8 kolejka: AZS Gorzów - Orzeł Polkowice

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 listopada 2007, 15:29

Jako że łódzka tradycja używania i osłuchanie z potocznymi nazwami ulic sprawia, iż dość długo "kumałem" iż al.Unii Lubelskiej to może chodzić o nas - to z dużym opóźnieniem acz niezwykle serdecznie zapraszam wszystkich na mecz w hali przy al.Unii 2 - i przyszłych dominatorów i potemncjalnych obserwatorów zjawiska - oczywiście w miarę szybko, bo nową/przyszłą halę trudno będzie zdominować nawet jak kibiców gospodarzy nie będzie wogóle... :lol: :wink:

A co do tematu - uprzedzając ewentualne przedwczesne zamknięcie przez znudzonych moralizatorskim tonem i filozoficzną namolnością moderatorów - się wpiszę. :lol:

Ławki powinny być mocne. Jak są słabe - to dobrze, że się połamały pod sprawnymi kibicami, którym nic się nie stało - niż pod piepszniętą babcią z wnuczką, którą opentała ewentualna - acz nie wykluczona chęć skakania.

Nie ma możliwości wydania na imprezie otwartej (z udziałem publiczności) "zakazu skakania".

Skakanie jest jednym z elementów subkultury kibicowskiej - podobnie jak darcie ryja, używanie tortówek nie w tortach, noszenie szalików w lecie, bębnienie na bębnie bez dyrygenta i reszty orkiestry - a także gdzieniegdzie "produkowanie hałasu" różnymi klapkami czy syrenami.

Zabronienie skakania jest równie możliwe i "prawnie słuszne" - jak zabronienie leżenia, siedzenia lub stania.

Są i plusy - będziecie mieli nową, mocną trybunę - oraz wpisał się Lukas (którego gorąco - acz pewnie niestety bez wzajemności witam i pozdrawiam) - do tego jeszacze będzie teraz się tłumaczył za "niejeżdżących nigdzie kibiców gdyńskich" - którą to tezę już za samo postawienie uważam za nader wartościową (choćby z punktu widzenia linii obrony) - zwłaszcza, że pachnie niezłą kibicokoszykarską fachowością.

Chyba ławka była tego warta...

Na koniec proponuję lekkie wyluzowanie. pozdrawiam

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 listopada 2007, 15:44

D.shock pisze:
tomaszek pisze:Nie przypominam sobie. Dlatego też nie napinam sie jak kolega z Gdyni powyżej. Jeśli Leszno czy Gorzów bedą chciały do Was zawitać to pewnie zawitają a obserwując kibiców obydwu tych drużyn mogę zaryzykować że pewnie Was odwiedzą.

Pozdrawiam :D

no to zapraszamy :D
fajnie będzie zobaczyć kogoś nowego u nas na hali. :lol: Bo od paru ładnych lat (a uwierz kibicuję ładne pare lat :wink: ) poza kibicami z Krakowa, Pabianic, Łodzi, Warszawy i kiedyś w dawnych czasach z Wrocławia nie było chyba nikogo wiecej. A jak byli to sie nie ujawniali.
U nas nie ma problemów ze skakaniem :wink:

AZS Poznań też w zeszłym roku, skromnie bo skromnie ale był!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 21 listopada 2007, 15:46

MARAS pisze:
AZS Poznań też w zeszłym roku, skromnie bo skromnie ale był!

:oops:

zwracam honor - byliście - widzieliśmy i słyszeliśmy :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 21 listopada 2007, 16:15

Mi sie wydaje ze tu nie chodzi o to czy ławka byla polamana czy nie. Tylko czy bylo to na zasadzie takiej "Kowalski powiedzial zebysmy uwazali na lawki" To napier.... w nie i spiewanie. "Ta laweczka nie wytrzyma HEY HEY !"

Bo oczywiscie jezeli stalo sie to przypadkowo to nikt nikogo winic nie bedzie.

Pozatym chcialem sie odniesc do kolegi z Leszna :D
Moze troszeczke sie rozmarzyl... jednak jezeli uda sie cos fajnego stworzyc to napewno bedziemy fajnie sie pokazywali w Polsce... jednak Wisle dlugo nie dorownamy... czy Łks-owi (Oczywiscie w miesiacach kiedy sa na hali i kibicuja). Bo niestety nie bylo mi dane zobaczyc... tego co potrafia... i bedac w Lodzi nic nadzwyczajnego nie widzialem.
W Krakowie wiele wiecej sie dzieje... (w odroznieniu do Lodzi uzyskuja duze sukcesy...a nie sa tylko sredniakiem).

