najlepszy trener!

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

najlepszy trener!

Postautor: Kaśka#4 » 28 października 2006, 16:47

kogo typujecie na najlepszego polskiego trenera w koszykówce młodziezowej, dziewczecej????? jaki trener waszym zdaniem ma najlepsze wyniki, badz najlepiej uczy??? (ciekawski)

sprostuje, że to temat niejakiego CIEKAWSKIEGO ;)
ale zeby nie zaśmiecać tematu 'MP KADETEK' to zrobiłam osobny temat ;]

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 28 października 2006, 16:50

Trener Andrzej Włodarz z Korony Kraków :P
xyz

krzysio
Amator

Postautor: krzysio » 28 października 2006, 19:14

trudno typowac najlepszego trenera nie znając ich wszystkich, ale nie mogę nie zaproponowac p. Krzysztofa Kędzierskiego - ŁKS '92. Ogromne doświadczenie, autorytet u zawodniczek (a nie jest łatwo zdobyc autorytet u nastoletnich dziewcząt nie będąc "superładnym" piosenkarzem lub aktorem)... ostatni sukces - v-ce mistrzostwo młodziczek w 2006r.

truskawa :)

Postautor: truskawa :) » 28 października 2006, 19:44

NOCNY MAREK :D ... ma bardzo dobry kontakt z zawodniczkami <lol2>

sssssssss...

Postautor: sssssssss... » 28 października 2006, 21:38

IWoNA JABŁOŃSKA, świetnie uczy i ma rewelacyjne wyniki, a przedewszystkim wie jak pracowac z młodzieżą... :lol:

Hahaha

Postautor: Hahaha » 29 października 2006, 19:53

Z pewnościa Marek Grzelak, nie ma sobie równych... !
Maaaaarek :) RULEEEZ

Baskecianka 67 Bydgoszcz

Najlepszy trener

Postautor: Baskecianka 67 Bydgoszcz » 29 października 2006, 21:40

Ciężko typować najlepszego trenera-każdy trener ma swoje "+","-".Napewno dobrym trenerem-jest Krzysztof Kuzimski , :oops: pracuje ciężko z każdym prowadzonym przez siebie zespołem, a dziewczyny wcale autorytetu w nim nie szukają co przeszkadza w osiąganiu większych sukcesów we wspólnej pracy.

Gość

Postautor: Gość » 20 listopada 2006, 20:50

mimo wszystko....Jabłońska....wiadomo

Shrek
Amator

Postautor: Shrek » 21 listopada 2006, 16:48

Znam wielu trenerów, którzy są naprawdę dobrzy w pracy z młodzieżą i znają się na tym co robią. Mogę do nich zaliczyć (kolejność przypadkowa):
1. Roman Skrzecz-SMS Łomianki
2. Ryszard Cudak-Olimpia Poznań
3. Iwona Jabłońska-MUKS Poznań
4. Jarek Pasieczny-Korona Kraków
5. Andrzej Włodarz-Korona Kraków
6. Krzysztof Kuzimski-Basket 67 Bydgoszcz
7. Artur Karlik-Stal Stalowa Wola
8. Mariusz Świerk-Wołomin
9. Daiva Jodeikaite-ŁKS Łódź
10. Lubov Szwecowa-GTK Gdynia
11. Danuta Bibrzycka-GTK Gdynia
Są to trenerzy których widziałem i wiem jak grają dziewczynki wychodzące spod ich ręki.
W Polsce mamy dużo zdolnych i dobrych trenerów szkoda tylko że nie zawsze potrafiących ze sobą współpracować.

