CZY TO JUŻ KONIEC OLIMPII

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Gość

Postautor: Gość » 23 września 2006, 01:24

Anonymous pisze:Nie wydaje mi się by zmiana sali miała coś wspólnego z waszym niby zastąpieniem Olimpii rezerwami AZS-u!!! nie czarujmy się sala na Promienistej nie jest najwyższej jakości!!! A nowa sala w Krzesinch po pierwsze nie ma nic wspólnego z AZS-em, po drugie jest salą nowoczesną i po trzecie znajduje się w szkole gdzie uczą się wszystkie Olimpijki!!! Więc nie mówcie że zmiana sali was przekonuje do tego że to nie jest już Olimpia tylko rezerwy AZSu!!!
I nie burzcie się, że w nazwie są używane Maczki bo z tego co wiem to 6 dziewczyn jest właśnie z tego kluby (i grają one też dzięki temu że między tymi klubami zostało zawarte porozumienie) i gdyby pewnie nie one to Olimpia by nie miała kim grać!!!

Drogi kolego. sam stwierdzasz ,że gdyby nie maczki to nie miałby kto grać. dorzuć do tego te które na siłe muszą grać z AZsu. Czyż nie mamy racji, że nie ma już Olimpii? sam to piszesz,ale się burzysz.

Awatar użytkownika
Rybak
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Rybak » 24 września 2006, 23:34

To ja tylko pare słów od siebie.
Sala na promienistej musiala być zmieniona z 2 powodów-
1.Policja nagle zaczęła jej potrzebować(o szczegółach pisałem wcześniej)
2.Ta sala niespełniała wymogów PZKosz'u

Coś w Olimpii faktycznie "pękło".Może jest to po części problem odchodzenia starszych zawodniczek z rozgrywek młodzieżowych(gdzie głównie zdobywano zwycięstwa) i brak następczyń.(Olimpia nie ma swoich wychowanek w kadetkach).Napewno obecna sytuacja jest też spowodowana przez brak zaangażowania odpowiednich osób tak jak było to wcześniej.

Co do wcześniejszych postów:
Nie wszystkie Olimpijki uczą się w Krzesinach, a to że sala jest blisko szkoły akurat nie wydaje mi się jakimś super atutem.By dojechać na 8 do Krzesin trzeba pewnie koło 6 wstać, potem 7-8 godz. lekcji i potem trening(masakra)Za dużo sił raczej nie zostaje.

Myślę, że nazywanie Olimpii rezerwami AZS'u jest nie w porządku ale przy obecnej sytuacji i kieruku w jakim zmierza klub to określenie staje się coraz bardziej prawdziwe.
No ale poczekamy, zobaczymy.

Trochę się rozpisałem ale i tak pewnie o czymś zapomniałem.

ps:
dorzuć do tego te które na siłe muszą grać z AZsu
Kto musi grać na siłe z AZS'u?

fanik

Postautor: fanik » 28 września 2006, 12:41

co pękło????ja wam powiem co!zaczęło się od tego(i to chyba najważniejszy powód),że pan trener ZUPEŁNIE nie ma czasu aby dziewczyny trenować.Nie miały obozu letniego !po co? skoro nikt na nie już nie liczy , żadnego sparingu, nawet turnieju.Poprostu są zbyteczne!
Myslałam ,że chociaż drugi trener się za nie weżmie ale jak widać też nie ma czasu. jestem ciekawa czy ktoś je wogóle zgłosi do rozgrywek , jeśli tak to wiadomo badą grały tylko rezerwy AZSu przecież reszta nie ma formy....tak,tak wietrzę upadek dzięki trenerom....

Gość

Postautor: Gość » 01 października 2006, 09:01

Trzeba jasno powiedziec ze OLIMPII juz nie ma !!! Przestanmy sie czarowac .Trener Cudak sie sprzedal AZSu,

Ktoś

:(((((

Postautor: Ktoś » 15 października 2006, 14:10

Wszystko jest niby takie jak w zeszłym sezonie....Hmmm....Szkoda tylko,ze te dziewczyny ktorym nie jest dane trenować w Azs-ie trenują w 5:D same na sali...trener Cudak robi śmieszne treningki.Wszystko juz jest poprostu śmieszne.Teraz liczy sie tylko ekstraklasa,i wszystkie ktore tam trenują.Gdzie reszta? Chyba będa musialy przerzucić sie na coś innego...Albo nie,nie:P Przecież muszą zapełniać ławke.W składzie musis być 12 dziewczyn:D Pisze to z ironią,ponieważ to wszystko doprowadza do płaczu.Nagle zespołu nie ma,kilku dziewczynom (ktore nie trenują w ekstraklasie a graja w barwach Olimpii) odebrano szanse na rozwijanie sie,bo jak tu sie rozwijac w piatke na treningu,przy nie wielkim zaangażowaniu trenera.To już nie jest to samo.I to trzeba przyznać...

