ćwierćfinały juniorek

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 15 maja 2006, 19:50

Gorzów tez jest fajny tez tak uwazam...klamka czepiasz sie...kadetkom po prostu sie nie udało...a w rozgrywkach regionalnych rzeczywiscie bylismy na trzecim miejscu. Pierwsze trzy zespoły były po prostu bardzo wyrównane, o czym swiadczy ze wszystkie trzy wyszły do półfinału.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

klamka

Postautor: klamka » 15 maja 2006, 19:52

A polkowice to co?? tez graly z Wami w makroreginie i tez weszly do polfinalow!!!

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 15 maja 2006, 19:53

klamka pisze:A polkowice to co?? tez graly z Wami w makroreginie i tez weszly do polfinalow!!!

A ja mowilam ze... Orzelki beda niespodzianka :D lalala
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 15 maja 2006, 19:54

klamka pisze:A polkowice to co?? tez graly z Wami w makroreginie i tez weszly do polfinalow!!!

No widzisz jaka silna grupa, az 4 zespoły wyszły, dziewczynom przypadło akurat trzecie miejsce. Grupa była silna, ale wyszły z 1/4 finału bez porażki i teraz beda walczyły o finał. Ja zycze im powodzenia i napewno na meczach mnie nie zabraknie
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

seven
Nowy na forum

Postautor: seven » 15 maja 2006, 20:26

Anonymous pisze:No niestety roczniki 89-90 zostały przekazane wraz z odejściem trenerów do MUKSa, więc faktycznie za rok może być różnie... chociaż patrząc na pracę trenerów (p. Barański między innymi), to wszyscy możemy byc pozytywnie zaskoczeni;) I nie będzie tak zle, jak pisze Seven...

Ja nie mówię, że będzie źle... Ja tylko napisałem, że nie ma nic dziwnego w wynikach ćwierćfinału w Poznaniu między innymi z powodu różnicy wieku. Robota w Olimpii czy ktoś lubi trenera Cudaka i innych Waszych trenerów czy nie - jest doskonała i jako osoba troszeczkę się znająca mogę to stwierdzić z pełną stanowczością :wink: A do tego, że wyniki w przyszłym roku nie będą tak przekonywujące chyba nie muszę nikogo przekonywać... Także walczmy dalej i proszę nie deprecjonujmy pracy innych, bo jest to nad wyraz bolesne, zwłaszcza dla zawodniczek :!: Życzę Olimpi powodzenia i walki o medal, bo myślę, że takie są Wasze realne cele. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 maja 2006, 20:32

dla mnie tez Orzeł to lekka niespodzianka, druzyna juniorek jest w rozsypce, byly wspomagane chyba nawet 14latkami i zajely 2miejsce, Brawo dziewczyny
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

gosc

Postautor: gosc » 15 maja 2006, 21:17

To w takim razie ta ,,grupa polkowicka,, nie byla zbyt mocna,skoro zorsypujacy sie zespol pokonal dwa inne.. W tym pzkoszowskim KLUCZU trzeba miec sporo szczescia!!!! patrz wydarzenia w Krakowie.

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 15 maja 2006, 21:52

gosc pisze:To w takim razie ta ,,grupa polkowicka,, nie byla zbyt mocna,skoro zorsypujacy sie zespol pokonal dwa inne.. W tym pzkoszowskim KLUCZU trzeba miec sporo szczescia!!!! patrz wydarzenia w Krakowie.

Całkowicie się zgadzam. Coś tu nie gra. A to raczej nie za sprawą klucza. Niestety jest tak,że są w poczatkowej fazie są grupy gdzie są 3 a nawet 4 dobre zespoły np Wlkp : Kusy Olimpia MUKS i przy głupim zbiegu okoliczności zespoły te w póżniejszej fazie będą wzajemnie się eliminować co niestety spowoduje,że finałowa 8 nie bedzie odpowiadała realią. I przykładem niech bęą juniorki starsze. Przy całej mojej ,,sympati,, dla MUKSa ze spokojem powalczyłby o 6. A jednak ów klucz czy też decyzje Pzkoszu spowodowały ,że odpad w fazie wstęnej.

gosc

Postautor: gosc » 15 maja 2006, 22:19

Niestety to KLUCZ , ktory powstal wiela lat temu, nigdy nie weryfikowany/dla wygody pzkosz- Alojzy Chmiel i jego nastepczyni Zawada/ krzywdzacy juz od wielu lat zespoly, zwlaszcza z zachodniej Polski,ktore musza sie wycinac po drodze ,by rowno podzielic miejsca dla pozostalej czesci ,czesto ,,pustynnej,, koszykarsko.Nikt z wydzialu szkolenia nie pofatyguje sie by na biezaco rozstawiac faworytow. Postepem sa zawody w formule ćwiercfinalow,bo daja szanse walki zespolom dobrym /patrz makroregion dolnoslaski/ wszystkie 4 wyszly.A do tej pory wychodzily dwa i tak w tej sytuacji Gorzow by nie wszedl a tak ma szanse walki o final !!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 maja 2006, 22:21

