Podsumowanie sezonu 2005-2006

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Podsumowanie sezonu 2005-2006

Postautor: Szymon » 21 kwietnia 2006, 14:02

Za nami kolejny sezon, zakończony na trzecim miejscu. Hmm..... czy mogło być lepiej :?: Czy wszystkie zawodniczki sprawdziły się :?: Co utkwiło nam w pamieci :?:
Proponuję przeprowadzić podsumowanie minionego sezonu i ocenić........

1. Końcową lokatę
2. Zawodniczki
3. Trenerów
4. Działaczy
5. Kibiców

........ wybrać

6. Najlepszy transfer
7. Najgorszy transfer
8. Najlepszą zawodniczkę
9. Największe rozczarowanie
10. Najlepszy mecz
11. Najgorszy mecz

oraz podzielić się:

12. Własnymi odczuciami, spostrzeżeniami itp.itd.
13. Wizją dotyczącą przyszłości drużyny

Zapraszam do dyskusji.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 kwietnia 2006, 16:48

Mało co widziałem w tym sezonie Włokniarz akcji ale cos tam spróbuję napisać:
1.Końcowa lokata nie jest ani zaskoczeniem in plus ani in minus. Szansa na miejsce drugie pojawiła się w zasadzie dopiero po rundzie zasadniczej, przed sezonem 3 miejsce chyba nikogo by nie zdziwiło.
2. Trudno tu podsumowac in generale, część zawiodła jak chyba Karla cześć sprawiła miłą niespodziankę jak Kae
3. No przy tych trenerach to młode się nie nagrały i duzo nie nagrają, w zasadzie przy takim składzie ich obowiązkiem (trenerów) było poprowadzenie druzyny do medalu.Niby zadanie swoje spełnili, ale nic ponadto :?
4. Nie wypowiem sie o działaczach, moja wiedza w tym zakresie nie jest wystarczajaca
5. Na pewno lepiej niż rok, dwa lata temu-cos tam się rodzi, w bólach ale jednak. Myślę że za dwa trzy lata przy tej tendecji, kiedy młodziez okrzepnie, będzie można nazwac kibiców "Polfy" ekipą. Póki co wszystko przed młodymi.

Najlepszy transfer: Pałka
Najgorszy transfer: cieżko powiedzieć
Najlepszą zawodniczkę: Pałka
Największe rozczarowanie: Karla
Najlepszy mecz: Z Lotosem w rundzie zasadniczej
Najgorszy mecz: :))) trochę ich było: z Poznaniem, Lotosem nr 1 i cała seria meczów wyjazdowych
Obrazek
Obrazek

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 21 kwietnia 2006, 18:46

Zaczne od 2 czyli zawodniczki
Panti-5
Krupa-no może 4-
Leo- 3-
Gabi-4-
Kae- 5-(niecelne rzuty)
Syla-3+
Pałeczka-5
Szpila-4(w kratke ale waleczna)
Karla z przykrością ale 2+ w tym sezonie znacznie spadła
Kudłak,Hałęza,Szemraj,Mazurek-nie oceniam bo nie znam ich gry

TRENERZY
Za dużo podań po obwodzie lecz dobry szkoleniowiec moim zdaniem większość nie mówie ze wszystkie mecze to zawodniczki spitoliły nie trener choć może sie myle

KIBICE
No kibice ok w tym sezonie pokazali na co ich stac bylo głośno na każdych meczach nie tylko na Polkowicach,Wiśle i Lotosie.Tylko za mało wyjazdów!!!!ale to pewnie kwestja kasy

NAJLEPSZY TRANSFER:Micaela Martins Jacintho i Agnieszka Pałka
NAJGORSZY TRANSFER:Oprócz Tamary Rużić to nie ma
NAJLEPSZĄ ZAWODNICZKĘ;Pałeczka,Panti,Kae,Szpila czasami Krupa
NAJWIĘKSZE ROZCZAROWANIE:Karla i Leo
NAJLEPSZY MECZ:Tak samo jak Mikey Mecz z Lotosem w rundzie zasadniczej
NAJGORSZY MECZ: Z Poznaniem i z Lotosem na wyjeździe

Uważam ten sezona za udany chociaż mogłoby się to lepiej potoczyć gdyby nie te kontuzje:(