Seba
Oldboy

Re: :(((((

Postautor: Seba » 15 października 2006, 21:32

Ktoś pisze:Wszystko jest niby takie jak w zeszłym sezonie....Hmmm....Szkoda tylko,ze te dziewczyny ktorym nie jest dane trenować w Azs-ie trenują w 5:D same na sali...trener Cudak robi śmieszne treningki.Wszystko juz jest poprostu śmieszne.Teraz liczy sie tylko ekstraklasa,i wszystkie ktore tam trenują.Gdzie reszta? Chyba będa musialy przerzucić sie na coś innego...Albo nie,nie:P Przecież muszą zapełniać ławke.W składzie musis być 12 dziewczyn:D Pisze to z ironią,ponieważ to wszystko doprowadza do płaczu.Nagle zespołu nie ma,kilku dziewczynom (ktore nie trenują w ekstraklasie a graja w barwach Olimpii) odebrano szanse na rozwijanie sie,bo jak tu sie rozwijac w piatke na treningu,przy nie wielkim zaangażowaniu trenera.To już nie jest to samo.I to trzeba przyznać...

:( Bardzo smutne słowa... ehhh

No cóż... po prostu działacze i trenerzy wybrali "awans" do ekstraklasy nie w sposób taki, o jakim marzyli kibice, ale drogą łatwiejszą - "podczepiając się" pod AZS. Oczywiście żal, ale taka decyzja i nie ma co mieć do nich pretensji. Niestety uznali, że w Olimpii - z tymi działaczami, środowiskiem i "przychylnością" miasta - nie da się nic budować (pewnie racja... jeśli odrzucić "patriotyzm" i podejście emocjonalne), a jedyną szansą, po wybiciu się w ubiegłych sezonach, na "awans" jest AZS. Reszta jest już historią... tytuły mistrzyń Polski, wiele lat grania w ekstraklasie, trzecie miejsce w Europie, jedni z najlepszych kibiców w Polsce... Niestety, jak widać po wpisie zacytowanym, los tych wszystkich zapomnianych już wartości zaczynają dzielić także niektóre koszykarki :( Bo to faktycznie nie jest już to samo...

A AZS... nie żyjmy złudzeniami... hmmm... trudno, żeby w jakimkolwiek choć malutkim stopniu interesował ich los Olimpii... z prostej choćby przyczyny - gdy tylko przestanie istnieć seniorska drużyna, wszystkie koszykarki, za które EWENTUALNIE musieliby cos płacić, dostaną za darmo. Póki co dostają i tak... ale nie swojego klubu nie ma co naiwnie wspierać, co zupełnie zrozumiałe. Jeśli się nie zadba o swoje, to... Nie ma co zwalać winy za własny los na inny klub!

... a mnie ciekawi jeszcze jedna sprawa... tak ostatnio sobie z Żołnierzem dyskutowalismy... jak to jest, że zespół, w którym przez 95% sezonu nie wystepował nikt z AZSu, miał od dwóch lat w nazwie człon AZS, a inny, w którym w składzie meczowym jest PIĘĆ ciągle aktualnych koszykarek Olimpii, nie ma choćby drobniutkiej wzmianki o Olimpii :) I mówi się tu o współpracy... hmmm... niestety pora zacząć nazywać rzeczy po imieniu - nastąpiło przejęcie, a te, które się nie załapały... no cóż... karawana jedzie dalej:) My - kibice, się z tym pogodziliśmy, że nie jesteśmy już potrzebni, Wy chyba też będziecie musiały. Nie ma co sobie mydlić oczu...

Zostają zdjęcia, choćby z ostatnich lat... gdy Olimpia była Olimpią...

Obrazek

Piękne wspomnienia i niezapomniane chwile! :) Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI!!!:)... i POWODZENIA!!!

ciekawy orzeł

Postautor: ciekawy orzeł » 16 października 2006, 20:02

Dziewczyny, koniec ery pana Cudaka więc i zakaz pisania postów na forum Was nie dotyczy. Napiszcie co się dzieje w klubie. Jak prowadzone są treningi, kto je prowadzi i czy wogóle.

werka

Postautor: werka » 16 października 2006, 20:05

Seba wiesz my jednak z laskami uwazamy inaczej jestescie duzo bardziej nam potrzebni niz wam sie moze wydawac bo ktora z nas chce grac dla pustych trubun? a szczerze mowiac to gramy same dla siebie i dla przyjemnosci ze ktos chce nas ogladac jeszcze i dla tych ktorzy nas zawsze wspierali w tych trudnych chcwilach i co pomagali odnalesc serce na boisku i to byla tez zasluga Wasz-kibicow!! za te wszystkie lata dzieki!!

ciekawy orzeł

Postautor: ciekawy orzeł » 16 października 2006, 20:09

Werka, lubie Cię!! kiedy na piwo :))))

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 16 października 2006, 21:46

Źle się dzieje w Olimpii, oj bardzo źle.

