Duboiskaya żegna się z Cukierkami Odrą Brzeg

Moderator: qBK

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Duboiskaya żegna się z Cukierkami Odrą Brzeg

Postautor: MIREq » 31 października 2006, 18:55

Anzhela Duboiskaya (33 lata, 187 cm) nie jest już zawodniczką Cukierków Odry Brzeg. Dziś przed południem zawodniczka i klub porozumiały się co do rozwiązania kontraktu. Białorusinka rozegrała w Odrze w tym sezonie 6 meczów ligowych zdobywając 49 punktów.

- Anzhela przyszła już wczoraj z propozycją odejścia z zespołu - mówi Bolesław Garnczarczyk, kierownik brzeskiej drużyny. - Chciałem by jeszcze przemyślała tą sprawę, ale dziś ostatecznie podjęła decyzję o opuszczeniu Brzegu. Rozwiązaliśmy umowę za porozumieniem stron, co na pewno jest też korzystne dla klubu ze względów finansowych - dodał Garnczarczyk.

Na spotkaniu Zarządu omawiana była również sprawa trenera Cukierków, Krzysztofa Kubiaka [na zdjęciu]. Po ostatnim przegranym spotkaniu z AZS Sowood Gorzów Wlkp. szkoleniowiec Odry na pomeczowej konferencji prasowej zapowiedział, że odda się do dyspozycji Zarządu, który jednak dziś nie przyjął rezygnacji trenera. - Krzysztof Kubiak nadal pozostanie trenerem drużyny. Nie jest łatwo znaleźć na polskim rynku dobrego trenera, a jak już znajdzie się potencjalny kandydat to wymagania finansowe są ponad możliwości klubu - wyjaśnia Bolesław Garnczarczyk.

Kierownik zespołu zapytany czy w miejsce Duboiskayi będą trwały poszukiwania innej zawodniczki, odparł krótko. - Więcej szans na grę będą teraz miały Małgorzata Babicka oraz Izabela Bogdan.

Mariusz Kolekta [PLKK]
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 31 października 2006, 19:53

Szczerze mówiąc to spodziewałem się znaaaacznie więcej po Dubojskiej. W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała, wydawałoby się: tego nam było trzeba. A w sezonie WOZIŁA piłkę, bo inaczej tego się nie da nazwać, robiła dwutakty zaczynając 8 metrów od kosza... Nie wiem, może chodzi o to, że siostra wyjechała z Jeleniej i od tego czasu bardziej o tym myślała niż o graniu...

Ehh, coś nie mamy szczęścia do centrów... W ostatnich n sezonach naprawdę przyzwoicie prezentowała się chyba tylko Martyna, która jak wiemy jest raczej "czwórką". Nic, poczekamy parę miesięcy i wróci Pani Kapitan :)

{Mikro
Amator

Postautor: {Mikro » 31 października 2006, 22:16

qBK pisze:Szczerze mówiąc to spodziewałem się znaaaacznie więcej po Dubojskiej. W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała , wydawałoby się: tego nam było trzeba. A w sezonie WOZIŁA piłkę, bo inaczej tego się nie da nazwać, robiła dwutakty zaczynając 8 metrów od kosza... Nie wiem, może chodzi o to, że siostra wyjechała z Jeleniej i od tego czasu bardziej o tym myślała niż o graniu...

Ehh, coś nie mamy szczęścia do centrów... W ostatnich n sezonach naprawdę przyzwoicie prezentowała się chyba tylko Martyna, która jak wiemy jest raczej "czwórką". Nic, poczekamy parę miesięcy i wróci Pani Kapitan :)

chyba nie widzielismy tych samych meczy w jej wykonaniu... duzo podawala to sa joke jakies!! (żarty dla niekumatych :P )

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 31 października 2006, 22:27

{Mikro pisze:
qBK pisze:W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała

duzo podawala to sa joke jakies!! (żarty dla niekumatych :P )

Dobrze podawała a nie dużo :wink: Czytaj uważnie następnym razem. A jeśli i już z tym się nie zgadasz, to chyba faktycznie oglądaliśmy inne mecze, bo na którymś z turniejów w Brzegu miała naprawdę kilka świetnych podań.

