Tęcza Duda Leszno przed sezonem 2007/2008...

Moderator: patrese

Którego miejsca dla Tęczy oczekujesz na zakończenie sezonu 2007/2008?

Czas głosowania minął 13 czerwca 2007, 23:13

Miejsce 1-2
2
5%
Miejsce 3-4
1
2%
Miejsce 5-8
15
34%
Miejsce 9-10
12
27%
Miejsce 11-12
6
14%
Miejsce 13-14
8
18%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 28 maja 2007, 17:15

Kontrakty z początkiem czerwca
28.05.2007.

Trwa budowa koszykarskiego, żeńskiego zespołu Duda Tęcza Leszno na sezon 2007/2008. Po podpisaniu kontraktów przez Budnik i Siwczak w kolejce czekają kolejne nazwiska.
W dniu 1 lub 2 czerwca kontrakty na grę w Lesznie podpiszą: Edyta Krysiewicz, Marta Żyłczyńska, Anna Talarczyk, Anna Krzywicka oraz Agnieszka Król. Wtedy też podpis pod umową złoży jedna z dwóch nowych zawodniczek krajowych, czyli Anna Marczewska lub Olga Żytomirska.

- Z drugą z nich podpiszemy umowę wraz z początkiem lipca, ze względu na trwający stary kontrakt zawodniczki. Nie mogę powiedzieć w tej chwili z którą nastąpi to później, a z którą wcześniej - powiedział Zbigniew Król, wiceprezes Dudy Tęczy Leszno.

Wciąż trwają ,,przepychanki" pomiędzy kierownictwem zespołu z Leszna, a menagerem Nikity Bell. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Żadna ze stron nie chce najzwyczajniej odpuścić.

- Nie różnimy się z zawodniczką bardzo, ale ona obstaje przy swoim i nie chodzi tu już o tysiąc dolarów, ale dużo, dużo mniej - zdradza Król.

Jeśli obie strony nie dojdą do porozumienia, to mają już inną opcję. Za Bell pozyskaliby dwie Amerykanki w pakiecie. Jedna z nich grała w minionym sezonie w Polsce z dobrym skutkiem.

- Gra na ,,trójce" i kilka razy była MVP kolejki. W tym pakiecie jest też ,,jedynka" która regularnie po 20 minut w meczu grała w WNBA. W polskiej lidze jeszcze jednak nie występowała - dodaje wiceprezes klubu.

Przeglądając historię MVP minionego sezonu można dojść do wniosku, że tą zawodniczką jest Jocelyn Penn, która zdobywała punkty dla klubu z Jeleniej Góry. Tą drugą póki co trudno rozszyfrować, gdyż na razie nie udało się nam nic więcej ustalić.

Jest jeszcze jeden aspekt całej sprawy. Jeśli w Lesznie nie zostałaby Bell, to klub musiałby rozstać się także z Nanną Rivers, gdyż na tę pozycję pozyskałby wspomnianą zawodniczkę z WNBA.

www.panorama.media.pl
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 01 czerwca 2007, 07:34

Od dziś nową zawodniczką Dudy PWSZ jest Olga Żytomirska. Już w trakcie poprzedniego sezonu ta zawodniczka zgłaszała chęć gry w naszym zespole, ale wtedy wyprzedził nas ŁKS mówi wiceprezes klubu Zbigniew Król

Olga ma 26 lat a co chyba najważniejsze 188 cm wzrostu i gra na pozycji skrzydłowej. Swoją koszykarską karierę rozpoczęła w Osie Zgorzelec, później była Ślęza Wrocław, AZS Chełm, Cukierki Odra Brzeg, CCC Polkowice, ŁKS Łódź i wreszcie Duda PWSZ.

To nie jedyna nowa twarz w leszczyńskim zespole, za 2-3 dni pojawi się kolejna zawodniczka Mamy już podpisaną umowę z jej agentką, teraz musi ją parafować sama koszykarka informuje wiceprezes Król. Do klubu napływa też sporo zagranicznych ofert Jest, w czym wybierać twierdzą członkowie Zarządu Dudy PWSZ.

Większość drużyn grających w Ford Germaz Ekstraklasie jeszcze trochę zwleka z podpisywaniem kontraktów choćby z zagranicznymi zawodniczkami. Powód jest prosty 3-4 czerwca spotka się w Ciechocinku Rada Nadzorcza, PLKK, która określi zasady gry, jakie będą obowiązywały w nadchodzącym sezonie w tym zapewne ilość zawodniczek w drużynie, które legitymują się innym niż polskie obywatelstwem.(z)

zrodlo : www.elka.pl
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 01 czerwca 2007, 09:23

Olga Żytomirska, ostatnio koszykarka ŁKS Łódź podpisała kontrakt na występy w Duda PWSZ Leszno. To istotne wzmocnienie leszczyńskiego klubu.
Tak jak ostatnio pisaliśmy tak się stało. Niewiadomą było tylko to, z którą zawodniczką klub z Leszna podpisze kontrakt w pierwszej kolejności.

