4 kolejka: AZS KK Jelenia G. - AZS PWSZ Gorzów 78:70

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 października 2006, 19:04

Człowieku wyluzuj
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

zenek
Nowy na forum

trener

Postautor: zenek » 22 października 2006, 19:10

wyluzowany to ja jestem,ale przed sezonem klub pozyskuje moznego strategicznego sponsora,wladze skladaja deklaracje,jak pamietam z gazet prezes firmy mowi,ze interesuje go tylko walka o medala.A co sie stanie jak facetowi nerwy puszcza i sie wycofa? Tez bedziesz radził:wyluzuj sie.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 października 2006, 19:17

Ale narazie nie ma paniki, moze nie jest najlepiej, ale poczekajmy z az tak krytycznym ocenianiem zespołu, to dopiero 4 kolejka, do konca sezonu jeszcze kupe czasu
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 22 października 2006, 19:25

Może z innej beczki! Wybrali sie jacyś kibice z Gorzowa do stolicy Karkonoszy??? I nie chodzi mi o oficjeli :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

zenek
Nowy na forum

trener

Postautor: zenek » 22 października 2006, 19:27

ja nie oceniam krytycznie zespolu tylko trenera główmego za sposob jego prowadzenia,a sztab caly za przygotowanie do sezonu.I jeszcze jedno jak ktos daje duzo kasy,to wymaga.Gosc jak przeczytalem dzis w lubuskiej sprowadza ro Polski najwieksze swiatowe koncerny to myslisz,ze bedzie dlugo i cierpliwie patrzyl jak trwonia jego kase? oby.

zenek
Nowy na forum

Postautor: zenek » 22 października 2006, 19:30

bylem i widzxialem na wlasne oczy podobnie jak w Poznaniu

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 października 2006, 19:30

Z tego co wiem to chyba nie było nikogo w Jeleniej Górze.

Co do przygotowania, to czy nie uważasz ze było troche za mało czasu na zgranie sie??? Czy ty myslisz ze sponsor walnie focha po dwóch porażkach i sobie pójdzie?? Ja myśle ze to poważna firma i tak nie zrobi
Obrazek

zenek
Nowy na forum

trener

Postautor: zenek » 22 października 2006, 19:34

zgranie zespolu ok ale przygotowanie fizyczne widac golym okiem roznice.Juz ja byko widac na turnieju rektora.Tez pewnie czytasz gazety wiec wiesz ze firma maindywidualny kontrakt z Judyta a ona siedzi na lawie to raz ,widac rowniez jak p. Maciejeswki prowadzi zespol ze jest obecnie o wieli bardziej nerwowy.Lepiej pomartwic sie na poczatku niz po sezonie przeczytac,ze Strefa podziekowala za wspolprace

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 października 2006, 19:36

Ja nie patrzyłbym na wszystko z takim pesymizmem, poczekajmy jeszcze z 3, 4 kolejki
Obrazek

zenek
Nowy na forum

trener

Postautor: zenek » 22 października 2006, 19:44

ja z reguly mowie ze szklanka jest do polowy pelna,ale wyrazam tylko swoje zdanie.Martwi mnie rowniez fakt ze panie widywane sa przed meczem na imprezach i to te strasze,co powinny swiecic przykladem.W sumie dobrze ze teraz sms to bedzie szanasa na przecwiczenie zagran,ale przyznaj czas na pewne zmiany chocby w zachowaniu trenera.czas aby przestal kierowac sie semty,emtem do pewnych zawodniczek a inne wpuszczal vide Sicrret w zaleznosci od humoru

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 października 2006, 19:46

O kibicach rozmawiamy w dziale "Kibice"

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 23 października 2006, 07:32

Po raz pierwsz zauwazyl Judyte-moze kupili mu okulary.

Judyta jest światną koszykarką...
wicemistrzostwo i mistrzostwo juniorek z Kasprowiczanką, wicemistrzostwo juniorek starszych z Gorzowem...

Zawodniczka z dużym jak na swój wiek ograniem w ekstraklasie...
przypominam, ze ze względu na problemu kadrowe Ostrovii w ekstrkalasie Judi była podstawową zawodniczką.

Zdaniem trenera Maciejewskiego, nie była zawodniczką na ekstraklase przesiedziała dużo na ławce, w pierwszej lidze nie mogła grać bo najczęściej potrzebna była właśnie na tą ławkę.

Judi jest światną koszykarką i trzeba dać jej szanse... ja 3mam za nią kciuki z całego serca!

zenek
Nowy na forum

trener

Postautor: zenek » 23 października 2006, 09:30

Jestem zwolennikiem dawania szans mlodym zawodniczkom ,takim jak Judyta, bo one daja szanse na rozwój koszykówki w kraju, ajk jest to wazne pokazały ostatnie zmiany w reprezentacji.Ogrywanie zawodniczek, które juz sienie rozwina nie ma wiekszego sensu/Basiu przepraszam/Te starsze powinny ciagnac młodziez w I lidze no bo przy kim maja sie juniorki ogrywać?A np Basia ma wsród nich autorytet i mozna ja wykorzystać.Za chwile bedzie graczem zfrustrowanym z pretensjami do calego swiata.A puszczanie we wszystkich kategoriach Zalesiaczki to zbrodnia dla jej organizmu i polityka baaardzo krutkowzroczna Judyta i niestety nikt wiecej z mlodych rezerwowych,daje takie szanse na przyszlosc.ale moze lepiej posadzic na lawe i za rok wyrzucic.Tylko a/marnujemy talent,b/ kto ptem wezmie gracza bez satystyk?

