Duboiskaya żegna się z Cukierkami Odrą Brzeg
Moderator: qBK
Duboiskaya żegna się z Cukierkami Odrą Brzeg
Anzhela Duboiskaya (33 lata, 187 cm) nie jest już zawodniczką Cukierków Odry Brzeg. Dziś przed południem zawodniczka i klub porozumiały się co do rozwiązania kontraktu. Białorusinka rozegrała w Odrze w tym sezonie 6 meczów ligowych zdobywając 49 punktów.
- Anzhela przyszła już wczoraj z propozycją odejścia z zespołu - mówi Bolesław Garnczarczyk, kierownik brzeskiej drużyny. - Chciałem by jeszcze przemyślała tą sprawę, ale dziś ostatecznie podjęła decyzję o opuszczeniu Brzegu. Rozwiązaliśmy umowę za porozumieniem stron, co na pewno jest też korzystne dla klubu ze względów finansowych - dodał Garnczarczyk.
Na spotkaniu Zarządu omawiana była również sprawa trenera Cukierków, Krzysztofa Kubiaka [na zdjęciu]. Po ostatnim przegranym spotkaniu z AZS Sowood Gorzów Wlkp. szkoleniowiec Odry na pomeczowej konferencji prasowej zapowiedział, że odda się do dyspozycji Zarządu, który jednak dziś nie przyjął rezygnacji trenera. - Krzysztof Kubiak nadal pozostanie trenerem drużyny. Nie jest łatwo znaleźć na polskim rynku dobrego trenera, a jak już znajdzie się potencjalny kandydat to wymagania finansowe są ponad możliwości klubu - wyjaśnia Bolesław Garnczarczyk.
Kierownik zespołu zapytany czy w miejsce Duboiskayi będą trwały poszukiwania innej zawodniczki, odparł krótko. - Więcej szans na grę będą teraz miały Małgorzata Babicka oraz Izabela Bogdan.
Mariusz Kolekta [PLKK]
- Anzhela przyszła już wczoraj z propozycją odejścia z zespołu - mówi Bolesław Garnczarczyk, kierownik brzeskiej drużyny. - Chciałem by jeszcze przemyślała tą sprawę, ale dziś ostatecznie podjęła decyzję o opuszczeniu Brzegu. Rozwiązaliśmy umowę za porozumieniem stron, co na pewno jest też korzystne dla klubu ze względów finansowych - dodał Garnczarczyk.
Na spotkaniu Zarządu omawiana była również sprawa trenera Cukierków, Krzysztofa Kubiaka [na zdjęciu]. Po ostatnim przegranym spotkaniu z AZS Sowood Gorzów Wlkp. szkoleniowiec Odry na pomeczowej konferencji prasowej zapowiedział, że odda się do dyspozycji Zarządu, który jednak dziś nie przyjął rezygnacji trenera. - Krzysztof Kubiak nadal pozostanie trenerem drużyny. Nie jest łatwo znaleźć na polskim rynku dobrego trenera, a jak już znajdzie się potencjalny kandydat to wymagania finansowe są ponad możliwości klubu - wyjaśnia Bolesław Garnczarczyk.
Kierownik zespołu zapytany czy w miejsce Duboiskayi będą trwały poszukiwania innej zawodniczki, odparł krótko. - Więcej szans na grę będą teraz miały Małgorzata Babicka oraz Izabela Bogdan.
Mariusz Kolekta [PLKK]
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
Szczerze mówiąc to spodziewałem się znaaaacznie więcej po Dubojskiej. W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała, wydawałoby się: tego nam było trzeba. A w sezonie WOZIŁA piłkę, bo inaczej tego się nie da nazwać, robiła dwutakty zaczynając 8 metrów od kosza... Nie wiem, może chodzi o to, że siostra wyjechała z Jeleniej i od tego czasu bardziej o tym myślała niż o graniu...