9

-

Postautor: 9 » 17 grudnia 2006, 22:26

Jacek Łapiński... Na zawsze będzie autorytetem dla swoich podopiecznych, umie wspaniale współpracowac z nastoletnimi koszykarkami. Ma świetne podejście... Jego koszykarki mają do niego zaufanie niemal jak do swojego własnego ojca! + ma doświadczenie i bardzo dobrze trenuje:)

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Re: -

Postautor: Kaśka#4 » 17 grudnia 2006, 22:59

9 pisze:Jacek Łapiński... Na zawsze będzie autorytetem dla swoich podopiecznych, umie wspaniale współpracowac z nastoletnimi koszykarkami. Ma świetne podejście... Jego koszykarki mają do niego zaufanie niemal jak do swojego własnego ojca! + ma doświadczenie i bardzo dobrze trenuje:)

z jakiego klubu?

Gość

Postautor: Gość » 30 grudnia 2006, 21:15

Być tak dobry, jak TY

„Chciałbym kiedyś być choć w dziesięciu procentach tak dobry, jak Ty” – napisał do Pawła Słomińskiego, po ostatnich sukcesach jego podopiecznych, Bartosz Słomiński. Młodszy brat trenera kadry pływaków prowadzi w Gdyni koszykarską drużynę jedenastolatek.

– Nie wiem, skąd w naszej rodzinie pojawił się sport. Na pewno nie było takich tradycji. Tata był hutnikiem, a mama co najwyżej strzelała z kbks – zastanawia się Bartek, jeden z trzech braci Słomińskich, absolwentów akademii wychowania fizycznego. Najstarszy z nich Piotr skończył uczelnię w Krakowie i teraz jest w niej zastępcą dyrektora administracyjnego.

Najbardziej znany Paweł – osiadł w Warszawie, oszlifował talent Otylii Jędrzejczak, a następnie z coraz liczniejszą kadrą narodową zaczął podbijać pływalnie całego świata. Bartosz postawił na koszykówkę, choć też był bliski pływalni.

http://new.sports.pl/index.php?show=1&s=56&ns=81624

BASKECIANKA67

Trener

Postautor: BASKECIANKA67 » 13 marca 2007, 22:38

Każdy trener jest dobry,który widzi złe i dobre strony swojego zawodnika. Najlepszy trener to ten,który szkoli mlodych zawodników i przygotowuje do gry w sporcie seniorskim.Wiekszośc jednak stawia na szybki wynik i niszczy zawodniczki,nie bede przytaczała przykładów a jest ich bez liku,co z tego że w jednym sezonie wszystko zespól wygrywa a w drugim "zajechane"juz są zawodniczki- kontuzja goni kontuzję. W naszym klubie dwóch trenerów zasługuje na wyróżmienie : KUZIMSKI KRZYSZTOF,(chociaz w tym sezonie jakoś dziwnie się zachowuje - brak zaangażowania i chęci do pracy) i KULPEKSZA PAWEŁ-wiele nauczył się od trenera Krzysztofa,sam też ciągle poszukuje nowych rozwiazań w grze. Chciałabym aby obaj trenerzy ze sobą wspólpracowali z zespołem kadetek i juniorek-szkoda,że nie mam y jako zawodniczki wpływu na takie decyzje.

Żołnierz niezal.

Re: Trener

Postautor: Żołnierz niezal. » 13 marca 2007, 22:54

BASKECIANKA67 pisze:Każdy trener jest dobry,który widzi złe i dobre strony swojego zawodnika. Najlepszy trener to ten,który szkoli mlodych zawodników i przygotowuje do gry w sporcie seniorskim.Wiekszośc jednak stawia na szybki wynik i niszczy zawodniczki,nie bede przytaczała przykładów a jest ich bez liku,co z tego że w jednym sezonie wszystko zespól wygrywa a w drugim "zajechane"juz są zawodniczki- kontuzja goni kontuzję..

Jak mniemam to pisała jakaś bardzo młoda osoba,ale całkowicie się podpisuje pod tymi słowami. To dobrze,ze mimo jak myślę bardzo młodego pojawiają się takie przemyślenia. Trudno o takie nawet u seniorek.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 13 marca 2007, 23:21

kto jest najlepszy to nie wiem, wiem że napewno najlepsza nie jest Aldona Patycka :lol:
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”