Jestem obserwatorem pozostającym z boku i widzę że działaczom chyba w ogóle nie zależy, aby ten zespół się rozwijał w kierunku najwyższych klas rozgrywkowych.

Obserwator

Postautor: Obserwator » 16 października 2006, 21:52

Soku pisze:Źle się dzieje w Olimpii, oj bardzo źle.

Jestem obserwatorem pozostającym z boku i widzę że działaczom chyba w ogóle nie zależy, aby ten zespół się rozwijał w kierunku najwyższych klas rozgrywkowych.

:) A od kiedy obserwujesz?... bo gdybyś czynił to uważniej, to pamiętałbyś, że działaczom tym nie zależy na czymkolwiek od roku 1997, kiedy to wycofano czołowy zespół w Polsce z rozgrywek ekstraklasy... podobnie było także w 2002 roku, kiedy to po wygraniu w cuglach 1 ligi, nie zgłoszono drużyny do ekstraklasy. Po odejściu Jabłońskiego w klubie nie zależy już NIKOMU na jakimkolwiek budowaniu seniorskiej drużyny :( :( :( Kto by się spodziewał, że potwierdzą się jego słowa o tym, że "teraz już działaczom nie został nikt, kto miałby w tej sekcji swoje zdanie i ewentualnie potrafiłby im jakoś przeszkodzić w rozpuszczaniu sekcji" :(

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rybak
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Rybak » 16 października 2006, 23:12

Banda pier... grubych świń, które spotykają się co jakiś czas by wręczyć sobie nawzajem jakieś odznaczenia za zasługi dla klubu i inne p..., potem wyżerka i chlanie na bankiecie u Pana prezesa, na którym każdy się chwali ile to na boku zarobił.Prywata na całego.
Z takim podejściem to Panowie z sekcji koszykarskiej Olimpi krzyż wam na drogę(żeby dosadniej nie napisać).
Szacunek dla trenera Grendy, że pozostał z dziewczynami.

Gość

Postautor: Gość » 16 października 2006, 23:15

Rybak pisze:(...)

To trener Grenda (SZACUNEK!) jest teraz trenerem tego, co zostało z Olimpii?

Awatar użytkownika
Rybak
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Rybak » 17 października 2006, 14:44

W momentach gdy trener Cudak jest zajęty innymi sprawami...
trener Grenda zajmuje się drużyną

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 października 2006, 22:44

Rybak pisze:Banda pier... grubych świń, które spotykają się co jakiś czas by wręczyć sobie nawzajem jakieś odznaczenia za zasługi dla klubu i inne p...ły, potem wyżerka i chlanie na bankiecie u Pana prezesa, na którym każdy się chwali ile to na boku zarobił.Prywata na całego.
Z takim podejściem to Panowie z sekcji koszykarskiej Olimpi krzyż wam na drogę(żeby dosadniej nie napisać).

Prawda, ale ta prawda trwa już przeszło 10 lat, a dopiero teraz następuje powolny koniec (no w sumie od dwóch sezonów do tego zmierzało wszystko)... nawet Jabłońskiemu w tym klubie udawało się budować silny zespół. Nie chce mi się wiele pisać, bo i tak to nic nie zmieni, ale czy naprawdę tak trudno nawet w tych warunkach budować silny, jak najsilniejszy zespół pierwszoligowy w oparciu o własne wychowanki i młode wielkopolanki bez zespołów? Tylko te NAJ, NAJ, najlepsze z tego zespołu przechodziłyby do ekstraklasy, gdzie miałyby GWARANCJĘ gry, a reszta WSPÓLNIE trenując cały czas, tworzyłaby SWÓJ WŁASNY ZESPÓŁ i walczyła o jak najwyższe miejsce w 1 lidze, i swoją przyszłość w tym sporcie. Nie oszukujmy się - ekstraklasa nam i tak sportowo póki co nie groziła, więc nie było się czego bać i czym straszyć, przypominając 2002 rok. Nie przeszkodziłoby to jednak zbudowac silnego zespołu z ambicjami sportowymi dla dobra poznańskiej koszykówki, bo nic tak nie gwarantuje rozwoju, jak RYWALIZACJA! Pieniądze... Wiadomo, że KAŻDEJ sekcji przysługują z miasta fundusze... zresztą, to nie one były ostatnio największym problemem, ale raczej brak chęci. Łatwiej jest, jak samoobrona i lpr do pisu, przymilać się do AZSu, który nawet nie musiał prawie wcale się o te zaloty starać;) Po prostu mniej problemów, gdy wszystko odda się w inne ręce. No cóż... teraz to raczej problemy AZSu... obce dla nich trochę - szkolenie młodzieży.

Pozdrowionka Rybak i mam nadzieję do zobaczenia... może w sobotę?:)

Wróć do „Inne kluby”