Miniony sezon koszykarka rozpoczynała w zespole CCC Polkowice. Tam grała do końca 2006 roku. Od stycznia została zatrudniona przez ŁKS Łódź, gdzie była podstawową zawodniczką.

Koszykarka ma 26 lat i 188 cm wzrostu. W Łodzi występowała na pozycji środkowej. W Lesznie ma występować na skrzydle.

Żytomirska w minionym sezonie średnio notowała 5,3 punktu, 3 zbiórki, 0,5 asysty i 0,6 przechwytu na mecz. Zawodniczka poprawiała swoje statystyki w Łodzi, w Polkowicach grała bowiem niewiele.

W najlepszym dla niej sezonie 2003/2004 zdobywała na mecz nawet 11,2 punktu, notując 6,8 zbiórki na mecz.

Dzisiaj, bądź jutro klub z Leszna podpisze następne kontrakty. Na finalizację czeka też kontrakt z Anną Marczewska.
www.panoramaleszczynska.pl

kibolek
Nowy na forum

Martyna Koc zagra w Lesznie

Postautor: kibolek » 04 czerwca 2007, 09:01

Trener Jarosław Krysiewicz buduje skład na miarę play-off. Już dzisiaj wiadomo, że kolejną zawodniczką z zewnątrz, która w najbliższych dniach podpisze kontrakt na grę w Duda PWSZ Leszno będzie Martyna Koc.
Martyna Koc spędziła ostatni sezon w drużynie Cukierków Odry Brzeg, gdzie notowała średnio na spotkanie 7,5 punktu i 4,6 zbiórki.

Zawodniczka ma 24 lata, występuje na pozycji środkowej. Koszykarka mierzy 193 centymetry wzrostu i z całą pewnością wzmocni strefę podkoszową zespołu z Leszna.

- Kontraktu z zawodniczką jeszcze nie mamy, ale lada dzień to nastąpi. Jesteśmy już dogadani, więc można śmiało powiedzieć, że zagra w najbliższym sezonie dla naszego zespołu - powiedział Jerzy Pielech, prezes Duda PWSZ Leszno.

W notatniku trenera Krysiewicza była też Anna Marczewska, o której głośno mówiło się w Lesznie od wielu dni.

- Na ten temat nie mogę nic powiedzieć. W notesie trenera znajduje się rzeczywiście wiele zawodniczek. Trener ma swoją koncepcję budowy zespołu. Nie chcę mówić teraz czy ta koszykarka zagra u nas czy też nie, bo nie chcę nikomu zrobić tutaj tymi informacjami krzywdy - dodał Pielech.

Prezes potwierdził też, że toczą się dalsze, bardzo trudne rozmowy z Nikitą Bell. Co z nich wyjdzie trudno powiedzieć. Klub ma w razie niepowodzenia tych rozmów inne rozwiązania kadrowe, o których jednak teraz za szybko mówić.

Żródło: www.panorama.media.pl

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 04 czerwca 2007, 10:18

Mogliby jeszcze sciagna Proshchenko, tak w dueciku z Martyna Koc :D :) :D

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 04 czerwca 2007, 12:50

Moim zdaniem można być pewnym, że Nikita w Tęczy już nie zagra:( troszke mi się śmiać chce jeśli Penn ma być alternatywą dla Bell :shock:
Pożyjemy zobaczymy..nie wiem przynajmniej mnie się tak wydaję, że druzynę zaczyna się budować od jej liderki w mijającym sezonie..coż
Pozdrawiam
Nikita Bell- I love this game!
Tęcza Leszno!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 04 czerwca 2007, 14:32

hmm a ja z kolei jestem dobrej mysli co do Bell ..podejrzewam ze to taka taktyka przytzymac klubi zobaczyc ile dadza..a prawda jest taka ze Nikita jest duza inwidulanoscia i nei wiem czy inne zespoly by ją chetnei widzialy w swoich szeregach gdzie gra jest rozlozona na kila zawodniczek a tam Nikita moglaby sie nei sprawdzic poprostu! no do jakiego zespolu by molga pujsc? Torun? Rybnik odpada , Poznan (obydwa ) Wisla , CCC , Lotos ,Gorzow wydaje sie ze te zespoly maja inna koncepcje na gre w nowym sezonie i nie beda zainteresowani ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 04 czerwca 2007, 14:46

Przypomne, że mówimy o zawodniczce, którą cechuje wielka wola walki, a przy tym jest bardzo skuteczna..czy nie taka zawodniczke widział by każdy klub w swoich szeregach?..Zgoda jest indwidualistką, tylko umówmy się, że poza kilkoma meczami poprostu nie miała z kim grać i taka jest prawda.
Pozdro
P.S.
Jest ktoś dobrze zaznajomiony ze światkiem koszykówki żeńskiej w Lesznie?
O co mi chodzi..mam młodszą siostre, która trenuje w Tęczy (jest kadetką) wczoraj oznajmiła w domu, że drużyna się rozpada! :shock:
Więc nie cieszmy się tak transferami, bo może się okazać, że za rok, dwa koszykówka w Lesznie zniknie na dłuższy czas. Nie pojmuje tego..jak drużyna z ekstraklasy może nie posiadać odpowiedniego zaplecza w postaci drużyny kadetek,a powiem wam, że pare dziewczyn coś już gra..
Oczywiście lepiej panią Soroczyńską "zakontraktować" na ławkę!!!!!!!!!!!!! :shock: Tymczasem te pieniądze mogłby iść na młodzież
bez odbioru...

