Postautor: yanek » 24 czerwca 2011, 19:11
Hmm........dawno tutaj nie pisałem.
Po obejrzeniu dzisiejszego meczu Chorwacja - Polska mam kilka spostrzeżeń.
1) Wywiad w przerwie meczu z trenerem Maciejewskim. Co mówi trenejro ? Jakoś trzeba załatać dziury w obronie, coś zrobić z Mandir. Ja mam pytanie jedno: Kto ma wiedzieć jak i co ? Mi się zawsze wydawało, że trener.
Darek, siadaj !
2) Wiem, że kadra jest osłabiona, ale nic nie zwalnia naszego zespołu z woli walki. Ja nie widziałem żadnego zacięcia sportowego.
3) Obrona, hhmmmmmm istniało coś takiego w naszym zespole ?
4) Zasłony jakieś ciekawe i wypracowywanie wolnych pozycji do rzutu na obwodzie ? Takie akcje można policzyć na palcach jednej ręki.
5) Ruch, ruch, ruch. Ogladając akcje Polek miałem wrażenie, że telewizor działa w trybie Slow Motion.
I tak ogólnie nie spodziewałem się jakichś fajerwerków w wykonaniu naszego zespołu. Powiem wam jedno z taką dyspozycją byśmy dostali od Wielkiej Brytanii, która organizacją gry w defensywie bije nas na głowę. Kadrowo ten zespół jest dużo słabszy od naszego. Laski graly w słabych zespołach, do tego wiele z nich nie występowało w swoich klubach od gwiazdki. Organizacja gry to zadanie trenera. Darek, siadaj !
Teraz jednak z drugiej strony. Jeśli nie Darek to kto ? Związku nie stać na dobrego, zagranicznego fachowca. Na polskim rynku posucha. (Koziorowicz - spalony z kadrą, a nikogo innego nie widać. )