A więc czas na moje oceny:
1. Końcowa lokata
Trzecie miejsce.... hmm.... ani to sukces, ani porażka. Patrząc na potencjał drużyn w lidze wynika, że właśnie na taką lokate było nas stać
Mam jednak pewien niedosyt, bo można było skuteczniej powalczyć o cos więcej. Żal zwłaszcza oddanych meczy bez walki
2. Zawodniczki
Perlińska - bez oceny
Pantelejeva -
(4) - zawodniczka dobra, której niestety zabrakło w play off. Jednak nie sądzę abyśmy z nią w składzie awansowali do finału. Ciekawe czy wróci po kontuzji
Krupska-Tyszkiewicz -
(3-) - jak już wcześniej pisałem, nigdy nie przekonywał mnie jej sposób gry i potwierdziło sie to w tym sezonie. No a już "popisy" tej zawodniczki podczas play off w pierwszych meczach z Gdynią i Polkowicami to.....
Krystofova -
(3-) - Sezon zasadniczy w wykonaniu tej zawodniczki nie był zły, ale już faza play off to totalna klapa. Brakowało mi przede wszystkim zacietości w grze i waleczności, a przeciez tym Leo sie wyróżniała od początku pobytu w Pabianicach.
Toma -
(3-) - Zawodniczka..... co tu dużo mówić.... przeciętna. Jednak wszelkie niedostatki nadrabiała WIELKĄ WALECZNOŚCIĄ

No a poza tym, ten drugi, genialny mecz z Gdynią!!! Już zawsze Gabi będzie mi się kojarzyła właśnie z tym meczem w którym zagrała wspaniale
Ruzić -
(1) - DNO
Jacintho -
(4) - zawodniczka dobra, jak to się mówi "posiadająca papiery na grę". Minus, to niestabilna dyspozycja i mecze w kratkę. Ciekaw jestem jak by się zaprezentowała w przekroju całego sezonu po przepracowaniu okresu przygotowawczego z drużyną. Może się o tym przekonam
Wlaźlak -
(3=) - powrót po ciężkiej kontuzji...hmm.... spodziewałem się że mimo wszystko Sylwia szybciej wróci do dyspozycji i zaprezentuje się lepiej

Choć z drugiej strony, kto wie jak by się zaprezentowała (zwłaszcza w końcówce sezonu), gdyby grała więcej
Pałka -
(4) - Znakomita postawa w sezonie zasadniczym, w play off już niestety nieco spuściła z tonu. A szkoda. Mimo to uważam, że Pałeczka zanotowała bardzo dobry sezon.
Kudłak- bez oceny
Hałęza - bez oceny
Szemraj - bez oceny
Lamparska -
(4-) - chyba najlepszy sezon Szpili w Pabianicach. W sumie to chyba w przekroju całego sezonu prezentowała równą formę. Jedak mi osobiście nie podobały się "fochy" tej zawodniczki gdy nie wychodziła w pierwszej piątce
Karla -
(2) - totalna klapa. Po poprzednim sezonie oczekiwałem znacznie lepszej postawy tej zawodniczki.
3. Trenerzy
Herkt - jak wcześniej pisałem, najlepszy trener w Pabianicach od czasów Pana Langierowicza. nie oznacza to jednak że nie popełniał błędów. Przede wszystkim za bardzo faworyzował Krupską (kosztem Sylwii) No i oczywiście moja stara śpiewka

ZA MAŁO MŁODE GRAŁY
Marzec - nie oceniam.
4. Działacze
W sumie oceniam pozytywnie. Napewno plus to "wyszukanie" Jacintho. Zainteresowali się w końcu drużynami młodzieżowymi. Co już kiedys podkreślałem, rozwiązali kontrakt z Ruzić a trzeba przyznać że to nowość u nas, bo dotychczas była ściągana słaba, nieprzydatna zawodniczka i siedziała sobie do końca sezonu na ławie

.
Napewno trzeba też wspomnieć o "otworzeniu się" działaczy na kibiców. Początek naprawdę imponujący - spotkania, rozmowy, przekazanie "fantów" dla kibiców (DZIĘKUJĘ PREZESIE). Niestety póxniej jakby to troszkę przygasło, ale....... nie jest źle.
Muszę też wspomnieć o Panu Grabarczyku z którym jako osobą odpowiedzialną za organizację meczy WSZYSTKO dało się załatwić

DZIĘKUJĘ PANIE DYREKTORZE
5. Kibice
Ruszyło się coś. Były mecze że naprawdę byłem zadowolony z postawy "młodych". Kilku z nich też pokazało że naprawdę chcą, że im zależy. Jednak żeby nie było tak różowo..... wiele pracy jeszcze przed Wami!!!!!
Należy zaznaczyć równiez o powrocie Neofika
Belfer też częściej pojawiał się na hali niż ostatnio
6. Najlepszy transfer
Pałka i Jacintho
7. Najgorszy transfer
Ruzić
8. Najlepsza zawodniczka
Pałka
9. Największe rozczarowanie
Karla
10. Najlepszy mecz
U nas z Gdynią w sezonie zasadniczym
11. Najgorszy mecz
Drugi mecz w play off z Poznaniem
12. Własne odczucia i spostrzeżenia
Hmmm..... był to pierwszy sezon od 12 lat, gdy niezaliczyłem żadnego wyjazdu

Szczerze mówiąc myślałem że trudniej będzie wysiedzieć w domu

ale dałem radę, choć raz zabrałem się za dzwonienie i poszukiwanie transportu na wyjazd. Teraz chyba czas odzwyczaić się od przychodzeniana mecze w Pabianicach
Coś jeszcze

Hmm..... może coś mi się jeszcze przypomni
13. Wizją dotyczącą przyszłości drużyny
Co dalej??? Według mnie, czas na poważne zmiany

Drużyna w tym składzie już raczej nic wielkiego nie osiągnie. Kasy na spektakularne transfery zapewne nie będzie, więc uważam że trzeba odmłodzić zdecydowanie skład

Zostawić conajwyżej kilka obecnych, dokoptować do nich młode, ambitne i "żądne krwi" koszykarki, które nie będą oddawać meczy bez walki

Dzieki takiemu posunięciu zaoszczędziło by się kasy na transferach a byłaby szansa na zbudowanie drużyny na przyszłość, drużyny z własnym stylem i CHARAKTEREM