Wywiady w Kapowniku

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 28 października 2008, 15:56

tadziu pisze: Żebym nie wyszedł na kretyna. Mam nadzieję, że ona wie o nim?

Nie, nie Tadziu nie grozi Ci to :P
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 października 2008, 16:31

jakbyście jeszcze potrzebowali pytań to piszcie :wink:
ObrazekObrazek

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 października 2008, 16:57

Jak się czujesz w koncepcji gry trenera Maciejewskiego? Lubisz szybki atak i mocną, obronę strefową?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 października 2008, 17:14

rzymi pisze:- czy myśli o powrocie do ligi niemieckiej?
- dlaczego wybrała Gorzów?
- jak widzi siebie w drużynie tzn jaką rolę spełnia?
- co wg niej może osiągnąć AZS w tym sezonie?
- co robi w wolnych chwilach?
- czy ludzie poznają ja na ulicach Gorzowa?
- kto jest jej największym autorytetem i dlaczego?
- kto jest jej koszykarskim idolem i dlaczego?
(dwa ostatnie brzmią podobnie ale autorytetem nie musi być
koszykarz/rka)
te wcześniej wymienione:
- przygoda z Gdynią, przydomek.
i jeszcze może:
- jak ogólnie jej się podoba w Polsce
- jakie są jej marzenia?
- kim chciała zostać, gdy była mała i kiedy zdecydowała, że chce
zawodowo grać w koszykówkę?

Na pewno kilka się przyda :D Dzięki za zainteresowanie tematem.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 października 2008, 17:33

Nie ma sprawy, cieszę się, że mogę pomóc.
Co do powrotu do ligi niemieckiej. Jeszcze należy dodać tam hiszpańską (bo grała w Hiszpanii - Ros Casares) i spytać, czy zamierza zostać w polskiej lidze na dłużej, czy może planuje wrócić do ligi, w której grała wcześniej.
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 października 2008, 21:25

Dzisiaj tadziu robił wywiad z Anne Breitrener.
Dlatego uwazam ten temat z ta zawodniczka został zamkniety.

Prosze tadzia o podanie kolejnej zawodniczki. Do niedzieli 2 listopada zbieramy pytania które umieścimy w kapowniku na mecz pucharowy z Dynamem Moskwa.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 28 października 2008, 21:36

Na Jakies male sprawozdania z wywiadu na forum mozna liczyc? Bo nie wszyscy sa w stanie kupic Wasz kapownik. PZD :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 października 2008, 21:50

wlodi9 pisze:Na Jakies male sprawozdania z wywiadu na forum mozna liczyc? Bo nie wszyscy sa w stanie kupic Wasz kapownik. PZD :wink:

Wywiad będzie zamieszczony na forum po rozegraniu meczu, w którym był kapownik z tymże wywiadem.

Dzięki all za pomysły. Mam nadzieję, że bardziej ciekawe pytania wykorzystałem. Liczę na ocenę i ewentualne wskazówki co należałoby poprawić.

Do niedzieli czekam na pytania do Agnieszki Kaczmarczyk.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 października 2008, 22:48

-Jak to jest przejść z Zespołu Juniorek starszych wprost do ścisłej meczowej 12 AZS-u
-Czy w związku z przepisem 2 polek i mocnych ofert na rynku transferowym tak jak Justyna planuje związać się z AZS-em na dłużej ?

tomaszek

Postautor: tomaszek » 29 października 2008, 07:50

Proszę moderatora o usunięcie tej bezprzedmiotowej dyskusji. Temat miał zawierać TYLKO pytania, a robi się pogadanka o tym co kto powiedział i czy to dobrze czy źle. Wnoszę o zrobienie porządku i usunięcie postów, które nie zawierają pytań.

(edit Endrju: Posty zostały przeniesione do tematu Breitreiner vs Zohnowa tam proszę dokończyć swoją pogawędke.
W tym temacie zadajemy pytania do zawodniczek.)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 03 listopada 2008, 13:20

ROZMOWA Z ANNĄ BREITREINER – SKRZYDŁOWĄ KSSSE AZS PWSZ GORZÓW WLKP.

Przed przyjściem do zespołu AZS grałaś w uznanych na europejskich parkietach klubach z Gdyni i Valencii. Co zadecydowało o wyborze gorzowskiego klubu?
Poprzednie 2 lata grałam w Lotosie i potrzebowałam zmian. Dlaczego Gorzów? Znam ten klub z rozgrywek ligowych. Budowana była tutaj fajna i silna drużyna i postanowiłam związać się z AZS-em. Ważnym czynnikiem był fakt, że AZS gra w pucharach europejskich.

Mogłabyś porównać własne występy w Gdyni i w Gorzowie? W Gorzowie jesteś liderką zespołu, a w Gdyni byłaś jednak w cieniu Amerykanek.
Lotos miał inne cele, wyższy budżet i dlatego grały tam zawodniczki z wyższej półki jak np. Holdsclaw czy Canty. W Gorzowie zbudowany jest wyrównany zespół, w którym kilka zawodniczek stać na pokaźne zdobycze punktowe. Nie czuję się liderką, tylko staram się grać jak najlepiej, aby pomóc AZS-owi wygrywać mecze.

Co myślisz o bardzo dobrym początku sezonu w Waszym wykonaniu? Dla wielu ludzi jest to niespodzianka.
Jest to niespodzianka, ale jakże mila. Tak jak już wspomniałam mamy dobry zespół i udowadniamy, że potrafimy grac na wysokim poziomie. Mam nadzieje, ze będzie tak jak najdłużej.

