Rozwieje Twoje wątpliwości
Na Liderze doping jest teraz czwarty sezon - osobiście aktywnie działam od 3 lat... Działaliśmy równolegle na Zniczu i na Liderze (jeszcze z czasu Znicza w III lidze). Znicz awansował i on był priorytetem - jednak sporą grupe osób ciągnęło dalej bardziej na kosza. Gdy koszykarki awansowały razem z chłopakami z naszej grupy (UFB) musieliśmy zdecydować - czy Znicz czy Lider - postanowiliśmy działać w pełni na Liderze, natomiast nie opuściliśmy Znicza - póki był doping pojawialismy sie... Jednak grupa Pruszkowiacy 03 podjęła decyzje o zawieszeniu działalności - więc z oczywistych względów Lider stał sie jedynym klubem w Pruszkowie na którym wiadome osoby organizują doping....
Dodam tez że 2-3 lata temu nie chodziłem dla lansu na mecze z drużynami - UKS LA Basket Warszawa, BT Pułaski Wa-wa - i nie darłem sie przez 40min dla lansu...
Moge Cie zapewnić że to co teraz jest na Liderze to jest naprawde fanatyczny ruch Ultras - który bedzie z klubem na dobre i na złe - przykład - im koszykarki osiągają gorszy wynik - tym nasz śpiew jest głośniejszy i bardziej fanatyczny (ostatni mecz z AZS - prawdziwe pier..... mieliśmy gdy koszykarki przegrywały 20 punktami)
Repertuar akurat jest bardzo bogaty - i owszem pojawiają sie piosenki z przekleństwami - ale ludzie to nie teatr... - ale lepiej jest mieć atmosfere jak na siatkówce i chodzić w dziwnych kapeluszach niż mieć zakręconą grupe fanatyków - typowe podejście żywcem wzięte z medialnej nagonki na tych "ultrasów"
PS. Hermes jest z Torunia - wiec póki co nie mógł być na naszym meczu

"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."