Fantasy PLKK - regulamin i dyskusja

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 26 października 2006, 16:20

a tak dla uściślenia to nasza liga kończy sie po sezonie zasadniczym?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 16:21

Forester pisze:a tak dla uściślenia to nasza liga kończy sie po sezonie zasadniczym?

tak. w PO zawodniczki graja nieregularnie, w roznych terminach, jedne zespoły wiecej meczy drugie mniej, ciezko z tego cos sensownego wymyslic.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 26 października 2006, 17:05

ja rowniez jestem przeciwko tej nowince z kapitanem. tymbardziej gdy mamy mnozyc przez 2...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 października 2006, 18:19

Hmm..... jeśli można to mam trzy sprawy.

1. Mimo wszystko zastanowiłbym się by kontynuować grę do końca sezonu :?
2. Proponowałbym też by pozyskiwanie "wolnych agentów" było możliwe do końca sezonu zasadniczego. Zawsze są jakieś kontuzje itp. a poza tym na liście wolnych agentów zostały głównie polskie koszykarki, więc dbajmy o Polki :wink:
3. Kwestia Kapitanów. Hmm.... ja proponowałbym aby wybierać JEDNEGO Kapitana na cały sezon. Przecież w drużynach nie zmieniają kapitana co mecz!! I np. gdyby wybrany Kapitan nie znalazł się w piątce meczowej (a przecież w realnej koszykówce jest to spotykane) to i tak zdobywałby jakieś punkty dla naszej drużyny np. mógłby zdobywac 5 punktów czy jakos tak. Gdyby natomiast grał to hmm... no sam nie wiem :?: Czy mnożyć jego evel czy może też dodawać do niego np. 5 punktów. :?

Jeezzuuu ..... mam nadzieję że niepogmatwałem za bardzo :? :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 18:26

ad1. naprawde ciezko o to. tak samo jest w meskiej eurolidze, gdzie sie gra do top 16. PO juz nie. Bo jak i kiedy wybierac? niektore serie PO sa 5-meczowe, inne 3 meczowe, co z zespołami 9-12?

ad2.mnie to wszystko jedno, ale ktos sugerował by to nie trwało przez caly sezon. Pozatym boje sie ze bylby to sposob na omijanie transferow (2 osoby sie umawiaja, wystawiaja zawodniczki na liste wolnych agentow w tym samym czasie i biora je z powrotem). Oczywiscie mozna by tego typu sprawy blokowac potem ale wolałbym tego uniknac. Ale jak wiecej osob tak chce to nie ma problemu, to mozna jeszcze zmienic.

ad3. z kapitana zrezygnowałem bo kilka osob bylo przeciw. co do Twojego pmysłu to skoro kapitan tak czy siak daałby np 5 punktow to by to nic nie zmieniło w wynikach ;-). Proponuje jednak juz nie zmieniac regul w tym sezonie - jak beda jakies usterki to wyeliminujemy je w nastepnej edycji.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 października 2006, 18:30

Z kapitanem to jednak dałbym po prostu spokój...

2 sprawa - transfery proponuję do końca sezonu zasadniczego (niby dlaczego kończyć zabawę wcześniej jak można później) - i co się z tym wiąże - przed play-off bez problemu można sobie (kombinując nieco, główkując) ustawić skład na play-off - zresztą można także z jakiś graczy zrezygnować a wziąć "wolnych" - a na tych oddanych może ktoś inny się skusi stawiając wszystko "na jedną kartę".
A co jeszcze - nie gra przecież cały zespół - są podstawowe i rezerwowe - zawsze coś można wydumać, żeby zagrało - sprawa graczy.

Wniosek: wnoszę o!

1.Odpuszczenie sprawy kapitana
2.Gra do końca - aż do ostatniego meczu finału
3.transfery do końca sezxonu zasadniczego (pkt. 2 i 3 są połączone - inaczej nie mają sensu...)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 18:34

co do gry z PO - ja sobie tego nie wyobrazam. Prosze zeby ktos uscislił jak do tego sie zabrac, aby kazdy zespoł mogl wystawiac zawodnizki tyle samo razy. Pozatym to nalezałoby ustalic przed draftem. Bo mozna by inaczej wybierac np rezygnujac z lepszych zawodnizke ale z małymi szansami na PO kosztem takich ktore graja rzadziej ale w silniejszych klubach.

Jeszcze jedna sprawa - w PO bardzo czesto zespoły graja w roznych terminach, zwłaszcza w 3 rundzie. To tez mocno utrudnia sytuacje. Na dodatek mecze sa dzien po dniu - sadze ze maga byc sporo problemy by w tak krotkim okresie wybrac po raz kolejny sklady.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 października 2006, 18:41

Dlaczego - przecież te z "gorszych" klubów będą grały też - i to z "gorszymi" przeciwnikami - co za tym idzie będą miały większe szanse na dużą liczbę punktów.

A co do kolejek... - wystarczy aby jedna osoba prowadzące ustaliła i opisała - gramy np:

najpierw - tyle kolejek play-off w 1 rundzie aż pierwszy z par nie zakończy rywalizacji. Do pełnego zestawienia zaliczamy odpowiednią liczbę kolejek grupy walczącej o utrzymanie.

potem - 2 mecze mecz-renanż walczących o miejsca 5-8, 2 pierwsze mecze play-off + 2 kolejki walczących o byt.

itd. itd.

Poza tym zawsze można zmieniać graczy i sadzać na ławce...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 18:42

Mnie to nie przekonuje i nie podejmuje sie tego prowadzic..

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 października 2006, 18:45

spoko - z mojej strony to jedynie sugestia, propozycja - ja tu tylko gram (i wygram, w to nie wątpię...) :wink: :lol:

nie ma tematu...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 października 2006, 18:52

Jelsi chodzi o Po to mam inna sugestie. Jesli ktos miałby pomysł jak to sprawnie przeprowadzic to mozna by wtedy wyłonic 1 mistrza tej edycji (bo narazie bedzie 4 mistrzow grup). Do tej fazy mogłyb np awansowac po 2 zepsoły z kazdej z grup i grac PO np w parach - ogolnie nalezałoby to dobrze dopracowac, ale na to jest jeszcze sporo czasu.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 26 października 2006, 19:14

twoja propozycja jest bardzo dobra.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 października 2006, 20:57

B.dobra... żartujesz... - to prawdziwa rewelacja ! Absolutnie jestem "za" a czasu na dopracowanie metody bardzo dużo.

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 26 października 2006, 21:18

A ja mam jeszcze jedną uwagę. W każdym normalnym meczu są zmiany. Może tutaj też coś takiego zrobić. Np.: po rozegranej kolejce a przed policzeniem można dokonać 1 zmiany. W końcu niech dziwczyny z ławki też sobi pograją, a nie mają czekać tylko na kontuzję lub inne zdarzenia losowe
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 października 2006, 21:22

ja wiem... chyba coś "nie tego" by to było...

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”