AZS poważnie osłabiony :( (ale sie nie rozsypuje!)

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

kula
Amator
Kontaktowanie:

AZS poważnie osłabiony :( (ale sie nie rozsypuje!)

Postautor: kula » 31 maja 2005, 10:36

Karuzela transferowa, w lidze koszykarek nabiera tempa. Piąty zespól ubiegłorocznego sezonu przystępuje do niezwykle trudnych rozmów transferowych z zawodniczkami. Dziś już jednak wiadomo, że w barwach akademiczek, w nadchodzącym sezonie nie zobaczymy już reprezentantek kraju Aleksandry Karpińskiej oraz Beaty Krupskiej Tyszkiewicz..

Pierwsza z zawodniczek występować będzie, w barwach PZU Polfy Pabianice, której trenerem, jak już wcześniej informowaliśmy został były szkoleniowiec reprezentacji Polski Tomasz Herkt. Odejście Karpińskiej, to dla działaczy niespodzianka. - "Wszystko przez opieszałość działaczy w Poznaniu. Gorzów był szybki i konkretny - tłumaczy Karpińska. Umowy w Gorzowie jeszcze nie podpisałam, ale ustnie ją zaakceptowałam. – W środę podpiszę dwuletni kontrakt i nic już tego zmieni" – mówi zawodniczka . Opieszałość działaczy spowodowana była zapewne organizacją tak wielkiej imprezy jaką były Akademickie Mistrzostwa Polski, w Lekkiej Atletyce organizowane właśnie, w Poznaniu.

Kto wypełni lukę po odejściu Tyszkiewicz i Karpińskiej ? - "Do końca tego tygodnia chcemy przeprowadzić rozmowy z wszystkimi kandydatkami do gry w AZS i ustalić skład. Będziemy na pewno, w tym sezonie stawiać częściej na młode zawodniczki. Ogrywać się będzie na pewno młoda Idczak . Niewykluczone, że do rodzinnego miasta wróci Natalia Waligórska." - powiedział trener AZS Grzegorz Szajek.

Za "Gazetą Wyborczą" Łukasz Klin - sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 31 maja 2005, 14:15

DO D... TO WSZYSTKO! OLA SOBIE POJDZIE BEATA TEŻ I NAM POZOSTANIE 1 LIGA! NIE OSZUKUJMY SIE TAKIM SKŁADEM ZA WIEKE NIE ZDZIAŁAMY! :cry: :cry: :cry: :cry: DO BANI! DZIAŁACZE NIE MIELI PIENIĘDZY - PEWNIE TEŻ ALE MOIM ZDANIEM (TO TYLO MOJE ZDANIE) NIE MIELI CHĘCI DO ZATRZYMANIA ICH!

PA PA AZS-ie!!!! :(

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 31 maja 2005, 15:32

majorek co ty pierdzielisz? bo jak dla mnie to nie za bardzo to normalne. odeszły dwie zawodniczki i się nagle rozsypuje? Z Ostrowa odeszły w trakcie sezonu 3 i nikt o wielkim rozsypywaniu nie mówił. I nawet powiem więcej do ostatnich chwil walczylismy o e-klase! Spokojnie. nie mówcie hop. To jeszcze dużo czasu żeby pozmieniać cokolwiek.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 maja 2005, 15:41

MAJOREK pisze:DO D... TO WSZYSTKO! OLA SOBIE POJDZIE BEATA TEŻ I NAM POZOSTANIE 1 LIGA! NIE OSZUKUJMY SIE TAKIM SKŁADEM ZA WIEKE NIE ZDZIAŁAMY! :cry: :cry: :cry: :cry: DO BANI! DZIAŁACZE NIE MIELI PIENIĘDZY - PEWNIE TEŻ ALE MOIM ZDANIEM (TO TYLO MOJE ZDANIE) NIE MIELI CHĘCI DO ZATRZYMANIA ICH!

PA PA AZS-ie!!!! :(

Bzdury gadasz Majorek! My nie mamy wplywu na decyzje dziewczyn. I przestan sie mazac jak dzieciak.
Idz se na browara i sie rozluznij.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 31 maja 2005, 16:32

Majorek i ty chcesz byc najwierniejszym kibicem AZS-u?? Popatrz na siebie?? co soba reprezentujesz?? Ledwie dwie zawodniczki odchodza a ty lamentujesz jakby AZS sie rozpadal! Dla twojej wiadomosci przed poprzednim sezonem odeszly od nas 3 (trzy) podstawowe zawodniczki i jakos AZS sie nie rozpadl! Dlaczego teraz mialo by byc inaczej??

Zreszta przytocze Ci pewien przyklad Pare lat temu w ekstraklasie kobiet gral zespol OLIMPII POZNAŃ, były sukcesy mniejsze, wieksze, arena zapełniała sie po brzegi. Pozniej niestety z paru powodow, zespol ekstraklasowy zostal wycofany z rozgrywek, jednak istniala druzyna juniorek, kadetek, mlodziczek i najwierniejsi kibice zostali przy tej druzynie. Teraz sa jednymi z najlepszych kibicow w Polsce, przynajmniej zadna druzyna juniorska nie ma tak wiernych, oddanych i poswiecajacych sie tej druzynie kibicow jak wlasnie OLIMPIA!

