ENERGA-KATARZYNKI Toruń

Moderator: Moderatorzy

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2008, 20:29

rodgers-kibic z torunia pisze:tez na to licze.Ale obawiam sie ze obie drużyny mogą sie oszczedzać na niedzielna kolejke ligowa.

chyba śnisz!!! W Superpucharze Polski,gdzir mecz będzie pokazywała telewizja? :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 27 września 2008, 13:02

rodgers-kibic z torunia pisze:tez na to licze.Ale obawiam sie ze obie drużyny mogą sie oszczedzać na niedzielna kolejke ligowa.

nie żartuj :lol:
meczy w lidze jest od groma a SuperPuchar tylko raz :lol:

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 27 września 2008, 14:22

obejrze sobie w TV meczyk chyba, bo bida w kraju i kasy na bilet nie mam a ponoc ma byc wstep na tickety.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 27 września 2008, 14:25

Raz na ruski rok trafia ci sie okazja zobaczenia naraz dwóch najlepszych drużyn w Polsce a ty płaczesz że nie masz kasy :?: Dziwne podejście. Zrezugnuj z dwóch browarów przed meczem i kasa sie znajdzie sama! :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 września 2008, 00:22

Bilet 15zł kosztował...
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 28 września 2008, 11:49

i raczej większość żałowała...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 września 2008, 14:10

rzymi pisze:Bilet 15zł kosztował...

ja jako emeryt płaciłem 8!!! :o :o :o

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 września 2008, 06:50

Rozmowa z Elmedinem Omaniciem trenerem koszykarek Energi.

- Dlaczego nie udało się pokonać Wisły?
- Ciężko grać z takim zespołem, Wisła to moim zdaniem obecnie najlepsza drużyna w polskiej lidze. Mieliśmy swoją szansę, bo dzień wcześniej krakowianki stoczyły walkę o Superpuchar. Choć to drużyna, która ma przynajmniej dziesięć koszykarek na bardzo wysokim poziomie.

- Słaby początek meczu miał jakieś znaczenie?

- Początek nie jest ważny w koszykówce. W poprzednim sezonie Lotos wygrywał wszystko, a mistrzostwo odebrała mu Anna DeForge, która trafiła w ostatniej sekundzie. Byłem przekonany, że nawet przegrywając wysoko na początku jesteśmy w stanie wrócić do gry. Szkoda, że tak słabo zagrały nasze rozgrywające Moore i Waligórska, kilka piłek w ważnych momentach rozegrały fatalnie. Do tego doszło kilka strat i błędów w ostatnich minutach.

- Wyrównana walka z faworytami ligi musi cieszyć, ale punktów od tego nie przybywa...
- Dlatego tak ważne było zwycięstwo z CCC. To był cel minimum na cztery pierwsze kolejki. Tak naprawdę niewiele brakowało, żebyśmy mieli teraz bilans 3:0. Naszym głównym celem wciąż jest miejsce w ósemce i nawet zwycięstwa z Lotosem czy Wisłą tego by nie zmieniły.

- Pomijając te indywidualne błędy jest Pan zadowolony z gry zespołu w pierwszych meczach sezonu?
- Nie mogę być niezadowolony. Spójrzmy choćby na Wisłę. Tam pewnie jedna Holdsclaw kosztuje tyle, co cały nasz zespół. A tymczasem powyżej dziesięciu punktów rzuciły w tym meczu Moore, Krawiec, Jasnowska, Gulak. Dużo korzystamy z kontrataków, zmieniamy obronę, gramy naprawdę dobrą koszykówkę.
www.pomorska.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 października 2008, 06:51

Brakuje doświadczenia
Rozmowa z Moniką Krawiec, najskuteczniejszą koszykarką Energi.