A do kolege z Gdyni zapewniam ze w Styczniu zawita do nich grupka kibicow z Gorzowa ;]
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Kretson27
Nowy na forum

Postautor: Kretson27 » 21 listopada 2007, 16:44

To co napisalem to nie marzenia tylko coś co może stać sie faktem i licze na to.Endrju Leszno jestz Wami i ma nadzieje ze Wy z nami. Zapewniam ze gdyby nie szkola to bylibysmy z Wami na meczu z CCC ale na pewno Leszno rozważy mozliwość wyjazdu z wami do Polkowic i zapraszam do Leszna na mecz z Rybnikiem bądz nastepne w tym z CCC
^^^^^OOOLYMPIAKOSSS^^^^^

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 listopada 2007, 17:01

heh Lukas zyjesz mitami ? 2 sezony 3 wystepy waszego klubu w naszej hali i ilosc kibiocw z waszego miasta = 0 , jakos Krakow przyjechal dopingowal swoja druzyne ...

to ty Lukas pwoinnes sie wstydzic tyle lat w lidze to powinna juz byc zgrana ekipa na wyjazdy a was ani widu ani slychu ..to cos takeigo jakby hmm zobaczyc kibica z Gdyni toz jak kominiarza chwycic sie za guzik na szczescie :0 bo takie z was unikaty naprawde wiec nie pisz bzdur
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 21 listopada 2007, 17:35

Mozarthio pisze:ja to widze tak jako osoba postronna skoro powiedziano im ze maja nei skakac bo lawki sa w zlej kondycji to chyba robic tego nei powinni?

Powiem wam cos , jak byly zbiory burakow to moja babcia chowala je do piwnicy ...z wami trzeba to samo zrobic nei warto wpuszczac was na inne hale tylko do piwnicy z buractwem
p.s. przepraszam prawdziwych kibicow Polkowic to jest tylko do tych którzy chieli jak to jeden z Polkowic napisał "sprawdzic wytrzymałość ławek" zal naprawde zal

To co Ty robisz na powierzchni ? Oj chyba jednak nie chowała dokładnie...
Bo koszykówka jest, bo koszykówka jest, bo koszykówka jest od tego aby bawić się aby bawić się aby bawić się na całego !

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 21 listopada 2007, 18:44

W ogóle to co tam się zepsuło, bo ja nie wiem? belka? jakaś rura metalowa?
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 21 listopada 2007, 18:46

ginda pisze:W ogóle to co tam się zepsuło, bo ja nie wiem? belka? jakaś rura metalowa?

Cała hala gida. Przecież taka afera :)
Bo koszykówka jest, bo koszykówka jest, bo koszykówka jest od tego aby bawić się aby bawić się aby bawić się na całego !

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 21 listopada 2007, 19:00

Mozarthio pisze:heh Lukas zyjesz mitami ? 2 sezony 3 wystepy waszego klubu w naszej hali i ilosc kibiocw z waszego miasta = 0 , jakos Krakow przyjechal dopingowal swoja druzyne ...

to ty Lukas pwoinnes sie wstydzic tyle lat w lidze to powinna juz byc zgrana ekipa na wyjazdy a was ani widu ani slychu ..to cos takeigo jakby hmm zobaczyc kibica z Gdyni toz jak kominiarza chwycic sie za guzik na szczescie :0 bo takie z was unikaty naprawde wiec nie pisz bzdur

Opowiem tak, jeśli grasz w zakładach bukmacherskich lub lotto, to zaprzestań bo naprawdę nic niewygrasz. Nie masz szans ponieważ ludzie z Krakowa, Polkowic, Poznania, Jeleniej Góry, Pabianic w poprzedni sezonie tylu kominiarzy złapali, że dla Leszna już szczęścia zabrakło :lol: A jeśli chodzi o ten sezon, niestety prawie wszystkie mecze wyjazdowe wypadają w tygodniu. Pokaż mi wyjazd Tęczy który był w tygodniu, gdzie była suuuper ekipa :D I tobie też to powiem, za krótko jesteś w FGE żeby pisać mi o mitach i bzdurach :lol: No i czekam na dominacje Tęczy w Gdyni :lol:

Endrju pisze:A do kolege z Gdyni zapewniam ze w Styczniu zawita do nich grupka kibicow z Gorzowa ;]

Zapraszam serdecznie :)

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 21 listopada 2007, 19:14

.:Lukas:. pisze:
Mozarthio pisze:ja to widze tak jako osoba postronna skoro powiedziano im ze maja nei skakac bo lawki sa w zlej kondycji to chyba robic tego nei powinni?

