Karuzela transferowa, w lidze koszykarek nabiera tempa. Piąty zespól ubiegłorocznego sezonu przystępuje do niezwykle trudnych rozmów transferowych z zawodniczkami. Dziś już jednak wiadomo, że w barwach akademiczek, w nadchodzącym sezonie nie zobaczymy już reprezentantek kraju Aleksandry Karpińskiej oraz Beaty Krupskiej Tyszkiewicz..
Pierwsza z zawodniczek występować będzie, w barwach PZU Polfy Pabianice, której trenerem, jak już wcześniej informowaliśmy został były szkoleniowiec reprezentacji Polski Tomasz Herkt. Odejście Karpińskiej, to dla działaczy niespodzianka. - "Wszystko przez opieszałość działaczy w Poznaniu. Gorzów był szybki i konkretny - tłumaczy Karpińska. Umowy w Gorzowie jeszcze nie podpisałam, ale ustnie ją zaakceptowałam. – W środę podpiszę dwuletni kontrakt i nic już tego zmieni" – mówi zawodniczka . Opieszałość działaczy spowodowana była zapewne organizacją tak wielkiej imprezy jaką były Akademickie Mistrzostwa Polski, w Lekkiej Atletyce organizowane właśnie, w Poznaniu.
Kto wypełni lukę po odejściu Tyszkiewicz i Karpińskiej ? - "Do końca tego tygodnia chcemy przeprowadzić rozmowy z wszystkimi kandydatkami do gry w AZS i ustalić skład. Będziemy na pewno, w tym sezonie stawiać częściej na młode zawodniczki. Ogrywać się będzie na pewno młoda Idczak . Niewykluczone, że do rodzinnego miasta wróci Natalia Waligórska." - powiedział trener AZS Grzegorz Szajek.
Za "Gazetą Wyborczą" Łukasz Klin - sportowefakty.pl
AZS poważnie osłabiony :( (ale sie nie rozsypuje!)
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
majorek co ty pierdzielisz? bo jak dla mnie to nie za bardzo to normalne. odeszły dwie zawodniczki i się nagle rozsypuje? Z Ostrowa odeszły w trakcie sezonu 3 i nikt o wielkim rozsypywaniu nie mówił. I nawet powiem więcej do ostatnich chwil walczylismy o e-klase! Spokojnie. nie mówcie hop. To jeszcze dużo czasu żeby pozmieniać cokolwiek.
MAJOREK pisze:DO D... TO WSZYSTKO! OLA SOBIE POJDZIE BEATA TEŻ I NAM POZOSTANIE 1 LIGA! NIE OSZUKUJMY SIE TAKIM SKŁADEM ZA WIEKE NIE ZDZIAŁAMY!![]()
![]()
![]()
DO BANI! DZIAŁACZE NIE MIELI PIENIĘDZY - PEWNIE TEŻ ALE MOIM ZDANIEM (TO TYLO MOJE ZDANIE) NIE MIELI CHĘCI DO ZATRZYMANIA ICH!
PA PA AZS-ie!!!!
Bzdury gadasz Majorek! My nie mamy wplywu na decyzje dziewczyn. I przestan sie mazac jak dzieciak.
Idz se na browara i sie rozluznij.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Majorek i ty chcesz byc najwierniejszym kibicem AZS-u?? Popatrz na siebie?? co soba reprezentujesz?? Ledwie dwie zawodniczki odchodza a ty lamentujesz jakby AZS sie rozpadal! Dla twojej wiadomosci przed poprzednim sezonem odeszly od nas 3 (trzy) podstawowe zawodniczki i jakos AZS sie nie rozpadl! Dlaczego teraz mialo by byc inaczej??
Zreszta przytocze Ci pewien przyklad Pare lat temu w ekstraklasie kobiet gral zespol OLIMPII POZNAŃ, były sukcesy mniejsze, wieksze, arena zapełniała sie po brzegi. Pozniej niestety z paru powodow, zespol ekstraklasowy zostal wycofany z rozgrywek, jednak istniala druzyna juniorek, kadetek, mlodziczek i najwierniejsi kibice zostali przy tej druzynie. Teraz sa jednymi z najlepszych kibicow w Polsce, przynajmniej zadna druzyna juniorska nie ma tak wiernych, oddanych i poswiecajacych sie tej druzynie kibicow jak wlasnie OLIMPIA!
Wiec nie rozpaczaj bo obojetnie kto bedzie gral w tej druzynie to zawsze beda to te same barwy niebiesko-białe!