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 21 kwietnia 2006, 19:20

a wiec tez ja cos powiem :D :D :D

1 czuje lekki niedosyt z Polkowicami poszlo tak latwo ze przynajmiej 2 miejsce sie nalezy.aLE przegralismy batalie o zloto mowi sie trudno
2 zawodniczki
Perlinska-na nic ja oceniam bo w akcji jej nie zobaczylam
Panti-dla mnie 5 .mOze niektorzy sie nie zgodza po slabej dyspozycji w kilku meczach (ccc,gorzow):cry: ale gdyby jej nie bylo to uleglibysmy wisle :D i zloto lub srebro by bylo :twisted:
Krupa co 4 ostatni mecz z ccc bylo swietnie.Ale to tylko przeblyski jej gry
Leo-2 dobrze reprezentowala sie w sezonie zasadniczym ale miedzy łks lub jelenia gora,A takto do bani :( :cry:
Gabi-3 paly off juz lepiej ale jej gra wogole do mnie nie przemawia
Kae-(6-) ona jest zajedwabista te wejscia zywiolowosc .nic dodac nic ujac.Nie ma 2 takiej zawodniczki
Syla-niestety 3 w tym sezonie nic nie zobaczylam
Palka 5+ podoba mi sie jej gra i walecznosc
Chalka-moge ocenic ja tylko po grze w juniorkach tak samo Szemraj i Kudlak
Szpila- 5 podoba mi sie jej zangazowanie pozatym jak kibic mrksu powiedzial gra w kratke,nie ma stabilnosci jej gry.Lecz gdy juz zagra to nie ma lepszych(wtedy gra jak w transie)Noi co najwazniejsze ladny rzut z dystansu :D
Karla-2 niestety pozat paroma 3 nic nie pokazala :(

Trenerzy-moim zdaniem Herkt to dobry szkoleniowiec.Tylko za malo gra Sylwia :(
Dzialacze-nie odzywam sie bo nie mam zabardzo co powiedziec
Kibice-coraz bardziej zaskakuja ich doping oceniam na (6-) oby tak zostalo na przyszly rok

Najlepszy transfer-kae i Palka
Najgorszy transfer-Ruzic :evil:
Najlepsza zawodniczka-Kae,szpila,Palka i czasem krupa
Najwieksze rozczarowanie Karla
Najlepszy mecz-z Wisla i Lotosem(sezon zasadniczy)
Najgorszy mecz-poznan :evil:

Wlasne odczucia-hmmm ....moim zdaniem jesli chodzi o oprawe meczu (te dziewczynki, kibice-super) ale nie bylo zadnych atrakcji dla najmlodszych ktorzy przychodzili na mecze (moze jakis konkur)
Wizja dotyczaca przyszlosci- to zloto 8) :lol:

Ej Szymon a moze ty sie wypowiesz

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 23 kwietnia 2006, 09:32

1. Wróciliśmy na podium i to najważniejsze. Na pewno apetyty były większe, ale wydaje mi się że to był dla nas bardzo dobry sezon.

2. Były mecze lepsze i gorsze. Jeżeli miałbym kogoś wyróżnić to Panti i Szpile. :D . Negatywnie niestety oceniam Leo.

3. Według mnie mamy najlepszego trenera w całej lidze :D

4. Co można powiedzieć o działaczach. Fajnie że podjęli rozmowy z kibicami.

5. Bardzo dobry sezon jeżeli chodzi o doping. Jeden z lepszych w ostatnich latach.

6. Najlepszy transfer - KAE
7. Najgorszy transfer - bez wątpienia Tamara Ruzic
8. Najlepszą zawodniczkę - Emilia Lamparska
9. Największe rozczarowanie - Karla
10. Najlepszy mecz - mecz z Wisłą u siebie
11. Najgorszy mecz - przegrana z AZS Poznań

12. Sezon udany, choć chciałoby się wiecej. Ale jak nie ma co się lubi, to lubi się to co się ma.
13. Ciekawe czy Kae zostanie na przyszły sezon. Na pewno ktoś odejdzie. Chodziły słuchy, że Panti może odejdzie.
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Re: Podsumowanie sezonu 2005-2006

Postautor: hellraiser » 24 kwietnia 2006, 12:43

pozwole sobie też zaszaleć.
1. Końcową lokatę
Taka na jaką odzwierciedla potencjał.Ani lepsza ani gorsza.
2. Zawodniczki
Nie oceniam .
3. Trenerów
Taktycznie i warsztatowo najlepsi w Polsce.Jako na prace na kilka lat i tnz. wprowadzanie normalności.Najgorsi z możliwych.
4. Działaczy
Noe oceniam ale brawo za wypatrzenie Kae.
5. Kibiców
Lubią się kłócić nawzajem.A to dziwne.