Powiem wam cos , jak byly zbiory burakow to moja babcia chowala je do piwnicy ...z wami trzeba to samo zrobic nei warto wpuszczac was na inne hale tylko do piwnicy z buractwem
p.s. przepraszam prawdziwych kibicow Polkowic to jest tylko do tych którzy chieli jak to jeden z Polkowic napisał "sprawdzic wytrzymałość ławek" zal naprawde zal

To mam taką małą propozycje, żeby przed każdym meczem gospodarze wydawali ekipie przyjezdnej wytyczne co wolno robić a czego nie wolno. Na przykład, można zakazać śpiewać przez 40 minut, bo przypadkiem goście będą głośniejsi, albo zakazac uzywania tortówek bo gospodarze akurat ich nie mają. Albo najlepiej wogóle zakazać wjazdu gościom bo są, mogą byc lepsi, głośniejsi :lol:

czuken pisze:Hahaha nas klub nie zawiesil,bo nie mamy z nimi takiej wspolpracy jak wy ahaha . Napisalem spechalnie CCC ,bo podczas meczu z wami krzyczeliscie cala hala w pewnym momencie CCC! CCC! CCC! a u nas chlopaczku nikt nie krzyczy Duda. Moze i dla was smutne, ale prawdziwe, ze bez pomocy klubu malo znaczycie i na wyjezdzie w Gorzowie nic nie pokazecie :) Odcieli Was od gotowki na wyjazdy i czapa :) Do roboty, a nie tylko zerowac kase z klubu ! hahaha :lol:

Bez napinki, ale baaaaaaardzo liczę, że 19 stycznia 2008 wspaniali kibice Tęczy Leszno, bez jakiejkolwiek pomocy klubu, sponsora czy Bóg wie kogo, w pokaźnej liczbie zjawią się w Gdyni. Ciekawe czy bez kasy z klubu, przejadą 5 razy wiecej km :D

A was ilu bylo u nas rok temu? Ilu bylo na superpucharze w tym roku w Lesznie? hahaha . Chwala kibicom WISLY za to, ze przybyli i dopingowali swoja druzyne. Was zabraklo. Wiec nie praw mi tu moralow itd, bo sami nie przyjechaliscie do Leszna i jeszcze bedzie tu mi glupoty pisal :lol:
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 listopada 2007, 19:17

ano jak to mówią - "jak Kuba..." itd. - historia się nie liczy jednym słowem... :wink:

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 21 listopada 2007, 19:20

Kretson27 pisze:Jak kibice z trójmiasta mogą się wypowiadać na tematy kibicowania skoro nigdzie nie jezdza??? Ta dyskusja z Nimi jest bezsensu jakiegokolwiek a Leszno jest dopiero drugi rok w FGE a ma jeden z fajniejszych KK w Polsce (Koszykarskiej Polsce bo oczywiście z Piłką Nozną nie możemy sie porównywać) i licze na to że Rok lub Dwa i kibice z Leszna wraz z Przyjaciółmi z Gorzowa zdominują kibicowanie w Koszykarskich Halach Pozdrawiam kibiców z całej Polski ale nie robiących z siebie debili

No śmiała wypowiedz, naprawdę :D Mam prośbę gdy już będziecie dominować na hali przy ul. Reymonta 22 lub przy al.Unii Lubelskiej 2, to napisz dzień wcześniej na forum, chętnie wybiorę się to zobaczyć i obiecuje, że zabiore nawet ze sobą Kibica :lol:

A jeśli chodzi o wyjazdy ludzi z Trójmiasta, to jak sam napisałeś jesteś, jesteście 2 lata FGE i mało naprawdę widziałeś, widzieliście :D

