Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 czerwca 2011, 18:32

Ja byłem przeciwny przepisowi o jednej POLCE na parkiecie - ale teraz ciesze się że będzie tylko jedna POLKA

Ja te kadrowiczki śmiały się podpisać po tym protestem które wystosowały do władz PZKosz :lol: :lol: :lol:

Druga sprawa to fakt że gdybyśmy mieli optymalny skład - to pewnie byłaby wielka szansa uzyskać kwalifikację olimpijską - bo tegoroczny Eurobasket - jest na żenującą niskim poziomie....

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 czerwca 2011, 18:33

super Polki graja!!!!
Mam nadzieje ze p. Maciejewski bedzie miał honor i poda sie sam do dymisji!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 24 czerwca 2011, 18:36

a to Maciejewski do kosza nie umie trafić?
dziś żenująca gra w każdym aspekcie

jawekrks
Nowy na forum

Postautor: jawekrks » 24 czerwca 2011, 18:37

dzisiaj przynajmniej widziałem taktykę - Kobryn rzucaj za 3 :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 czerwca 2011, 18:45

No ale chyba trener Maciejewski nie ustawia akcji, w której za trzy ma rzucać Ewelina? Smutne to jest... Smutne, że nie radzimy sobie nawet z rezerwowymi Chorwacji. Smutne, że dla naszych rozgrywających przeprowadzenie piłki przez połowę to nie lada wyzwanie... Smutne, że nieważne jak źle gra Żurowska - i tak usiądzie kto inny lub to ona wejdzie z ławki.. Smutne, że musimy "pastwić się" się nad Chomać po 2 minutach gry gdzie spokojnie mogła dostać dłuższą szansę - dużo gorzej by nie zagrała... Smutne, że przez 11 minut (od 5 minuty III kwarty) nie potrafimy zdobyć punktu a w czwartej kwarcie po 6 minutach trafiamy po raz pierwszy (i to z osobistego; tak zdobyliśmy 3 z 10 punktów w IV kw.); dwa razy za 2 (w tym rzut na koniec, już bez obrony) i center trafia za 3... Tak, gdyby była Biba, Lecia itd... Gdyby babcia miała wąsy... Przed nami mecz pożegnalny z Francją. Jestem ciekaw jak się zaprezentujemy...
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 czerwca 2011, 18:50

Rzymi po meczu podano kogo nie było na Eurobaskecie. Podano ...8 nazwisk. ok Biba ciąza, a co z pozostałymi?
Dla mnie podumowaniem całego turnieju sa słowa Pietrzak " My potrafimy lepijej grac ale nie pokazujemy tego na parkiecie" :lol:
Maciejwski" Chorwatki to ograny zespoł" To ja sie pytam co robiono na zgrupowaniach????? Terner kadry przeciez powinien obejrzec w akcji wszystkie kandydatki do gry. A jak było???
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2011, 18:52

rzymi pisze: Tak, gdyby była Biba, Lecia itd... Gdyby babcia miała wąsy...

bilibyśmy się o medale".-to jest pointa do występu Polek na tych mistrzostwach. Mnie jeszcze rozbawiło stwierdzenie,że być może zespół źle dobrano charakterologicznie. 8)
PS.Mirna Mazić- dobry występ.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 czerwca 2011, 18:58

Matrix teraz rozumiesz dlaczego ciesze sie ze Szpila w tym cyrku nie brała udziału!

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 24 czerwca 2011, 18:59

Nie no Maciejewski jest żenujący... On jeszcze nie wie, czy zostanie na stanowisku trenera reprezentacji, a gdyby była Bibrzycka i Leciejewska, to na pewno walczylibyśmy o medale. LOL. Baty od przeciętnego, osłabionego i kiepsko grającego zespołu. I jeszcze Chorwatki grały ostatnią kwartę z dwiema zawodniczkami na czterech faulach. OMG. OMG. NIE WIERZE.

I już się gubię w tym wszystkim, bo najpierw zawodniczki mówią, że wszystko jest możliwe, a potem trener mówi, że kłamały, bo wiedziały, że nie awansują i dlatego nie chciało im się grać.

I teraz niech nasze panie przeczytają swój list otwarty do PZKosz...

Czuję się osobiście dotknięty, bo dziewczynom naprawdę i ewidentnie nie chciało się grać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2011, 19:04

Pani Agnieszko.....aby prezentować poziom piłkarzy ręcznych czy też siatkarzy potrzeba czegoś jeszcze.Czego? Niech pomyślą ludzie w PZKosz od tego przecież są!!! 8)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 24 czerwca 2011, 19:06

ja mam tylko nadzieje ze wywala Maciejewskiego....

Polki zagraly najgorszy mecz na ME. Dzis moze było i wiecej podan do Kobryn ale ona wiecej dzisiaj grała na czwórce. Zobaczymy co pokaza w nastepnym i ost meczu.

P.S. zero gry pod Mowlik i zero wypracowywania pozycji dla tej zaowdniczki!
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2011, 19:09

Shavo pisze:P.S. zero gry pod Mowlik i zero wypracowywania pozycji dla tej zaowdniczki!

może to właśnie Eli charakter się nie zgadzał? 8)

yanek
Żak

Postautor: yanek » 24 czerwca 2011, 19:11

Hmm........dawno tutaj nie pisałem.

Po obejrzeniu dzisiejszego meczu Chorwacja - Polska mam kilka spostrzeżeń.

1) Wywiad w przerwie meczu z trenerem Maciejewskim. Co mówi trenejro ? Jakoś trzeba załatać dziury w obronie, coś zrobić z Mandir. Ja mam pytanie jedno: Kto ma wiedzieć jak i co ? Mi się zawsze wydawało, że trener.

Darek, siadaj !

2) Wiem, że kadra jest osłabiona, ale nic nie zwalnia naszego zespołu z woli walki. Ja nie widziałem żadnego zacięcia sportowego.

3) Obrona, hhmmmmmm istniało coś takiego w naszym zespole ?

4) Zasłony jakieś ciekawe i wypracowywanie wolnych pozycji do rzutu na obwodzie ? Takie akcje można policzyć na palcach jednej ręki.

5) Ruch, ruch, ruch. Ogladając akcje Polek miałem wrażenie, że telewizor działa w trybie Slow Motion.

I tak ogólnie nie spodziewałem się jakichś fajerwerków w wykonaniu naszego zespołu. Powiem wam jedno z taką dyspozycją byśmy dostali od Wielkiej Brytanii, która organizacją gry w defensywie bije nas na głowę. Kadrowo ten zespół jest dużo słabszy od naszego. Laski graly w słabych zespołach, do tego wiele z nich nie występowało w swoich klubach od gwiazdki. Organizacja gry to zadanie trenera. Darek, siadaj !

Teraz jednak z drugiej strony. Jeśli nie Darek to kto ? Związku nie stać na dobrego, zagranicznego fachowca. Na polskim rynku posucha. (Koziorowicz - spalony z kadrą, a nikogo innego nie widać. )
:)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 24 czerwca 2011, 19:15

matrix pisze:
Shavo pisze:P.S. zero gry pod Mowlik i zero wypracowywania pozycji dla tej zaowdniczki!

może to właśnie Eli charakter się nie zgadzał? 8)

tiaaaa, pewnie była poklucona z Paula.... :lol: :lol: :lol:
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 czerwca 2011, 19:17

rzymi pisze:No ale chyba trener Maciejewski nie ustawia akcji, w której za trzy ma rzucać Ewelina? Smutne to jest... Smutne, że nie radzimy sobie nawet z rezerwowymi Chorwacji. Smutne, że dla naszych rozgrywających przeprowadzenie piłki przez połowę to nie lada wyzwanie... Smutne, że nieważne jak źle gra Żurowska - i tak usiądzie kto inny lub to ona wejdzie z ławki.. Smutne, że musimy "pastwić się" się nad Chomać po 2 minutach gry gdzie spokojnie mogła dostać dłuższą szansę - dużo gorzej by nie zagrała... Smutne, że przez 11 minut (od 5 minuty III kwarty) nie potrafimy zdobyć punktu a w czwartej kwarcie po 6 minutach trafiamy po raz pierwszy (i to z osobistego; tak zdobyliśmy 3 z 10 punktów w IV kw.); dwa razy za 2 (w tym rzut na koniec, już bez obrony) i center trafia za 3... Tak, gdyby była Biba, Lecia itd... Gdyby babcia miała wąsy... Przed nami mecz pożegnalny z Francją. Jestem ciekaw jak się zaprezentujemy...

Smutne....że to wszystko prawda... DAREK powinien sam się podać do dymisji. Zero gry , zero stylu, żenada ogólnie....

Wróć do „Reprezentacja Polski”