Który mecz był dla Ciebie najtrudniejszy, a który uważasz za najłatwiejszy i najbardziej udany w Twoim wykonaniu?
Hmmm, najtrudniejszy z pewnością ten, w którym zmierzyłyśmy się z moim starym klubem czyli Lotosem. Co do najłatwiejszego, to uważam, ze takiego nie było. Wszystkie mecze są trudne mniej lub więcej, ale świadczy to tylko pozytywnie o wysokim poziomie polskiej ligi.

Jak się czujesz w koncepcji gry trenera Maciejewskiego? Lubisz grać szybko w ataku i twardo, a wręcz agresywnie w obronie?
Jak najbardziej. Lubie dużo biegać, walczyć, szybko rozgrywać akcje, więc czuje się bardzo dobrze w takim stylu gry jaki prezentujemy.

Twoim zdaniem, które miejsce zajmie AZS na koniec sezonu?

To już zobaczymy na koniec sezonu. Nie chcę zapeszać, ale będziemy walczyły o czołowe lokaty.

Fani mówią na Ciebie AnaBanana? Skąd wziął się ten przydomek?
Nadały mi go koleżanki z mojego pierwszego klubu. Dlaczego? Po prostu lubiłam jeść banany przed każdym meczem.

Rozmawiał Kamil Zienkiewicz

Anna Breitreiner
Data urodzenia: 07.09.1984
Miejsce urodzenia: Monachium (NIEMCY)
Wzrost: 1.83 m
Pozycja: skrzydłowa
Przebieg kariery: Wasserburg (Niemcy-Bundesliga, 2003-06), Ros Casares Valencia (Hiszpania, 2006-07), Lotos Gdynia (2007-08)
Statystyki w PLKK:
- punkty: 16
- zbiórki: 3,5
- asysty: 2,0
- straty: 1,9
- przechwyty: 1,8
- bloki: 0,1

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 03 listopada 2008, 15:44

Jutro do godziny 15 czekam na pytania do Agnieszki Kaczmarczyk oraz do...Anete Jekabsone Zogota :roll: 8)

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 08 listopada 2008, 09:07

Czy wyjdziesz za Andrzeja "Endrju" P.?
Otrzymałem dziś piękny dar,
Nowy dzień do życia mego się wdarł,
Ty także doceń to obficie,
I życie swe kochaj...ponad życie!

(Pamiętny kibic z Polkowic to ja:P)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 listopada 2008, 14:16

PiwoMojePaliwo pisze:Czy wyjdziesz za Andrzeja "Endrju" P.?

Endrju pisze:(Proszę o poważne podchodzenie do tematu, pytania mogą być zabawne ale w pewnych granicach rozsądku).
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy :)

Zasługujesz na 1 -sze ostrzezenie ;) ale sie z nim wstrzymam do czasu az mi odpowiesz na pytanie: "Co ty bierzesz? Który diler Cie tak oszukuje?" :D

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 09 listopada 2008, 21:45

Zamieszczam zaległy wywiad z Agnieszką Kaczmarczyk.

ROZMOWA Z AGNIESZKĄ KACZMARCZYK – SKRZYDŁOWĄ KSSSE AZS PWSZ GORZÓW WLKP.

Jesteś jedną z młodszych zawodniczek w drużynie AZS-u. Mimo tego odgrywasz w tym zespole istotną rolę. Nie czujesz związanej z tym presji ?
Jakąś presję odczuwałam na pewno na początku moich tegorocznych występów w zespole AZS-u. Z każdym następnym meczem jest jednak zdecydowanie lepiej, jest więcej luzu w moich poczynaniach boiskowych. Myślę, że jesteśmy tak zgranym kolektywem, ze nie mamy problemów z presją.

Jak to jest przejść na stałe z zespołu juniorskiego do seniorskiego i stać się jego kluczowym ogniwem?

Nie czuje się kluczowym ogniwem, gdyż jeszcze wiele muszę się nauczyć. Z całą pewnością jest to miłe uczucie stać się cząstka seniorskiego zespołu. Trener docenił moja ciężką pracę na treningach, bardzo się z tego cieszę i jestem mu za to wdzięczna.

Wielokrotnie masz możliwość grać przeciwko uznanym i utalentowanym zawodniczkom. Czujesz respekt przed nimi, czy raczej podchodzisz do tego na tzw. „luzaka”?
Na początku byłam trochę przestraszona tym faktem. Jednakże z każdym kolejnym meczem nabywam co raz więcej doświadczenia i do każdej rywalki podchodzę tak samo, jak do normalnego przeciwnika. Ten strach powoli mija.

Jakie jest Twoje zdanie na temat przepisu mówiącego o jednoczesnym przebywaniu na parkiecie dwóch Polek?
Uważam, że jest to bardzo dobry przepis. Z pewnością pomoże on nam, Polkom ogrywać się z najlepszymi. Wpłynie to w przyszłości na poziom reprezentacji, która mam nadzieję będzie grała o jak najwyższe cele na europejskich i światowych parkietach.

Jesteś jedną z bardziej obiecujących Polek młodego pokolenia. Wielu gorzowskich kibiców zastanawia się w związku z tym czy zwiążesz się na dłużej z gorzowskim klubem?
Ciężko mi w tej chwili powiedzieć, czas pokaże. Wszystko zależy od wizji drużyny trenera. Jak na razie jestem zadowolona i nie mam zamiaru nigdzie się wybierać.

Mecz z Dynamem Moskwa przez wielu traktowany jest jako starcie Dawida z Goliatem. Jak Ty widzisz ten pojedynek?
Podejdziemy do tego meczu maksymalnie skoncentrowane i będziemy chciały go wygrać, pokazać się z jak najlepszej strony, a jaki wynik to da, to się okażę w samym pojedynku.

Do czwartku czekam na pytania do Lindsay Taylor.

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”