Wiec nie rozpaczaj bo obojetnie kto bedzie gral w tej druzynie to zawsze beda to te same barwy niebiesko-białe!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 31 maja 2005, 18:48

Bury pisze:Majorek i ty chcesz byc najwierniejszym kibicem AZS-u?? Popatrz na siebie?? co soba reprezentujesz?? Ledwie dwie zawodniczki odchodza a ty lamentujesz jakby AZS sie rozpadal! Dla twojej wiadomosci przed poprzednim sezonem odeszly od nas 3 (trzy) podstawowe zawodniczki i jakos AZS sie nie rozpadl! Dlaczego teraz mialo by byc inaczej??

Zreszta przytocze Ci pewien przyklad Pare lat temu w ekstraklasie kobiet gral zespol OLIMPII POZNAŃ, były sukcesy mniejsze, wieksze, arena zapełniała sie po brzegi. Pozniej niestety z paru powodow, zespol ekstraklasowy zostal wycofany z rozgrywek, jednak istniala druzyna juniorek, kadetek, mlodziczek i najwierniejsi kibice zostali przy tej druzynie. Teraz sa jednymi z najlepszych kibicow w Polsce, przynajmniej zadna druzyna juniorska nie ma tak wiernych, oddanych i poswiecajacych sie tej druzynie kibicow jak wlasnie OLIMPIA!

Wiec nie rozpaczaj bo obojetnie kto bedzie gral w tej druzynie to zawsze beda to te same barwy niebiesko-białe!

chyba nawet wiecej o ile mnie pamiec nie myli. ale wtedy sobie jakos poradzilismy, teraz sobie tez jakos poradzimy...mimo wszystko jestesmy dopiero dwa sezony w ekstraklasie...

nie mozemy miec za zle to ze niektore zawodniczki odchodza: one po prostu ida tam gdzie beda mialy lepiej zapewniony byt...w koncu kariera sportowca nie trwa tak dlugo jak np: muzyka...

do nas tez w sezonie "wicemistrzowskim" chodzilo dosc duzo kibicow, w tym sezonie wialo pustkami z kazdej strony, ale nie bylo mysle tragicznie i tragicznie nie bedzie :D

POZNAŃ GÓRĄ :!:
reloaded :]

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 31 maja 2005, 21:20

ZGADZAM SIĘ CZĘŚCIOWO Z WAMI ACZKOLWIEK: W ZESZŁYM SEZONIE "STARY BROWAR" ZDOBYŁ WICE-MISTRZOSTWO POLSKI. ODESZŁY 3-PODSTAWOWE ZAWODNICZKI I W TYM SEZONIE AZS POZNAŃ ZAJĄ 5 MIEJSCE. WÓWCZAS W SKŁADZIE BYŁO AZS-u BYŁO 7-9 ZAWODNICZEK KTÓRE MOGŁY GRAĆ W PODSTAWOWYM SKŁADZIE! W AZS-ie MIELIŚMY 5 ZAWODNICZEK GRAJĄCYCH I 2-3 KTÓRE MOGŁY EWENTUALNIE GRAĆ W MECZU! SĄDZE, ŻE STRATA 40% PODSTAWOWEGO SKŁADU TO DOTKLIWE DLA ZESPOŁU.
MOIM ZDANIEM BĘDZIE BARDZO TRUDNO ŻEBY OSIĄGNĄĆ COŚ WSPANIAŁEGO. JA WIERZĘ W TĄ DRUŻYNE, WIERZĘ W LUDZI, WIERZĘ W ZAWODNICZKI ALE MOJA WIARA JEST CORAZ SŁABSZA! MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE DOBRZE ALE ...

NIE NAJEŻDŻAJCIE JUŻ NA MNIE :(

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 maja 2005, 21:57

Przpominam w zeszlym sezonie odeszly:

Pantelejewa, Toma ( Pabianice)
Trafimowa ( Wisla)
Kaniowska
Terzic ( niedostala wizy na wjazd do Polski)
Budniak
Andrzejak
trener Herkt ( Astoria)

ze srebrnego skladu zostala tylko czwórka: Krupa, Cieciera, Mrozik i Puma.

Nie tragizujcie ktos do nas tez przyjdzie i wtedy sie bedziemy cieszyc.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 01 czerwca 2005, 08:33

Mytek pisze:
chyba nawet wiecej o ile mnie pamiec nie myli. (...)
POZNAŃ GÓRĄ :!:

Odeszlo wiecej, ale generalnie chodzilo mi o trzy zawodniczki z pierwszej piatki (Trafimova, Toma, Pantelejewa), ktore odeszly po sezonie!

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 01 czerwca 2005, 17:23

Bury pisze:Wiec nie rozpaczaj bo obojetnie kto bedzie gral w tej druzynie to zawsze beda to te same barwy niebiesko-białe!

Piękne słowa! Zgadzam się w 100 % z Burym! Nie ma co robić doliny tylko myśleć powoli nad przyszłym sezonem i dopingiem!

P.S

Może niedługo jakiś meczyk mały?

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 07 czerwca 2005, 12:58

Ciekawe podsumowanie Burego z ktorym jak miru rowniez sie zgadzam i popieram a co do podpisywania kontraktow i odejsc zawodniczek to My (kibice) nie mamy zadnego wplywu gdyz one same podejmuja gdzie beda chcialy w przyszlym sezonie grac..... :)
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Wróć do „AZS Poznań”