie zejdę z parkietu przez lata.

"Pysia" - tak pieszczotliwie nazywają niespełna 24-letnią gorzowiankę kibice basketu - nienawidzi przegrywać. Po każdym nieudanym meczu wylewa morze łez. Tak samo było w pierwszy weekend stycznia w Polkowicach. Agnieszka Szott walczyła na parkiecie przez 39 min. Zdobyła 19 pkt. Niestety jej drużyna przegrała po dogrywce. AZS PWSZ Sowood w tym momencie praktycznie stracił miejsce w czołowej czwórce ekstraklasy. Wynik stał się jednak mniej ważny, gdy okazało się, że może stracić także swoją liderkę. Najlepszą gorzowiankę zaczęło boleć prawe kolano. Niestety nie była to dla niej nowość. Pierwszą operację tej nogi Szott przeszła już w 1998 r. W jednym z wywiadów pytana o najbardziej wyczekiwany prezent gwiazdkowy, odpowiedziała bez wahania: nowe kolana.

Po spotkaniu z Polkowicami gorzowianka zaczęła odwiedzać kolejnych lekarzy. Musiała cierpliwie czekać na najbardziej trafną diagnozę, od której zależał jej dalszy sportowy los. Najbardziej pesymistyczny wariant był od początku taki, że koszykarkę czekają kolejne operacje i roczna przerwa w treningach. Zawodniczka nie dopuszczała jednak do siebie takich myśli. I wydawało się, że jednak jeszcze w tym sezonie, po odpoczynku, wróci na parkiet. Kolano już nie bolało, zeszła opuchlizna. Ostatnie badania w Warszawie zabrały cały optymizm. - Wiem na pewno, że podczas operacji, które kilka lat temu miałam robione w Austrii zostały popełnione błędy - stwierdziła Szott. - Mogę grać, ale kolano byłoby w coraz gorszym stanie. Jeśli chcę zostać w koszykówce, muszę poddać się leczeniu. Wytrzymam każdą przerwę, jeśli będę wiedziała, że mam szansę być zupełnie zdrowa.

Zawodniczka nie ma żadnego urazu mechanicznego i ciągle może grać. Pewnie wygrałaby jeszcze w tym sezonie kilka mniej lub bardziej ważnych spotkań dla gorzowskiej drużyny. Trener AZS PWSZ Sowood Dariusz Maciejewski nie wahał się jednak z decyzją ani chwili. Gdy tylko pojawił się ból, Szott natychmiast przerwała treningi. - Inaczej nie miałem prawa postąpić. Znam Agnieszkę od dziecka i od zawsze nasza współpraca była oparta na dużym zaufaniu, godzinach rozmów - powiedział nasz szkoleniowiec. - Tylko ona i ja wiemy jak bardzo po powrocie do Gorzowa dbaliśmy o jej zdrowie. W tym momencie wynik nie może być najważniejszy. Jasne, że mi żal, przecież musimy zweryfikować nasze cele. Aga była w świetnej dyspozycji, mogła poprowadzić nas do czwórki. Nie miałem jednak żadnego dylematu. Liczy się tylko to, aby Agnieszka całkowicie wyzdrowiała.

Maciejewski nie ma też wątpliwości co do przyszłości zespołu. Życzyłby sobie, aby jedną z gwiazd AZS PWSZ, drużyny, która wkrótce chce podbijać nie tylko krajowe, ale i europejskie boiska, była ciągle Agnieszka Szott. Klub chciałby w niedługim czasie podpisać z zawodniczką nowy kontrakt. Szott wiosną skończy się umowa z Lotosem Gdynia, z którego przez ostatnie dwa sezony była wypożyczana do Gorzowa. - Wierzę, że Agnieszka do nas wróci, a ten rok przerwy, jeśli całkowicie się wyleczy, wcale jej nie zaszkodzi - zakończył Maciejewski. - Przecież ta dziewczyna ma dopiero 24 lata. Może wykorzystywać swój wielki talent i pograć w koszykówkę na najwyższym poziomie jeszcze przez wiele sezonów. Do tego musi być jednak zdrowa.

lukasz
Amator

Postautor: lukasz » 31 grudnia 2006, 13:05

no i powolutku Agnieszka do nas wraca; za jakis miesiąc zobaczymy ją znów w stroju azs-u

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 31 grudnia 2006, 17:44

Mam nadzieje ze szybko wróci do zdrowia :!: Pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”