Tęcza Leszno!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 04 czerwca 2007, 15:05

O jakiej ty Ali mowisz skutecznosci? heh widze ze jestes pod duzym entuzjazmem gry Bell ale zajrzyj w statystyki rzutow.. jednak jednego nie rozumiesz Nikita miala tak dobre statystyki bo brala ciezar gry na siebie ! nie bylo nikogo do rzucania to ona podejmowala ryzyko ...co z tego ze czasem nie trafiala i poszla za swoja plka dobijala gratki za wole walki ale hmm skutecznosc z gry juz nei jest tak dobra ... sam to mozesz przyznac

a teraz gdy druzyna sie kreuje dochodza w maire dobre zawodniczki Budnik wraca do gry po kontuzji ..sam zobaczysz mniejsze znaczenie bedzie miala bell w druzynie zreszta bylo to widac w ostatnich meczach gdy juz grala Budnik przelozylo sie to na gorsze wyniki Bell spojrz w staty naprawde widac golym okiem

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 04 czerwca 2007, 15:14

Mozarthio pewnie, że tak :D Niestety statystyki wbrew pozorom nie oddają całej prawdy. Fakt, zdażały się mecze w których Nikita była mało skuteczna, ale cały sezon nie mogła grać na bardzo wysokim %
A Ty mi teraz przyznaj ile meczy Nikita nam wygrała? Odpowiedz jest prosta 8)
Tak jeszcze bliżej tych statystyk. Powiedz w ilu kategoriach na zakończenie sezonu wygrała Nikita?
Poprostu nie widze takiej możliwości Penn za Bell i tyle.
Czekam na odzew odnośnie mojego postu wyżej w wiadomej sprawie
Pozdro

Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 04 czerwca 2007, 15:48

Jedna Bell to nie wszystko. Zakontraktowaliście już dwie wysokie zawodniczki, to dobry ruch. Z Bell byłby problem w tym sezonie taki, że juz wszyscy by wiedzieli o tym, jakie są jej mocne strony, dlatego wątpię czy miałaby tak dobre osiągnięcia. Poza tym, dziewczyna ma się czym pochwalić (statystyki) z sezonu w Lesznie, dlatego liczy na lepsze pieniądze gdzie indziej.

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

fearless

Postautor: Ali_G » 04 czerwca 2007, 16:35

Nic bardziej mylnego w Twojej teori..jesli zawodnik/zawodniczka potrafi zagrać 1:1 to nie ma takiego czegoś jak rozpracowanie zawodnika (oczywście zdarzają sie pojedyncze przypadki, niekoniecznie z powodu rozpracowania przez przeciwnika). Inna sprawa jeśli faktycznie w meczu zawodniczka jest wręcz podwajana to na wolnej pozycji pozostaje koleżanka z druzyny prawda?
Nikita ma prawo żadać wiekszyc pieniędzy..dziwiw mnie tylko fakt bierności działaczy, którzy nie chcą przystać na jej warunki (niby bardzo mała różnica)..zobaczymy..
Pozdro

Tęcza Leszno!

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 04 czerwca 2007, 16:57

Ja tu nawiąze do kilku postów wyżej... Mianowicie o tym iz Tęcza nie posiada drużyny której zawodniczki mogły by w przyszłości liczyc na gre w ekstraklasie... Aż dziwi mnie to że nikt nie podjął sie zorganizowania jednej pozadnej młodej druzyny która skupiała by w sobie wszystkie młode i zdolne zawodniczki z Leszna... Niby istniały jakies 2 druzyny jedna w Gim8 a druga nie wiem skad... Powinno cos takiego powstac i skupiać na sobie uwage szkoleniowców z Tęczy Leszno grającej w FGE...
sorry za błedy leci spontan

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 04 czerwca 2007, 17:07

Juz Tobie odpowiadam don.deks00 była taka drużyna. I nie tam żadne gimnazja tylko kadetki Tęczy Leszno. Właśnie co się rozpadła. W zespole było 8 dziewczyn z czego 3 (w mojej ocenie) rokowały na przyszłość. Jak sę domyślam brak funduszy zadecydował o rowiązaniu grupy. Czy będą te dziewczyny trenować dalej? Szczerze watpie..
Tyle w temacie

Tęcza Leszno!

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 04 czerwca 2007, 17:39

No to była ta drużyna co nie wiedziałem skad.. Ztego co wiem to dziewczyny z tych druzyn nie przepadały za soba... Lecz gdyby władze obu klubów sie dogadały to nie wiem czy by czasem nie powstała taka drużyna... Wszystko zalerzy od samych zawodniczek i nastawienia władz tych klubów...
sorry za błedy leci spontan

Wróć do „Tęcza Leszno”