Zreszta przytocze Ci pewien przyklad Pare lat temu w ekstraklasie kobiet gral zespol OLIMPII POZNAŃ, były sukcesy mniejsze, wieksze, arena zapełniała sie po brzegi. Pozniej niestety z paru powodow, zespol ekstraklasowy zostal wycofany z rozgrywek, jednak istniala druzyna juniorek, kadetek, mlodziczek i najwierniejsi kibice zostali przy tej druzynie. Teraz sa jednymi z najlepszych kibicow w Polsce, przynajmniej zadna druzyna juniorska nie ma tak wiernych, oddanych i poswiecajacych sie tej druzynie kibicow jak wlasnie OLIMPIA!
Wiec nie rozpaczaj bo obojetnie kto bedzie gral w tej druzynie to zawsze beda to te same barwy niebiesko-białe!
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Bury pisze:Majorek i ty chcesz byc najwierniejszym kibicem AZS-u?? Popatrz na siebie?? co soba reprezentujesz?? Ledwie dwie zawodniczki odchodza a ty lamentujesz jakby AZS sie rozpadal! Dla twojej wiadomosci przed poprzednim sezonem odeszly od nas 3 (trzy) podstawowe zawodniczki i jakos AZS sie nie rozpadl! Dlaczego teraz mialo by byc inaczej??
chyba nawet wiecej o ile mnie pamiec nie myli. ale wtedy sobie jakos poradzilismy, teraz sobie tez jakos poradzimy...mimo wszystko jestesmy dopiero dwa sezony w ekstraklasie...
nie mozemy miec za zle to ze niektore zawodniczki odchodza: one po prostu ida tam gdzie beda mialy lepiej zapewniony byt...w koncu kariera sportowca nie trwa tak dlugo jak np: muzyka...
do nas tez w sezonie "wicemistrzowskim" chodzilo dosc duzo kibicow, w tym sezonie wialo pustkami z kazdej strony, ale nie bylo mysle tragicznie i tragicznie nie bedzie
POZNAŃ GÓRĄ
reloaded :]
ZGADZAM SIĘ CZĘŚCIOWO Z WAMI ACZKOLWIEK: W ZESZŁYM SEZONIE "STARY BROWAR" ZDOBYŁ WICE-MISTRZOSTWO POLSKI. ODESZŁY 3-PODSTAWOWE ZAWODNICZKI I W TYM SEZONIE AZS POZNAŃ ZAJĄ 5 MIEJSCE. WÓWCZAS W SKŁADZIE BYŁO AZS-u BYŁO 7-9 ZAWODNICZEK KTÓRE MOGŁY GRAĆ W PODSTAWOWYM SKŁADZIE! W AZS-ie MIELIŚMY 5 ZAWODNICZEK GRAJĄCYCH I 2-3 KTÓRE MOGŁY EWENTUALNIE GRAĆ W MECZU! SĄDZE, ŻE STRATA 40% PODSTAWOWEGO SKŁADU TO DOTKLIWE DLA ZESPOŁU.
MOIM ZDANIEM BĘDZIE BARDZO TRUDNO ŻEBY OSIĄGNĄĆ COŚ WSPANIAŁEGO. JA WIERZĘ W TĄ DRUŻYNE, WIERZĘ W LUDZI, WIERZĘ W ZAWODNICZKI ALE MOJA WIARA JEST CORAZ SŁABSZA! MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE DOBRZE ALE ...
NIE NAJEŻDŻAJCIE JUŻ NA MNIE :(
MOIM ZDANIEM BĘDZIE BARDZO TRUDNO ŻEBY OSIĄGNĄĆ COŚ WSPANIAŁEGO. JA WIERZĘ W TĄ DRUŻYNE, WIERZĘ W LUDZI, WIERZĘ W ZAWODNICZKI ALE MOJA WIARA JEST CORAZ SŁABSZA! MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE DOBRZE ALE ...
NIE NAJEŻDŻAJCIE JUŻ NA MNIE :(
Przpominam w zeszlym sezonie odeszly:
Pantelejewa, Toma ( Pabianice)
Trafimowa ( Wisla)
Kaniowska
Terzic ( niedostala wizy na wjazd do Polski)
Budniak
Andrzejak
trener Herkt ( Astoria)
ze srebrnego skladu zostala tylko czwórka: Krupa, Cieciera, Mrozik i Puma.
Nie tragizujcie ktos do nas tez przyjdzie i wtedy sie bedziemy cieszyc.
Pantelejewa, Toma ( Pabianice)
Trafimowa ( Wisla)
Kaniowska
Terzic ( niedostala wizy na wjazd do Polski)
Budniak
Andrzejak
trener Herkt ( Astoria)
ze srebrnego skladu zostala tylko czwórka: Krupa, Cieciera, Mrozik i Puma.
Nie tragizujcie ktos do nas tez przyjdzie i wtedy sie bedziemy cieszyc.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie: