60-70 procent - rozmowa z Agnieszką Pazur

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

60-70 procent - rozmowa z Agnieszką Pazur

Postautor: Hersi » 30 listopada 2004, 22:39

SKRZYDŁOWA MEBLOTAPU: KIBICE POPRAWCIE SIĘ!

Rozmowa z Agnieszką Pazur, koszykarką Meblotapu AZS PWSZ Chełm.

* Krzysztof Basiński: Po dwóch i pół roku wróciła Pani do gry w ekstraklasie. Gdy z powodu kontuzji rozstawała się z parkietem, była najskuteczniejszą zawodniczką Meblotapu, teraz po 8. kolejkach rozgrywek ponownie jest najlepszą koszykarką w zespole. Dzięki 22 punktom zdobytym w ostatnim meczu w Pabianicach awansowała także na 7. miejsce w klasyfikacji ligowych snajperek!
Agnieszka Pazur: Z tą najlepszą koszykarką w zespole to bym nie przesadzała. Jestem podstawową zawodniczką w drużynie.

* Po kontuzji nie ma już śladu? Gra Pani na sto procent swoich możliwości?
Kolano zachowuje się jak barometr. Najbardziej daje mi się we znaki przy zmianie pogody. Co do mojej gry, to nie jestem w stuprocentowej formie. Oceniam ją na 60-70 procent.

* I rzuca Pani w meczu przeciwko wicemistrzyniom Polski 22 punkty!
To nie chodzi o punkty. Na boisku nie czuję się tak pewnie jak przed kontuzją. Do tego nie ta wydolność i wytrzymałość. Nadal jestem jeszcze na etapie rehabilitacji, mam np. indywidualny program siłowy.

* Za Panią i koleżankami z drużyny już osiem tygodni rozgrywek i tylko jedno zwycięstwo.
Przystąpiłyśmy do ligi z marszu i te dwa miesiące to dla nas był okres przygotowawczy. Rozgrywki tak naprawdę rozpoczynają się dopiero teraz. Widać to było chociażby w ostatnim meczu w Pabianicach, który przegrałyśmy dopiero po dwóch dogrywkach.

* Meblotap ma strasznego pecha, trzy razy na wyjeździe uległ rywalkom różnicą zaledwie dwóch punktów.
To powinny być zwycięstwa. Dlaczego tak się nie stało? Trudno wygrywać grając po wyjściu prosto z autokaru, po nawet 500 km.

* Po meczu w Pabianicach trener Meblotapu Todor Mołłow ogłosił, że zrezygnuje z prowadzenia drużyny!
To znakomity szkoleniowiec, bardzo impulsywny. Nie wyobrażam sobie, że mógłby nas zostawić, ale z drugiej strony nie dziwię się, że ma dość. Nie chodzi o porażki, bo gramy coraz lepiej i wkrótce będą zwycięstwa, ale o atmosferę w chełmskiej hali. Nie tego się spodziewałam. Wierzyłam, że jak wrócę do gry to kibice będą z zespołem na dobre i złe. A tu gwizdy, obelgi, nieprzyjazne teksty na samochodach. Trenerom Mołłowowi i Depcie nie dano nawet szansy, nie pozwolono spokojnie pracować. Te nieprzyjemne sytuacje uderzają w całą drużynę. Kibice, poprawcie się.

* Zmieńmy temat. Trwa 43. plebiscyt na 10 najlepszych i najpopularniejszych sportowców Lubelszczyzny. Pani dwa razy znalazła się w złotej dziesiątce...
...ale zawsze bawię się z wami, wypełniam kupon już od wielu lat. W tym roku na pierwszym miejscu umieściłam klubową koleżankę Darię Cybulak, na kolejnych pozycjach znalazły się: Paulina Barzycka, Sabina Włodek, Grzegorz Sposób, Anna Jakubczak, Dariusz Jabłoński, Joanna Skowrońska, Piotr Bronowicki, Magalena Chemicz i Barbara Przybylska. Wielu kibiców dostrzeże z pewnością w mojej dziesiątce kilku pechowców. Chyba wiedzą dlaczego.

