Carrie Moore w AZS-ie!!!

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

A_Zet_eS
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Carrie Moore w AZS-ie!!!

Postautor: A_Zet_eS » 21 sierpnia 2007, 08:13

W przyszłym sezonie barw AZS PWSZ będzie bronić Carrie Moore - najlepszy strzelec ligi uniwersyteckiej w USA. Amerykanka podpisała z gorzowskim klubem umowę 1 plus 7 (miesiąc próby z opcją przedłużenia o siedem kolejnych miesięcy, jeśli się sprawdzi). Carrie Moore urodziła się 15 maja 1985 r. w Detroit. Pochodzi z rodziny z koszykarskimi tradycjami, w zawodowy basket bawił się także jej ojciec Kenneth. Nowa zawodniczka jest obrońcą (gra na pozycji numer dwa), ma 175 cm wzrostu. W poprzednim sezonie ligi uniwersyteckiej w Stanach Zjednoczonych (Women’s NCAA) miała najlepszą średnią punktową. W barwach Western Michigan Broncos w trakcie całych rozgrywek zdobywała średnio aż 25,4 pkt na mecz!
Czy Sie sprawdzi?? czy bedzie super wzmocnieniem?? Mam nadzieje ze tak!!
elen: Mamy temat gdzie podajemy wzmocnienia, osłabienia itp itd

socrates
Nowy na forum

Postautor: socrates » 21 sierpnia 2007, 17:04

mysle ze mecze pokaza na co ja bedzie stac
zawsze wierni AZS

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 22 sierpnia 2007, 13:45

jak dla mnie to cos sie w koncu zaczyna dziac w azs-ie mysle ze dziewczyna przypadkowa nie jest skoro zostala najlepszym strzelecem ligi uniwersyteckiej w USA mysle ze powinna sie sprawdzic w naszej druzynie ale to mecze pokaza :D :P
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

gustaw27
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gustaw27 » 22 sierpnia 2007, 20:05

no,no coś się dzieje,może to jest to na co czekamy :D :!:

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 września 2007, 12:39

Troszkę pogrzebałem...w necie na temat Carrie i znalazłem dokładne statystyki jej występów w lidze NCAA w zeszłym roku:

* 32 mecze i wszystkie w wyjściowej piątce
* średnio grała 38,5 minuty (tak więc kondycyjnie jest jak dla mnie bardzo dobrze usposobiona)
* skuteczność za 2 punkty 45% (272 celne/600 oddanych)
* skuteczność za 3 punkty 32% (52 celne/164 oddane)
* skuteczność za 1 punkt 80% (217 celnych/274 oddanych)
* zbiórki: 223 (w tym 84 w ataku i 139 w obronie), średnio 7 zbiórek na mecz
* faule: 80
* asysty: 96
* straty: 162 (troszkę dużo)
* bloki: 17
* przechwyty: 62
* punkty: 813, średnio 25,4 pkt na mecz

A teraz kilka fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

:)

Postautor: erratu » 02 września 2007, 22:09

Oj mam nadzieje że u nas nie będzie miała tak dużo strat ale jest niezła tylko czy dostosuje się do naszego hmm nietypowego bądz co bądz stylu gry
Biało-niebieskie Gorzowskie barwy królewskie!

tomaszek

Re: :)

Postautor: tomaszek » 03 września 2007, 08:20

erratu pisze:Oj mam nadzieje że u nas nie będzie miała tak dużo strat ale jest niezła tylko czy dostosuje się do naszego hmm nietypowego bądz co bądz stylu gry

nietypowego? co masz na mysli?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 września 2007, 17:45

Tomaszek chyba kazdy wie o co chodzi... wiec po co te prowokacje znowu... :]
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 03 września 2007, 18:16

Endrju pisze:Tomaszek chyba kazdy wie o co chodzi... wiec po co te prowokacje znowu... :]

Prowokacje? Czy ty faktycznie we wszystkim co napisze widzisz prowokacje?!

