Derby Poznania: AZS Poznań vs MUKS Poznań 78:48

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Kto wygra derby??

Czas głosowania minął 08 grudnia 2007, 15:27

AZS Poznań
20
71%
MUKS Poznań
8
29%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 03 grudnia 2007, 15:58

Longerinho pisze:A tu rada , lepiej te dzeici uciszcie bo to wstyd

wlodi9 pisze:Ale nikt tu Im nie wytyka , że jest Ich malo, maja slaby doping czy cos...
chodzilo tylko o to ,żeby zrobic cos z dziecmi z podstawowki , ktore kibicuja po drugiej stronie KK AZSu (to miala byc tylko rada, a nie nauczka czy cos w tym stylu :!: )

Co Wy macie do tych dzieci? Z wiedenskiego chóru chłopięcego jestesci czy co???

Ogólnie no comments!

Barti
Żak

Postautor: Barti » 03 grudnia 2007, 16:03

Szymon pisze:AD.2) Ano własnie.... w Gorzowie czy Lesznie wszystko zaczyna sie rodzić i według mnie, troszkę pokory by się zdało!! Żeby nie było, życzę w/w ekipom jak najlepiej, rozwijajcie się dalej, ale przytyki i pouczania do kibiców AZsu (którzy są na scenie kibicowskiej już kilka sezonów) jest według mnie nie na miejscu.

Do kibiców AZS-u Poznań zawsze odnosiłem się z szacunkiem, widać to zresztą w kilku moich postach, pokory jak i samokrytycyzmu też mi nie brak, ale tu cały czas zwracałem uwagę na jedną sytuację, do której samo z się dołączyły porównania. Bogata kibicowska historia kibiców AZS-u Poznań nie upoważnia jednak do tego, by w obliczu ich TERAŹNIEJSZYCH dokonań, strzelali do nas, nowicjuszy :"...cieńko było, my w 8 robimy na takiej hali robimy petardę...". Ja nie kwestionuję ich dokonań w całej Ich historii ruchu kibicowskiego, ale w kontekście jednej sytuacji, która miała miejsce i została poparta przykładami z niedalekiej przeszłości.
MARAS pisze: chłopie na mecze jeszcze nie chodziłeś gdy my w sezonie kiedy Gorzów wchodził do ekstraklasy byliśmy na waszej sali bodajże na Pucharze Rektora

Jesteś pewien, tego co napisałeś??
MARAS pisze:bo sam sie normalnie ośmieszasz chloptasiu

Nie wiem, jak odbierasz moje wpisy do Ciebie, ale ja starałem się zawsze okazywać Tobie szacunek, Ty tutaj już niekoniecznie. I "chłoptasiu" to do Swoich kolegów na Swoim podwórku pod domem możesz mówić (bez obrazy dla Nich), bo wiosen na karku u mnie może być więcej niż u Ciebie (choć mogę się mylić).
MARAS pisze:A że do Areny przyjechaliście w dużej grupie i sie panoszyliście

Przestań kpić, bo nie przystoi.
MARAS pisze:I nie prowokuj więcej bo twoje posty dzialają na mnie jak płachta na byka

No rzeczywiście prowokacja z mojej strony. To masz problem.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2007, 16:34 przez Barti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 03 grudnia 2007, 16:22

MirU <pozna> pisze:

Co Wy macie do tych dzieci? Z wiedenskiego chóru chłopięcego jestesci czy co???

Ogólnie no comments!

Jeżeli Wam to nie przeszkadza to spoko, nie bylo tematu z mojej strony :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 03 grudnia 2007, 16:24

Barti pisze:
Szymon pisze:AD.2) Ano własnie.... w Gorzowie czy Lesznie wszystko zaczyna sie rodzić i według mnie, troszkę pokory by się zdało!! Żeby nie było, życzę w/w ekipom jak najlepiej, rozwijajcie się dalej, ale przytyki i pouczania do kibiców AZsu (którzy są na scenie kibicowskiej już kilka sezonów) jest według mnie nie na miejscu.

strzelali do nas, nowicjuszy
Nikt niczym nie strzela...Poprostu sam masz jakis problem odnosnie kibicowania w Arenie...A kazdy Ci pisze ze to nioe jest hala gorzowska tylko ARENA..a wczoraj było tylu kibiców ilu było..I najwazniejsze jest ze dopingowalismy swoją drużyne,bo po drugiej stronie parkietu kibiców Muksu nie widziałem...
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Gość

Postautor: Gość » 03 grudnia 2007, 18:40

odczepcie sie od wlodiego9 - on przynajmneiej ma cos konkretnego do powiedzenia :!:
a wiec odpowiedz dla wlodiego: te dzieci byly z Czarnkowa i przyjechaly na mecz "okazionalnie";)

a w kwesti wypowiedzi Bartiego - n/c. Wszystko powiedzial juz Szymon.

