Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 maja 2009, 22:10

hellraiser pisze:nie wiem co porównywać.

Leci to zawodniczka która o głowę przewyższa pozostałe wysokie polskie zawodniczki jeśli chodzi o grę w obronie.Jest najlepsza.
A jeżeli chodzi o grę w ataku to wśród wysokich jest Kobryn i długo długo nic.

Zdania wśród uczonych są podzielone...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 maja 2009, 05:52

Leci to zawodniczka która o głowę przewyższa pozostałe wysokie polskie zawodniczki jeśli chodzi o grę w obronie.Jest najlepsza.

Porażasz mnie ,proponuje kupić sobie telewizor założyć kablówkę najlepiej z TVP sport i oglądać mecze a nie żyć w średniowieczu z swoim przekonaniem
Jeżeli Leciejewska lepiej broni od Żurka to ja chyba zacznę inny sport oglądać bo w tym chyba czegoś nie dostrzegam
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 08 maja 2009, 08:37

koszykarz pisze:dla mnie żelazna ,,10 '' to :

Pawlak , Gajda , Bibrzycka , Mieloszyńska , Skobel , Walich , Leciejewska , Żurowska , Kobryn i Piekarska (z tego względu że Kobryn nie ma zmienniczki)

reszta tak naprawdę nie odegra większej roli.....

Szkoda że kilka koszykarek wypadło ze względu na kontuzje : przede wszystkim Krawiec i Wielebnowska , Międzik na macierzyńskim..

Ja bym powołał Pałke lub Gulak - bo forma Piekarskiej to loteria a sama EWKA nie da rady.....

Moja pierwsza ,,5'' to póki co : Pawlak , Biba , Lecia , Ewka - bo one najlepiej się rozumieją w ,,reprze'' no i SKOBLITO na ,,2''.

A dlaczego nie Gajda,Biba,Mieloszyńska,Leciejewska / Zurowska no i Kobryn bo innej centerki nie ma.

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 08 maja 2009, 12:01

odejdę od tematu "kto, co i dlaczego" i zadam małe pytanko - wybiera się ktos na Łotwę ?
i na dobre i na ZŁE!!!

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 08 maja 2009, 12:16

friel pisze:

Porażasz mnie ,proponuje kupić sobie telewizor założyć kablówkę najlepiej z TVP sport i oglądać mecze a nie żyć w średniowieczu z swoim przekonaniem
Jeżeli Leciejewska lepiej broni od Żurka to ja chyba zacznę inny sport oglądać bo w tym chyba czegoś nie dostrzegam

Ogarnij się człowieku. Każdy może mieć swoją opinię na ten temat, tym bardziej, że obie zawodniczki grają na podobnym poziomie w defensywie, więc ciężko powiedzieć, która jest lepsza w tym elemencie gry. Obie z roli obrońcy wywiązują się bardzo dobrze, więc nie wiem po co te teksty o średniowieczu. Widzę, że obiektywizm nie jest Tobie znany, jesteś ślepo zapatrzony w swój ukochany Gorzów. Może też cały wasz team jest lepszy od Lotosu, a mecze finałowe, to był przypadek + pomoc sędziów ? Bo przecież widać było różnicę klas, gdzie Gorzów zniszczył gdynianki, zwłaszcza mocną obroną, w której tak na prawdę dziewczyny indywidualnie "wykazać" się nie mogły, jak to jest w przypadku krycia indywidualnego. Jasne, Żurek broniła dobrze, w strefie. Widziałeś co się działo, jak wyszliście w 1 meczu z kryciem każdy swego ? Gdzie wtedy była pomoc ? Jak bronił zespół ?
Bez pozdrowień.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 maja 2009, 12:26

Marcino pisze:
friel pisze:

Ogarnij się człowieku. Każdy może mieć swoją opinię na ten temat, tym bardziej, że obie zawodniczki grają na podobnym poziomie w defensywie, więc ciężko powiedzieć, która jest lepsza w tym elemencie gry. Obie z roli obrońcy wywiązują się bardzo dobrze, więc nie wiem po co te teksty o średniowieczu. Widzę, że obiektywizm nie jest Tobie znany, jesteś ślepo zapatrzony w swój ukochany Gorzów. Może też cały wasz team jest lepszy od Lotosu, a mecze finałowe, to był przypadek + pomoc sędziów ? Bo przecież widać było różnicę klas, gdzie Gorzów zniszczył gdynianki, zwłaszcza mocną obroną, w której tak na prawdę dziewczyny indywidualnie "wykazać" się nie mogły, jak to jest w przypadku krycia indywidualnego. Jasne, Żurek broniła dobrze, w strefie. Widziałeś co się działo, jak wyszliście w 1 meczu z kryciem każdy swego ? Gdzie wtedy była pomoc ? Jak bronił zespół ?
Bez pozdrowień.

ale po co te nerwy ;)