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

hmm

Postautor: erratu » 03 września 2007, 19:18

No więc powiedzmy sobie szczerze zespołów potrafiących skopiować naszą grę na całym boisku można by policzyć na palcach jednej ręki
Już nie mówiąc o tym że będzie musiała sie przystosowac do roszad i gry z każdą zawodniczką (bo przecierz potrafimy wymienic naet 4 zawodniczki na raz) to nie jest takie łatwe
Życze jej z całego serca aby umiała się wpasować w nasz zespół

malpka
Nowy na forum

Postautor: malpka » 04 września 2007, 17:31

dziewczyna naprawde ma talent bo widzialam pare jej meczy ale gorzowska koszykowka napewno rozni sie od ligi NCAA. zycze jej zeby umiala sie w niej odnalesc i powodzenia z Maciejewskim :P

Awatar użytkownika
Apek
Nowy na forum

Carrie

Postautor: Apek » 06 września 2007, 12:39

Wreszcie PWSZ Gorzów będzie mieć realnego lidera w zespole.
Taki który będzie zdobywać średnio na mecz powyżej 16 pkt.
Taki który zmobilizuje skład w sytuacjach w których przegrywa się 1 pkt w 39 minucie meczu.
Myślę, że Carrie to dobry wybór.
Od dawna była potrzeba takiej zawodniczki i konsekwentnie utrzymuję, że dopiero w tym sezonie dziewczyny mogą powalczyć o podium w PLKK.

Pozdrawiam.
"Mistrzem jest ten kto wstaje kiedy wstać nie może"
(Jack Dempsey- heavyweight champion)

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 06 września 2007, 13:11

Carrie Moore jedzie z AZS PWSZ do Kurska

Amerykanka Carrie Moore już trenuje z KSSSE AZS PWSZ Gorzów, a Christelle N'Garsanet z Wybrzeża Kości Słoniowej ma dojechać w sobotę. - Transfery muszą być strzałem w dziesiątkę, bo gra idzie o medal - zapowiada trener Dariusz Maciejewski.

Pierwsze i jedyne testy nasze zagraniczne wzmocnienia przejdą w przyszłym tygodniu na turnieju w Kursku. - Zagramy tam w silnie obsadzonym turnieju i sparingach - mówił Maciejewski. - To wystarczy, aby zatrzymać Carrie i Christielle na dłużej, albo mieć jeszcze czas na poszukanie innego centra lub strzelca.

KSSSE AZS PWSZ trenuje prawie w komplecie. Trener Maciejewski czeka jeszcze na powrót z kadry Aleksandry Karpińskiej i Słowenki Katariny Ristić. Ich przyjazd do Gorzowa jest uzależniony od postępów drużyn narodowych w barażach o ostatnie wolne miejsce w mistrzostwach Europy. W tej chwili bliżej zdobycia przepustek do Włoch (24.09 - 7.10) są Polki. Czekamy także na przylot Christelle N'Garsanet.

Energetyczny strzelec

Bez kłopotów dotarła do Gorzowa 22-letnia Carrie Moore. Grająca na pozycji rzucającego obrońcy zawodniczka mierzy 175 cm, ale ma w sobie tyle energii, że sprawia wrażenie dziewczyny o wiele wyższej i silniejszej. - I tak się właśnie czuję, na boisku nie boję się nikogo, a miałam okazję walczyć z wieloma potężnymi rywalkami - opowiadała Amerykanka tuż po przylocie do Polski, kilkanaście minut przed pierwszym treningiem z KSSSE AZS PWSZ. - Na razie jestem bardzo podekscytowana. To mój pierwszy w życiu wyjazd ze Stanów i od razu tak daleki. O polskiej lidze opowiadała mi gwiazda Anna DeForge. Wiem, że nie będzie łatwo tutaj się przebić, ale mam zamiar ostro powalczyć.