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 23 października 2006, 13:41

Udany manewr - Koszykarki AZS Kolegium Karkonoskie wygrały u siebie ważny mecz z AZS Gorzów

Jeleniogórzanki o zwycięstwo walczyły wśród gorącego aplauzu ponad 500 kibiców. Po twardej rywalizacji zakończyły mecz wynikiem 78:70

Obrazek
Keala Beatchem była najlepszą zawodniczką na parkiecie w meczu AZS KK – AZS Gorzów. (FOT. marcin oliva soto)

Początek spotkania nie był po myśli miejscowych, bo w 8 minucie było 8:16 dla przyjezdnych, które siłę swojej drużyny opierają na trzech wysokich i mocnych zawodniczkach broniących dostępu do kosza. Dodatkową przeszkodą była strefa, jaką grały w obronie przez całe spotkanie gorzowianki. Trenerzy AZS KK wzięli więc w 5 minucie czas i to pomogło. Pierwsza kwarta zakończyła się korzystnym dla Kolegium wynikiem 25:21.
Później jednak było gorzej. Rywalki wzmocniły jeszcze bardziej obronę i po błędach jeleniogórzanek zdobywały punkty z kontrataków. Druga kwarta zakończyła się wynikiem: 10:16 i po 20 min było: 36:37.
Po przerwie trenerzy jeleniogórzanek przesunęli wysoką Sabrinę Scott spod kosza na koło, a kazali grać pod koszem niższej od niej Jocelyn Penn. I słusznie. Miejscowe zaczęły rzucać celnie z dystansu, w czym brylowała Sabrina Scott, a pomagały jej: Małgorzata Myćka i Magdalena Gawrońska. W efekcie gorzowianki musiały wychodzić ze strefy, by nie dopuszczać do rzutów za trzy punkty. Wówczas wdzierała się pod kosz Jocelyn Penn i zdobywała cenne punkty. Dzięki temu zawodniczki AZS KK wygrały z faworytem meczu.
– Dziewczyny mogą sprawić niespodziankę już w najbliższym meczu w Pabianicach z Polfą, bo do wysokiego poziomu, jaki prezentują Amerykanki, zaczynają dorównywać także pozostałe zawodniczki – mówi wieloletni jeleniogórski kibic – Marek Bielecki.

Punkty dla AZS KK zdobyły: Keala Beatchem 24, Jocelyn Penn 21, Sabrina Scott 16, Małgorzata Myćka 10, Małgorzata Gawrońska 3, Natalia Małaszewska i Dorota Arodź po 2, Dorota Wójcik. Najwięcej punktów dla AZS Gorzów: Chomać 19 oraz Żurowska i Risitic po 13.

(Janusz Cwen)

(źródło: www.naszemiasto.pl / Słowo Polskie Gazeta Wrocławska)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 23 października 2006, 13:46

Supertercet - AZS KK – AZS Gorzów 78:70

Znakomita postawa Amerykanek zapewniła jeleniogórzankom nieoczekiwane zwycięstwo nad AZS-em Gorzów

Obrazek
Amerykanka Jocelyn Penn jest drugą strzelczynią ligi, a nasze akademiczki mają na koncie dwie wygrane. (FOT. Marcin Oliva Soto)

Po niezłym, choć przegranym występie w derbowym pojedynku z CCC trener AZS-u KK Rafał Sroka wiele obiecywał sobie po konfrontacji z akademiczkami z Gorzowa. Do przerwy górą był zespół gości, ale po zmianie stron Kolegium dało prawdziwy koncert gry. Kapitalnie spisywały się sprowadzone przed sezonem Amerykanki. Jocelyn Penn, Keila Beachem i Sabrina Scott zdobyły 61 z 78 punktów drużyny, zebrały też łącznie aż 31 piłek z obu tablic.
– Skoro wydajemy pieniądze na zawodniczki z USA, to logiczne, że oczekujemy wymiernych efektów. Cieszymy się, że nadeszły one tak szybko. Wyróżnić chciałbym też Gosię Myćkę i Magdę Gawrońską – powiedział nam Sroka. Być może na początku listopada w Jeleniej Górze pojawi się nowa rozgrywająca lub środkowa.

AZS KK JELENIA GÓRA 78
AZS GORZÓW WIELKOPOLSKI 70
25:21, 10:16, 26:16, 17:17
AZS KK: Beachem 24, Penn 21,
Scott 16 (2), Myćka 10 (2), Gawrońska 3, Arodź 2, Małaszewska 2, Wójcik 0.
AZS: Chomać 19, Ristić 13 (3), Żurowska 13, Karpińska 10 (2), Czarnecka 7, Kozdroń 3 (1), Banaszkiewicz 3, Czubak 2, Zalesiak 0.

1. Wisła 4 8 +120
2. Lotos 4 8 +60
3. AZS Poznań 4 7 +46
4. ŁKS 4 7 +30
5. AZS Gorzów 4 6 +13
6. AZS KK 4 6 -9
7. Polfa 4 6 -14
8. CCC 4 5 -28
9. Duda 4 5 -36
10. Cukierki 4 5 -48
11. Nova Trading 4 5 -57
12. SMS 4 4 -78

(Marcin Indzierowski)

(źródło: www.naszemiasto.pl / Słowo Polskie Gazeta Wrocławska)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”