ginda pisze:dla mnie tez Orzeł to lekka niespodzianka, druzyna juniorek jest w rozsypce, byly wspomagane chyba nawet 14latkami i zajely 2miejsce, Brawo dziewczyny

o obliczu anszej druzyny od zawsze decydowaly umiejętności indywidualne, a nie kolektyw, bo takowego trudno sie doszukac. Nie jest to miejsce na rozpisywanie sie nad sytuacją w druzynie juniorek, ale laski naprawdę mają potencjał i spore umiejętności. Wystarczy, ze którejś z dziewczyn wyjdzie mecz i wygrana praktycznie jest zapewniona, bo żadko kiedy reszta schodzi poniżej jakiegoś poziomu. Kluczową zawodniczką w juniorkach jest Łucja Tomczak. Czasem "włączy" się Karolina albo Agnieszka i gra gitara.

odnośnie czternastolatek - owszem. w skłądzie znalazło się kilka dziewczyn z kadetek, ale nie był to przypadkowe laski, ale wyrózniające sie dziewczyny, ktore dzieki takim imprezom i mozliwości grania ze starszymi zbierają doświadczenie. Moge np. powiedzieć, że Monika Jasnowska (14l.) była drugim strzelcem naszego zespołu w tych cwiercfinałach. a "Ponia", czy "Ula" takze swoje zrobiły wiec chyba nie mozna mowic złego słowa o tych dziewczynach.

Niestety na półfinałach bedziemy musieli radzić sobie bez Agi Nowak :( Ta dziewczyna to wyraźnie nei ma szczescia. W zeszlym roku (jeszcze w kadetkach) złapała kontuzje tuż przed finałami Kadetek w Lublinie. Cud sprawil, ze zagrała i poszlo calkeim niezle (jak sama mowi ;-) ) i laski zajęły IV miejsce, gdzie nikt na nie nie stawiał.

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 22:46

gosc pisze:Niestety to KLUCZ , ktory powstal wiela lat temu, nigdy nie weryfikowany/dla wygody pzkosz- Alojzy Chmiel i jego nastepczyni Zawada/ krzywdzacy juz od wielu lat zespoly, zwlaszcza z zachodniej Polski,ktore musza sie wycinac po drodze ,by rowno podzielic miejsca dla pozostalej czesci ,czesto ,,pustynnej,, koszykarsko.Nikt z wydzialu szkolenia nie pofatyguje sie by na biezaco rozstawiac faworytow. Postepem sa zawody w formule ćwiercfinalow,bo daja szanse walki zespolom dobrym /patrz makroregion dolnoslaski/ wszystkie 4 wyszly.A do tej pory wychodzily dwa i tak w tej sytuacji Gorzow by nie wszedl a tak ma szanse walki o final !!!!

I dlatego powstały te zmiany, które są zdecydowanie sprawiedliwsze przynajmniej dla paru ekip, bo także i przez to mamy w ćwierćfinałach wyniki 100-40 ( przykładowo), a właśnie te zmiany dały szanse mocniejszym województwom na wyjście czterech, a nie dwóch ekip. Poza tym z tą zachodnią Polską to troszkę przesadziłe (a) ś. Faktem jest, że najmocniejszym województwem od powiedzmy 5-7 lat jest Wielkopolska, ale już o drugie zasadniczo biją się Mazowsze z Dolnośląskim, potem Małopolska, Łódzkie, Śląskie i Pomorskie - no i reszta. (oczywiście pisząc Dolnośląskie mam na myśli połączone z Lubuskiem). Zresztą w jaki sposób rozstawiać - to dopiero idiotyzm - wedle uznania??? Wedle poprzedniej imprezy w tym roczniku??? Przecież zespoły się diametralnie zmieniają w ciągu dwóch lat... :shock: Ten system, aczkolwiek niedoskonały jest chyba najuczciwszy i najbardziej racjonalny mimo wyjazdu np. Olsztyna do Zgorzelca lub Gorzowa do Tarnawy - pozdrawiam seven

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 22:51

Naprawdę mają dużo szczęścia - najpierw łatwy ćwierćfinał , a teraz jedyny półfinał w którym mają jakieś szanse na wyjście , w każdym innym byłyby czwarte ...

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 22:53

Anonymous pisze:Naprawdę mają dużo szczęścia - najpierw łatwy ćwierćfinał , a teraz jedyny półfinał w którym mają jakieś szanse na wyjście , w każdym innym byłyby czwarte ...

Polkowice oczywiście ...

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 15 maja 2006, 23:07

Agniesia trzymaj sie ;) Bedzie dobrze ;) Pamietaj mysle o Tobie Buzka i nie boj sie niczego :wink:
Koszykowka to nie tylko MILOSC ................ to STYL ZYCIA....

Gość

Postautor: Gość » 15 maja 2006, 23:12

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:Naprawdę mają dużo szczęścia - najpierw łatwy ćwierćfinał , a teraz jedyny półfinał w którym mają jakieś szanse na wyjście , w każdym innym byłyby czwarte ...

Polkowice oczywiście ...

nie mają szansy ... 8)

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”