Ehh, coś nie mamy szczęścia do centrów... W ostatnich n sezonach naprawdę przyzwoicie prezentowała się chyba tylko Martyna, która jak wiemy jest raczej "czwórką". Nic, poczekamy parę miesięcy i wróci Pani Kapitan
Ehh, coś nie mamy szczęścia do centrów... W ostatnich n sezonach naprawdę przyzwoicie prezentowała się chyba tylko Martyna, która jak wiemy jest raczej "czwórką". Nic, poczekamy parę miesięcy i wróci Pani Kapitan
qBK pisze:Szczerze mówiąc to spodziewałem się znaaaacznie więcej po Dubojskiej. W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała , wydawałoby się: tego nam było trzeba. A w sezonie WOZIŁA piłkę, bo inaczej tego się nie da nazwać, robiła dwutakty zaczynając 8 metrów od kosza... Nie wiem, może chodzi o to, że siostra wyjechała z Jeleniej i od tego czasu bardziej o tym myślała niż o graniu...
chyba nie widzielismy tych samych meczy w jej wykonaniu... duzo podawala to sa joke jakies!! (żarty dla niekumatych
{Mikro pisze:qBK pisze:W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała
duzo podawala to sa joke jakies!! (żarty dla niekumatych)
Dobrze podawała a nie dużo
qBK pisze:{Mikro pisze:qBK pisze:W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała
duzo podawala to sa joke jakies!! (żarty dla niekumatych)
Dobrze podawała a nie dużoCzytaj uważnie następnym razem. A jeśli i już z tym się nie zgadasz, to chyba faktycznie oglądaliśmy inne mecze, bo na którymś z turniejów w Brzegu miała naprawdę kilka świetnych podań.
w takim razie ogladalismy inne mecze bo ja widzialem jak ona dostawala podania ktorych albo nie lapala albo nie potrafila sobie z nimi poradzic a ze rzucala duzo to nie dziwi mnie to bo ja oddawala rownie duzo rzutow to kazdy by tyle zdobyl (czyt. kazda zawodniczka) ahh i zapomnialem dodac bo zwrocilem uwage jako ze nie patrze tylko na zawodniczki rzucajace ale na caly zespol ogladajac mecz ze nie raz gdy ktoras rzucala to dubojska krzyczala wrecz i machala rekami rzeby jej podac a to jak wiadomo moze przeszkadzac w zdobywaniu przez inne zawodniczki pkt
-
misiek1313
- Nowy na forum
-
Don Igłata
- Młodzik
-
Don Igłata
- Młodzik
Don Igłata pisze:Eeee - tam - nas priva, razem rurę odtykaliśmy (i nie daliśmy rady) - a ostatnio witaliśmy się w Lesznie!![]()
Ukłony!!!![]()
![]()
hehehe no to juz wiem kto ukrywa sie pod tym nickiem hehehe
a co do tej rury to mowilem ze jak fachowiec przyjdzie to sobie da rade nie dla nas takie zabawy poza tym co do dubojskiej to mam swoje zdanie i tylko lekko to napisalem
-
mwawa kubwa
Re: Duboiskaya żegna się z Cukierkami Odrą Brzeg
[
Po ostatnim przegranym spotkaniu z AZS Sowood Gorzów Wlkp. szkoleniowiec Odry na pomeczowej konferencji prasowej zapowiedział, że odda się do dyspozycji Zarządu, który jednak dziś nie przyjął rezygnacji trenera. - Krzysztof Kubiak nadal pozostanie trenerem drużyny. Nie jest łatwo znaleźć na polskim rynku dobrego trenera, a jak już znajdzie się potencjalny kandydat to wymagania finansowe są ponad możliwości klubu - wyjaśnia Bolesław Garnczarczyk.
To może lepiej dać szansę młodemu trenerowi po AWF a nie szukać nazwisk, któe zawsze drogo kosztują ???
Po ostatnim przegranym spotkaniu z AZS Sowood Gorzów Wlkp. szkoleniowiec Odry na pomeczowej konferencji prasowej zapowiedział, że odda się do dyspozycji Zarządu, który jednak dziś nie przyjął rezygnacji trenera. - Krzysztof Kubiak nadal pozostanie trenerem drużyny. Nie jest łatwo znaleźć na polskim rynku dobrego trenera, a jak już znajdzie się potencjalny kandydat to wymagania finansowe są ponad możliwości klubu - wyjaśnia Bolesław Garnczarczyk.
To może lepiej dać szansę młodemu trenerowi po AWF a nie szukać nazwisk, któe zawsze drogo kosztują ???