Zagraj w "Fantasy PLKK" na KKforum!!!

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

gulchynsky
Młodzik

Zagraj w "Fantasy PLKK" na KKforum!!!

Postautor: gulchynsky » 18 października 2006, 14:39

Cześć, mam małe pytanie. Czy są może w internecie gry dotyczące PLKK? Wiadomo, że co do koszykówki mężczyzn jest strona kwarta.interia.pl, ale fajnie by było, gdyby było jeszcze coś o KK. Może ktoś ma link do jakiegoś managera, managera internetowego czy coś?

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 18 października 2006, 15:25

Obawiam się że nie ma

też chętnie zagrałbym w taką grę, szkoda że zainteresowanie koszykówką kobiecą w Polsce jest niewielkie
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 18 października 2006, 15:56

Jakby byli chętni to mozna cos takiego zorganizowac na forum. Sam miałem zaproponowac zabawe na zasadach Fantasy Basketball w eurolige kobiet, ale doszedłem do wniosku ze nie byłoby zbyt duzego odzewu.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 21 października 2006, 08:24

No to jeżeli ktoś to umie zrobić, to może zróbmy coś takiego, na razie samą PLKK. Myślę, że chętni na pewno by się znaleźli :D

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 21 października 2006, 08:56

ja jestem za :):)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 października 2006, 10:18

Z PLKK sa 2 problemy -

1. liga juz ruszyla
2. trzeba korzystac ze statystyk a do tych prezentowanych na oficjalnej stronie mam duzo zastrzezen

ale jesli bys sie znalazło ok 8 osob chetnych to moge przeprowadzic zabawe na ponizszych zasadach:

1. Stworzyłbym liste zawodniczek zgłoszonych do PLKK, zgodnie z klubami i przypisał im po jednej pozycji (kierowałbym sie tym co jest podane na www.PLKK.pl) sposrod: obronca (G), skrzydłowa (F) i center (C)

2. Wylosowałbym numery dla zgłoszonych osob do "draftu". Draft wygladałby w nastepujacy sposob:

- osoba z nr 1 wybierałaby jako pierwsza, przy czym wybrana zawodniczka byłaby usuwana z listy dostepnych zawodniczek. Potem wybierałyby w ten sam sposob kolejne osoby, az do ostatniej, po czym druga kolejka draftu nastepowałby w odwroconej kolejnosci. (tzn jako pierwsza wybierałaby osoba z ostatnim numerem)
- po 8 kolejkach nastepowałby koniec draftu.
- w skałdzie kazdej druzyny musiałby sie znalezc min 3 Polki (zeby isc z duchem PLKK ;-))

- zawodniczki nie wybrane w drafcie trafiałby na liste "wolnych agentow". W kazdej chwili mozna by wziasc ktoras z nich zwalniajac rownoczesnie ktoras z zawodniczek bedacych w skłądzie.

3. Przed kazda kolejka grajace osoby wybierałby sposrod swoich zawodniczek 5-tke (2 x obronca, 2 x skrzydłowa, 1 srodkowa), ktora grałaby w danej kolejce. W tej piatce musiałby sie znalezc jedna Polka.

W razie nie wybrania składu przyjmowałbym ze gra ten sam skład co w kolejce poprzedniej

4. Kazda zawodniczka punktowałaby zgodnie z tym co zagrała w "rzeczywistosci", przy czym jej całkowity dorobek wygladąłby nastepujaco: zdobyte punkty+zbiorki+przechwyty+asysty+bloki-straty-ilosc niecelnych rzutow(wszystkich) - 1 pkt za zejscie za 5 fauli.

5. Suma punktow zawodniczek wystawionych przez grajacego do skałdu w danej kolejce dawałaby wynik koncowy.

No i to byłoby na tyle. Jesli sa chetni to sie zgłaszac, jakby znalazło sie ich za duzo (co watpie) to bede przyjmował w kolejnosci zgłoszen. (wiem ze Ann wyrazała chec gry). W razie jakis niejsanosci co do zasad pytac - postaram sie je wytłumaczyc/sprecyzowac.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 października 2006, 10:44

chętnie się w to pobawię :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 21 października 2006, 10:50

No to ja wchodzę oczywiście :D

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 21 października 2006, 10:54

ja tez
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 21 października 2006, 10:57

Ja tesh, ja tesh !! Mnie, mnie wybierz! 8) 8) :D
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 października 2006, 11:02

widze ze chetni sie znajduja poki co - czekam do jutra do 20-tej. Potem w zaleznosci od ilosci zgloszen cos spróbuje wykombinowac.

Na razie;

Greebo
Ann
gulchynsky
elen
Edzia
steku
sawa_JGora (czekam na potwierdzenie)
Ostatnio zmieniony 21 października 2006, 11:17 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 21 października 2006, 11:14

Oczywiście wchodzę
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 21 października 2006, 11:32

Zgłaszam się
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 21 października 2006, 11:44

Ja też.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 21 października 2006, 11:51

oczywiście ja również bym chciał się pobawić :)

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”