PS: to byęm ja:D mytek:D sorry, zapomnialem sie zalogowac:]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 grudnia 2007, 19:02

Abstrahując od "dzieci, bogatej historii kibicowskiej i petardy w 8 osób"... taka malutka uwaga...

Wiem, że wiele razy poruszany był temat tego, gdzie powinna zajmować miejsce grupa (lub grupka) aktywnie, gardłowo dopingująca... Jednak widać raczej wyraźnie, że pod względem kibicowskim obecne miejsce się raczej nie sprawdza (MOIM ZDANIEM rzecz jasna). Wiele osób stwierdziło po wczorajszym meczu, że nie było słychać dopingu... i niestety w dużej mierze te słowa są prawdziwe. Wiadomo, że kilka razy udało się coś rozszyfrować i zwrócić uwagę, że coś tam jest krzyczane, ale NAPRAWDĘ z drugiej strony sali doping 8-10 ludzi (bo tylu z obserwacji u Was krzyczy niestety) po prostu NIKNIE. Stąd też uwagi o dzieciach... one po prostu są bardziej słyszalne, niż Wasza grupa (nie licząc bębna ;) ). Pomijam już fakt, że nawet fani PSŻetu Was najwyraźniej nie słyszeli i nie potrafili zrozumieć, bo kompletną wiochą niestety było rozpoczęcie przez nich w pewnej chwili (o czym zapewne nie wiecie) dopingu, cytuję: "INEA, INEA" ;).

Może warto rozważyć rezygnację z bardzo co prawda wyeksponowanych i dodających splendoru miejsc koło parkietu i spróbować, wtapiając się w tłum, pokierować dopingiem reszty sali? Wydaje mi się, że byłby to też sposób na poszerzenie Waszych szeregów - raczej nie zmusicie zbyt wielu osób obecnie siedzących sobie wygodnie, aby odważyły się iść do Was - nieznanych im ludzi, i stać zaraz koło parkietu krzycząc. Z praktyki jednak wiem, że bardzo prosto jest "zarazić" dopingowaniem kogoś, kto siedzi ledwie kilka-kilkanaście metrów od miejsca, gdzie się dopinguje. Efekt " świadomości tłumu" działa również w tym przypadku. Mogę się też założyć, że jedna-dwie osoby z charyzmą potrafiłyby nauczyć te pełne entuzjazmu dzieciaki z gimnazjum Waszych przyśpiewek (bo jak sądzę takie macie) i pokierować ich poczynaniami. A to już by była spora grupa gardeł;)

Pozdrowionka:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 03 grudnia 2007, 19:10

w przeciągu dwoch dni slyszę drugi taki glos odnosnie naszego "miejsca" w Arenie - pierwszy pochodzi z ust Łukasza Z., drugi teraz od Seby. Temat napewno jest godny przemyslenia, ale nie wiem jak to bedzie z reszta ludzi;)
reloaded :]

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 03 grudnia 2007, 20:19

A wiec tak co do dzieci to proponuje skonczyc ten temat juz , miala byc tylko dobra rada , a wynikla z tego nie potrzebna mala klotnia :? .

Co do Skorpionow to rzeczywiscie z ta Inea zrobili sobie troche siare, a po za tym maja z Wami zgode chyba, nie?? To czemu nie dopinguja z Wami jak juz sa na meczu, tylko siedza gdzies indziej z szalami i z flaga :roll: :roll: !!
I po za tym bedac "tak blisko" kibicow AZSu jak moga krzyczec "Inea" :?
Jesli cos zle napisalem to sorki.