- Mecz z Wisłą musiał być dla ciebie szczególny. W końcu tam spędziłaś dwa ostatnie sezony.
- Chciałam przede wszystkim pomóc drużynie, szkoda, że nie do końca się udało. Takie porażki bardzo bolą. Już drugi mecz z rzędu gramy na styku, prowadzili przez większą część czasu i przegrywamy w końcówce. Brakuje nam doświadczenia, ale jestem zadowolona z postawy dziewczyn, w końcu graliśmy z zespołami Euroligi. W kolejnych meczach pokażemy swoją wartość.

- Nie chciała Pani udowodnić, że należało się Pani więcej czasu na parkiecie w ostatnich sezonach?
- Chciałam się pokazać z jak najlepszej strony. Wisła to bardzo dobry zespół, ale gdzieś tam była cicha nadzieja na zwycięstwo. Pokazałyśmy, że jesteśmy w stanie powalczyć z najmocniejszymi w lidze. Mecz był do wygrania, ale zabrakło nam trochę doświadczenia.

- Z czego wziął się słaby początek meczu?
- Może trochę za dużo było nerwów. W Wiśle gra dużo gwiazd, Chamique zwłaszcza szalała w całym meczu. Myślałam, że po sobotnim pojedynku z Lotosem będzie bardziej zmęczona.

- Skoro toczycie takie boje z Wisłą i Lotosem, to ze słabszymi drużynami nie powinniście mieć żadnych problemów.
- Z każdą drużyną będziemy grać o zwycięstwo. Nikomu nie oddamy łatwo punktów. Mecze z Wisłą czy Lotosem były dla nas bardzo dobrym doświadczeniem, przegrywałyśmy, choć powinnyśmy wygrać. Musimy nauczyć się w takich spotkaniach zwyciężać.
www.pomorska.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 października 2008, 15:29

Za Nami 1/6 rundy zasadniczej i takie moje pierwsze krótkie spostrzeżenia...
Na duży plus Monika Krawiec i szalenie ambitna Patrycja Gulak.
Żadna z Amerykanek nie spełnia oczekiwań.
Panie Waligórska i Żyłczyńska przyjechały do Torunia na wakacje!!!
PS. Chciałbym po następnych czterech kolejkach napisać zupełnie inaczej...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 października 2008, 13:08

Hollie Merideth nie jest już zawodniczką Energi Toruń. W kręgu zainteresowań działaczy Energi znajduje się ciemnoskóra Amerykanka Chloe Kerr. Zawodniczka mierzy sobie 191 cm wzrostu i ostatnio występowała w lidze greckiej broniąc barw czołowego zespołu Aris Holargos. 23-letnia Chloe była piątą zawodniczką ligi pod względem bloków(średnio 4 na mecz). W 22 meczach notowała poza tym średnio 12,1 punktu(66,3% skuteczność) i notowała 8,8 zbiórek na mecz. Amerykanka ma za sobą epizod w WNBA-Minnesota Lynx,gdzie co ciekawe podpisano z Nią kontrakt 30 marca,a 8 maja Chloe już w zespole nie było. Zawodniczka wczesniej występowała w drużynie University of Southern California...

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 06 października 2008, 21:42

matrix pisze:Panie Waligórska i ... przyjechały do Torunia na wakacje!!!

No jak to? a przeciez miala grac w kadrze? :D
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 października 2008, 10:02

bartas pisze:
matrix pisze:Panie Waligórska i ... przyjechały do Torunia na wakacje!!!

No jak to? a przeciez miala grac w kadrze? :D

miała,ale wiadomo kto w niej gra.... :lol: :lol: :lol:

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 07 października 2008, 21:03

mam nadzieje, że Chloe Kerr okaze sie wzmocnieniem naszej druzyny...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 października 2008, 21:20

pani Kerr nie ujrzymy w Toruniu : kłopoty z kolanami...

a mecz z Muksem - wszystkie zagraly w miarę rowno i nie taka Sissoko straszna - spodziewalem sie więcej z jej strony... jak i calego Muksu...

Wróć do „Energa Katarzynki Toruń”