Pozdrawiam

Moze i malo, ale jednego napewno nie widzielismy: kibicow Lotosu w Lesznie, a jesli byli to jako zwykle pikniki ,bo zadnego dopingu,szala,kibica Lotosu nie zaobserwowano. A co do Kretsona - nie przesadzaj... poziomu WIsly czy ŁKS-u nie osoiagniemy, bo u Nich tradycje klubowe siegaja okolo 100 lat zapewne, a Nasze? Mozemy sie starac, ale porownywanie sie do Nich jest nie na miejscu. Wypracowali sobie opinie przez kilkadziesiat lat ruchu kibicowskiego, a my mielibysmy to osiagnac w 2-3 lata? Bez komentarza. Musimy sie na Nich wzorowac i kto wie, moze kiedys osiagniemy przynajmniej w 3/4 to co Oni. Pozdrawiam

A co do
A jeśli chodzi o ten sezon, niestety prawie wszystkie mecze wyjazdowe wypadają w tygodniu. Pokaż mi wyjazd Tęczy który był w tygodniu, gdzie była suuuper ekipa

W Toruniu(sroda- 10 osob z Leszna), W Polkowicach(niedziela-52 osoby z Leszna).2 wyjazdowe mecze w tym sezonie mielismy :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 21 listopada 2007, 19:32

czuken pisze:

To mam taką małą propozycje, żeby przed każdym meczem gospodarze wydawali ekipie przyjezdnej wytyczne co wolno robić a czego nie wolno. Na przykład, można zakazać śpiewać przez 40 minut, bo przypadkiem goście będą głośniejsi, albo zakazac uzywania tortówek bo gospodarze akurat ich nie mają. Albo najlepiej wogóle zakazać wjazdu gościom bo są, mogą byc lepsi, głośniejsi :lol:

czuken pisze:Hahaha nas klub nie zawiesil,bo nie mamy z nimi takiej wspolpracy jak wy ahaha . Napisalem spechalnie CCC ,bo podczas meczu z wami krzyczeliscie cala hala w pewnym momencie CCC! CCC! CCC! a u nas chlopaczku nikt nie krzyczy Duda. Moze i dla was smutne, ale prawdziwe, ze bez pomocy klubu malo znaczycie i na wyjezdzie w Gorzowie nic nie pokazecie :) Odcieli Was od gotowki na wyjazdy i czapa :) Do roboty, a nie tylko zerowac kase z klubu ! hahaha :lol:

Bez napinki, ale baaaaaaardzo liczę, że 19 stycznia 2008 wspaniali kibice Tęczy Leszno, bez jakiejkolwiek pomocy klubu, sponsora czy Bóg wie kogo, w pokaźnej liczbie zjawią się w Gdyni. Ciekawe czy bez kasy z klubu, przejadą 5 razy wiecej km :D

A was ilu bylo u nas rok temu? Ilu bylo na superpucharze w tym roku w Lesznie? hahaha . Chwala kibicom WISLY za to, ze przybyli i dopingowali swoja druzyne. Was zabraklo. Wiec nie praw mi tu moralow itd, bo sami nie przyjechaliscie do Leszna i jeszcze bedzie tu mi glupoty pisal :lol:

Czuken czytaj ze zrozumieniem, ZE ZROZUMIENIEM :lol: :lol: :lol: A nie dla ustawienia swojej racji, chwytasz się tematów zastępczych :lol:

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 21 listopada 2007, 19:32

czuken pisze:Moze i malo, ale jednego napewno nie widzielismy: kibicow Lotosu w Lesznie, a jesli byli to jako zwykle pikniki ,bo zadnego dopingu,szala,kibica Lotosu nie zaobserwowano.

kibiców Lotosu w Lesznie nie było z różnych powodów (i to jest akurat małoważne z jakich bo i tak nic nie zrozumiesz). A jakby byli zauważyłbyś ich. Kibice z Gdyni zawsze są w koszulkach i w szalach i w miarę możliwości dopingują. A potwierdzić to mogą kibice z całej Polski. Chyba tak naprawdę jesteście jedynym klubem gdzie jeszcze nie zawitaliśmy ale bez obawy na pewno przyjedziemy zobaczyć jak u Was doping wygląda.

a jakby tak przeanalizować całe 10 lat to nie było nas tylko w Gorlicach, Ostrowie, Lesznie no i w Starachowicach tez nas nie było, ale np na Chwiałce, gdzie gra MUKS bylismy :D nawet byliśmy w Szczecinie za czasów AZSu tylko że Ty pewnie tych czasów nie pamiętasz :lol:

Wróć do „Kibice”