6. Najlepszy transfer :Kae

7. Najgorszy transfer :???

8. Najlepszą zawodniczkę :Panti
9. Największe rozczarowanie :Karla
10. Najlepszy mecz :z Lotosem i Wisła u siebie
11. Najgorszy mecz :Chyba Poznan u siebie

12. Własnymi odczuciami, spostrzeżeniami
Tak prawde powiedziawszy Polfie potrzeba tego co chce Szymon (aż przyznać racje jest mi trudno).NIE BĘDZIE TEGO BO JEST HERKT.A do tego trzeba stopniwo wprowadzac młode zawodniczki.ON TEGO NIE ZROBI BO TEGO NIE POTRAFI..Działacze uznają sezon za sukces.Więc jakiś super zmian od ich też się nie spodziewam.BĘDZIE JAK BYŁO.
Tym nieoptymistycznym dla was akcentem skończe swoją wypowiedź.
Obrazek

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 25 kwietnia 2006, 11:18

1. Końcowa lokata:

trzecie miejsce nie jest złe, a nawet bardzo dobre, ale lekki niedosyt pozostał po meczach w półfinale PO z Lotosem, mogło być lepiej...

2. Zawodniczki: skala 0-10

*Perlińska - brak oceny
*Pantelejewa - 9,5 super, była bezapelacyjnie najlepsza a mecz z CCC u siebie - miodzio (33punkty)
*Krupska-Tyszkiewicz - 7, grała dużo, zawsze podobała mi się jej gra, szybka i widowiskowa, ale sezon zdecydowanie słabszy niż poprzedni w AZS, znacznie mniej asyst i pubnktów, ale wrażenie ogólnie dobre.
*Krystofova - 8 za rundę zasadniczą i 2,5 za PO, czyli średnia - 5,5
*Toma - solidne zaplecze, ale bez fajerwerków (oprócz jednego meczu), więc 6,5
*Ruzić - 1 - bez komentarza
*Jacintho - 9 super mecze przeplatane słabszymi, ale ogólne wrażeni bardzo dobre
*Wlaźlak - 3,5 nie miała zbyt dużo okazji do pokazania się, wiec ocena nie jest zbyt wysoka, ale jak pokazał mecz w Poznaniu (18pkt) miała ogromne możliwości w tym sezonie, których trener nie wykorzystał
*Pałka - 8,5 ogromny postęp w porównaniu do lat ubiegłych, odważna, skuteczna, waleczna i te bloki :D
*Hałęza - brak oceny
*Lamparska - 8,5 najlepszy sezon jaki w Pabianicach rozegrała
*Mazurek - brak oceny
*da Costa - 5 znacznie słabszy sezon, ale potwierdza się moja teoria, że zawodniczki w swoim drugim sezonie w tym samym klubie grają zancznie gorzej
*Szemraj i Kudłak - brak oceny, ale widać potencjał (w przypadku Małgosi - to dochodzi jeszcze obciążenie dziedziczne :wink: )

3. Trenerzy - nie jesetem władny oceniać poczynania trenerów

4. Działacze - tu tym bradziej

5. Kibice - mogę się już chyba zaliczyć do tych najwierniejszych fanów Pabianickiej drużyny, więc tym bardziej nie chcę oceniać, choć powiem, że poznałem dużo fantastycznych ludzi

6. Najlepszy transfer - Micaela Matins Jacintho
7. Najgorszy transfer - Tamara Ruzic
8. Najlepsza zawodniczka - Olga Pantelejewa
9. Największe rozczarowanie - postawa Krystofovej w PO
10. Najlepszy mecz - z Lotosem w Pabianicach w rundzie zasadniczej
11. Najgorszy mecz - 4 mecz półfinału PO w Gdyni
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2006, 12:45 przez jelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 25 kwietnia 2006, 13:03

1. 3. miejsce nie jest ani wielkim sukcesem ani porażką. Uważam to za średni choć może i nawet dobry występ.

