info o kibicach

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

info o kibicach

Postautor: kyS » 27 grudnia 2004, 00:13

http://www.kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=1003
zakladam temat, poniewaz moze to forum odwiedza ktos, kto bedzie w stanie pomoc Lisowi. Uwazam, ze moja wiedza moze byc nie wstarczajaca, dlatego zwracam sie do was z ta prosba. A chodzi mu o to:
Lisu pisze:Witam wszystkich którzy poświęcili swój cenny czas na przeczytanie mojego tematu. Zwracam się z ogromną prośba do was wszystkich użytkowników KKforum o udzielenie mi pomocy. Potrzebuje informacji o kibicach koszykarek w Polsce. Interesuje mnie jak wyglada u was sprawa dopingu, czy macie jakis Klub Kibica, czy może zwykly mlyn, ile osob, jak z wyjazdami, czy robicie jakies oprawy meczy, czy macie z kimś jakieś zgody a może kogoś bardzo nie lubicie itd. ?

Jeżeli sami nie orientujecie się ale możecie mnie skontaktować z kimś z waszych kibiców kto udzieli mi informacji to proszę dajcie znać na PW.

Informację zbieram do artykułu o kibicach koszykarek w Polsce który ukaże się w pewnym pisemku kibicowski.

Chciałbym bardzo aby jedna osoba z każdego klubu napisała kilka zdań odpowiedzi na każdy punkt. Nie musi to być jakiś referat chodzi mi dosłownie o kilka zdań. Pisać możecie tutaj lub do mnie na PW lub na mail lisu82@o2.pl. Z góry dziękuje.

1. Przeszłość
Od kiedy dopingujecie swoje koszykarki? Jak to się zaczęło? Jak wyglądała sytuacjia w poprzednich sezonach?

2. Teraźniejszość.
Jak wygląda wasz doping teraz w porównaniu do poprzednich lat, co się zmieniło?

3. Organizacja.
Czy jest u was jakaś zorganizowana grupa kibiców? Jakiś Klub Kibica? W jakiej liczbie średnio dopingujecie na meczach?

4. Wyjazdy.
Czy jeździcie na mecze wyjazdowe, jak często, w jakich liczbach? Może jakiś krótki opis jakiegoś ważniejszego lub ciekawego wyjazdu z ostatniego roku.

5. Sympatie/Antypatie
Czy łączą was jakieś przyjacielskie stosunki z innymi kibicami? Czy są kibice których szczególnie nie lubicie?

6. Oprawy.
Czy organizujecie jakieś oprawy na meczach czy raczej organizujecie się tylko do dopingu?

bardzo prosze, zeby nikt nie rozwijal tego watku w stylu: szesc lat temu tacy, a nie inni kibice zbarali mi szalik 8)
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2005, 20:09 przez kyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 30 grudnia 2004, 18:01

dobra ja napisze, ale mam nadzieje, ze ktos sie tez wypowie - przynamniej na temat tego co napsialem.
1.Ne mecze AZSu chodze od zeszlego sezonu i trzbe powiedziec, ze juz wtedy na trybunach pojawialo sie duzo kibicow. Oczywiscie byly mecze, na ktorych atmosfera byla raczej piknikowa, ale na wszystkie wazniejsze pojedynki zjawialo sie duzo ludzi. Szczegolnie glosno bylo na meczach z Jelenia Gora i Warszawa (na Swarzedzu niestety nei bylem to nie wiem). Mozna powiedziec, ze wtedy bylo w hali najglosniej, nawet teraz gdy jest wiecej ludzi, nie ma takiego halasu. Mniej wiecej w polowie sezonu powoli powstawal klub kibica i zakupiojno dwa bebny - duzy i maly (wiecej nei wiem o kk). Dodatkowo na meczu z SMS Warszawa pojawili sie kibice Stilonu, ale cos im sie nie spodbalo.
2. Przede wszystkim dziala klub kibica, ktory liczy sobie ponad 30 osob (tak na oko, bo siedze z drugiej strony :wink: ). Na mecze przychodza ludzie w szalikach i ogolnie jest wieksze zainteresowanie koszykowka w miesice.
3.patrz wyzej
4.W zeszlym roku byle koszykarki zorganizowaly wyjazd na mecz do Swarzedza. Pojechal caly autobus kibicow. Wszyscy starali sie jak mogli dopingowac zawodniczki. Mecz zakonczyl sie niestety porazka :cry: . W tym sezonie bylo rzadnego wyjazdu, przynamniej ja o tym nic nei wiem.
5.Lubimy wszystkich, bo Gorzow to symaptyczne miasto i jest tu idealna atmosfera do gry w koszykowke.
6.Wiem tylko, ze na meczu Warszawa byly balony pod koszem na kotry rzucaly przeciwniczki. No i oczywiscie klub kibica robi mlyn (jak dobrze rozumiem co to znaczy mlyn 8) )
Ogromnie zachecam do komentowania, bo ile mozna pisac o wygladzie koszykarek.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

hydraulicy
Nowy na forum

Postautor: hydraulicy » 30 grudnia 2004, 20:15

[quote="kyS"] przynamniej na temat tego co napsialem.

Na mecze też chodzę od niedawna więc o kibicowaniu i atmosferze na hali niewiele mogę powiedzieć .Najwiekszy tłok i zainteresowanie jakie widziałem bylo na ostanim meczu z Lotosem
Klub kibica jaki mamy jest potrzebnym „stworem” i bardzo dobrze ze jest .
Moim zdaniem brakuje zorganizowania wyjazdów na mecze, bo jestem przekonany ze są osoby, które by jeździły z naszymi dziewczynami i kibicowały im w tych trudniejszych chwilach, jakie są na wyjazdach.
Sprawą wyjazdów powinien się zając właśnie klub kibica, a wtedy dziewczyny poczują się znacznie lepiej mając nas kiboli za plecami
Wiec sprawa do rozważenia przez odpowiednich działaczy w owym klubie.
"Cały czas słucham, jak każdy mówi co innego, niż ja myślę; dlaczego więc nie miałbym wreszcie powiedzieć, jakie jest moje zdanie."

mawi
Żak

Postautor: mawi » 30 grudnia 2004, 23:22

1) Pomagm naszym koszykarkom od momentu awansu do I ligi. Początek był niesystematyczny-grupy osób przeważnie znajomi znajomych i okresowy doping. Gdy dziewczyny zaczęły wygrywać przybywało także kibiców. Od zeszłego sezonu wyklarowała się grupa osób która stała sie zalążkiem klubu kibica.
2) Im nas więcej tym głośniej - przychodzi już komplet (naraże na mecze z gwiazdami) -może jeszcze bardziej z ciekawości ale widać zaangażowanie nawet tych "ciekawskich".
3) Klub kibica jest - to znaczy jest otwarty czyli ciągle się rozwija.
4) Było kilka wyjazdów niezorganizowanych oraz ten pamiętny wyjazd do Swarzędza gdzie około 70 osób dało niesamowity koncert. Myślę że klub z pomocą klubu kibica będzie organizował wyjazdy.
5) Z tego co czytam to wszyscy nas lubią - myślę żę kultralny doping może tylko łączyć.
6) Istnieje Kapownik - gazetka meczowa redagowana także przez kibiców.

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”