Krzysztof Basiński Kurier Lubelski

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 30 listopada 2004, 22:51

No to brawo dla kibiców Meblotapu...Słyszałem ze na hali w Chełmie jest tak rewelacyjnie... No to sorry ktoś tu kłamie. Jak to jest? Sama zawodniczka rzuca dośc cieżkie oskarżenie pod adresem kibiców. zazwyczaj koszykarki chwala swoich fanów a tu wręcz odwrotnie. Sytuacja dosc rzadko spotykana. Czy ktoś mógłby zaprzeczyc lub potwierdzic to co mówi Agnieszka?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 30 listopada 2004, 23:20

Mikey pisze:No to brawo dla kibiców Meblotapu...Słyszałem ze na hali w Chełmie jest tak rewelacyjnie... No to sorry ktoś tu kłamie. Jak to jest? Sama zawodniczka rzuca dośc cieżkie oskarżenie pod adresem kibiców. zazwyczaj koszykarki chwala swoich fanów a tu wręcz odwrotnie. Sytuacja dosc rzadko spotykana. Czy ktoś mógłby zaprzeczyc lub potwierdzic to co mówi Agnieszka?

Sluchaj Mikey, nie masz zielonego pojecia co sie dzieje u nas w Chelmie. To ze nasze zawodniczki tak sie wypowiadaja to sprawka lubelskich dzialaczy. Czego nie przeprowadza wywiadu z zawodniczka nie zwiazana z Lublinem?? Na meczu kibice skandowali "Depta do domu", ale w kierunku zawodniczek nie bylo zadnych pretensji. Gdy po meczu z Lotosem na samochodzie Depty ktos napisal "Depta do domu" ten dorwal pierwszego lepszego dzieciaka i gdyby nie dorosli, kto wie jak by sie to zakonczylo. Na koniec wsiadajac do samochodu krzyknal do chelmskich kibicow: "Spadajcie palanty". Na treningach, ktore odbywaja sie w Lublinie nie ma wogole Mollowa, trening prowadzi Depta. To jest PARANOJA... A to ze Daria Cybulak i Agnieszka Pazur tak nagle zaczely bronic Depte to normalne. Znaja sie w koncu od podstawowki. To co tu wam napisalem to jest tylko mala kropla tego co wyprawia Lublin i sam Depta. A jezeli mi nie wierzyc, kazdy kibic Meblotapu wam to potwierdzi. To zdarzenie po meczu z Lotosem widzialo bardzo duzo ludzi. Narka !!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 30 listopada 2004, 23:26

To jest kuriozalna sytuacja. Bo czemu winne są zawodniczki? Grają tam gdzie im płacą, trenują tam gdzie im każą i pod okiem trenerów których klub zatrudnia.
Ale pisanie na samochodzie Depty jakichś bzdur to już moim zdaniem przesada. Nie dziwie się że się słowo.

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 30 listopada 2004, 23:28

Masz rację Matii ,a najgorsze jest to że działacze zaczynają w to wszystko wciągać koszykarki oraz udają że nie wiedzą o co chodzi chełmskim kibicom
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2004, 23:30 przez Zyzia, łącznie zmieniany 1 raz.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 30 listopada 2004, 23:29

Trudno wygrywać grając po wyjściu prosto z autokaru, po nawet 500 km.

Heh, na dwóch drogich trenerów klub jest stać, a na hotel już nie :(

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 30 listopada 2004, 23:42

Słuchaj Matii pisze to co na podstawie wywiadu moge wywnioskowac i to co wywnioskowałby kazdy normalny człowiek. Mało mnie interesuje czy lubicie swoje dziewczyny czy nie. To nie ja napisałem ze u Was się źle dzieje tylko to sa słowa Agnieszki Pazur-WASZEJ ZAWODNICZKI i słowa te stoją w dośc dużym kontraście z tym co pisano o kibicach z Chełma jescze rok dwa lata temu. Czytam w wywiadzie: Wierzyłam, że jak wrócę do gry to kibice będą z zespołem na dobre i złe (to wynika z tej wypowiedzi ze nie bardzo są-to nie jest moje zdanie tylko jej). A tu gwizdy, obelgi, nieprzyjazne teksty na samochodach.-wybacz stary ale ja nie śledzę komu akurat malujecie po samochodach,a tego jasno nie powiedziala. Lepiej pogadajcie sobie z Agnieszką i ustalcie moze jakąś jedną wersję :D
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 30 listopada 2004, 23:54

A ja się tak zastanawiam czemu nagle (wg trenerów i niektórych zawodniczek) kibice zaczęli być źli, rzucali obelgami itp. i do tego po meczu w Pabianicach, gdzie był może 1 kibic z Chełma. I do tego ta nagonka w prasie, w radio na kibiców. Trochę to dziwne prawda?

