PZU Polfa Pabianice - ŁKS Łódź 101:45

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

PZU Polfa Pabianice - ŁKS Łódź 101:45

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 16:42

Po 1kw

Trześniewska 5pkt

Owczarek, Włodarska po 4pkt
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2004, 20:09 przez Viallos, łącznie zmieniany 1 raz.

Beata
Nowy na forum

Postautor: Beata » 13 listopada 2004, 19:52

Derby dla Pabianic!!! i w końcu seteczka ;)

Polfa - ŁKS 101 : 45

Statystyki:
http://www.plkk.pl/mecz.asp?r=EK4&m=28

Gość

Postautor: Gość » 13 listopada 2004, 20:14

Co się dzieje z Renatą??????????????? :?:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 20:15

Anonymous pisze:Co się dzieje z Renatą??????????????? :?:

Nadczynność tarczycy i przymusowa przerwa w treningach.

Swoją drogą to życzenia szybkiego powrotu do zdrowia.

Gość

Postautor: Gość » 13 listopada 2004, 20:25

Dzięki Viallos...przykre to jest,że taka ciężka choroba nie omija nawet koszykarek..Liczę jednak na to,że lekarze zmniejszą Renatce poziom lewotyroksyny i szybko wróci na parkiet...szczerze mówiąc podjerzewałam ją o ...........trzecią córkę w drodze :D .A z Leo to nic poważnego???

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 20:55

Anonymous pisze:A z Leo to nic poważnego???

Nie. Przeziębienie zdaje się ale nie jestem pewien na 100%

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 21:11

Co można napisać po takim meczu. :? Spodziewałem sie więcej po ŁKSie, którego nie raz już miałem okazję podziwiać.

Koszykarki PZU Polfy Pabianice odniosły kolejne zwycięstwo w TBL. 95 koszykarskie derby rozstrzygnęły na swoją korzyść praktycznie na początku 3 kwarty, gdzie po serii strat ze strony łksianek trafiały raz po raz powiększając swoją przewagę.
Początek meczu nie wskazywał, że mecz zakończy się aż ponad 50-cio punktowym zwycięstwem gospodyń. Przez całą pierwszą kwartę ŁKS prowadził i dopiero w końcówce kwarty pabianiczanki doprowadziły do remisu po 17.
To było jednak wszystko na co mogły pozwolić sobie łodzianki. W 2 kwarcie jeszcze próbowały gonić i wynik oscylował w granicach 10 pkt dla gospodyń. Jedyną zawodniczką która próbowała dotrzymać kroku pabianiczankom była Szymańska. W Polfie z dobrej strony pokazała się w tej części gry Lamparska.
Druga połowa to już popis zawodniczek trenera Aleksandrowicza. Każda z dziewczyn przebywających na parkiecie prezentowała dobrą koszykówkę i nawet młoda Anita Szemraj zdobyła w tym meczu swoje 4 punkty. ŁKS był tylko tłem dla PZU Polfy i w obu kwartach nie przekroczył nawet granicy 10 punktów. Pabianiczanki dobrze, twardo broniły, często przechwycały piłki po błedach rywalek i mimo nienajwyższej skuteczności w całym meczu - po zbiórkach w ataku (11-0 w tym elemencie gry) ponawiały swoje akcje dobijając rywalki.
Najskuteczniejszymi w swych zespołach były Trześniewska 23pkt i Szymańska 9pkt.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 listopada 2004, 21:19

Mówiąc krótko. Klęska i to niestety kompromitująca. Pierwsza połowa mimo wszystko wyrównana, ale od tzreciej kwarty gra tragiczna, nieprzemyślana żeby nie powiedziec bezmyślna. Przykre to słowa ale takie jest moje odczucie. Zmęczenie wynikajace z niewłasciwego przygotowania kondycyjnego? Może ale trudno o zmęczeniu mówić w przypadku zawodniczek które pojawiły sie po raz pierwszy w trzeciej czwartej kwarcie (Kozińska, Stefańczyk)... Cieszyc się mozna tylko z tego ze kryzys, jeśli jest to kryzys przyszedł teraz na mecze z "góra" aniżeli miałby dotknąc nas w meczach z dołem tabeli.
Co do kibiców (Lisu będzie tu z pewnoscią dysponował lepszymi danymi) w hali Włókniarza odnotowało się cos koło 4 dyszek ŁKS z szalami plus ok 2 dyszek poza młynem. Doping bardzo fajny. Przygniatajacej przewagi co prawda jak w latach poprzednich nie było, ale bezdyskusyjnie na trybunach wygrał ŁKS, (stały równy głośny doping bez wjazdów na rywala poza ż...wem). Po stronie Włókniarza lepiej niż zazwyczaj, choc wciąż jedną z głownych ról odgrywa tam syrena :?
P.S. Hitem dnia była Pani spikerka która ogłosiła ze spotkalismy się na jubileuszowych... 91 derbach :shock:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 13 listopada 2004, 22:20

spikerka caly czas powtarzala ze w derbach jest na razie 45-45 a dzis sa 90, jubileuszowe. wiec nie wiem jak jej to wyszlo, ale mowila to w czasie kazdej przerwy :D

co do meczu, to 1. polowa calkiem niezla. mecz wtedy wyrownany, dopiero w 13. minucie Polfa objela prowadzenie, niestety kilka punktow w koncowce drugiej kwarty i 9 do przerwy. druga polowa to zupelne nic w wykonaniu Elkaesianek. proste straty, prawie zerowa skutecznosc i jak sie skonczylo to kazdy wie. szkoda jeszcze ze Perlinska rzucila nam na setke rowno z syrena.