2. Niektóre zaprezentowały się bardzo dobrze, inne grały w kratkę, a kolejne wręcz słabo. Jednak ogólnie zebrały siły na brązowy medal i należą im się podziękowania.

3. Mamy jednego z najlepszych trenerów i to było widać.
4. + dla nich, że podjęli rozmowy z kibicami i nareszcie powstał prawdziwy klub kibica.
5. Ponieważ powstał klub kibica, doping był dobry. Jednak wiele osób bralo identyfikatory, aby mieć darmowy wstęp, a prawie wcale nie chodziła na mecze. Nie było też wyjazdów na mecze wyjazdowe. Jednak doping w Pabianicach uważam za dobry.

6. Micaela Martins Jacintho
7. Tamara Ruzić
8. Olga Pantelejewa (szkoda, że złapała kontuzję :( )
9. Tamara Ruzić
10. Polfa-Lotos w rundzie zasadniczej
11. kilka wyjazdów i 2 mecz 1/4 finału u siebie z Poznaniem

12. Od paru lat nasza drużyna jest w ścisłej czołówce ligi. Cel przed sezonem był jasny-wrócić na podium. I to się udało, choć pozostał pewien niedosyt z powodu 1. meczu 1/2 z Lotosem. Gdyby nie ta frajerska porażka, to wydarzenia mogłyby się inaczej potoczyć. Ale to było, minęło i nie ma co do tego wracać.

13. Jeżeli trener Herkt zostanie, a działacze sprowadzą kilka dobrych zawodniczek to w przyszłym roku możemy powalczyć o finał.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 kwietnia 2006, 16:06

A więc czas na moje oceny:

1. Końcowa lokata
Trzecie miejsce.... hmm.... ani to sukces, ani porażka. Patrząc na potencjał drużyn w lidze wynika, że właśnie na taką lokate było nas stać :?
Mam jednak pewien niedosyt, bo można było skuteczniej powalczyć o cos więcej. Żal zwłaszcza oddanych meczy bez walki :twisted:

2. Zawodniczki
Perlińska - bez oceny
Pantelejeva - (4) - zawodniczka dobra, której niestety zabrakło w play off. Jednak nie sądzę abyśmy z nią w składzie awansowali do finału. Ciekawe czy wróci po kontuzji :?:
Krupska-Tyszkiewicz - (3-) - jak już wcześniej pisałem, nigdy nie przekonywał mnie jej sposób gry i potwierdziło sie to w tym sezonie. No a już "popisy" tej zawodniczki podczas play off w pierwszych meczach z Gdynią i Polkowicami to..... :twisted: :twisted: :twisted:
Krystofova - (3-) - Sezon zasadniczy w wykonaniu tej zawodniczki nie był zły, ale już faza play off to totalna klapa. Brakowało mi przede wszystkim zacietości w grze i waleczności, a przeciez tym Leo sie wyróżniała od początku pobytu w Pabianicach.
Toma - (3-) - Zawodniczka..... co tu dużo mówić.... przeciętna. Jednak wszelkie niedostatki nadrabiała WIELKĄ WALECZNOŚCIĄ :!: :!: :!: No a poza tym, ten drugi, genialny mecz z Gdynią!!! Już zawsze Gabi będzie mi się kojarzyła właśnie z tym meczem w którym zagrała wspaniale :!:
Ruzić - (1) - DNO :twisted:
Jacintho - (4) - zawodniczka dobra, jak to się mówi "posiadająca papiery na grę". Minus, to niestabilna dyspozycja i mecze w kratkę. Ciekaw jestem jak by się zaprezentowała w przekroju całego sezonu po przepracowaniu okresu przygotowawczego z drużyną. Może się o tym przekonam :?
Wlaźlak - (3=) - powrót po ciężkiej kontuzji...hmm.... spodziewałem się że mimo wszystko Sylwia szybciej wróci do dyspozycji i zaprezentuje się lepiej :? Choć z drugiej strony, kto wie jak by się zaprezentowała (zwłaszcza w końcówce sezonu), gdyby grała więcej :?
Pałka - (4) - Znakomita postawa w sezonie zasadniczym, w play off już niestety nieco spuściła z tonu. A szkoda. Mimo to uważam, że Pałeczka zanotowała bardzo dobry sezon.
Kudłak- bez oceny
Hałęza - bez oceny
Szemraj - bez oceny
Lamparska - (4-) - chyba najlepszy sezon Szpili w Pabianicach. W sumie to chyba w przekroju całego sezonu prezentowała równą formę. Jedak mi osobiście nie podobały się "fochy" tej zawodniczki gdy nie wychodziła w pierwszej piątce :?
Karla - (2) - totalna klapa. Po poprzednim sezonie oczekiwałem znacznie lepszej postawy tej zawodniczki.