Posiadaczka najlepszej średniej punktowej w minionym sezonie w lidze uniwersyteckiej (25,4 pkt) uwielbia oglądać wielkie sportowe gwiazdy w telewizji. Dlatego w gorzowskim mieszkaniu też chciała mieć satelitę. Z wielkim zainteresowaniem ma zamiar śledzić wyniki finału WNBA. W maju, na obozie przedsezonowym tej zawodowej ligi, zagrała ostatnie dwa poważne spotkania. Próbowała się dostać do zespołu Phoenix Mercury. Ta ekipa od wczoraj walczy o tytuł mistrzowski z Detroit Shock. - WNBA to moje wielkie marzenie - mówiła Moore. - Występy w Polsce mają mi pomóc dostać się do tych rozgrywek. Przez ostatnie trzy miesiące ćwiczyłam indywidualnie. Czuję się świetnie i od zaraz zaczynam walkę o miejsce w mojej nowej drużynie.

Center zbiera wizy

Razem z Moore miała do naszego kraju przylecieć Christelle N'Garsanet. Okazało się jednak, że zawodniczka, podobna bardzo skuteczna pod koszami, ma tylko obywatelstwo Wybrzeża Kości Słoniowej i najpierw musi pokonać problemy z wizami. - Przeszło mi przez myśl, żeby od razu poszukać innej zawodniczki - opowiadał trener Maciejewski. - Wykonaliśmy jednak taki ogrom pracy, aby Christelle mogła do nas przyjechać, że po prostu szkoda tego wysiłku. Ma być u nas w sobotę, a potem bez kłopotów polecieć na turniej do Rosji.

Plany do ligi

Do Rosji gorzowski zespół wyjedzie w najbliższą środę. Na początku ma zaplanowane kilkugodzinne zwiedzanie Moskwy. Na boisku już w Kursku, na miesiąc przed ligą (ekstraklasa startuje 17 października), ich aktualną dyspozycję sprawdzą czołowe drużyny Europy - mistrz Ukrainy Dniepr Dniepropietrowsk, gospodynie - Dynamo (piąta ekipa w Rosji) oraz reprezentacja Litwy. Do tego KSSSE rozegra tam przynajmniej dwa sparingi. - To wystarczy, aby ocenić przydatność zawodniczek zagranicznych - stwierdził gorzowski szkoleniowiec. - Przed nami sezon z bardzo ambitnym wyzwaniem. Dlatego w wyborze graczy nie możemy się pomylić. To muszą być wzmocnienia, a nie tylko uzupełnienie składu. 19 września będą mógł powiedzieć co dalej.

Na początku października zespół z Kurska na wspólne treningi i mecze towarzyskie przyjedzie do Gorzowa. Dynamo weźmie udział w turnieju o Puchar Rektora, w którym zobaczymy także czołową drużynę ligi izraelskiej. Trwają jeszcze poszukiwania czwartego silnego zespołu.

Ważna informacja dla kibiców: w klubie można już zamawiać karnety na najbliższy sezon. Normalny karnet na wszystkie spotkania KSSSE AZS PWSZ (łącznie z Pucharem Europy FIBA) kosztuje 200 zł, a ulgowy 100 zł. Bilety normalny na pojedyncze spotkanie wyceniono na 15 zł, a ulgowy na 8 zł.

Obrazek

Ireneusz Klimczak
www.gazeta.pl
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Barti
Żak

Re: Carrie

Postautor: Barti » 06 września 2007, 13:31

Apek pisze:Od dawna była potrzeba takiej zawodniczki i konsekwentnie utrzymuję, że dopiero w tym sezonie dziewczyny mogą powalczyć o podium w PLKK.

Pozdrawiam.

Będąc konsekwentnym do faktów, które miały miejsce.......... to dziewczyny, kwalifikując sie do półfinału, w poprzednim sezonie walczyły bezpośrednio o podium. W nadchodzącym sezonie, miejmy nadzieję, że na podium staną. :D

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

ehh

Postautor: erratu » 24 września 2007, 14:38

Zastanawiam się czego trener dokładnie od niej wymaga miała rzucać to rzuca chciał strzelbe to przeciesz strzela (4 na 4 za trzy) uważam z całym szacunkiem że tu nasz trener jest zbyt wybredny

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”