Zreszta tak czy siak Justyna sobie za duzo nie pogra w kadrze (takie jest moje zdanie), a jezeli z Leciejewska prezentuja podobny poziom to i tak wiadomo ze zawodniczka z Gdynii wiecej pogra... z wiadomych wzgledów ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 maja 2009, 14:18

Endrju pisze:Zreszta tak czy siak Justyna sobie za duzo nie pogra w kadrze (takie jest moje zdanie), a jezeli z Leciejewska prezentuja podobny poziom to i tak wiadomo ze zawodniczka z Gdynii wiecej pogra... z wiadomych wzgledów ;)

A wszystko to i inne szokujące prawdy możesz wyczytać w "Kodzie da Vinci"

Choć fakt że Leciejewska i Żurowska to zawodniczki na podobnym poziomie.

Zresztą wiadomo jak jest z reprezentacją Polski.

Naj naj -najbardziej utalentowana , najlepsza jest Bibrzycka.
Potem przepaść
Z wysokich najlepsza jest Kobryn-najwięcej potrafi.
Potem Lecia z Żurowską na tym samym poziomie.

A dopiero potem Walich,Gulak.
Obrazek

flash
Młodzik

Postautor: flash » 08 maja 2009, 14:34

Endrju pisze: a jezeli z Leciejewska prezentuja podobny poziom to i tak wiadomo ze zawodniczka z Gdynii wiecej pogra... z wiadomych wzgledów ;)

Taki może być punkt widzenia kibica, a sztab szkoleniowy zwyczajnie ma prawo wyżej cenić umiejętności Leci. I nie ma chyba potrzeby doszukiwać się tutaj kwadratowych jaj. :)
bball

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2009, 22:39

z całym szacunkiem, ale proszę Cię nie wymieniaj Gulak obok Walich. owszem Patrycja zrobiła spory postęp w tym sezonie, ale to wciąż nie ta sama półka.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 maja 2009, 07:45

hellraiser pisze:
Endrju pisze:Zreszta tak czy siak Justyna sobie za duzo nie pogra w kadrze (takie jest moje zdanie), a jezeli z Leciejewska prezentuja podobny poziom to i tak wiadomo ze zawodniczka z Gdynii wiecej pogra... z wiadomych wzgledów ;)

A wszystko to i inne szokujące prawdy możesz wyczytać w "Kodzie da Vinci"

Choć fakt że Leciejewska i Żurowska to zawodniczki na podobnym poziomie.

Zresztą wiadomo jak jest z reprezentacją Polski.

Naj naj -najbardziej utalentowana , najlepsza jest Bibrzycka.
Potem przepaść
Z wysokich najlepsza jest Kobryn-najwięcej potrafi.
Potem Lecia z Żurowską na tym samym poziomie.

Walich od wielu lat gra na wysokim poziomie i jest na pewno o polke wyzej od Gulak a na tym samym poziomie co Lecia i Zurowska moim zdaniem. poza tym porownujesz Kobryn z Zurowska np a to zawodniczki na inne pozycje

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 maja 2009, 07:54

Kobryn gra na 5-ce ale IMO z powodzeniem występować i na 4.. IMO na tej drugiej pozycji jest lepsza.

Jak dla mnie Lecia Walich i Zurowska umieją mniej więcej tyle samo, tyle ze Lecia w przeciwieństwie do 2 pozostałych gra to bez względu na rywala co juz nie raz pokazała w pucharach. Walich an dodatek jest za niska na 4-ke i to co wystarcza na lige nie sprawdza sie na arenie europejskiej.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2009, 08:39 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 maja 2009, 08:30

Greebo pisze:Kobryn gra na 5-ce ale IMO z powodzeniem występować i na 4.. IMO na tej drugiej pozycji jest lepsza.

Jak dla mnie Lecia Walich i Zurowska umieją mniej więcej tyle samo, tyle ze Lecia w przeciwieństwie do 2 pozostałych gra to bez względem na rywala co juz nie raz pokazała w pucharach. Walich an dodatek jest za niska na 4-ke i to co wystarcza na lige nie sprawdza sie na arenie europejskiej.

masz rację... Gdyby Walich miała te 4-5 cm wyżej to wielce prawdopodobne że to ona byłaby wyżej od LECI czy Żurowskiejj .

a tak z silnymi skrzydłowymi z innych reprezentacji - które mają po prawie 190 cm sympatyczny ,,KULFON'' nie ma wielkich szans...

Ale miejsce w reprezentacji jej się jak najbardziej zależy .

swatch
Amator

Postautor: swatch » 11 maja 2009, 11:31

Mecz towarzyski 15.05.2009r. z Belgia (Cetniewo) odwołany?
^^

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 maja 2009, 13:01

A czy 15.05 mecz nie miał być w Gdyni?
ObrazekObrazek

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 11 maja 2009, 15:25

Mecze są 13-14, w piątek nic już nie ma.

Wróć do „Reprezentacja Polski”