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 01 grudnia 2004, 00:20

Hersi pisze:A ja się tak zastanawiam czemu nagle kibice zaczęli być źli, rzucali obelgami itp. i do tego po meczu w Pabianicach, gdzie był może 1 kibic z Chełma. I do tego ta nagonka w prasie, w radio na kibiców. Trochę to dziwne prawda?

szukają pretekstu aby mecze rozgrywane były w lublinie.Bo po co męczyć się i jechać kilkadziesiąt kilometrów, po to aby rozegrac jeden mecz i wysłuchać obelg oraz gwizdów chełmskich kibiców? Lepiej siedzieć na d**** u siebie w lublinie brać kasę ,a i przez to problemów zdecydowanie mniej. Przecież azs lublin to w pełni profesjonalny klub w którym działają w pełni profesjonalni działacze,a chełmscy kibice to same palanty więc precz z nimi!!!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 01 grudnia 2004, 12:03

Mikey pisze:Słuchaj Matii pisze to co na podstawie wywiadu moge wywnioskowac i to co wywnioskowałby kazdy normalny człowiek. Mało mnie interesuje czy lubicie swoje dziewczyny czy nie. To nie ja napisałem ze u Was się źle dzieje tylko to sa słowa Agnieszki Pazur-WASZEJ ZAWODNICZKI i słowa te stoją w dośc dużym kontraście z tym co pisano o kibicach z Chełma jescze rok dwa lata temu. Czytam w wywiadzie: Wierzyłam, że jak wrócę do gry to kibice będą z zespołem na dobre i złe (to wynika z tej wypowiedzi ze nie bardzo są-to nie jest moje zdanie tylko jej). A tu gwizdy, obelgi, nieprzyjazne teksty na samochodach.-wybacz stary ale ja nie śledzę komu akurat malujecie po samochodach,a tego jasno nie powiedziala. Lepiej pogadajcie sobie z Agnieszką i ustalcie moze jakąś jedną wersję :D

Juz Ci pisalem ze wszystko to bylo skierowane do trenera, jednego trenera - S. D. Pod adresem dziewyn nie bylo zadnych gwizdow, obelg czy nieprzyjaznych tekstow. Po meczu w Ostrovie mimo naszej przegranej w bardzo kiepskim stylu 18 kibicow, ktorzy przyjechali na ten mecz (tez tam bylem) chcieli podziekowac zawodniczkom za mecz, podziekowac ze walczyly mimo przystapienia z marszu do ligi i takich problemow jakie sa w klubie. Jednak Depta nie pozwoli podejsc zawodniczkom do kibocow. Stalem wtedy przy wyjsciu z boiska i rozmawialem z jedna z zawodniczek, wiec slyszalem to. Za to zostal Depta wygwizdany na kolejnym meczu. A jak pisalem we wczesniejszym poscie, niech przeprowadza wywiad z inna zawodniczka, nie zwiazana w zaden sposob z Lublinem, Murray, Bull, Marczenka, Zdziesinska. Niech zadadza im pytanie, co sadza o tym ze trenuja na innej hali, a mecze rozgrywaja na innej. A drugie pytanie takie, jaka atmosfere w klubie wprowadza Depta i Mollow. To jest ekstraklasa,a nie kadetki czy juniorki.... Naprawde prosze Was nie komentujcie narazie tego tematu, bo nie wiecie co sie dzieje u nas...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 grudnia 2004, 12:29

No właśnie - w forum chodzi o to by poznawać się nawzajem - gazety nam (kibicom kk) nie dają powodów do satysfakcji – piszą mało, zwykle nie na temat a bardzo często bzdury. Takie pismactwo tylko nakręca jakieś animozje i niechęć – podczas gdy tak naprawdę, nam prawdziwym kkfanom chodzi zwykle o coś zupełnie innego.