3. Trenerzy
Herkt - jak wcześniej pisałem, najlepszy trener w Pabianicach od czasów Pana Langierowicza. nie oznacza to jednak że nie popełniał błędów. Przede wszystkim za bardzo faworyzował Krupską (kosztem Sylwii) No i oczywiście moja stara śpiewka :wink: :lol: ZA MAŁO MŁODE GRAŁY :!:
Marzec - nie oceniam.

4. Działacze
W sumie oceniam pozytywnie. Napewno plus to "wyszukanie" Jacintho. Zainteresowali się w końcu drużynami młodzieżowymi. Co już kiedys podkreślałem, rozwiązali kontrakt z Ruzić a trzeba przyznać że to nowość u nas, bo dotychczas była ściągana słaba, nieprzydatna zawodniczka i siedziała sobie do końca sezonu na ławie :twisted: .
Napewno trzeba też wspomnieć o "otworzeniu się" działaczy na kibiców. Początek naprawdę imponujący - spotkania, rozmowy, przekazanie "fantów" dla kibiców (DZIĘKUJĘ PREZESIE). Niestety póxniej jakby to troszkę przygasło, ale....... nie jest źle.
Muszę też wspomnieć o Panu Grabarczyku z którym jako osobą odpowiedzialną za organizację meczy WSZYSTKO dało się załatwić :!: DZIĘKUJĘ PANIE DYREKTORZE :!:

5. Kibice
Ruszyło się coś. Były mecze że naprawdę byłem zadowolony z postawy "młodych". Kilku z nich też pokazało że naprawdę chcą, że im zależy. Jednak żeby nie było tak różowo..... wiele pracy jeszcze przed Wami!!!!!
Należy zaznaczyć równiez o powrocie Neofika :!:
Belfer też częściej pojawiał się na hali niż ostatnio :!:

6. Najlepszy transfer
Pałka i Jacintho

7. Najgorszy transfer
Ruzić :twisted:

8. Najlepsza zawodniczka
Pałka

9. Największe rozczarowanie
Karla

10. Najlepszy mecz
U nas z Gdynią w sezonie zasadniczym

11. Najgorszy mecz
Drugi mecz w play off z Poznaniem

12. Własne odczucia i spostrzeżenia
Hmmm..... był to pierwszy sezon od 12 lat, gdy niezaliczyłem żadnego wyjazdu :? Szczerze mówiąc myślałem że trudniej będzie wysiedzieć w domu :? ale dałem radę, choć raz zabrałem się za dzwonienie i poszukiwanie transportu na wyjazd. Teraz chyba czas odzwyczaić się od przychodzeniana mecze w Pabianicach :?
Coś jeszcze :?: :?: :?: Hmm..... może coś mi się jeszcze przypomni :?

13. Wizją dotyczącą przyszłości drużyny
Co dalej??? Według mnie, czas na poważne zmiany :!: Drużyna w tym składzie już raczej nic wielkiego nie osiągnie. Kasy na spektakularne transfery zapewne nie będzie, więc uważam że trzeba odmłodzić zdecydowanie skład :!: :!: :!: Zostawić conajwyżej kilka obecnych, dokoptować do nich młode, ambitne i "żądne krwi" koszykarki, które nie będą oddawać meczy bez walki :!: Dzieki takiemu posunięciu zaoszczędziło by się kasy na transferach a byłaby szansa na zbudowanie drużyny na przyszłość, drużyny z własnym stylem i CHARAKTEREM :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Archiwum”