doping. nasza grupa nie za duza (niestety ale podzielo sie dzis na Nowy Dwor i Pabianicce). bylo ok. 40 osob + troche piknikow. tradycyjnie bylismy glosniejsi, choc tym razem Wlokniarz rowniez dopingowal, przynajmniej okresowo. nasz doping calkiem dobry, moze z chwilowymi prserwami ale ogolnie mozemy byc z siebie zadowoleni.

ogolnie calkiem spoko meczyk, szkoda ze zakonczony az tak wysoka porazka, chociaz kazdy chyba byl na nia przygotowany.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 listopada 2004, 22:28

pietroc- setny punkt rzuciał Guśka a nie AlicjaPerlińska :?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 22:32

Mikey pisze:pietroc- setny punkt rzuciał Guśka a nie AlicjaPerlińska :?

Dokładnie też mi się tak wydawało. Natomiast pani spikerka dała kolejny raz popis i powiedziała że to Perlińska - no przecież mogła się pomyslić - podobne są :-)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 listopada 2004, 23:03

Viallos pisze:
Mikey pisze:pietroc- setny punkt rzuciał Guśka a nie AlicjaPerlińska :?

Dokładnie też mi się tak wydawało. Natomiast pani spikerka dała kolejny raz popis i powiedziała że to Perlińska - no przecież mogła się pomyslić - podobne są :-)
Alicja asystowała w tej akcji, widac asysta była tak ładna ze pani spikerka zapomniala się i przyznała te punkty Ali :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 listopada 2004, 23:43

Pani spikerka??? Hmmmm... to fakt, ostatnio ma wyraźną zniżkę formy i powoli zaczyna mnie bardzo denerwować.
Jeśli chodzi o sam mecz to bardzo mi sie podobał w pierwszej połowie. Był zaciety i emocjonujący. Jednak w drugiej połowie totalna deklasacja lokalnego rywala i wreszcie setka. Ciesze się bardzo z tego zwyciestwa, bo to jednak DERBY!! Jednak z drugiej strony patrząc, to lepiej "smakowało" np. zwyciestwo 20punktami przy wyrównanym poziomie drużyn. No i nie najlepiej to swiadczy o całej lidze skoro drużyna mająca na koncie o jedną porażkę mniej od rywala zostaje tak rozgromiona. Jeśli chodzi o konkretne zawodniczki to wyróżniłbym dziś Perlińską, Jaroszewicz, tradycyjnie Elżbietę i Pantelejewą. Niestety słabo dziś się zaprezentowała Jarzynka :( . Mam również nadzieję że Renia szybko wróci do zdrowia. Jeśli zaś chodzi o Krystofową to słyszałem inną wersję na temat jej absencji jednak informacje te nie są jeszcze potwierdzone.
Kilka słów o trybunach. ŁKSu rzeczywiście mniej niż w poprzednich sezonach, doping(według mnie - za wyjątkiem trzeciej kwarty) mieli niezły. Jeśli zaś chodzi o Włókniarz to jestem mile rozczarowany. Wreszcie ktoś starał się mnie zastąpić. A i sama liczebność zaskoczyła mnie na plus.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 14 listopada 2004, 00:14

Tak na szybko o meczu to:

- sportowo: było tak się spodziewałem tzn. wygrały Pabianice, w pierwszej połowie brawa dla dziewczyn za walkę, w drugiej... nokaut.

-kibicowsko: było nas tak jak napisał Mikey ok.40-35 osób śpiewającej ekipy w szalach i ok.20 osób po cywilnemu którzy oglądali w spokoju mecz. Czy bylismy głośniej tego nie wiem ale napewno doping nasz był niezły z wyjątkem trzeciej kwarty choć starałem się z Kozłem jak mogłem nawet gdy był timeout i zagłuszała nas muzyka. Bardzo mi się podobało że był jako taki młyn Włókniarza i że obyło się bez wymieniania "uprzejmości". Szkoda że jak zwykle nasi musieli chociaż raz dać dowód swojej "miłości" do w....a.

Spikerka: :lol: :lol: :lol:

PS. Niektórzy to już chyba sobie nieźle w palnik dali na meczu. Pozdro Majo :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 00:23

Lisu pisze: i że obyło się bez wymieniania "uprzejmości".

A właśnie. O tym zapomniałem napisać. Również mnie to zaskoczyło (pozytywnie). Dawno nie było już takiego "kulturalnego" meczu derbowego. Czy to wyjątek czy być może zmiana obyczajów? Przekonamy się w przyszłości.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”