Dzięki temu właśnie chyba zaczynam rozumieć wielką złożoność sytuacji jaką macie Wy – bo kibic nie czytający w takim miejscach jak to mógłby odczytać zupełnie proste przesłanie – klub przeniósł się kiedyś z Lublina do Chełma, dzięki super działaczom przełamał impas finansowy, gra coraz lepiej a źli kibice mącą jak mogą... – teraz widzę, że tak nie jest...
Nie dziwcie się Mikeyowi, że nawiązuje do tych starych tekstów o kibicach bo tak na pierwszy rzut oka – to jak to się ma do przywiązania, oddania, dopingu na dobre i złe? – oczywiście po lekturze zaczynam dopiero rozumieć o co tak naprawdę chodzi...

U nas sprawa jest prosta – są kibice, klub, zawodniczki (takie, jakie są – ale nasze) – za to nie ma kasy...
W Chełmie jak czytam zawiłość sytuacji jest tak wielka, że właściwie do końca nie wiadomo kiedy, kto i z czego byłby bardziej zadowolony – oraz przede wszystkim kto-kogo reprezentuje. Czy zgadzacie się z tym, że klub to kibice? Czy działacze? – bo zawodniczki wiadomo, że nie... (choć niektóre może tak).

Życzę powodzenia w rozwiązywaniu Waszych problemów, bowiem to nie zwycięstwa naprawdę są najważniejsze – tylko satysfakcja z nich...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 grudnia 2004, 15:09

Ok Matii jak chcesz mozemy nie komentować, tyle ze temat został zalożony przez ... Hersiego czyli Waszego człowieka. Komentujemy to co wyczytamy a Waszym zadaniem jest wtajemniczyć nas w prawdziwą sytuację ( co wlasnie robiecie). Takze nie miej żalu bo ja z Chelma nie jestem, a mam prawo w dobrej wierze oprzeć swoje komentarze na tym to co zostaje umieszcone na forum, tym barzdiej ze Hersi umieścil artykuł i nawet go nie skomentował. To co ja mam w takiej sytuacji sobie pomyśleć?A im wiecej komentarzy i dyskusji tym szybciej wszyscy poznają prawdę
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 01 grudnia 2004, 15:28

Mikey pisze:Ok Matii jak chcesz mozemy nie komentować, tyle ze temat został zalożony przez ... Hersiego czyli Waszego człowieka. Komentujemy to co wyczytamy a Waszym zadaniem jest wtajemniczyć nas w prawdziwą sytuację ( co wlasnie robiecie). Takze nie miej żalu bo ja z Chelma nie jestem, a mam prawo w dobrej wierze oprzeć swoje komentarze na tym to co zostaje umieszcone na forum, tym barzdiej ze Hersi umieścil artykuł i nawet go nie skomentował. To co ja mam w takiej sytuacji sobie pomyśleć?A im wiecej komentarzy i dyskusji tym szybciej wszyscy poznają prawdę

Skoro nie podoba ci się, że umieszczam artykuły na forum to trudno, przeżyję i bez tego.

To był mój ostatni post na kk.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 grudnia 2004, 15:38

Hersi pisze:To był mój ostatni post na kk.

Szkoda... ale było widać, że od pewnego czasu czekasz po prostu na byle pretekst, żeby zrobić MEGAFOCHA i opuścić to Forum wielce poszkodowany :( Jeszcze raz powtórzę - WIELKA SZKODA! Dziękuję też za Twój dotychczasowy wkład w budowanie informacyjnej głównie części tego Forum i życzę powodzenia w dalszej pracy na rzecz żeńskiej koszykówki - czegoś, co mam nadzieję, nadal nas wszystkich łączy (obojętnie jakie kto ma poglądy, na temat tego kto jest "be" w Chełmie czy Lublinie).
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 01 grudnia 2004, 15:57

Przyrzekłem sobie kiedyś, ze nie napiszę ani słowa o podziale kkforum. I słowa dotrzymam. Informuję jedynie pewne osoby, które martwią się lub "martwią" www.kkforum.prv.pl , że nie mam zamiaru go likwidować (bo już dostałem kilka maili z m.in tego typu zapytaniami). Po prostu przydarzyła się awaria i w tej chwili tymczasowo ono nie działa. Wiem, że sporo osób mocno zaangażowało się w pracę na www.kkforum.prv.pl, po moim odejściu 31.12.2003 (Hersi, Olo, yaro, gostek, gość i wielu innych) i szanując ich trud, pracę i wkład w funkcjonowanie tegoż forum, nigdy nie odważyłbym się zlikwidować to forum. Z wielkim niesmakiem czytam też posty obrażające www.kkforum.prv.pl
Tyle mam do napisania w tej sprawie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”