{Mikro
Amator

Postautor: {Mikro » 31 października 2006, 23:35

qBK pisze:
{Mikro pisze:
qBK pisze:W sparingach dużo rzucała, ale grała też z głową, dobrze podawała

duzo podawala to sa joke jakies!! (żarty dla niekumatych :P )

Dobrze podawała a nie dużo :wink: Czytaj uważnie następnym razem. A jeśli i już z tym się nie zgadasz, to chyba faktycznie oglądaliśmy inne mecze, bo na którymś z turniejów w Brzegu miała naprawdę kilka świetnych podań.

w takim razie ogladalismy inne mecze bo ja widzialem jak ona dostawala podania ktorych albo nie lapala albo nie potrafila sobie z nimi poradzic a ze rzucala duzo to nie dziwi mnie to bo ja oddawala rownie duzo rzutow to kazdy by tyle zdobyl (czyt. kazda zawodniczka) ahh i zapomnialem dodac bo zwrocilem uwage jako ze nie patrze tylko na zawodniczki rzucajace ale na caly zespol ogladajac mecz ze nie raz gdy ktoras rzucala to dubojska krzyczala wrecz i machala rekami rzeby jej podac a to jak wiadomo moze przeszkadzac w zdobywaniu przez inne zawodniczki pkt

misiek1313
Nowy na forum

Postautor: misiek1313 » 01 listopada 2006, 11:36

na to zanosilo sie juz przed sezonem

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 01 listopada 2006, 19:55

Tylko się nie kłóćcie - ja wiem, KTO to Mikro ... i dlaczego Dubojskiej nie lubi ... też wiem . Więcej nie napiszę i nie odpowiem. Taki jestem - ... czasami. :lol:

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 01 listopada 2006, 20:15

alez tajemniczy:P ale wiem wiem:)
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

{Mikro
Amator

Postautor: {Mikro » 01 listopada 2006, 20:39

Don Igłata pisze:Tylko się nie kłóćcie - ja wiem, KTO to Mikro ... i dlaczego Dubojskiej nie lubi ... też wiem . Więcej nie napiszę i nie odpowiem. Taki jestem - ... czasami. :lol:

szkoda ze ja nie wiem kim ty jestes moze sie przedstawisz na priv...

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 01 listopada 2006, 20:46

Eeee - tam - nas priva, razem rurę odtykaliśmy (i nie daliśmy rady) - a ostatnio witaliśmy się w Lesznie! :lol:
Ukłony!!! :lol: :lol: :lol:

{Mikro
Amator

Postautor: {Mikro » 01 listopada 2006, 22:02

Don Igłata pisze:Eeee - tam - nas priva, razem rurę odtykaliśmy (i nie daliśmy rady) - a ostatnio witaliśmy się w Lesznie! :lol:
Ukłony!!! :lol: :lol: :lol:

hehehe no to juz wiem kto ukrywa sie pod tym nickiem hehehe :P witam i pozdrawiam!!
a co do tej rury to mowilem ze jak fachowiec przyjdzie to sobie da rade nie dla nas takie zabawy poza tym co do dubojskiej to mam swoje zdanie i tylko lekko to napisalem :D

mwawa kubwa

Re: Duboiskaya żegna się z Cukierkami Odrą Brzeg

Postautor: mwawa kubwa » 02 listopada 2006, 13:42

[
Po ostatnim przegranym spotkaniu z AZS Sowood Gorzów Wlkp. szkoleniowiec Odry na pomeczowej konferencji prasowej zapowiedział, że odda się do dyspozycji Zarządu, który jednak dziś nie przyjął rezygnacji trenera. - Krzysztof Kubiak nadal pozostanie trenerem drużyny. Nie jest łatwo znaleźć na polskim rynku dobrego trenera, a jak już znajdzie się potencjalny kandydat to wymagania finansowe są ponad możliwości klubu - wyjaśnia Bolesław Garnczarczyk.

To może lepiej dać szansę młodemu trenerowi po AWF a nie szukać nazwisk, któe zawsze drogo kosztują ???

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 02 listopada 2006, 15:15

Myslisz ze tak mało doświadczony trener dał by sobie rade z prowadeniem dróżyny w ekstraklasie :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 02 listopada 2006, 19:49

a czemu nie..mlodzi trenerzy po awf-ie ..maja inne spojrzenie na kosza,wnosza cos nowego i..sa tani.Poza tym po co tkwic z zamknietym kregu tych samych nazwisk-mozna dac okazje do wykazania mlodym tre
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 02 listopada 2006, 22:36

Równie dobrze mozna było by oddac władze na zespołem komuś takiemy jak np. Ja czy każdemu innemu kibicowi który od kilku lat interesuje sie kobieca koszykówką i mysle ze na to samo by wyszło :wink: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „KS Odra Brzeg”