Co do miejsca , z ktorego dopingujecie to ciezka sprawa, bo jak sie przesiadziecie to nie macie pewnosci ze hala sie dolaczy, a na pewno z trybun bedzie Was troszke gorzej slychac (wybor nalezy do Was :wink: )

P.S. Jak macie czas(nie macie meczu) i ochote to mozecie wpasc na MUKS w sobote :wink: :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 21:39

W sobote to AZS gra mecz w Rybniku, więc na MUKSie nikogo nie będzie bo i po co :!:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 03 grudnia 2007, 22:36

Maraaaas, wyluzuj :!:

z Rybnikiem to jeszcze nic nie wiadomo, ae np. ja na meczu MUKSu nie bylem jeszcze;)
reloaded :]

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 03 grudnia 2007, 22:38

Barti pisze:

Do kibiców AZS-u Poznań zawsze odnosiłem się z szacunkiem, widać to zresztą w kilku moich postach, pokory jak i samokrytycyzmu też mi nie brak, ale tu cały czas zwracałem uwagę na jedną sytuację, do której samo z się dołączyły porównania. Bogata kibicowska historia kibiców AZS-u Poznań nie upoważnia jednak do tego, by w obliczu ich TERAŹNIEJSZYCH dokonań, strzelali do nas, nowicjuszy :"...cieńko było, my w 8 robimy na takiej hali robimy petardę...". Ja nie kwestionuję ich dokonań w całej Ich historii ruchu kibicowskiego, ale w kontekście jednej sytuacji, która miała miejsce i została poparta przykładami z niedalekiej przeszłości.
MARAS pisze: chłopie na mecze jeszcze nie chodziłeś gdy my w sezonie kiedy Gorzów wchodził do ekstraklasy byliśmy na waszej sali bodajże na Pucharze Rektora

Jesteś pewien, tego co napisałeś??
MARAS pisze:bo sam sie normalnie ośmieszasz chloptasiu

Nie wiem, jak odbierasz moje wpisy do Ciebie, ale ja starałem się zawsze okazywać Tobie szacunek, Ty tutaj już niekoniecznie. I "chłoptasiu" to do Swoich kolegów na Swoim podwórku pod domem możesz mówić (bez obrazy dla Nich), bo wiosen na karku u mnie może być więcej niż u Ciebie (choć mogę się mylić).
MARAS pisze:A że do Areny przyjechaliście w dużej grupie i sie panoszyliście

Przestań kpić, bo nie przystoi.
MARAS pisze:I nie prowokuj więcej bo twoje posty dzialają na mnie jak płachta na byka

No rzeczywiście prowokacja z mojej strony. To masz problem.
Pozdrawiam

Zalosne sa twoje wypowiedzi troszke,ale tak bywa w zyciu zobaczymy co bedzie dalej zycze powodzenia bez napinki:) 8)
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 04 grudnia 2007, 07:25

MARAS pisze:W sobote to AZS gra mecz w Rybniku, więc na MUKSie nikogo nie będzie bo i po co :!:

Spoko, przeciez napisalem ze jak nie macie meczu, po co?? Przyjdziesz to zobaczysz po co , Pzd :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 grudnia 2007, 12:30

wlodi9 pisze:
MARAS pisze:W sobote to AZS gra mecz w Rybniku, więc na MUKSie nikogo nie będzie bo i po co :!:

Spoko, przeciez napisalem ze jak nie macie meczu, po co?? Przyjdziesz to zobaczysz po co , Pzd :wink:

Nie przyjde bo będe w Rybniku :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 04 grudnia 2007, 15:14

MARAS pisze:
wlodi9 pisze:

Nie przyjde bo będe w Rybniku :lol:

O.K. , w takim razie Tych co nie jada do Rybnika i maja chec i wolny czas zapraszam :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Gość

Postautor: Gość » 08 grudnia 2007, 00:41

O.K. , w takim razie Tych co nie jada do Rybnika i maja chęć i wolny czas zapraszam

A ja kiedyś się przejde na MUKSa w myśl zasady kibicowania wszystkiemu co poznańskie :)

A co do naszego kibicowania...Wg mnie problem to hala. Arena nie nadaje się do rozgrywek kosza. Mniejsza, ale lepsza Chwiałka napewno pomogłaby nam zaktywiować widzów.

A co do tego, że kibicują z nami gimnazjaliści...Nie rozumiem tego zażutu. Śmiać mi się chce jak coś takiego słysze. Czy ktoś ma 5, czy 105 lat może przyjśc w szaliku i kibicować-mamy wolny kraj.

A kibice PSŻtu...czemu z nami nie kibicują?...dobre pytanie :)

To tyle ode mnie

Wróć do „AZS Poznań”