Co słychać w ŁKS Łódź?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Co słychać w ŁKS Łódź?

Postautor: Wojteg » 12 lipca 2006, 07:23

Nowa drużyna ŁKS

Obrazek
O Katarzynę Kenig starało się kilka klubów polskiej ekstraklasy, ale ostatecznie trenerowi Mirosławowi Trześniewskiemu udało się zatrzymać liderkę zespołu w ŁKS

Koszykarki ŁKS - najbardziej utytułowana łódzka drużyna w grach zespołowych, rozpoczyna nowy rozdział swojej historii. Od nowego sezonu będzie działała jako autonomiczna sekcja. Zarząd podjął uchwałę o przekazaniu sekcji nowemu stowarzyszeniu, na czele którego stoi Tomasz Rosset.

Z pewnością ułatwi to pozyskiwanie sponsorów, dla których współpraca będzie teraz bardziej czytelna. Wszystkie inwestowane pieniądze spożytkowane będą na rzecz żeńskiego basketu przy al. Unii.- Udało nam się przetrwać głównie dzięki pomocy Urzędu Miasta Łodzi - mówi trener ŁKS Mirosław Trześniewski. - Teraz nadchodzi czas, żeby zespół zaczął się rozwijać i stawał się coraz silniejszy. Dużą pomoc okazuje nam wiceprezydent Marek Michalik, były koszykarz i sympatyk naszej dyscypliny.

Awans piłkarzy ŁKS do ekstraklasy stworzył znakomity klimat dla futbolu przy al. Unii. Cieszy, że gospodarze miasta nie zapominają również o koszykówce.

W ŁKS powstaje nowy zespół. Powraca na al. Unii była reprezentantka Polski Edyta Koryzna, która w 1997 roku zdobyła z ŁKS tytuł mistrzyni Polski. Olimpijka z Sydney 2000 ostatnio występowała w CCC Polkowice. Znów w barwach ŁKS zobaczymy młodzieżową reprezentankę Polski Magdalenę Skorek, która ostatnio grała w Wiśle Can-Pack Kraków. Rok temu doznała poważnej kontuzji, ale w końcówce sezonu była już zdolna do gry. Trzecią zawodniczką, która wraca do łódzkiego klubu, jest Dorota Piątkowska (ostatnio Meblotap Chełm). Do ŁKS zgłosiła się wysoka Katarzyna Salska, wychowanka MTK Pabianice, która reprezentowała barwy CCC Polkowice. Jest po kontuzji, dostanie rok na odzyskanie pełnej sprawności i ewentualnie wywalczenie miejsca w składzie pierwszego zespołu.

- Cieszy, że udało nam się zatrzymać w Łodzi trzon drużyny, a zwłaszcza liderkę Katarzynę Kenig, o którą starało się kilka klubów - mówi trener Trześniewski. - Pozostaną też doświadczone zawodniczki: Birute Dominauskaite, Monika Białogór, Magdalena Włodarska i Milena Owczarek.

(mk) - Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 12 lipca 2006, 08:34

Jak zasze przed sezonem pełen optymizm a i tak bedziemy walczyć o utrzymanie.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 12 lipca 2006, 09:39

Hmm.... Koryzna w ŁKSie?? Tak jak przypuszczałem. Brakuje mi tylko wśród zawodniczek które "wracają" A.Jaroszewicz :?
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 12 lipca 2006, 09:56

Fajny sklad sie prezentuje Koryzna,Skorek.Ciekawa jestem cy poradzi sobie Kasia Salska mam nadzieje ze jej sie uda a takto zycze powodzenia ełksie.Taaaaa a ciekawe co w Pabianicach sie dzieje :?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 lipca 2006, 10:30

Powodzenia Edzia i Kasia w ŁKSie ;-)

jestem ciekaw, czy kibice ŁKSu wiedzą z jakiego klubu wywodzi się Kaśka :?: nie jest to bynajmniej MTK 8) :lol:

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 12 lipca 2006, 11:22

No to powodzenia Madzia w ŁKSie ;)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 lipca 2006, 12:51

Agnieszka Jaroszewicz... jeszcze wszystkich baaardzo, ale to bardzo zaskoczy :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 lipca 2006, 12:58

simon pisze:Agnieszka Jaroszewicz... jeszcze wszystkich baaardzo, ale to bardzo zaskoczy :wink:

czyżby domniemane pogłoski o zakończeniu kariery okazały się "kaczką"? i fakt, iz Gusię czeka jakas powazna operacja achillesów?

no to juz nie moge sie doczekać :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 lipca 2006, 13:02

czy ja wiem? "z gwiazd czytam" tylko i czuję jakąś niespodziankę - a może to chodzi właśnie o ten koniec kariery? kto wie - stawiam jednak na coś bardziej zaskakującego...

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 12 lipca 2006, 20:13

Będzie Walczyk Junior :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 lipca 2006, 21:53

Lisu pisze:Będzie Walczyk Junior :lol:

simona interesuje wyłącznie aspekt czysto sportowej części życia gwiazd :wink:

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 12 lipca 2006, 22:49

Dorota Piątkowska powinna trafić do domu, czyli do Włokniarza. Szkoda, wielka szkoda, to moja jedna z ulubionych koszykarek.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 lipca 2006, 08:28

Belfer pisze:Dorota Piątkowska powinna trafić do domu, czyli do Włokniarza. Szkoda, wielka szkoda, to moja jedna z ulubionych koszykarek.
Wiesz Buli trzeba było jej zaproponawac powrót , widocznie Włókniarz nie interesował się nią na tyle zeby chciała wracać do Pabianic skoro wybrała ŁKS... A zresztą - oddacie Alicję to mozecie sobie wziąść Dorotę a póki co będzie grać u nas :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 13 lipca 2006, 10:15

masz rację, nasi działacze pewnie mają inne problemy, niz ściąganie wychowanki do klubu. przykre ale prawdziwe...
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 lipca 2006, 12:05

Belfer pisze:masz rację, nasi działacze pewnie mają inne problemy, niz ściąganie wychowanki do klubu. przykre ale prawdziwe...

21,5 minuty w meczu, 6,6 pkt na mecz, 4 zbiorki, 43% za 2 pkt. Statystyki zawodniczki nie powalaja, koszykarka ma 29 lat, dlatego moim zdaniem zamiast ją zatrudnić, trener powinien skorzystać z którejś młodej wychowanki.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”